Hur man bestämmer om du ska använda en mixer eller en matberedare

När du förbereder mat och du kan inte bestämma om det är bättre att använda en mixer eller en matberedare, det finns faktiskt några enkla sätt att välja mellan de två. Steg En av processen är att lära skillnaden mellan köksapparater. Även om blandare och matberedare verkar som liknande köksmaskiner, har de båda specifika användningsområden för att blanda mat. Att veta skillnaden mellan de två enheterna är allt du behöver för att få din måltid eller mellanmål.

Steg

Del 1 av 2:
Använder en mixerGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bild med titeln Bestäm om du ska använda en mixer eller en matprocessor Steg 1
1. Blanda mjuka livsmedel och vätskor i en mixer. Bländare är lämpliga för att blanda mjuk mat och vätskor i smoothies, soppor, såser, skakningar och vätskebaserade dips. Använd en mixer för sådana köksjobb som puréing, emulgerande och blandning.
  • Bländare är bra för ett snabbt snack som ett protein smoothie medan livsmedelsprocessorer tenderar att vara långsammare och få bättre användning när de gör stora måltider.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska använda en mixer eller en matprocessor Steg 2
    2. Använd en mixer om du vill göra smoothies. Häll en eller två koppar mjölk eller vatten i mixern, följt av frukterna och grönsakerna av ditt val. Vänta minst 10 sekunder tills blandningen är helt flytande. Bländare flytande frukt väl (om det inte är riktigt hårt frukt).
  • Bladen på blandare är inte rakhyvel. Motorn är kraftverket bakom att blanda maten. På grund av de tråkiga bladen är en mixer stor för blandning av vätskor och ämnen som är gränsvätska.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska använda en mixer eller en matprocessor Steg 3
    3. Blanda soppor med din mixer. Häll en och en halv koppar varmt eller varmt vatten i din mixer. Lägg till grönsaker och kryddor till mixern enligt receptet du väljer. Blanda din blandning på hög i ungefär ett och ett halvt minuter eller tills det är smidigt.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska använda en mixer eller en matprocessor Steg 4
    4
    Göra cocktails med din mixer. Fyll din mixer med frukterna, fruktjuice, sprit och is Ditt cocktailrecept innebär, men se till att den frukt du lägger till är färsk och inte konserverad. Skär frukten i 1-tums bitar och lägg dem till blandningen först. Lägg till isen senast, blanda upp den, häll din drink i ett cocktailglas och garnera din cocktail på något sätt som du gillar!
  • Bländare finns ofta bakom baren som en nödvändig för att göra cocktails.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska använda en mixer eller en matprocessor Steg 5
    5. Välj en mixer om du inte är en stor kock. Tänk om du behöver både eller bara en utrustning i köket för att göra vardagliga måltider. Om du inte är en stor kock eller äter mycket, kanske en matprocessor inte är det rätta valet för dig. Det är möjligt att få med en mixer, eftersom matberedare tenderar att vara dyra.
  • Del 2 av 2:
    Förbereda måltider med en matberedareGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Bestäm om du ska använda en mixer eller en matprocessor Steg 6
    1. Använd din matprocessor för stora måltider. Matprocessorer är inte bäst för att blanda små mängder mat. Den bredare arbetsskålen hos en processor gör den mer lämplig för större, bulkbehandling över mixern. Använd din matprocessor när du gör större måltider som kan innebära gitterost, huggar grönsaker eller knådande pajskorpor.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska använda en mixer eller en matberedare Steg 7
    2. Använd en matberedare för att hugga fast mat. Till skillnad från blandare har matprocessorer rakhyvlar skarpa blad. En matberedare är mycket mer mångsidig och är lämplig för att hantera icke-flytande, tyngre livsmedel.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska använda en mixer eller en matberedare Steg 8
    3. Fäst s-bladet för att hugga grönsaker. Välj vilken typ av blad du vill använda, s-bladet är bäst för att hugga grönsaker och fästa den på insidan av matberedaren. Du kan förbereda grönsaker, och det är också ett enkelt sätt att hugga lök utan att gråta.
  • Matprocessorn kommer att hugga, Julienne, Pulverize, Mash och Split Foods. Din mixer, å andra sidan, kommer förmodligen att börja röka om du tvingar det att försöka göra dessa saker.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska använda en mixer eller en matprocessor Steg 9
    4. Grate Ost med din matberedare. Fäst gitterskivan, även kallad Shredding-skivan, till toppen av skålen på din matprocessor. Använd den här bilagan för att grilla ost, bröd eller grönsaker.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska använda en mixer eller en matprocessor Steg 10
    5. Fäst slipbladet för att slipa nötter. Sätt nötter utan sina skal i din matprocessor när du använder slipbladet. Matprocessorn kommer snart att vända nötterna till smör.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska använda en mixer eller en matprocessor Steg 11
    6. Knead deg med din matprocessor. Välj en matberedare som är solid och robust om du planerar att använda den för att knäda deg. Anslut knådningsfästet till knädeg för pajskorpor och mer.
  • Bild med titeln Bestäm om du ska använda en mixer eller en matprocessor Steg 12
    7. Välj en matberedare om du älskar att laga mat. Matprocessorer är ganska mycket oumbärliga för en bra kock som gillar att experimentera över ett brett utbud av recept. Om du alltid har middagspartier, skulle en matprocessor hjälpa till med måltiderna.
  • Om du inte har råd med en, vänta på försäljningen när god kvalitetsmodeller från året innan kan gå till mycket rimliga priser.
  • Tips

    Immersionsblandare hålls för hand. De är lämpliga för att göra ljusmat, som milkshakes eller barnmatpure. Vissa har goda huggningsfäste, men det kan tillåta dem att skära och hugga effektivt i små mängder.
  • Motorstorleken i både Blender och Processor Matters. Lower Level Motors kan brinna ut om de trycks för hårt.
  • Varningar

    Örter som placeras i en mixer kommer att omvandlas till en mos, inte skär. Använd matprocessorn för örter istället.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande