Hur man rengör och desinficera isbrickor

Över tiden blir isbitbrickor smutsiga och hamnarter. Om dina isbitar har börjat smaka lite roligt, beror det på att de har absorberat lukten av frusen mat i din frys. Du kan bli av med både bakterier och absorberade lukt enkelt genom att använda antingen en ättika eller bakpulver. Att placera en öppen låda med natron i frysen kan hjälpa till att minska lukt och hålla din isprovning ren.

Steg

Metod 1 av 2:
Med hjälp av bakpulver
  1. Bild med titeln Rengör och desinficera isbrickor Steg 1
1. Håll dina isbrickor under varmt vatten. Slå på det varma vattnet och håll isbrickorna under strömmen. Detta kommer att ta bort lös skräp från brickorna och smälta någon is- eller frostrester.
  • Bild med titeln Rengör och desinficera isbrickor Steg 2
    2. Gör en rengöringslösning med bakpulver och varmt vatten. Mät ut två teskedar av natron och ½ kopp (60 ml) varmt vatten. Dumpa dem i en medelstor skål. Använd en sked blandningen dem tillsammans.
  • Bild med titeln Rengör och desinficera isbrickor Steg 3
    3. Häll rengöringslösningen i brickorna. Fyll upp varje liten kubsektion i dina brickor med bakpulitlösningen. Låt brickorna suga i lösningen i några minuter. Ange eventuell återstående lösning åt sidan-du kan behöva använda mer av det.
  • Bild med titeln Rengör och desinficera isbrickor Steg 4
    4. Skrubba brickorna med en ren tvättduk. Med brickorna fylls fortfarande med lösningen, använd en tvättduk för att skrubba varje kubsektion. Var noga med att komma ner i nooks och crannies. Använd tvättduken för att gå över plasten mellan och runt kubsektionerna, liksom.
  • Bild med titeln Rengör och desinficera isbrickor Steg 5
    5. Skölj brickorna med varmt vatten. Slå på ditt varma vattenkran och håll brickorna under den för att skölja bort bakpulitlösningen. Fortsätt sköljning tills du inte längre ser någon bakpulver-återstod och vattnet är klart.
  • Bild med titeln Rengör och desinficera isbrickor Steg 6
    6. Torka brickorna. Du kan lägga dem på en matställ för att torka, eller bara använda en ren trasa de torra dem. När brickorna är torra, fyll dem med vatten och placera dem i din frys som du normalt skulle göra is.
  • Bild med titeln Rengör och desinficera isbrickor Steg 7
    7. Placera en öppen låda med bakpulver i din frys. Isbrickor (och isen inuti dem) absorberar lukt från andra föremål i frysen över tiden. Detta resulterar ofta i badprovande isbitar. En öppen låda med natron kommer att suga upp lukt i din frys och drastiskt minska vad dina isbrickor absorberar.
  • Byt ut bakstyckets läsk med en ny låda var 30: e dag för bästa resultat.
  • Se till att all mat i din frys är förpackad tätt för att minska lukt.
  • Metod 2 av 2:
    Använder ättika
    1. Bild med titeln Rengör och desinficera isbrickor Steg 8
    1. Tvätta brickorna i varmt tvålvatten. Fyll din handfat med varmt vatten och ditt vanliga diskmedel. Placera isbrickorna i vattnet. Använd en trasa eller svamp för att skrubba brickorna för att ta bort lös skräp och eventuell långvarig isrester. Skölj dem grundligt med rent varmt vatten.
  • Bild med titeln Rengör och desinficera isbrickor Steg 9
    2. Fyll en stor skål med ättika och vatten. Mät ut 1 kopp (120 ml) vit vinäger och häll den i en mycket stor skål eller hink. Lägg till en gallon vatten till behållaren. Blanda lösningen med en sked.
  • Bild med titeln Rengör och desinficera isbrickor Steg 10
    3. Dunkera isbrickorna i lösningen. Skjut brickorna ner flera gånger så att de är helt nedsänkt i lösningen. Vissa isbrickor kan stubbigt fortsätta att flyta. Om det här händer med dig, lägg något på toppen av brickorna för att väga ner dem.
  • Bild med titeln Rengör och desinficera isbrickor Steg 11
    4. Låt brickorna suga i två till sex timmar. När de är nedsänkt i ättika lösningen, låt brickorna suga i minst två timmar. Du kanske vill sätta skålen eller hinken på ett säkert ställe där små barn eller husdjur inte kan komma in i dem.
  • Bild med titeln Rengör och desinficera isbrickor Steg 12
    5. Skölj brickorna med rent vatten. Ta bort brickorna från ättiklösningen. Dumpa lösningen ner din diskbänk. Håll brickorna under din kran och skölj dem grundligt med rent vatten.
  • Bild med titeln Rengör och desinficera isbrickor Steg 13
    6. Torka isbrickorna. Placera dem på din Dish-torkställ, eller du kan torka dem med en ren handduk. Glöm inte att torka undersidan av brickorna, liksom. En gång helt torr, fyll dem med rent vatten och frysa dem som du normalt skulle.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande