Hur man äter snabbt

Att äta snabbt har visat sig vara extremt dåligt för din hälsa. Men du kanske vill lära dig att äta snabbt för att hjälpa till att träna för en ätkonkurrens, eller bara kunna avsluta en måltid snabbt för att komma igång. Medan någon kan lära sig tekniker för att hjälpa dem att äta snabbt, är det viktigt att komma ihåg att bara göra det när det absolut är nödvändigt.

Steg

Metod 1 av 2:
Njuter av måltider effektivt
  1. Bild med titeln Ät snabbt steg 1
1. Gör din egen måltid. Om du är hemifrån, äter ute på en snabbmatrestaurang, verkar ofta som ett snabbt och enkelt sätt att äta en måltid när du är upptagen. Det tar dock mycket tid att bestämma sig för en restaurang, vänta i linje för att beställa, vänta sedan på att maten ska kokas. Om du har förberett dig en måltid i förväg kan du spara dig mycket tid.
  • Bild med titeln Ät snabbt steg 2
    2. Gör ditt prep på förhand. Om du ska äta en apelsin, skal den och skilja skivorna i förväg och ta med dem i en behållare. När du kommer hem från affären, tvätta och hugga upp några grönsaker som morötter eller selleri så du har dem redo att gå. Prepping din mat i förväg kan spara värdefulla minuter när du inte har mycket tid att äta.
  • Om du hittar dig är alltid kort i morgon, förbered din frukost natten innan. På samma sätt kan du dra nytta av att förbereda din mat hemma om du kämpar för att hitta tillräckligt med tid att äta på jobbet.
  • Bild med titeln Ät snabbt steg 3
    3. Ha ett litet mellanmål före din måltid. Det tar ungefär 20 minuter för din vagusnerv att sluta berätta för din hjärna det är inte hungrig längre. Om du äter din mat för snabbt kommer din hjärna fortfarande att tro att det svälter. Äta något litet 30 minuter eller så innan din måltid kan hjälpa till att stänga av dessa signaler. På så sätt kan du äta en mindre måltid, vilket tar dig mindre tid, och du kommer fortfarande att känna dig glad och full när du är klar.
  • Bild med titeln Ät snabbt steg 4
    4. Ät friska portioner av mat. Att äta snabbt leder ofta till att äta för mycket. Du kan undvika detta genom att bara ta med eller beställa en rimlig mängd mat. Om det inte finns för mycket framför dig, kan du fortfarande ha en relativt hälsosam lunch även om du äter för fort.
  • Leta efter förpackade, enstaka portioner av livsmedel som grekisk yoghurt, kakor och strängost. Dessa objekt är alla lätt transporterade och kan hjälpa till att mildra dina portioner.
  • Bild med titeln Ät snabbt steg 5
    5. Ät näringsrika livsmedel. Håll dig borta från läsk, skräpmat och godis och äta en måltid full av hälsosamma livsmedel som ger din kropp de näringsämnen som behövs för att komma igenom dagen.
  • Hårdkokta ägg kan ätas på en minut eller två och fyller verkligen och näringsrika.
  • Nötter är också ett bra, snabbt mellanmål som kommer att hålla din mage full längre än en påse chips.
  • Ostar fyller också, friska och kan ätas snabbt.
  • Frukt som äpplen och bananer kan ge lite naturlig sockerspark och kan tillfredsställa din söta tand.
  • Bild med titeln Ät snabbt steg 6
    6. Ät några rester. När du gör mat, laga mat i stora mängder. På så sätt har du några rester som kan göra en snabb och enkel måltid när du trycker på tid.
  • Bild med titeln Ät snabbt steg 7
    7. Överväg att dricka ett proteinskaka som en utbyte av måltider. Protein Shakes är snabba och lätta att göra. De kan verkligen skära ner på den tid det tar dig att äta en måltid. Det är också det enklaste sättet att äta på språng om du slutar tid.
  • Välj en proteinryck som är rik på protein, kolhydrater och fetter med tillräckliga kalorier för att tillgodose dina behov.
  • Du kanske bara vill använda en skaka för att ersätta en del av en måltid. Komplettera skakningen med ett snack av frukt eller grönsaker för att försäkra dig om att du får de nödvändiga näringsämnena.
  • Bild med titeln Ät snabbt steg 8
    8. Få ut det mesta av din tid. Fokusera inte på att få maten ner snabbt. Istället, få vana att planera din måltid framåt så att du inte slösar bort vilken liten tid du måste äta. Om du förbereder din mat i förväg och gör bra måltidsval kan du fortfarande äta snabbt och äta bra.
  • Metod 2 av 2:
    Äta konkurrenskraftigt
    1. Bild med titeln Ät snabbt steg 9
    1. Tåg med vatten. Vatten är det viktigaste träningsverktyget som hjälper dig att äta snabbare. Försök att dricka mycket vatten på en gång för att öka det belopp du kan svälja på en gång. Det är säkrare att börja försöka svälja större mängder med vatten eftersom det inte finns någon risk för kvävning.
  • Bild med titeln Ät snabbt steg 10
    2. Utöva dina käkar. Tugga massor av tuggummi på en gång. I stället för att tugga en bit tuggummi i taget, försök tugga hela paketet. Denna övning hjälper till att bygga upp de muskler du behöver tugga din mat snabbt. För att äta snabbt måste du tugga snabbt.
  • Bild med titeln Ät snabbt steg 11
    3. Öva din andning. Ta reda på andningssteknikerna som kommer att fungera för dig. Du kan behöva ta andan varannan bitar eller tre eller fyra. Alla är olika. Det bästa sättet att räkna ut är att räkna ut din ätrytm. När du väl vet vad som är en bra andningstakt för dig, behåll ditt fokus. Låt inte spänningen av måltiden komma till dig och kasta dig av din rytm. Då måste du sluta och få andan.
  • Bild med titeln Ät snabbt steg 12
    4. Studera lite film. Videotape själv äter och bedömer din prestation. Försök att räkna ut var kan du raka några sekunder från din tid. Du kan också kolla in en professionell ätande tävling för att försöka hämta några fler tips från proffsen.
  • Bild med titeln Ät snabbt steg 13
    5. Snabbt natten innan. Undvik att äta fasta ämnen så mycket som möjligt för en dag eller så före din måltid. Hungern kan ge dig lite extra motivation för att få din måltid nere snabbare.
  • Du kanske fortfarande vill ha något litet, som en bit frukt, några timmar före din måltid. Detta kommer att hjälpa dig, men kommer inte att fylla dig för tidigt.
  • Bild med titeln Ät snabbt steg 14
    6. Var noga med att ha ett glas vatten praktiskt. Vatten kan hjälpa till att rensa gommen och hjälpa dig att smälta maten. En liten sipp kommer också att förhindra att halsen blir för torr. Men undvika att dricka hela ditt vatten eftersom det kan fylla dig och slösa bort dyrbar tid. Tänk bara på det som ett smörjmedel.
  • Bild med titeln Ät snabbt steg 15
    7. Tugga så lite som möjligt. Placera stora mängder mat i munnen på en gång, men bryt bara ner maten så mycket som behövs för att svälja det. Du vill inte kväva, men du vill inte slösa bort tid tugga mat i onödan heller. Så snart du vet kommer det inte att fastna, svälja ner det så att du kan gå vidare till nästa munnen.
  • Om du äter något som är större än du kan passa i munnen på en gång, som varmkorv, hamburgare eller pizza, räkna ut det bästa sättet att bryta maten med dina händer för att göra det snabbare att äta. Till exempel kan du rippa dina heta hundar och bullar i hälften och doppa dem i vatten för att hjälpa till att bryta ner brödet och kunna passa båda halvorna i munnen på en gång.
  • Bild med titeln Ät snabbt steg 16
    8. Undvik att prata när du äter. Detta kommer bara att sakta ner dig och slösa bort ditt syre. Fokusera på att andas in mellan bett. Blockera allt annat ut.
  • Bild med titeln Ät snabbt steg 17
    9. Studsa upp och ner medan du sväljer. Använd tyngdkraften för att hjälpa maten att passera snabbt ner din esofagus. Luta ditt huvud tillbaka så att maten lätt kan resa ner i halsen.
  • Matstrupen är bara 2-3 tum i genomsnitt. Efter en tillräckligt lång tid träning för att äta snabbt, kommer du att kunna utöka din matstrupe och äta mer på en gång.
  • Bild med titeln Ät snabbt steg 18
    10. Använd dina redskap till din fördel. Om du äter något med en sked, använd en stor sked och fyll i det innan du tar det till din mun. Om du äter pasta med en gaffel, snurrar du en stor mängd på gaffeln.
  • Försök att skovla maten i. Detta är lättast med en skål, och du kan bokstavligen använda din ätningsredskap för att skovla stora mängder mat i vår mun.
  • Bild med titeln Ät snabbt steg 19
    11. Stuff ditt ansikte. Om du är ute och det finns fortfarande mat framför dig, skjut det bara i munnen. Du kan alltid tugga det efter evenemanget. Det viktiga är bara att få så mycket av det där så snabbt som möjligt.
  • Tips

    Varningar

    Detta kan få din mage att skada om du inte brukar äta snabbt.
  • Var försiktig. Att äta för fort kan få dig att kväva.
  • Att äta snabbt är inte en bra teknik att använda om du vill gå ner i vikt. Att äta långsamt kommer att låta din kropp smälta lättare och du kommer att kunna undvika att äta eftersom du kommer att kunna berätta när du är full.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande