Hur man rengör badrummet kakel

Rengöring Badrum Tegel är en viktig del av underhållet.För en grundläggande rengöring kan du använda material som du förmodligen har ljugit runt huset som citronsaft, bakpulver och allsidig rengöringsmedel.För rengöring mer djupt nedsmutsad badrumsplatta, använd en ångrengörare eller ett kemiskt rengöringsmedel som blekmedel eller ammoniak.Glöm inte att rengöra grouten mellan plattorna, liksom.

Steg

Metod 1 av 4:
Genomförande av en grundläggande rengöring
1. Använd ättika för att rengöra kakel.Blandning av vatten och destillerad vit (eller rengöring) Vinäger i lika stora mängder ger ett effektivt rengöringsmedel.Till exempel kan du blanda fem matskedar ättika med fem matskedar vatten.Dab en trasa i blandningen och skrubba kakan tills det är ren. Torka torrt, eller låt lufttorka.
Expertips
Chris willatt

Chris willatt

Husstädning Professionalchris Willatt är ägare och grundare av Alpine Maids, en städbyrå i Denver, Colorado startade 2015. Alpina Maids har fått Angies lista Super Service Award i tre år i rad sedan 2016 och har tilldelats Colorado "Topprankade lokala husrengöring" Utmärkelse 2018.
Chris willatt
Chris willatt
Husstädning Professionell

Visste du? Vinäger är en stor renare eftersom ena sidan av molekylen är hydrofob, vilket innebär att det hatar vatten, och den andra sidan är hydrofil, vilket innebär att det lockas till vatten. När du sprutar den på fett eller smuts, den sida som hatar vattenbindningar till fettet, går under den för att lyfta den av ytan av vad du än städar.

  • 2. Applicera citronsaft till kakel.Citronsaft är något surt, och därför effektivt som ett kakelrengöringsmedel.Fyll en sprayflaska med citronsaft och spraya saften på kakan direkt, torka sedan bort med en fuktig svamp.
  • Alternativt dämpar en svamp med lite citronsaft direkt, använd den för att torka kakan ner.Skölj kakel med en svamp eller tyg doppad i varmt vatten.
  • Om du vill, kan du stänk din badrumsplatta med en tunn kappa av natron innan du sprutar den med citronsaft eller torkar den med en citronsaft-blötspådning.
  • 3. Spraya din kakel med en städprodukt.Det finns en mängd olika rengöringsmedel tillgängliga som effektivt kan rengöra toalettplattan.Medan specifika riktlinjer för användning varierar med den produkt du har bestämt att använda, kan du i allmänhet börja med att spruta kakel med en lätt beläggning av sprayen du bestämt dig för att använda och torka sedan ner med en ren trasa.
  • Pulverformiga rengöringsmedel kan behöva blandas med vatten innan de kan användas.
  • Innan du börjar, kanske du vill stänga dörren och fönstren på ditt badrum och köra varmt vatten i ditt badkar (med avloppsproppen) i flera minuter.Detta kommer att bygga upp ångan i ditt badrum och göra rengöring enklare.
  • Metod 2 av 4:
    Använda tunga kakelrengöringsmedel
    1. Använd Baking Soda Cleaner.Blanda ½ kopp (90 gram) bakpulver, en tesked vätskefärg tvål och ¼ kopp (63 ml) väteperoxid.Häll blandningen i en sprayflaska.Spraya blandningen på badrumsplattor som du vill rengöra.Vänta 10 minuter, torka sedan kakelarna med en fuktig svamp eller trasa.
  • 2. Blanda vatten och blekmedel för att rengöra kakel.Kombinera blekmedel och vatten i ett förhållande 1: 3 kommer att ge en effektiv kakelrengöringslösning.Till exempel kan du blanda fem matskedar blekmedel med 15 matskedar vatten.Fyll en sprayflaska med den här lösningen och spraya den på badrummet kakel du vill rengöra.Skölj kakelarna rena med en trasa fuktad med varmt vatten.
  • Blekmedel utstrålar skadliga rök.Öppna dörrar och fönster innan du börjar för att förhindra att rökarna byggs upp.
  • Blekmedel kan också irritera huden, så bära tjocka gummistädningshandskar när du rengör din badrums kakel med den.
  • 3. Utnyttja ammoniak.Kombinera ammoniak och vatten i ett förhållande 1: 2.Till exempel kan du blanda 10 matskedar vatten med fem matskedar ammoniak.Fyll en sprayflaska med blandningen och applicera den på badrummet kakel du vill städa.Låt det sitta på badrummet kakel i ca 60 minuter, torka sedan bort med en ren, fuktig trasa.
  • Ammoniak, som blekmedel, utstrålar skadliga rök.Ventilera badrummet du städar genom att öppna dörrar och fönster.
  • Dessutom kan ammoniak irritera huden, så bära tjocka gummistädningshandskar när du rengör din badrums kakel med den.
  • Bild med titeln Rengör klädsel med en ångrengöringssteg 4
    4. Använd en ångrengörare.En ångrengörare är en rengöringsmaskin som använder ånga för att rengöra kakelgolv och andra plana ytor.I allmänhet arbetar ångrengöringsmedel på samma sätt som dammsugare gör - helt enkelt sätt på maskinen och tryck den längs ytan på toalettplattan.
  • Du måste noga fylla ångrengöraren med vatten innan du använder den.
  • Konsultera tillverkarens anvisningar innan du använder din ångrengörare.
  • Du kanske kan hyra en ångrengörare på din lokala hårdvara eller hemvaruhandel.
  • Metod 3 av 4:
    Rengöringsmedel
    1. Gör en bakpulverpasta.Kombinera bakpulver och vatten i lika stora mängder.Du kan till exempel blanda tre matskedar vatten och tre matskedar bakpulver.Använd en styvborste borste för att torka pastaen på grout.Arbeta pasta i grout, torka sedan bort med en fuktig trasa eller svamp.
  • 2. Skapa ett salt och ättika rengöringsmedel.Kombinera en kopp (237 milliliter) av vanlig vit vinäger, en kopp (273 gram) salt, två matskedar flytande diskmedel och en kopp (237 ml) varmvatten.Dab en svamp i den här blandningen och torka din badrumsång med den.Vänta tio minuter, torka sedan in grout med en ren, fuktig svamp.
  • 3. Skruva in grout med blekmedel.Doppa en styvbristled groutborste i blekmedel.Skrubba längs injekningen med borsten.Efter skrubbning, skölj injekteringen med en ren, fuktig trasa.
  • Kasta öppna fönstren och dörren innan du börjar för att ventilera de skadliga blekframarna.
  • Metod 4 av 4:
    Anta strategier att rengöra effektivt
    1. Använd en bomullsboll för att rengöra hörnplattor.Rengöring av hörnplattor med en vanlig svamp eller pensel kan vara svårt.Istället, suga en bomullsboll i kakelrenare efter eget val och tryck på det i hörnet du vill rengöra.Vänta flera minuter och ta bort bomullsbollen.Torka hörnet med en fuktig trasa för att ta bort eventuellt överskott av smuts.
    • Alternativt kan du använda en gammal tandborste för att skrubba hörnet rent.
  • 2. Applicera en kappa av vax till keramisk kakel.Använd en gång årligen en kappa av bilvax efter rengöring av badrumsplattor.Detta kommer att orsaka att vatten rullar av och förhindrar tillväxten av mögel.Plus, det ger ditt badrum kakel en fin glans.
  • Medan den exakta tekniken för att applicera bilvaxet varierar med det specifika vaxet du har valt att använda, kan du i allmänhet dab en ren trasa i tub av vax, gnid sedan i ett tunt lager över badrumsplattorna efter rengöring.
  • Efter applicering av vax till badrumsgolvplattor, buff den ner för att förhindra att badrummet är för att vara för halt.
  • 3. Rengör golvplattan sist.Om du städar hela badrummet i motsats till bara badrummet kakel, bör du städa golvplattan senast.Detta kommer att hindra dig från att torka damm och skräp från hyllor och bänkskivor på golvet efter att du bara städat det, därigenom lugnar badrummet kakel du jobbade så hårt för att bli ren.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Blanda aldrig blekmedel och ammoniak.Kombinationen kommer att skapa giftiga rök.
  • Att ge ditt badrum en mer seriös och permanent makeover, du kan försöka måla kakelarna.
  • Det finns inget vanligt schema för rengöring av badrumsplattor.Beroende på kakelens motståndskraft kan det behöva rengöras varje månad, eller så lite som fyra gånger per år.Håll ett öga på toalettplattan och rengör det när det börjar samla tvålfläckar, mögel eller andra tecken på smuts.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande