Hur man mår bra om att acceptera hjälp från andra

Känsla skuldsatta till andra kan orsaka vrede och äventyra dina relationer. Det beror dock på den mentalitet du har om att bli hjälpt. När du lär dig att nådigt acceptera hjälp från andra, förstärker du ditt eget välbefinnande och deras också. Må bra om att acceptera hjälp från andra genom att hitta små sätt att få hjälp, förstå fördelarna med att vara nådig och betala det framåt.

Steg

Metod 1 av 3:
Tar Baby Steps
  1. Bild med titeln är bra om att acceptera hjälp från andra steg 1
1. Säg tack."Att känna sig irriterad för att bli hjälpt till med negativa känslor. Men när du ger dig tillåtelse att känna sig bra om att få hjälp, känner du i sin tur positiv. Det enklaste sättet att få omedelbara positiva känslor från att bli hjälpt är att uttrycka ditt tack.
  • Det finns massor av sätt att visa dem som hjälper dig uppskattning. Erbjuda att köpa dem lunch i framtiden. Skriv ett hjärta-uppvärmning tack notera. Uttrycka din kreativitet genom att komponera en sång eller dikt, eller helt enkelt vidarebefordra en du vill.
  • Bildbeteckningen är bra om att acceptera hjälp från andra Steg 2
    2. Återgälda. Vissa människor kämpar med stolthet, vilket kan vara varför de har problem med att acceptera hjälp. Andra människor kan känna sig skyldiga om att acceptera hjälp, känns som att personen kan ha ett yttersta motiv, eller ogillar tanken på att vara skuldsatta till någon. Du känner dig inte elak om att få hjälp när du vet att du kommer att återvända till favören. När andra hjälper dig, hitta helt enkelt ett sätt att återfå.
  • Låt oss säga att din medarbetare plockade upp lunch för dig på onsdag. Du kanske säger, "Tack så mycket för salladen, Cindy. Jag tar hand om din måltid efter verkstaden nästa vecka."
  • Bild med titeln må bra om att acceptera hjälp från andra steg 3
    3. Erbjuda att betala för hjälp. Om du försöker doppa din fot i den nådiga mottagardammen, kan du börja med att betala för hjälp. I allmänhet tenderar människor att placera värde på vad de betalar för. Du köper en ny klänning eller ett dyrt kaffe och du svär det är bättre än en du kunde ha kommit hemma. Följ den samma logiken för att lära sig att vara mer mottaglig för att hjälpa till.
  • Tänk på vad du behöver och hitta ett sätt att betala för det. Till exempel, om du kämpar med depression, hitta en lokal rådgivare vars tjänster du har råd med. Behöver flytta? Hyra movers. Vill du hjälpa ditt barn med matte? Hyr en handledare.
  • Om pengar är ett problem, se vad hjälmen behöver som du kan erbjuda. Byt tjänster med någon. Till exempel, om den handledare du anställde har en stor gräsmatta, kan du erbjuda att klippa det för några månader att betala av tjänsterna.
  • Vissa människor kan förolämpas av ditt erbjudande att betala. Om de uttrycker brott, fråga om du åtminstone kan donera till en välgörenhet i deras namn.
  • Bild med titeln är bra om att acceptera hjälp från andra steg 4
    4. Utmana dig själv att be om hjälp. Omfamna din sårbarhet genom att göra ett personligt engagemang för att be om hjälp oftare. Som en muskel som du stärker över tiden kan du bygga nåd och ödmjukhet som kommer med att få hjälp genom att utöva dem ofta.
  • Välj en vecka eller en månad för att starta ditt engagemang. Utmana dig själv för att fråga någon för hjälp varje dag i utmaningsperioden. Du kan börja små och gradvis göra svårare förfrågningar när tiden går vidare. Du kan till exempel börja med att fråga någon att hålla dörren till dig på den lokala mataffären. Vid utgången av utmaningen kan du bygga upp för att fråga en vän eller familjemedlem till babysit dina barn.
  • Metod 2 av 3:
    Att lära sig att vara en nådig mottagare
    1. Bild med titeln må bra om att acceptera hjälp från andra steg 5
    1. Erkänna att sårbarhet är styrka. En av de främsta anledningarna till att många människor blyga bort från att be om eller acceptera hjälp är att de ser det som ett tecken på svaghet. De flesta tycker att det är lättare att ge hjälp snarare än att ta emot det. Detta är en form av självbedömning, och du kan också oavsiktligt döma andra genom att ha denna inställning. Påminn dig om att det inte finns något sätt att komma igenom livet utan hjälp från någon. Vid någon tidpunkt behöver alla hjälp och utöka hjälp.
    • Du kan övervinna denna missuppfattning genom att inse att det är möjligt att acceptera och be om hjälp är bara en kärnfunktion att vara mänsklig. Visar sårbarhet hjälper dig att känna dig mer levande. Det låter dig uppleva det fulla spektret av vad det innebär att vara mänsklig. Därför är det faktiskt en styrka, inte en svaghet.
  • Bild med titeln må bra om att acceptera hjälp från andra steg 6
    2. Visa självkänsla. När du ser dig själv negativt för att få hjälp, isolerar du dig själv från resten av mänskligheten. Du kan motverka detta genom att öva självkänsla, vilket innebär att behandla dig, precis som du skulle ha en kära vän.
  • Skulle du döma en nära vän för att acceptera hjälp? Självklart inte. Så, du borde inte döma dig själv. Istället vara uppmärksam på det språk du använder. I stället för att berätta för dig är du "svag" för att acceptera hjälp, påminna dig om att du är "modig."
  • Ge dig en varm kram och upprepa lugnande fraser för att trösta dig själv. Smeka din rygg och axlar medan du säger: "Du är bara mänsklig."
  • Bild med titeln är bra om att acceptera hjälp från andra Steg 7
    3. Starta en tacksam tidskrift. En fantastisk fördel skördas från att acceptera hjälp från andra upplever tacksamhet. Utveckling av en praxis av tacksamhet erbjuder många fördelar, från att förbättra hälsoindikatorerna för att stärka relationella obligationer. Förutom att säga "Tack", kan du odla tacksamhet genom att hålla en tidskrift.
  • Ta tid i slutet av varje dag för att ställa ner några saker du är tacksam för. Dessa kan inkludera med mat, skydd och kärleksfull familj som stöder dig.
  • Bild med titeln må bra om att acceptera hjälp från andra steg 8
    4. Starta en kedjereaktion av att ge. Erkänna att acceptera och uppskatta hjälp gör det mer sannolikt för människor att hjälpa till i framtiden. Och den här fördelen gagnar inte bara du - det sprider sig som ett bromsat till ditt samhälle och världen i stort. Ju fler människor känner sig uppskattade för att hjälpa de högre chanserna att de kommer att hjälpa andra i behov.
  • Det betyder att du helt enkelt har fått hjälp från dina nära och kära, börjar du en otrolig kedjereaktion av att ge det på och på, inspirerande framtida att ge i andra.
  • Du kan till och med starta kedjan genom att säga, "Genom att hjälpa mig har du inspirerat mig att hjälpa andra. Finns det något jag kan göra för dig?"
  • Metod 3 av 3:
    Ger i gengäld
    1. Bild med titeln må bra om att acceptera hjälp från andra Steg 9
    1. Volontär. Ett underbart sätt att må bra om att acceptera hjälp är att bli en hjälpare på något sätt. Forskning visar att de som fortsätter från att få hjälp till att ge hjälp att känna sig mer självsäker. Att ge tillbaka i ditt lokala samhälle via volontärismen ger dig möjlighet att betala det.
    • Kom ihåg att någon volontärism bör handla om att ge och inte om att betala tillbaka eller lyftas upp till följd av det.
    • Bli involverad i en lokal medborgarorganisation, religiös eller andlig grupp, eller ägna din tid att hjälpa barn, äldre eller djur i ditt område.
  • Bildbeteckningen är bra om att acceptera hjälp från andra steg 10
    2. Leende. Böjde dina ansiktsmuskler är ett bra sätt att acceptera hjälp och få andra att må bra i sin tur. Leenden är smittsamma. De flyttar från en person till en annan, och kan ha en häpnadsväckande inverkan på någons dag.
  • Gör det till ditt företag att skicka din goodwill tillbaka ut i världen genom att hälsa de som du möter med ett leende. Postman, din chef, Crosswalk-skötaren på ditt barns skola - alla kan dra nytta av en vänlig hälsning.
  • Bild med titeln må bra om att acceptera hjälp från andra steg 11
    3. Donera till välgörenhet. Om du har några extra dollar kan du göra skillnad genom att donera till en värdig sak som betyder något för dig. Genom att ge på detta sätt kan du dra nytta av att njuta av ett ljusare humör, känna tacksamhet, vilket hjälper dem i nöd och gnistor att ge kedjan.
  • Om du inte har pengarna att donera, hitta kreativa sätt att hjälpa till med en orsak du bryr dig om. Begär att kära donera i ditt namn för födelsedagar eller examen. Eller inspirera en grupp av dina vänner eller familj för att sammanställa sina pengar för att göra en stor donation istället för att utbyta gåvor på semester.
  • Gör det till en säsongsutövning att donera genom att ge användbara föremål till små lokala organisationer. Var försiktig med var du donerar pengar till. Ta reda på hur organisationer ska använda pengarna och välja den som kommer att använda pengarna mest effektivt. Du kan också ta med gåvor till lokala bostäder eller erbjuda att hjälpa till att laga mat / cater måltider för dina lokala bostäder.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande