Hur man rengör en djup frys

VIDEO

Rengöring av din djupa frys är lätt. Du måste planera framåt, eftersom hela processen tar ungefär en dag, beroende på vilken typ och storlek på frysen har. När du har tagit bort all mat från frysen, börjar du processen med att avfrostning av den djupa frysen. När all is har smält, kommer du att rengöra frysens interiör och utsida. Slutligen kommer du att låta frysen springa i ungefär sex timmar innan du återvänder frysta föremål till frysen.

Steg

Del 1 av 3:
Ta bort mat från frysen
  1. Bild med titeln Clean a Deep Freezer Steg 1
1. Gör plats för maten i din kylskåp frys. Gör så mycket utrymme som möjligt i din kylfilm för maten du tar bort från den djupa frysen. Ett sätt att göra rummet är att kasta bort alla objekt som är föråldrade eller oigenkännliga i din djupa frys och ditt kylskåps frys.
Expertips
Chris willatt

Chris willatt

Husstädning Professionalchris Willatt är ägare och grundare av Alpine Maids, en städbyrå i Denver, Colorado startade 2015. Alpina Maids har fått Angies lista Super Service Award i tre år i rad sedan 2016 och har tilldelats Colorado "Topprankade lokala husrengöring" Utmärkelse 2018.
Chris willatt
Chris willatt
Husstädning Professionell

Arbeta snabbt om du inte vill avfrosta frysen. Chris Willatt, ägaren av alpina pigor, säger: "Ställ frysen till sin hetaste inställning, då ta allt ut,inklusive all mat och eventuella flyttbara rack eller hyllor. Tvätta ställen med tvål och vatten i diskbänken och sätt dem åt sidan för att torka. Sedan, Torka ner insidan av frysen med en mikrofiberduk och vatten eller en all-purpose cleaner. När du är klar, sätt tillbaka rackarna och Få din mat tillbaka i frysen så fort som möjligt."

  • Bild med titeln Rengör en djup frys Steg 2
    2. Förbered kylare med is. Om det inte finns tillräckligt med utrymme i kylskåpets frys, måste du hitta en annan kall plats för att hålla maten från den djupa frysen. Lägg åt flera stora kylare och lägg ett lager av is längst ner på varje kylare.
  • Bild med titeln Clean a Deep Freezer Steg 3
    3. Flytta maten. Ta maten från den djupa frysen och lägg den i kylfilmens frys. Placera den återstående maten i kylarna och lägg sedan ett lager av is ovanpå maten. Om du fortfarande behöver mer utrymme för maten kan du lagra den i kylskåpet själv.
  • Om du städar på en dag med frysningstemperaturer kan du försöka sitta maten ute medan du rengör den djupa frysen.
  • Del 2 av 3:
    Avfrostning av frysen
    1. Bild med titeln Rengör en djup frys Steg 4
    1. Kontakta ägarhandboken. Varje frys är annorlunda. Ta en stund att läsa igenom ägarhandboken för att räkna ut exakt hur du ska gå om att avfrostar din frys. Om du inte har en fysisk kopia av handboken, försök att besöka tillverkarens hemsida för att hitta en digital kopia.
  • Bild med titeln Clean a Deep Freezer Steg 5
    2. Stäng av och koppla ur den djupa frysen. Du måste se till att din djupa frys är avstängd och kopplad från dess strömkälla. Detta kommer att se till att hela isen i den djupa frysen smälter.
  • Bild med titeln Clean a Deep Freezer Steg 6
    3. Öppna frysdörrarna. Du måste lämna dörrarna till din djupa frys öppen medan den avfrostar. Detta kommer att hjälpa frysen helt avfrostning mer effektivt.
  • Bild med titeln Clean a Deep Freezer Steg 7
    4. Förbered dig för mycket vatten. Isen i din djupa frysning smälter i vatten och kan potentiellt göra en stor röra. Försök att placera stora handdukar på var och en av hyllorna i frysen såväl som på golvet som omger frysen. Du kan också fånga smältvatten genom att placera stora kokkärl på fryshyllorna.
  • Bild med titeln Rengör en djup frys Steg 8
    5. Kontrollera framstegen var 20: e minut. För att förhindra en oönskade röra, vill du övervaka framstegen. Kolla in var 20: e minut och byt ut blöthanddukar eller tomma pannor som har fyllts med vatten.
  • Bild med titeln Clean a Deep Freezer Steg 9
    6. Låt den djupa frysen avfrost tills all isen smälts. Storleken och modellen för din djupa frys kommer att avgöra hur lång tid det tar för apparaten att avfrostas. För mindre modeller kan det ta mindre än en timme. Större djupa frysare kan ta flera timmar.
  • Bild med titeln Rengör en djup fryssteg 10
    7. Överväga att påskynda processen. Kontrollera din fryshandbok för att se om tillverkaren rekommenderar eller varnar för att påskynda avfrostningsprocessen. Försök använda en hårtork, fläkt eller rymdvärmare för att påskynda smältprocessen. Du kan också försöka använda en kittkniv för att chip runt kanterna av större bitar.
  • Del 3 av 3:
    Rengöring av frysen
    1. Bild med titeln Clean a Deep Freezer Steg 11
    1. Torka ut det smälta vattnet. När alla isen i den djupa frysen smälter, ta bort handdukar eller kokkärl inuti frysen. Ta sedan en ren handduk och torka ut allt överskott av fukt och vatten från den djupa frysens inre.
  • Bild med titeln Clean a Deep Freezer Steg 12
    2. Ta bort och rengör eventuella hyllor. Om din djupa frys har flyttbara hyllor, ta ut dem. Rengör sedan hyllorna med varmt, tvålvatten och låt dem torka innan de placeras i den djupa frysen.
  • Bild med titeln Clean a Deep Freezer Steg 13
    3. Rengör insidan av den djupa frysen. Tvätta ner insidan av den djupa frysen med varmt tvålvatten. Du kan också blanda en kopp (240 ml) vatten, en tesked vit vinäger och en tesked disk i en sprayflaska. Spraya lösningen på frysväggarna och golvet och torka sedan ner med en våt trasa.
  • Bild med titeln Clean a Deep Freezer Steg 14
    4. Torka ner utsidan av frysen. Efter rengöring av den djupa frysen, vill du torka ner på utsidan. Använd en rengöringsspray eller varmt, tvålvatten för att torka ner fram, baksida och sidor av den djupa frysen.
  • Bild med titeln Clean a Deep Freezer Steg 15
    5. Torka den djupa frysen med en handduk. Efter rengöring av den djupa frysens inre och utsida, torka den med en ren handduk. Se till att du tar bort all fukt från frysens inre. Detta kommer att förhindra att ny is bildas.
  • Bild med titeln Rengör en djup fryssteg 16
    6. Vrid frysen på 6-8 timmar innan du lägger till mat. När frysen är helt torr, stäng dörrarna och vrid frysen tillbaka. De flesta tillverkare råder att du lämnar den djupa frysen på i sex till åtta timmar innan du placerar frysta föremål inuti. Den här gången varierar mellan modeller, så se din bruksanvisning eller tillverkaren.
  • WikiHow Video: Hur rengör en djup frys

    Kolla på
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande