Hur man daterar en `stoner`

Med den växande trenden med medicinsk och rekreationsmarijuana användning över hela USA, kan du en dag bli kär i en stoner. Så länge som din partners vana inte är en missbruk, men du kan upptäcka att dating en stoner är inte allt som annorlunda än något annat förhållande. Med lite tålamod, förståelse och kunskap kan du ha ett hälsosamt och uppfyllande förhållande med den speciella stoner i ditt liv.

Steg

Del 1 av 3:
Lära känna varandra
  1. Bild med titeln datum a
1. Lär känna dig själv. Att odla ett hälsosamt förhållande med någon involverar en viss grad av självmedvetenhet. Inte bara kommer du med mindre känslomässigt bagage och belastning i ett förhållande, men du kommer att få en bättre uppfattning om vad du letar efter i en annan person.
  • Identifiera vad dina värden är. Du kan göra det genom att ta lite tid att reflektera över vad som är viktigt för ditt liv och vad du tänker på din framtid. Att skriva ner en lista kan vara till hjälp. Några frågor du kan fråga dig är: "Vad är viktigast för mig i ett förhållande?"" Vad är några avtalsbrytare?"Och" Vad är min kommunikationsstil?"
  • Bestäm vilken typ av relation du letar efter. Är du lockad till någon som en potentiell fling eller letar du efter ett långsiktigt, engagerat förhållande? Kommer den personens vanliga marijuana användbar eller omöjlig för dig att acceptera? Om så är fallet kan det vara bättre att släppa den personen tidigt i deatingstadiet.
  • Bild med titeln datum a
    2. Tänk på din kompatibilitet med ditt datum. I början av staterna av dating tenderar folk att idealisera sitt datum och undra hur man bäst imponerar på dem när de ska fokusera på kompatibilitet.
  • Till exempel, istället för att tänka på hur datumet går, överväga vad du två har gemensamt. Delar du intressen och mål? Flödar konversationen lätt eller är det mycket besvärligt tystnad?
  • Bild med titeln datum a
    3. Fråga massor av frågor. Frigör inte ditt datum men du vill ha en bra känsla av vem de är. Oavsett hur attrahera du är för dem, bör du vara medveten om potentiella röda flaggor, till exempel etablering av aggression, allusioner till instabila relationer eller missbruksproblem. I motsats till populär tro är marijuana inte ett "gateway-läkemedel" till andra, mer beroendeframkallande ämnen, men det här är fortfarande något du borde se upp för i något förhållande.
  • Var inte för oroad om ditt datum ger upp sin marijuana, ganska tidigt i dating-processen. När allt kommer omkring säger 49% av amerikanerna att de har försökt marijuana och det är det vanligaste olagliga drogen i USA.
  • Bild med titeln datum a
    4. Stereotypa inte ditt datum för att vara en stoner. Stigma av rökgräs är blekande när tiden går på (åtminstone i USA), men många människor antar fortfarande att stonrar är lata, har dålig personlig hygien, eller bara bryr sig om att bli hög. Men dessa generaliseringar är helt enkelt inte tillämpliga på alla stonrar och går in i ett förhållande med att ha förutbestämda begrepp om dem bara för att de röker ogräs kommer bara att förhindra att du ser och uppskattar dem för den unika personen de är.
  • Del 2 av 3:
    Skapa en hälsosam grund
    1. Bild med titeln datum a
    1. Ha tålamod. Varje relation tar tålamod men det är särskilt sant för stoners, eftersom det är allmänt känt att marijuana tillfälligt stör kortvarigt minne.
    • Till exempel, om din partner frågar dig att upprepa dig själv, förstå att de är under påverkan av ett läkemedel som hindrar sin förmåga att bilda nya minnen i ögonblicket och inte ta det för personligen.
  • Bild med titeln datum a
    2. Förstå varför din partner använder marijuana. Många använder marijuana rekreationellt men andra använder det också av medicinska skäl. Prata med din partner om deras anledningar till att använda marijuana.
  • Det finns ett brett utbud av medicinska tillstånd som cannabis kan behandla eller hjälpa till att lindra de negativa symptomen på hudsjukdomar, olika former av cancer, anorexi, kronisk smärta, sömnstörningar, ögonsjukdomar och andra. Medan det är möjligt att din partner helt enkelt har känslan av att vara hög, kan de också ha ett underliggande medicinskt tillstånd du borde vara medveten om.
  • Bild med titeln datum a
    3. Utbilda dig själv om marijuana och dess effekter. Var inte rädd för att fråga din partner och gör din egen forskning för att bättre förstå effekterna av marijuana. Att göra det kan stärka bindningen mellan dig två genom att hjälpa dig att förstå din partners perspektiv.
  • Marijuana skapar ofta en känsla av eufori och avkoppling, på grund av en frisättning av dopamin i hjärnan, men andra förändringar kan också uppstå, inklusive: paranoia, ökad känslighet för buller och ljus, ökad aptit, ångest, ökad hjärtfrekvens, svårighet att koncentrera sig, minskade samordning och en kortare uppmärksamhet. Det finns också en "kom nereffekt" efter effekterna av läkemedlet som kan leda till att användaren känner sig trött eller ledsen. Det är användbart att veta om dessa vanliga effekter av marijuana, men varje person är annorlunda så prata med din partner för att ta reda på hur det personligen påverkar dem.
  • Bild med titeln datum a
    4. Lär dig om lagarna om marijuana. Marijuana lagar varierar beroende på stat och vet att de specifika lagarna hjälper dig att skydda både din partner och dig själv. När allt kommer omkring, om du bor i ett tillstånd där man kan bära upp till en viss mängd marijuana på dem, bör du se till att din partner aldrig bär mer än det beloppet.
  • Hittills har fyra stater (Colorado, Washington, Oregon och Alaska) passerat ny lagstiftare som legaliserar marijuana, medan 14 fler stater har avkriminaliserad marijuana besittning. Faktum är att 23 stater (inklusive Washington DC) nu tillåter medicinsk marijuana. Med detta sagt är marijuana fortfarande olaglig på den federala nivån.
  • Del 3 av 3:
    Upprätthålla förhållandet
    1. Bild med titeln datum a
    1. Gränssnitt. Ha en konversation med din partner för att låta dem veta exakt vad du är och är inte bekväma med. Att göra det kommer att bidra till att upprätthålla balansen i förhållandet och förhindra vrede från att bygga upp.
    • Till exempel, om du inte vill bli utsatt för rök, låt dem veta! Om de respekterar dina önskemål (som någon bra partner ska), kan de röka före eller efter att ha spenderat tid med dig eller hitta andra metoder för att intag av marijuana (som att konsumera edibles).
  • Bild med titeln datum a
    2. Kompromiss. Eftersom du har fattat beslutet att fortsätta att träffa en stoner, måste du också respektera din partners val att röka. Men om du upptäcker att deras ogräs vana påverkar ditt förhållande, hitta sätt att kompromissa med.
  • Kompromiss tar ansträngning från båda sidor men du kan initiera genom att fråga om att ha en konversation om vilka förändringar du vill se i förhållandet. Starta inte ett argument eller har kritigt kritisera din partner. Istället, kom med konstruktiva förslag till vad du och din partner kunde göra bättre och vara beredd att lyssna på sitt perspektiv med ett öppet sinne.
  • Till exempel, om du känner att du inte får se din partner i deras nyktera tillstånd, så ofta, föreslår att du går på nykter datum varje så ofta. Om inte din partner måste vara hög (på grund av ett medicinskt tillstånd) är att spendera tid tillsammans som är fri från substansanvändning ett bra sätt att stärka ett band och också tillåta två personer att lära känna varandra mer fullständigt.
  • Bild med titeln datum a
    3. Känna skillnaden mellan kompromiss och ge in. Låt aldrig din partner göra någonting som går emot dina värderingar, särskilt när det gäller deras narkotikamissbruk.
  • Till exempel, om de pressar dig att ta marijuana med dem eller fråga dig om de kan lagra droger i ditt hem, det kan vara dags att allvarligt ompröva om den här stoner är någon du verkligen vill vara med.
  • Bild med titeln datum a
    4. Ha kul med din partner. En uppsida med att träffa en stoner är att många av dem tenderar att vara avslappnade och njuta av att ha en bra tid.
  • Till exempel, njut av sina munchies genom att kolla in ett nytt bageri tillsammans eller överraskande med några hembakade varor!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Förvänta dig aldrig att din partner radikalt förändrar sig för dig. Detta råd står för alla relationer och även om du kan ge positiv feedback och föreslå hälsosammare alternativ, ge dem aldrig det ultimatum att välja mellan ogräs och du.
  • Marijuana, även om det kan vara till nytta för olika sjukdomar, bär fortfarande risken för andningsproblem när de röktas. Om din partner är en vanlig ogräs rökare och du är orolig för sin hälsa, försök att föreslå ett hälsosammare alternativ. Du kan föreslå att konsumera det i mat eller "vaping", det vill säga att röka genom en speciell enhet som värmer marijuana vid en lägre temperatur och filtrerar ut många av toxinerna, såsom kolmonoxid, som är närvarande i typisk rök.
  • Varningar

    Marijuana kan vara beroendeframkallande. Studier har visat att nästan 10% av de som använder det blir beroende av det. Om du är oroad över att din partners vana är en missbruk eller hämmar deras förmåga att fungera dagligen, sök professionell hjälp.
  • Låt inte din partner köra medan hög. Marijuana försenar en persons reaktionstid och en studie har visat att efter användning av marijuana är din risk att vara i en bilolycka mer än dubblerar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande