Hur man dammväggar

VIDEO

Det finns många sätt att dammväggar.Du kan använda en lambswool duster, en kvast täckt med en handduk, en fuktig mopp eller en elektrostatisk torr dammduk.Oavsett verktyg du använder, flytta försiktigt över väggen för att säkerställa att varje del av det är helt rensat av damm.Använd extra försiktighet i hörnen, där spindelväv ofta samlar in.

Steg

Metod 1 av 4:
Använda en kvast och handduk
  1. Bild med titled dammväggar Steg 1
1. Skydda golvet och möblerna.Placera en droppduk på golvet under väggarna du kommer att rengöra.Dra möbler bort från väggarna och täcka det med ett ark.
  • Bild med titled dammväggar Steg 2
    2. Täcka en kvast med en handduk.Med din kvasts huvud pekade upp och dess handtag pekade ner, låg en trasa eller handduk över kvasthuvudet.Se till att många av borstarna som möjligt är täckta av handduken.För att förhindra att handduken faller ut under användning, linda en sträng runt bäddhuvudet på sin tjockaste punkt.
  • Använd om möjligt en mikrofiberhandduk.
  • Bild med titled Dammväggar Steg 3
    3. Damm en vertikal remsa ner i väggen.Placera kvasthuvudet mot ett hörn av väggen där den möter taket.Dra broom ner längs väggen i en långsam, stadig rörelse.När du är klar, utvärdera delen av väggen du bara dammad.Om något damm kvarstår, kör broom längs remsan igen.
  • Bild med titled dammväggar Steg 4
    4. Byt ut handduken efter behov.Vid någon tidpunkt blir handduken för dammig och smutsig för att vara effektiv.Utvärdera handduken efter att ha flyttat ungefär en tredjedel av vägen över väggen.Om det är överdrivet dammigt, unbind det från kvasten och skaka ut det över skräpet.Kasta den i din tvättkorg och täcka kvasten med en annan handduk precis som tidigare.
  • Bild med titled dammväggar Steg 5
    5. Ta bort damm från resten av väggen.Flytta till utrymmet på väggen bredvid det område du bara städat.Precis som tidigare, placera kvasthuvudet mot toppen av väggen och flytta den ner i väggen i en vertikal remsa.
  • Fortsätt på detta sätt långa hela väggen.När du har avslutat den första väggen, flytta till den bredvid den och fortsätt processen tills väggarna har blivit dammade.
  • Metod 2 av 4:
    Använda en mopp för att ta bort damm
    1. Bild med titled Dammväggar Steg 6
    1. Dämpa moppen.Fyll en mopp hink med varmt, tvålvatten.Doppa moppen i hinken och ta sedan bort den och vrid det ut.Moppen ska inte droppa, men det borde vara fuktigt för beröringen.
    • Den bästa typen av mopp att använda är en svampmop, men du kan också använda en vanlig mopp.
  • Bild med titled dammväggar Steg 7
    2. Flytta den fuktiga moppen upp och ner längs väggen.Du kan börja till vänster och flytta till höger, eller tvärtom, men börja alltid på toppen av väggen och flytta till botten.Detta kommer att se till att dammet från väggens övre område inte faller ner för att täcka ett område du redan städat.
  • Bild med titled dammväggar Steg 8
    3. Flytta längs riktningen för några tapeter sömmar.Om du dammar en vägg som har tapeter på den, rör dig längs sömmarna.Typiskt betyder detta också att röra sig längs en upp-down-axel.Men om tapetssömmarna körs horisontellt över väggen, flytta moppen längs väggen från sida till sida.
  • Metod 3 av 4:
    Kombinera torr och våt rengöring
    1. Bild med titled dammväggar Steg 9
    1. Utrusta en platt huvudmop med ett torrt dammhuvud eller tyg.Helst kommer mopphuvudet eller tyget att vara av mikrofiber.Den exakta processen genom vilken du ändrar dammsugaren eller mopphuvudet beror på tillverkaren.I allmänhet är processen emellertid så enkelt som att lägga den nya trasan över moppens platta huvud, och sedan flytta de clips som binder det till toppen av mophuvudet.
    • Andra platthuvudmops har utbytbara huvuden som helt enkelt glider på.
    • Mikrofiberduk utmärker sig vid samling av damm och är minimalt slipande.
    Expertips
    Chris willatt

    Chris willatt

    Husstädning Professionalchris Willatt är ägare och grundare av Alpine Maids, en städbyrå i Denver, Colorado startade 2015. Alpina Maids har fått Angies lista Super Service Award i tre år i rad sedan 2016 och har tilldelats Colorado "Topprankade lokala husrengöring" Utmärkelse 2018.
    Chris willatt
    Chris willatt
    Husstädning Professionell

    Använd en platt mopp om dina väggar är texturerad. Chris Willatt, ägaren av alpina pigor, säger: "Texturerade väggar kan bygga upp mycket damm över tiden. En mikrofiber dammmopp är utmärkt för att rensa ut det, även om någon platt mopp kommer att fungera. Om du inte har en, kan du till och med köra en mikrofiberduk över väggarna till damm för hand."

  • Bild med titled Dammväggar Steg 10
    2. Flytta längs väggen i ett "W" -mönster.Att flytta längs väggen i ett "W" -mönster kommer att se till att du dammar hela väggen.Börja längst upp till vänster på väggen, flytta sedan ner och över, sedan upp och äldre i en kontinuerlig rörelse.
  • Bild med titled dammväggar Steg 11
    3. Ge väggen en mild tvätt.När du har dammat hela väggen med den platta huvudmopen, spraya lite vatten på en mikrofiberduk.Torka av väggen med hjälp av den fuktiga mikrofiberduken, speciellt på områden där damm verkar ha blivit kvar.
  • Metod 4 av 4:
    Hitta andra sätt att dammväggar
    1. Bild med titled dammväggar Steg 12
    1. Torka av väggen med en elektrostatisk torr dammduk.Elektrostatiska torra dammdukar använder statisk elektricitet för att locka och fälla damm.Placera tyget på den dammiga väggen och flytta den fram och tillbaka.Kassera tyget när du är färdig med att rengöra väggen.
  • Bild med titled dammväggar Steg 13
    2. Damm väggen med en lammslampare.En Lambswool Duster är ett av de bästa alternativen för dammväggar.På grund av sin långsträckta design är det bästa sättet att använda lambswool-dammen på väggarna att placera den i en vertikal orientering i det vänstra hörnet av väggen och dra sedan det över muren till det andra hörnet.Vid behov, använd en stege när du flyttar över rummet.
  • Efter att ha dammat den första horisontella remsan på väggen, dra lammbåtarbacken över väggen i motsatt riktning.Damm längs en väg strax under den första.Fortsätt på detta sätt tills väggen är helt dammad.
  • Bild med titled dammväggar Steg 14
    3. Använd ett vakuum för att damma väggen.Fäst en väggborste förlängning till ditt vakuum.Då vakuum hela ytan av väggen.Flytta vakuumets väggborste förlängning från väggens övre kant där den möter taket ner till basen av väggen.Detta gör att du kan rengöra väggen på ett komplett och konsekvent sätt.
  • En väggborsteförlängning är ett långt rör som länkar sugänden på ditt vakuum för att spänna öppningen i den andra änden.
  • Användning av väggborstförlängningen förhindrar att din vägg är skadad när vakuumröret rör sig över det.
  • WikiHow Video: Hur dammväggar

    Kolla på

    Tips

    Det finns inget vanligt schema som föreskriver hur ofta du behöver damma din vägg.Damm din vägg så ofta som du önskar.
  • Om du vill kan du ta bort målningar, apparater eller möbler som är placerade nära väggen innan du börjar.Detta gör att du kan damma väggen bakom dessa objekt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande