Hur man mörknar koppar

Koppar är en ljust färgad metall som ofta används för dekorativa ändamål, inklusive möbler, konstverk och smycken. Över tiden kommer kopparnas yta att reagera med syre, värme eller andra aspekter av miljön för att skapa en beläggning av färg eller patina. Medan de flesta naturligt förekommande koppar patinas är grön, är det möjligt att skapa en mörkbrun eller till och med svart patina på din koppar. Varje behandling ger en något annorlunda färg, så du kanske vill prova flera på dina kopparartiklar för att se vilket resultat du gillar bäst.

Steg

Metod 1 av 3:
Mörkare koppar med hårda kokta ägg
  1. Bild med titeln Darken Copper Steg 1
1. Använd den här metoden för enkla, relativt mindre justeringar. Yolks av hårdkokta ägg kan producera svavel och relaterade kemikalier som reagerar med kopparen för att ändra färgen till en mörkare brun eller svart. Även om denna metod tar längre tid och inte kan producera som dramatiska resultat som att använda lever av svavel, behöver du inte någon annan utrustning än hårdkokta ägg och en förseglad behållare.
  • Bild med titeln Darken Copper Steg 2
    2
    Koka två eller flera ägg. Använd två eller tre ägg för koppar smycken, eller mer om du har större eller flera föremål. Placera ägget i en kruka med kokande vatten och låt dem sitta i minst tio minuter. Den överkokta svavelösa lukten och den gröna ringen runt äggulan är goda indikatorer att äggen kommer att mörka din koppar.
  • Bild med titeln Darken Copper Steg 3
    3. Mash ägget i bitar. Använd en sked eller annat redskap för att bryta ägg i bitar. Om behållaren du ska använda är en väska, kan det vara tidigare att placera ägget inuti det först.
  • Bild med titeln Darken Copper Steg 4
    4. Placera koppar och ägg i en behållare. Försök att inte ha ägget röra kopparen om du vill undvika färgade fläckar på din koppar. Placera istället kopparobjekten på en liten maträtt eller på andra sidan av behållaren.
  • Bild med titeln Darken Copper Steg 5
    5. Försegla behållaren. Fäst locket eller täta plastpåsen. Behållaren måste vara lufttät för att de gaser som produceras av ägget som ska koncentreras tillräckligt för att påverka koppar.
  • Bild med titeln Darken Copper Steg 6
    6. Kolla tillbaka regelbundet. Beroende på färskheten hos ägget och den mängd ägg som används kan du börja se resultat inom tjugo minuter eller flera timmar. Kolla tillbaka varje halvtimme till en timme, eller om du vill att din koppar blir mycket mörkare, lämna den över natten.
  • Bild med titeln Darken Copper Steg 7
    7. Polera av överflödigt smält om det behövs. Använd en ren trasa för att torka av överflödig färg om koppar blev för mörk, eller om du vill skapa en mer variabel, mindre jämn effekt.
  • Metod 2 av 3:
    Mörkare koppar med lever av svavel
    1. Bild med titeln Darken Copper Steg 8
    1. Följ dessa anvisningar för betydande förändringar. Lever av svavel, sammansatt av kaliumsulfid och relaterade kemikalier, reagerar med koppar för att skapa olika färger. Även om detta material är dyrare och potentiellt farligare än de ämnen som används i andra metoder, har denna metod den bästa chansen att skapa en mycket mörkare patina.
  • Bild med titeln Darken Copper Steg 9
    2. Rengör kopparet. Tvätta kopparrenan med varmt, tvålvatten. Relativt rena kopparartiklar, utan oljig glans eller fast smuts, kan istället genom torkad med en ren trasa eller behandlas med en klar hushållsrengörare.
  • Bild med titeln Darken Copper Steg 10
    3. Förvärva lever av svavel i vätska, gel eller torrform. Lever av svavel kan köpas i flera former. Flytande lever av svavel är förspäds, men kan ha en hållbarhetstid på bara några veckor. Gelformen och torrformen måste blandas med vatten före användning, men om de lagras ordentligt kan de vara mycket längre. Observera att den torra formen, såldes också som "klump" eller "Nugget lever av svavel, kan frigöra damm som kan orsaka skada vid inandning.
  • Bild med titeln Darken Copper Steg 11
    4. Arbeta med handskar i ett ventilerat område. Sätt på latex- eller gummihandskar innan han hanterar leveren av svavel, eftersom den kan irritera huden. Arbeta ute eller i ett område med bra luftflöde, speciellt om du arbetar med torr lever av svavel. Lever av svavel har en stark, obehaglig lukt, som ventilationen också kommer att minska. Om du har skyddsglasögon, bära dem.
  • Om lever av svavel kommer på din hud, ta bort kläderna för att avslöja det drabbade området och skölj i rinnande vatten i femton minuter.
  • Om det här ämnet kommer på dina ögon, skölj i rinnande vatten i femton minuter, vilket ibland flyttar dina nedre och övre ögonlock för att avslöja mer öga mot vattnet. Sök läkare.
  • Om du sväljer lever av svavel, inducera spya omedelbart och sök läkare.
  • Bild med titeln Darken Copper Steg 12
    5. Späd ut levern av svavel. Torr lever av svavel bör försiktigt tappas tills du bryter av en nuggget - det mörkare materialet från det inre av klumpen blir mer effektiva. Blanda denna ärtstorleks nugget med ca 1 kopp (240 ml) vatten. Gel eller flytande lösning bör spädas enligt anvisningarna, eftersom olika märken kan innehålla olika lever av lever av svavel eller redan förspädas till rätt styrka.
  • Kallt vatten och mer utspädd lösningar bör fungera bra vid behandling av koppar och tillåta mer kontroll över den exakta färgen. Att använda varmt vatten eller varmt vatten kan mörka din koppar snabbare, men blanda aldrig lever av svavel med kokande vatten, eftersom detta producerar skadlig gas.
  • Bild med titeln Darken Copper Steg 13
    6. Förbered ett bakpulverbad i förväg. Bakpulver kommer att neutralisera levern av svavel, förhindra att den mörknar din koppar mer än du önskar. Förbered en blandning av natron och vatten i förväg så att du kan stoppa färgändringen så snart du önskar. I en separat behållare än sulfur, rör ihop ungefär en del bakpulver med sexton delar vatten. Använd en behållare som är tillräckligt stor för att suga ditt kopparobjekt i.
  • Bild med titeln Darken Copper Steg 14
    7. Använd tang för att doppa koppar i levern av svavellösning under en sekund eller två. Använda handskar och tang, eller pincett för små föremål, håll koppar under ytan av levern av svavel och vattenlösning under en kort tid.
  • Om ditt kopparobjekt är för stort för att doppa in i lösningen, använd en borste för att applicera lösningen eller överföra lösningen till en bredare, grundare behållare.
  • Bild med titeln Darken Copper Steg 15
    8. Upprepa tills önskad färg är uppnådd. Ta bort koppar från lösningen och undersök det för färgförändringar, var försiktig så att du inte håller den nära eller över oskyddade ögon. Beroende på koncentrationen av lösningen, och temperaturen på din koppar, kan du se vilken färg som helst från rosa till svart. Doppa det i lösningen Ytterligare tider bör producera mörkare färger, slutar i en svart eller grå patina.
  • Om färgförändringarna är mindre, försök värma koppar i en panna med hett, men inte kokande, vatten. Högre temperatur bör ge en mer dramatisk färgförändring.
  • Om färgen inte är mörk nog, försök att blanda i 1 tesked (5 ml) ren ammoniak i lösningen. Att lägga till ytterligare ammoniak kan resultera i en rödaktig färg, snarare än svart.
  • Bild med titeln Darken Copper Steg 16
    9. Rengör koppar med bakpulver för att stoppa färgförändringen. När du har nått önskad färg, låt ditt kopparobjekt suga i bakpulverbadet i några minuter. Ta bort och tvätta i varmt, tvålvatten.
  • Om färgförändringen har utvecklats för långt, eller om du vill skapa ett mer ojämnt, skrubba, skrubba försiktigt på patina med stålull eller en pasta av bakpulver och några droppar vatten.
  • Bakpulver kan också läggas till lever av svavellösning när du är klar. Detta kommer att neutralisera levern av svavel och låta dig säkert kassera det ner i diskbänken.
  • Bild med titeln Darken Copper Steg 17
    10. Behandla din koppar med ett vax eller lack för att bevara färgen. Varje vax eller lack som är avsedda för metaller kan appliceras över den nya patina enligt produktens instruktioner. Detta kommer att förhindra eller sakta ner ytterligare färgbyte så länge som vaxet eller lacken hålls ren och inte gnidas av.
  • Metod 3 av 3:
    Färgkoppar grön eller brun genom att blanda din egen lösning
    1. Bild med titeln Darken Copper Steg 18
    1. Blanda dina egna lösningar för att uppnå specifika färger. Den naturliga gröna koppar patina kan efterlikna med en ammoniaklösning, medan den lite mörkare färgen på en amerikansk öre kan skapas med natron och vatten. Eftersom appliceringen av dessa lösningar är så lika, beskrivs de båda i detta avsnitt.
  • Bild med titeln Darken Copper Steg 19
    2. Rengör din koppar. Torka objektet rent med en torr trasa. Grimliga kopparartiklar ska tvättas i varmt, tvålvatten istället, torkas noggrant.
  • Bild med titeln Darken Copper Steg 20
    3. Följ säkerhetsförfaranden om du arbetar med ammoniak. Om du försöker skapa en grön patina måste du använda ammoniak. Arbeta ute eller i ett område med ett kraftfullt ventilationssystem eller fläkt. Ammoniakammar kan vara giftiga, så ammoniak ska aldrig hanteras i ett sluten utrymme. Gummihandskar och skyddsglasögon rekommenderas.
  • Om du skapar en brun patina med bakpulver och vatten krävs inga säkerhetsåtgärder.
  • Bild med titeln Darken Copper Steg 21
    4. Använd ammoniak för en grön patinlösning. Rör ihop 2 koppar (eller 500 ml) vit vinäger, 0.5 koppar (eller 125 ml) icke-jodiserat salt och 1.5 koppar (eller 375 ml) klar ammoniak. Ammoniak finns i vissa livsmedelsbutiker och drogbutiker, men var försiktig så att du inte köper den svagare "rengöringsmedel" mängd.
  • Ju mer salt du lägger till, den grönare patina kommer att vara.
  • Bild med titeln Darken Copper Steg 22
    5. Blanda en brun patina lösning istället. Denna lösning kommer att göra din koppar en mörkare brun, ungefär färg på en amerikansk öre. Helt enkelt skaka bakpulver i en flaska varmt vatten en sked i taget, tills ytterligare bakpulver löser sig inte.
  • Bild med titeln Darken Copper Steg 23
    6. Spraya koppar med lösningen. Använd en sprayflaska för att applicera patina på ytan av koppar. Spraya hårdare om du vill ha ett jämnare resultat snarare än streck eller mönster.
  • Bild med titeln Darken Copper Steg 24
    7. Håll i ett fuktigt område i en till åtta timmar. Denna patina kan ta några timmar att utvecklas, men att hålla den i fuktig luft kommer att påskynda denna process upp. Om kopparet hålls i en torr miljö, använd en plastpåse eller plastplåt för att täcka koppar utan att röra på ytan. Detta kommer att hjälpa till med att behålla fukt.
  • Bild med titeln Darken Copper Steg 25
    8. Applicera lösningen om patina bleknar. Beroende på miljön hålls kopparet i, och hur ofta det hanteras kan patina slita eller blekna innan den ställs in permanent. Om detta inträffar, återanvända som tidigare, antingen till hela ytan eller till området, har patina gnidat av.
  • Den gröna patina tenderar att vara mer pulverformig och lättare att gnugga än den bruna.
  • Tips

    Om du använder Green Patina-lösning, minska saltinnehållet för att minska intensiteten av grönt.
  • Långtidsexponering för en fuktig miljö kommer att få koppar att oxidera långsamt, vilket skapar en grön patina. Överväg att lämna ditt kopparobjekt utomhus för att påskynda denna process.
  • Koppar svarar inte på magneter. Om en magnet fäster på koppar är det sannolikt kopparrat eller bestående av ett annat material, vilket kanske inte svarar bra på dessa mörkbehandlingar.
  • Lever av svavel bör lagras i en lufttät behållare placerad i en mörk, torr plats.
  • Om du har tillgång till ett kemi kit eller lab, överväga att prova Dessa formler För olika färgade patinas. Observera att dessa samlas in från många källor utan noggrann testning, och bör tillämpas på diskreta hörn först.
  • Varningar

    Metal mörkningslösningar kan vara farliga för ögon, hud och andningssystem - har första hjälpen och nödåtgärder på plats.
  • Lump Form Lever av svavel är brandfarlig och en inhalationsrisk.
  • Metallmonteringslösningar, avfall och rengöringsdukar är farligt avfall och måste kasseras enligt reglering.
  • Använd säkerhetsutrustning, inklusive arbetshandskar, skyddsglasögon och masker och minimerar hudexponering för att undvika negativa effekter Dessa produkter kan orsaka.
  • Saker du behöver

    • Ren, luddfri trasa

    Äggmetod:

    • Hårdkokta ägg
    • Förseglad behållare

    Lever av svavelmetod:

    • Svavellever
    • Vatten
    • Handskar
    • Välventilerad arbetsyta
    • Tang eller pincett
    • Bakpulver
    • Säkerhetsglasögon (rekommenderas)

    Hemlagad lösning:

    • Sprayflaskor
    • och antingen vit vinäger
    • plus Icke-detergent ammoniak
    • plus Icke-jodiserat salt
    • eller Bakpulver
    • plus Varmt vatten
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande