Hur man blir kär och är kär

Att bli kär och vistas i kärlek är alla en del av resan av ett förhållande. Medan dessa saker kan komma naturligt för vissa människor, måste andra vara mer uppmärksamma på vårt beteende för att uppleva dessa saker. Det finns flera saker som du kan göra för att öka dina chanser att falla och hålla sig i kärlek, som att gå på spännande datum, vara nyfiken, vilket gör dina intentioner kända, uppskattar varandra och erkänner din roll i konflikter. Tänk bara på att det blir kär och att hålla sig i kärlek ta tid, energi och rätt person.

Steg

Del 1 av 3:
Utveckla ett förhållande
  1. Bild med titeln faller i kärlek och håll dig i kärlek steg 1
1. Träffa någon. Om du har bestämt att du är redo för kärlek, måste du sätta dig i situationer där du kan träffa någon som delar dina intressen. Om någon delar dina intressen kommer du att vara mer sannolikt att vara kompatibel. För att hitta någon som är kompatibel med dig, gör saker som du tycker om och överväga att göra en profil på en online-datingsida.
  • Till exempel, om du är passionerad om djur, volontär din tid på ett lokalt djurhem. Om du älskar att springa, gå med i en lokal löpande klubb. Hitta något som låter dig göra vad du älskar och interagerar med människor som delar din passion.
  • Du kan också försöka träffa någon via en online-datingsida. Dessa webbplatser kan hjälpa dig att avgöra om personen delar dina intressen innan du träffar dem, vilket kan göra det lättare för dig att ansluta till personen.
  • Bild med titeln faller i kärlek och håll dig i kärlek Steg 2
    2. Flört. För att ange ditt intresse för någon, måste du visa ditt intresse genom dina ansiktsuttryck, kroppsspråk och kommentarer. Att använda saker som kroppsspråk, ögonkontakt och flirtiga kommentarer kan hjälpa till att visa den andra personen som du är intresserad av dem. Om du är nybörjare vid flirta, håll det enkelt att börja. Några enkla sätt som du kan flirta är:
  • Leende. Leende är ett enkelt sätt att flörta och det kan också göra dig mer attraktiv.
  • Göra ögonkontakt. Håll bra ögonkontakt är ett annat enkelt sätt att ange ditt intresse för ditt datum. Forskning har visat att långvarig ögonkontakt kan öka känslan av attraktion mellan två personer.
  • Spegling kroppsställning. Stå eller sitta på ett sätt som speglar ditt datum. Till exempel, om ditt datum lutar sig mot dig med en arm på bordet, kan du göra detsamma.
  • Bild med titeln faller i kärlek och håll dig i kärlek Steg 3
    3. Gå på spännande datum. Forskning har visat att sätta sig i en spännande situation kan öka känslor av attraktion mellan två personer. Se till att du planerar några spännande datum när du först lär känna någon för att öka känslan av attraktion. Gå för att se en actionfilm tillsammans, tillbringa en dag på en nöjespark, eller gå bungee hoppning.
  • Bild med titeln faller i kärlek och är kär i steg 4
    4. Ta det lugnt. När du först lär känna någon är det viktigt att undvika att dela för mycket om dig själv för tidigt. Vissa människor delar för mycket av sig i de tidiga stadierna av ett förhållande eftersom de vill verka ärliga och rättvisa. Men att dela för mycket för snart kan vara överväldigande för den andra personen och gör dig också mindre mystisk. Till exempel bör du undvika att diskutera ämnen som dina ex, familjekonflikter, eller din personliga ekonomi.
  • Bild med titeln faller i kärlek och håll dig i kärlek Steg 5
    5. Var nyfiken. Det är viktigt att ta reda på om du är kompatibel med den andra personen för att bli kär, så ställa frågor för att få den informationen. De frågor du frågar bör inte vara invasiva eller för personliga. De borde vara vänliga och fond för att diskutera. Till exempel, några frågor du kanske frågar på ett första datum är:
  • Är du passionerad om någonting? I så fall vad?
  • Har du några favoritfilmer eller tv-program?
  • Är du mer av en morgon person eller en natt person?
  • Vilken typ av semester tycker du om att ta?
  • Del 2 av 3:
    Framåt med någon
    1. Bild med titeln faller i kärlek och är kär i steg 6
    1. Bedöm din beredskap att bli kär. Innan du fattar beslutet att gå ut söker kärlek, ta lite tid att överväga om du är verkligen redo. Det finns många anledningar till varför du kanske inte är redo att bli kär, men några av de vanligaste är:
    • Nyligen kom ut ur ett förhållande. Om du nyligen har kommit ur ett förhållande och du fortfarande arbetar genom känslor av förlust, så letar du efter kärlek kanske inte är en bra idé ännu. Om du inte är helt över ditt gamla förhållande, kan du ha svårt att komma in i en ny. Ge dig mer tid om du behöver det.
    • Inte säker på vem du är eller vad du vill ha. Att veta vem du är och vad du vill ha av livet är viktigt för ett hälsosamt långsiktigt förhållande. Om du fortfarande inte är säker på vad du vill att ditt liv ska se ut som 5, 10 eller 20 år från och med nu, kanske du vill ta lite tid att räkna ut det. Tillbringa lite tid att lära känna dig själv innan du letar efter kärlek.
    • Du har att göra med depression eller ett annat allvarligt psykiskt tillstånd. Om du tittar på att bli kär som ett sätt att övervinna känslor av ensamhet och depression, kanske du vill ompröva. När det faller i kärlek fungerar inte, kan det orsaka känslor av känslomässig stress och depression. Därför kanske du inte kan hantera en potentiell nedladdning om du redan är deprimerad. Om du tror att du är deprimerad eller hanterar någon annan typ av psykisk problem, prata med en terapeut och få dig bra.
  • Bild med titeln faller i kärlek och håll dig i kärlek Steg 7
    2. Ta hand om dig själv. Fysisk attraktion är inte allt, men det är viktigt att du ser och känner ditt bästa för att locka någon. Se till att du tar hand om dina grundläggande behov, som diet, motion, sömn och grooming, innan du letar efter kärlek.
  • Besök en salong eller barberbutik för en frisyr om du inte har haft en på ett tag.
  • Köp dig lite nya kläder om din är slitna eller föråldrade.
  • Arbeta med att bli frisk genom att förbättra din kost och träna mer.
  • Se till att du ger dig tillräckligt med tid att vila och koppla av varje dag.
  • Bild med titeln faller i kärlek och är kär i steg 8
    3. Fortsätt att göra tid för dig. Det är vanligt att människor blir så inslagna i ett nytt förhållande som de slutar göra saker som är viktiga för dem. Men inte tillräckligt med tid för dig och dina intressen kan vara dåliga för dig och dåligt för ditt nya förhållande. Kom ihåg att göra tillräckligt med tid för dig och dina intressen oavsett hur mycket du vill hoppa över dem till extra spendera tid med ditt nya kärleksintresse.
  • Bild med titeln faller i kärlek och håll dig i kärlek Steg 9
    4. Gör dina intentioner kända. Det är viktigt att göra dina intentioner kända för den andra personen om du vill fortsätta att se personen. Om du njuter av att spendera tid med personen, låt dem veta. Du behöver inte förklara långsiktiga avsikter i de tidiga stadierna av ett förhållande, men du måste säga att du gillar att spendera tid med personen och att du vill fortsätta att se dem.
  • Försök säga, "Jag har haft en bra tid på våra sista datum och jag skulle vilja fortsätta att se dig om det är något du är intresserad av."
  • Bild med titeln faller i kärlek och bor i kärlek steg 10
    5. Vet när du ska gå iväg. Om du inte njuter av din tid med någon eller du tror inte att du är en bra passform, förläng inte det oundvikliga. Berätta för personen hur du känner och fortsätt. Att bryta upp med någon är inte lätt, men det är bättre än att fortsätta ett förhållande som du inte tycker om.
  • Se till att du inte gör misstaget att bryta upp via text, e-post eller sociala medier. Det kan tyckas lättare för dig, men det kommer att bli mer upprörande för personen i andra änden.
  • Om du behöver bryta upp med någon, försök att ordna att träffas med personen på en neutral plats som en park eller ett café. Försök säga något som, "Jag är ledsen men jag tror bara inte att det fungerar mellan oss, så jag tror inte att vi ska gå ut längre."Var medkänsla om personen svarar med tårar eller frustration, men ändrar inte ditt sinne av medlidande.
  • Slösa inte bort din tid på någon som inte känner på samma sätt om dig som du gör om dem. Om den andra personen indikerar att de inte är intresserade av att fortsätta se dig, försök inte att jaga dem eller ändra sig. Det är viktigt att hitta någon som kommer att återvända dina känslor och behandla hur du förtjänar att behandlas.
  • Del 3 av 3:
    Närande kärlek
    1. Bild med titeln faller i kärlek och håll dig i kärlek Steg 11
    1. Begå varandra. Vid något tillfälle efter att du har träffat någon ett tag, måste du bestämma dig för att göra ett engagemang för varandra. Detta åtagande kan komma i form av en etikett som pojkvän eller flickvän eller du kan vara så kär i att bli förlovad är nästa steg. Vad nästa steg är för dig är det viktigt att prata om det och se till att du är båda på samma sida.
    • Försök säga något i linje med, "Jag vill inte pressa dig, men jag gillar att vara med dig. Jag skulle vilja fortsätta vårt förhållande och jag vet att en dag vill jag vara gift / ha barn / etc. Vad tror du?"
  • Bild med titeln faller i kärlek och är kär i steg 12
    2. Upprätta förtroende. För att säkerställa en varaktig kärlek måste du vara pålitlig och kunna lita på din partner i gengäld. Byggförtroende kräver att du och din partner är sårbar med varandra, förstå, hålla löften och hålla kommunikationslinjerna öppna. Varje gång du litar på att din partner ska ta hand om något för din eller hålla sitt ord, ger du en chans för din partner att följa igenom och tjäna mer förtroende från dig.
  • Till exempel, om din partner är ansvarig för att betala elräkningen varje månad, påminner dem inte ständigt att göra det. Lita på att räkningen kommer att få betalt. Om det gör det kommer du att ha en djupare bindning mellan dig.
  • Bild med titeln faller i kärlek och är kär i steg 13
    3. Ge varandra utrymme. Spendera för mycket tid tillsammans kan orsaka problem i ett förhållande. Om du spenderar varje vakna ögonblick med din partner, kanske du inte uppskattar den tid du har tillsammans så mycket. Se till att planera aktiviteter ifrån varandra och behålla ditt oberoende när du fortsätter ditt förhållande.
  • Försök att ställa upp en natt eller dag varje vecka där du båda gör något på egen hand eller med vänner.
  • Bild med titeln faller i kärlek och är kär i steg 14
    4. Spendera tid tillsammans. Även om det är viktigt att ha lite tid bortsett från din partner nu och då är tiden också mycket viktig. Se till att du lägger åt sidan varje dag för att komma ikapp, kanske över ditt morgonkaffe, över middag eller under en kvälls promenad.
  • Du borde också göra tid att göra saker tillsammans som om du gjorde i de tidiga dagarna i ditt fängelse. Till exempel kan du planera en filmnatt, en vandringstur, eller ett besök på ett lokalt museum.
  • Bild med titeln faller i kärlek och är kär i steg 15
    5. Överraska varandra. För att behålla gnistan i ett förhållande, hitta sätt att överraska varandra. Du kan göra något så enkelt som att föra hem några blommor eller förbereda en speciell middag för din partner. Eller du kan göra något mer utarbetat som att ordna en överraskning födelsedagsfest eller planera en drömsemester för de två. Leta efter sätt att överraska din partner som hjälper dem att känna sig speciella.
  • Bild med titeln faller i kärlek och är kär i steg 16
    6. Uppskattar varandra. Kärlek kan blekna i ett förhållande om en eller båda parter inte känner sig uppskattade. Se till att du berättar för din partner vad du uppskattar om dem regelbundet. Var specifik och se till att de saker du nämner handlar om din partner, inte om dig. Om du uppskattar din partner regelbundet är det mer troligt att du också kommer att uppskattas i gengäld.
  • Till exempel kan du berätta för din partner att du uppskattar vad en bra lyssnare han är eller att du uppskattar hur hon alltid har något positivt att säga när du kommer hem från jobbet.
  • Bild med titeln faller i kärlek och håll dig i kärlek Steg 17
    7. Skapa traditioner. Att ha delade traditioner är ett utmärkt sätt att stärka ett band mellan två personer eller bland familjer. Du och din partner kan skapa några traditioner som kommer att stärka ditt band, eftersom ditt förhållande fortsätter att utvecklas.
  • Du kan till exempel starta en tradition att se på restaurangen du åkte till på ditt första datum på årsdagen av ditt första datum varje år. Eller du kan börja en speciell semester tradition, som att ha en skräckfilmmaraton på Halloween medan du ger ut godis till trick-or-treaters.
  • Bild med titeln faller i kärlek och håll dig i kärlek Steg 18
    8. Dela saker med din partner. När ditt förhållande fortskrider kan du bygga ett djupare band genom att dela saker med din partner som du ännu inte har sagt till dem. Berätta för din partner om dina rädslor, förhoppningar och drömmar för framtiden och fråga om deras. Var försiktig med de saker som dina partner delar med dig, även om de verkar osannolikt eller inte vädja till dig.
  • Bild med titeln faller i kärlek och håll dig i kärlek Steg 19
    9. Ta ansvar för din roll i konflikter. I varje relation kommer konflikter att uppstå och du måste hitta sätt att arbeta genom dem så att du båda känner sig nöjda. En av de bästa sakerna du kan göra för att hantera konflikter är att veta när du är fel (eller åtminstone lite på fel) och äger upp till det. Att ta ansvar för din roll i de konflikter som uppstår i ditt förhållande kommer att bidra till att göra konflikter lättare att lösa.
  • Till exempel, om du och din partner ofta argumenterar för pengar, var den första som säger hur du har bidragit till dina ekonomiska problem och bjuda in din partner för att identifiera några sätt de har bidragit också. Att identifiera dina delade brister ger dig möjlighet för dig och din partner att komma med sätt att lösa de problem som du både har när det gäller pengar, snarare än att skylla på varandra för att orsaka problemet.
  • Tips

    Gör ditt bästa för att hålla dina löften. Underlåtenhet att hålla dina löften kan förstöra ett förhållande innan det ens går. Visa din tillförlitlighet genom att hålla dina löften. Till exempel, om du planerar att gå på ett annat datum med personen eller du säger att du ringer, se till att du följer upp.
  • Var ärlig om vem du är och vad du gillar. Inte presentera dig själv som någon du inte bara ska göra personen som du. Berätta sanningen om vem du är och vad du gillar.
  • Gå på datum med olika människor. Du kan sakna den perfekta partnern för dig om du inte tillåter dig att träffa tillräckligt med människor.
  • Varningar

    Kom ihåg att du inte kan få någon att bli kär i dig och du kan inte få dig att bli kär i någon annan. Om det är tänkt att vara, kommer det att hända. Om inte, fortsätt leta efter din match.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande