Hur man får ljusa vita ögon

Vita i ditt öga kallas sclera, och dessa kan indikera en persons övergripande hälsa. Att ha gulaktig eller rödaktig sclera kan vara utmanande när det gäller personlig fåfänga, eftersom de kan få en person att se äldre eller trött. De kan också signalera hälsoproblem relaterade till allergener, toxiner i kroppen, och ännu allvarligare leverproblem. Det finns flera botemedel som kan behandla eller motverka rodnad eller yellowness i dina ögon, allt från att använda ögondroppar för att ändra din kost för att applicera smink strategiskt.

Steg

Metod 1 av 4:
Använda ögondroppar
  1. Bild med titeln Behandla torra ögon Steg 2
1. Använd vanliga ögondroppar som visine eller rensa ögon. Dessa ögondroppar används för att minska rodnad i dina ögon och ge dem lite fukt för att motverka irriterande ämnen eller på annat sätt torrhet i ögonen. Visine, tydliga ögon och andra märken kan köpas på livsmedelsbutiker och drogbutiker, liksom större butiker som mål, Walmart och så vidare. Sätt 1-2 droppar i det drabbade ögat. Kontakta instruktionerna på flaskan för ytterligare information.
  • Använd inte eyedrops som visine eller tydliga ögon för ofta. Medan de ger bra omedelbara resultat, när de används regelbundet, förhindrar de faktiskt att dina ögon skapar sin egen naturliga smörjning, och dina ögon kan bli kroniskt torra, röda och beroende av dropparna. Ett säkrare alternativ är saltlösningsdroppar eller mild ögon som systan som efterliknar naturliga tårar.
  • Bild med titeln Gör dina ögon sluta skada steg 25
    2. Prova tjockare viskositetsögondroppar. Ett japanskt märke av ögondroppar som heter Rohto är en produkt som är tjockare än naturliga tårar. De har kylegenskaper som lindrar brinnande ögon och de minskar också rodnad. Dessa är tillgängliga på livsmedelsbutiker och drogbutiker. Om du inte har använt några ögondroppar innan kan det inte vara de bästa som börjar med, eftersom de kan känna sig lite hårda i ögat.
  • Bild med titeln Ta bort något från ditt öga Steg 7
    3. Prova blå ögondroppar. Ett företag från Schweiz, Innoxa, gör ögondroppar som faktiskt är färgade blå. Förutom att lindra brinnande och rodnadssymptom, täcker Innoxa Blue Drops också dina ögon med en ljusfilm av blått, vilket motverkar den gulaktiga kanten i dina ögonbollar för att få dem att visas vitare.
  • Metod 2 av 4:
    Ändra dina hälsovanor
    1. Bilden med titeln Bli av med nässlor naturligt steg 7
    1. Ät en regnbåge av frukter och grönsaker. Orange och gula frukter och grönsaker, som morötter, pumpor, citroner och apelsiner, innehåller vitaminer och antioxidanter som hjälper till att hålla dina ögon vita. Äta grönt, löviga livsmedel som spenat och kale har också en positiv effekt på ögonhälsan. Nötter som mandel, valnötter och jordnötter innehåller också mineraler som främjar ögonhälsa.
    • Dessa frukter och grönsaker hjälper också till att avgifta din lever. En hälsosam lever hjälper till att hålla dina ögons vita klara och ljusa. Om din lever är full av toxiner, kanske det inte kan hantera livsmedel och vitaminer så effektivt som det borde. Avgifta din lever genom att dricka ett glas rödbeta med en tom mage eller äter morötter och spenat.
  • Bild med titeln hantera en negativ recension Steg 10
    2. Minska raffinerade sockerarter och kolhydrater i din kost. Att minska mängden livsmedel som innehåller raffinerade kolhydrater och sockerarter, såväl som vete, kan hjälpa din kroppsprocess livsmedel bättre och avgifta din lever. Minska mängden ohälsosamma livsmedel du äter, särskilt på natten, vilket kan störa ett gott sömnmönster.
  • Bild med titeln Bli av med ont i halsen snabbt steg 8
    3. Ta kosttillskott. Dina ögon beror på goda nivåer av vitamin A och C för att behålla sin hälsa. Förutom att äta mat rik på dessa vitaminer, ta ett kompletterande vitamin varje dag. Förhöj också din nivå av Omega 3 syror genom att ta 4 kapslar varje dag av Omega 3 eller fiskolja.
  • Bild med titeln Kope med sömnförlamning Steg 6
    4. Få 7 till 8 timmars sömn varje natt. Att få tillräckligt med sömn varje natt kommer att se till att din kropp är vilad och följaktligen att dina ögon vilas och återställs till sin naturliga vita färg. Få minst 7 till 8 timmars sömn varje natt. Om du har problem med att somna, försök lugnande musik eller 10 minuters meditation innan du lägger dig för att säkerställa att din kropp vet att det är dags att sova.
  • Bild med titeln Cure Lockjaw Naturligt steg 17
    5. Drick mycket vatten. Ljusa vita ögon är beroende av tillräcklig hydrering, och att hålla din kropp hydratiserad kommer att hjälpa till att fylla på kroppens vätskor, vilket reducerar puffiness och rodnad i dina ögon. Drick 8 till 10 glas vanligt vatten varje dag, eller ungefär 64 ounces.
  • Bild med titeln Kope med sömnförlamning Steg 15
    6. Skär ner på alkohol och koffein. Båda dessa kommer att dehydrera din kropp och lägga till puffiness och rodnad i dina ögon. De kan också avbryta goda sömnmönster, vilket kan störa dig med dig 7-8 timmars sömn varje natt.
  • Bild med titeln Deal med Sleep Apnea Steg 7
    7. Undvik irriterande ämnen som rök, damm och pollen. Rökning irriterar ögonen och kan orsaka rodnad. Det kan också torka ut ögonen. Att eliminera rökning från dina dagliga vanor kan hjälpa dina ögon att återställa sin naturliga färg och hydratisering. Damm som finns både ute och inuti kan också irritera dina ögon och göra dem benägna att röda. Pollen och andra allergener kan också bidra till ögonirritation. Använd en luftrenare inomhus för att minska dessa irriterande ämnen om de är svåra att undvika.
  • Bild med titeln Comfort ett ömt och kliande öga Steg 13
    8. Minska ögonen. Arbeta på en dator hela dagen kan ta en vägtull på dina ögon, men det kanske inte är ett alternativ att minska den tid du spenderar på datorn. Om du måste arbeta på en dator i flera timmar varje dag, ska du adressera sätt att hjälpa till att minska ögonsträckan. Dessa kan innehålla installation av korrekt belysning, ändra datorns inställningar så att din bildskärm är samma ljusstyrka som resten av rummet, blinka oftare, träna dina ögon och så vidare.
  • Bild med titeln Comfort ett ömt och kliande öga Steg 5
    9. Använd solglasögon när du är ute. UVA och UVB strålar kan skada dina ögon över tiden, och exponering för solljus bidrar till att gula dina ögon. Använd solglasögon som skyddar dina ögon från UVA och UVB-strålar. De flesta solglasögon som finns tillgängliga idag kommer att ha den här funktionen, men var noga med att kontrollera etiketten. Försök att bära solglasögon när det är till och med lite bländning ute. Det behöver inte vara blå himmel och sol för dig att behöva solglasögon. På molniga dagar kan det finnas en hel del bländning som kan spänna och skada dina ögon.
  • Bild med titeln Komfort ett ömt och kliande öga Steg 9
    10. Besök din läkare. Du kan ha ett medicinskt tillstånd som kallas gulsot som bidrar till gulaktiga ögon. Gulsot är ett tillstånd när hemoglobin i ditt blod bryts ner i bilirubin och rensar inte genom din kropp korrekt. Om bilirubin bygger upp i huden, orsakar det att huden och ögonen verkar gula. Jaundice kan indikera en medicinsk fråga som oftast har att göra med levern, gallblåsan eller bukspottkörteln. Prata med din läkare för att utesluta gulsot och eventuella underliggande sjukdomar eller tillstånd som kan bidra till gulaktiga ögon.
  • Metod 3 av 4:
    Med hjälp av naturliga läkemedel
    1. Bild med titeln Ta bort något från ditt öga Steg 5
    1. Prova Ayurvedic Remedies. Ayurvedisk medicin härstammar i Indien för cirka 3000 år sedan och använder naturläkemedel och praxis för att förebygga och behandla hälsoförhållandena. Triphala är en växtbaserad blandning som används i ayurvedisk medicin som kan behandla ett antal villkor, inklusive förbättring av ögonhälsa och ögonvitenhet. Det åstadkommer detta delvis genom att avgifta kroppen. Triphala kan köpas på indiska livsmedel importbutiker som ett pulver eller i tablettform.
    • Använd Triphala som ögonvätta. Lös upp en matsked av pulvret i 8 uns vatten över natten. Spänna den här blandningen och spruta sedan över dina ögon eller använd som ögonvätska.
    • Ett försiktighetsord: Triphala används också som laxermedel för att korrigera förstoppning, så fortsätt försiktigt med att använda den.
    • En av de viktigaste ingredienserna i Triphala är indisk krusbär, som kan släppas direkt i dina ögon på natten för att förbättra sin vithet.
  • Bild med titeln Cure Piles Naturligtvis Steg 8
    2. Gnugga morotjuice på ögonlocken. Att äta morötter kommer att förbättra ögonhälsa, och så kommer den aktuella appliceringen av saften. Tvätta och torka flera morötter och hugga av sina ändar. Bearbeta flera morötter genom en juicer för att få frisk morotsjuice som sedan kan appliceras på dina ögonlock. Lämna saften på ögonlocken över natten. Var försiktig så att du inte lägger saften direkt i dina ögon.
  • Bild med titeln Gör dina ögon sluta skada steg 4
    3. Använd en kall komprimering på dina ögon. Att sätta din hud i kontakt med något kallt kommer att bidra till att minska puffiness, men det kan också hjälpa till att bleka dina ögon också. Blötlägga en tvättduk i isvatten, vrida det och lägg tvättduken över ögonen i 5-10 minuter. Rödheten i dina ögon bör minska efter att ha upprepat detta några gånger under en dag.
  • Metod 4 av 4:
    Använda smink
    1. Bild med titeln Använd Vaseline Steg 2
    1. Ljusa området under dina ögon. Mörka cirklar under dina ögon kommer att få dina ögon att bli tråkiga. Ljusa upp området under och runt dina ögon genom att använda concealer. Dab flera små prickar av concealer över botten av ditt öga och tryck försiktigt över prickarna för att blanda dem med resten av din hud.
  • Bild med titeln Gör bruna ögon Sticka ut steg 5
    2. Använd blå toner av ögonskugga och eyeliner. Lägga till marin eller indigo blå färger runt dina ögon kommer att vara lite mjukare än drama och hårdhet av svarta färger. De blå tonerna kommer också att bidra till att motverka gulaktiga färger som kan dyka upp i dina ögon, vilket gör att dina ögon verkar ljusare och tydligare.
  • Bild med titeln Gör en uppåtvänd näsa ser bra steg 4
    3. Använd eyeliner. Dessa dagar kan vita eyeliner lätt hittas på marknaden. Bara en svep eller två av vit eyeliner på ditt ögonlock kommer inte bara att göra dem ljusare kommer också att göra dem bredare. Du kan också ta lite vit eyeliner nära hörnet av dina lock och blanda det, det här ger en ängel som utseende. Ditt ansikte kommer att se djupt och väldigt friskt.
  • Bild med titeln ser attraktiv och naturlig (tjejer) Steg 8
    4. Använd brun mascara på dina bottenfransar. Att få dina ögon att stå ut kan hjälpa dem att visas vitare. Att använda svart mascara på båda topp- och bottenfransarna kommer att göra dramatiska ögon, men de hjälper inte dina ögon att se vitare. I stället, försök brun mascara på dina bottenfransar. Denna mjukare färg hjälper till att dra uppmärksamheten uppåt till dina toppfransar, vilket gör att dina ögon verkar bredare, mer alert och vitare.
  • Bild med titeln Gör bruna ögon Sticka ut Steg 7
    5. Prova en ljusfärgad eyeliner. Genom att använda en lätt benfärgad eller köttfärgad eyeliner, kommer dina ögon att locka och reflektera ljus, vilket hjälper att göra det som att dina ögon är större. Skissera ögonens inre hörn med eyeliner för att ge illusionen att vara ljusare.
  • Applicera en skimrande vit eller ljusfärgad ögonskugga i ögonens inre hörn för att uppnå en liknande effekt.
  • Försök att avstå från att använda en vit eyeliner penna för att skissera ditt öga, eftersom det kan vara svårt att blanda sig ordentligt och kan se också "iscensatt" eller artificiell.
  • Bild med titeln Applicera smink i gymnasiet steg 8
    6. Använd en eyelash curler. En ögonfransar, som är lättillgänglig hos drogbutiker och livsmedelsbutiker för ca $ 5 till $ 6, kommer att klämma dina ögonfransar och böja dem uppåt i en krökning. Curling dina fransar uppåt kommer att få dina ögon att bli större och mer öppna. De kan också uppmärksamma dina ögon genom att göra ögonfransarna längre.
  • Bild med titeln Se attraktiv och naturlig (tjejer) Steg 3
    7. Använd lite rosa rodnad. Applicera rosa rodnad till äpplen av dina kinder, dina läppar och över den högsta punkten i dina ögonbryn. Detta kommer att lätta och ljusna hela ansiktet, vilket hjälper dig att få dina ögon att bli ljusare och vitare.
  • Varningar

    Om dina ögon är puffiga, röda, irriterade eller svullna, kan du lida av ett medicinskt tillstånd, som en Stye, konjunktivit (rosa öga) eller ögonskada. Om du misstänker någon av dessa eller andra medicinska problem, kontakta din läkare.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande