Hur man äter indisk mat med dina händer

Om du är van vid att äta med bestick, kan du äta indisk mat med dina händer vara ett skrämmande koncept. Lyckligtvis, äta med dina händer behöver inte vara en rörig, obekväma upplevelse. Genom att följa några enkla etikettregler och lära sig hur man äter olika livsmedel med händerna, kan du sitta ner och konfidentiellt njuta av en traditionell indisk måltid.

Steg

Del 1 av 3:
Efter den korrekta etiketten
  1. Bild med titeln Ät indisk mat med dina händer Steg 1
1. Tvätta händerna innan du äter. Du vill se till att dina händer är helt rena innan du sätter dig ner för din måltid.
  • Bild med titeln Ät indisk mat med dina händer Steg 2
    2. Ät bara med din högra hand. I indisk kultur är den vänstra handen vanligtvis sett som smutsig och ohälsosam, och därför oförskämd att äta med. Undvik att servera, äta eller röra någon av maten med din vänstra hand.
  • Bild med titeln Ät indisk mat med dina händer Steg 3
    3. Använd bara dina fingrar för att hämta mat. Undvik att låta maten röra dina palmer. Håll maten nära fingrarna på fingrarna när du tar med den till din mun.
  • Bild med titeln Ät indisk mat med dina händer Steg 4
    4. Ta biter av en maträtt i taget. Det är anpassat att prova varje maträtt individuellt. Detta gäller för eventuella huvudrätter och rätter men inkluderar inte bröd, ris eller daal.
  • Till exempel skulle du inte blanda en vegetabilisk maträtt med en kötträtt i samma bit, eller äta en av sidrätterna med en av de viktigaste rätterna i samma bit.
  • Del 2 av 3:
    Äta med brödet
    1. Bild med titeln Ät indisk mat med dina händer Steg 5
    1. Ta en liten servering från var och en av de viktigaste rätterna och sidrätterna. Traditionellt kommer du att erbjudas grönsaker och kött som huvudrätter, tillsammans med sidrätter som pickles och papad.
  • Bild med titeln Ät indisk mat med dina händer Steg 6
    2. Bryta av en liten bit bröd. Försök att få en bit som är ca 1 x 1.5 tum (2.5 x 3.8 cm). Placera brödet över en av huvudrätterna på din tallrik.
  • Du kan använda brödet som ett verktyg för att bryta ihop bitar av mat på din tallrik som är för stora för att äta. Placera bara brödet över en mat och tryck ner för att bryta den i mindre bitar.
  • Bild med titeln Ät indisk mat med dina händer Steg 7
    3. Använd brödstycket för att hämta mat från en huvudrätt. Med brödstycket som vilar över grönsaks- eller kötträtten på din tallrik, vik brödet i halva med fingrarna, så att några av maten under bli klämd in mellan de två halvorna av brödet. Ta med din hand i munnen och ät brödet.
  • Bild med titeln Ät indisk mat med dina händer Steg 8
    4. Använd fingrarna för att prova en rätter. Plocka upp en bit mat från en skål och ta den till din mun. Lägg inte fingrarna i munnen när du äter det eller slickar dem efter att du har tagit en bit.
  • Bild med titeln Ät indisk mat med dina händer Steg 9
    5. Alternativ mellan huvudrätter och sidrätter tills brödet är borta. Fortsätt använda brödet för att hämta mat från huvudrätterna. Ät en rätter i mellan varje bit av en huvudrätt.
  • Del 3 av 3:
    Äter riset
    1. Bild med titeln Ät indisk mat med dina händer steg 10
    1. Servera dig ris när du är klar med brödet. Om du avslutade huvudrätterna på din tallrik, tjäna dig lite mer att ha med riset.
  • Bild med titeln Ät indisk mat med dina händer Steg 11
    2. Häll lite daal över ditt ris. Daal är en lentilbaserad gryta som traditionellt serveras med ris. Gå inte överbord med Daal i början - För mycket Daal kommer att göra riset Mushy och svårt att klumpa ihop. Om ditt ris är intetsägande eller klibbigt, lägg försiktigt mer daal tills du gillar smak och textur.
  • Bild med titeln Ät indisk mat med dina händer Steg 12
    3. Använd fingrarna för att packa en del av riset i en boll. Du kan göra risbollen med bara ris och Daal-blandningen, eller du kan packa i några av de huvudsakliga rätterna också.
  • Bild med titeln Ät indisk mat med dina händer Steg 13
    4. Kopp din hand som en sked och plocka upp risbollen. Placera risbollen nära tipsen på dina fyra fingrar och håll den på plats med tummen.
  • Bild med titeln Ät indisk mat med dina händer Steg 14
    5. Ta med din hand med risbollen i munnen. Handflatan ska vara uppåt, med risbollen direkt framför din mun.
  • Bild med titeln Ät indisk mat med dina händer steg 15
    6. Använd tummen för att trycka på risbollen i munnen. Se till att du får allt ris av fingertopparna med din tumme.
  • Bild med titeln Ät indisk mat med dina händer Steg 16
    7. Alternativt mellan att äta ris och sidrätter tills riset är borta. Servera dig mer av de viktigaste rätterna, sidrätter eller ris om du slutar när som helst under måltiden.
  • Bild med titeln Ät indisk mat med dina händer Steg 17
    8. Tvätta händerna efter att alla har slutat äta. Tvätta händerna i diskbänken om du är hemma eller äta på någon annans hem. Om du är på en restaurang, tvätta händerna i en av vattenskålarna som tillhandahålls av din server.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande