Hur man blir en utmärkt student

Att vara en utmärkt student har mer fördelar än bara få bra betyg. På kort sikt kommer det att göra dig en mer tilltalande högskolekandidat och du kan till och med kvalificera sig för några rejäl stipendier. På lång sikt kommer de färdigheter du lär dig i skolan hålla dig för resten av ditt liv, vilket hjälper dig att ta itu med något problem som kommer din väg.

Steg

Metod 1 av 4:
Studera och lära sig effektivt
  1. Bildbeteckningen blir en utmärkt student Steg 3
1. Välj ett lugnt ställe att studera utan distraheringar. Ju mer tid du spenderar studerar desto mer lär du dig och de bättre betyg du tjänar. Men kvaliteten på din studietid behöver vara effektiv, så ta bort alla distraktioner (mobiltelefoner, tv, högljudd musik och pratsamma vänner / familjemedlemmar), för att säkerställa en lugn, fokuserad miljö.
  • Om du inte hittar ett lugnt ställe att studera, bära buller avstängning hörlurar (men spela inte någon musik).
  • Hitta tid att studera när de flesta av dina kamrater gör något annat. Till exempel, om du slutar lunch tidigt, gå till biblioteket eller någon annan tyst plats som inte kommer att vara för trångt.
  • Bildbeteckningen blir en utmärkt student Steg 4
    2. Undvik procrastinering och håll dig positiv. Det är frestande att säga, "Jag ska göra det senare," men ofta, senare händer aldrig. Gör en punkt att studera rätt när du kommer hem eller höger när den sista klassen släpper ut. Om du har problem med ett visst ämne, studera det en först och är positiv!
  • Om du fortfarande procrastinerar, fråga en vän eller familjemedlem för att hålla dig ansvarig. Du kan säga något som, "Kan du kolla på mig om en timme för att se till att jag fortfarande studerar?"
  • Upprepa positiva bekräftelser till dig själv om du känner att du kämpar för att förstå något. Till exempel kan du berätta för dig själv: "Jag kan behärska dessa ekvationer!"Och / eller" Jag ska essera detta test!"
  • Expertips
    Ashley Pritchard, MA

    Ashley Pritchard, MA

    School Counselorashley Pritchard är en akademisk och skolrådgivare på Delaware Valley Regional High School i Frenchtown, New Jersey. Ashley har över 3 års högskola, högskola och karriärrådgivning. Hon har en MA i skolrådgivning med en specialisering i mental hälsa från Caldwell University och är certifierad som en oberoende utbildningskonsult genom University of California, Irvine.
    Ashley Pritchard, MA
    Ashley Pritchard, MA
    Skolkurator

    Påminn dig om dina mål att vara motiverade och på rätt spår till framgång. Oavsett om du vill få en högre GPA för en termin, examen högst upp i din klass, eller skicka ett test, hålla en tydlig vision om vad du vill, hjälper dig att stanna kvar på vägen för att uppnå det. Checka in med dig själv ofta för att se hur ditt mål kommer med och tänker på nya sätt att hålla sig på spår.

  • Bildbeteckningen blir en utmärkt student Steg 5
    3. Ta korta pauser från att studera. Din hjärna behöver tid för att vila och smälta information, så planera att ta 10 minuters paus efter varje timme. Om du fastnar på ett visst ämne, det är en bra tid att ta en liten paus så att du kan komma tillbaka uppdaterad. Ställ in en timer på din telefon så att en kort 10-minuters andning inte blir 30 minuters procrastination.

    Dricks: Gör lite ljus sträcker sig på din paus för att återanvända dig själv. Till exempel, sträcka ut ryggen, benen och armarna eller gör lite ljusgolv aerobics som lungor, hoppar, eller squats (speciellt om du har suttit under en lång tid).

  • Bilden med titeln Bli en utmärkt student Steg 6
    4. Läs vidare och förbered frågor för varje klass. Ta reda på vilket kapitel din lärare täcker imorgon och läser den innan du går till klassen. På så sätt blir du bekant med materialet och kan ställa frågor för att klargöra saker du inte förstår.
  • Använd en Highlighter för att uppmärksamma viktig information eller skriv dina frågor på Sticky Notes.
  • Bildbeteckningen blir en utmärkt student Steg 7
    5. Gör extra kredit för att fortsätta din förståelse av ett ämne. Om din lärare erbjuder extra kredit för att göra extra uppdrag eller avläsningar, gör dem! Även om din klass i en klass är 98%, kan du fortfarande förbättra din betyg och förstå materialet bättre.
  • Om du kämpar för att höja en låg klass, fråga din lärare om det finns något du kan göra för extra kredit. De kommer att bli imponerade av ditt engagemang!
  • Bildbeteckningen blir en utmärkt student Steg 8
    6. Studie för quizzer och test tidigt. Om du har ett stort test som kommer upp, börja studera några dagar till en vecka före provet. Gör ett studieplan, bryta upp din tid i sektioner och hålla fast vid det. Vänta inte till kvällen innan eftersom cramming inte tillåter din hjärntid att absorbera information.
  • Om du spelar sport eller gör några extracurricular aktiviteter, låt din tränare eller lärare veta att du kanske behöver lämna tidigt eller anlända lite sent för att göra tid för dina studier. Om din närvaro är obligatorisk (som för teaterföreställningar eller championship sportspel), planera din studietid runt evenemanget.
  • Glöm inte att penna i små pauser för att tillåta din hjärna någon vilotid!
  • Bildbeteckningen blir en utmärkt student Steg 9
    7. Skriv små tester och frågesporter för dig själv. Ta dig tid att skriva några problem upp, eller du kan be någon att skriva dem för dig. Kom bara ihåg, ju mer du stöter på och tänker på informationen, desto mer sannolikt är det att hålla fast.
  • Till exempel, om du studerar för Algebra, skriv en vän några ekvationer för dig att lösa. Tid själv om du kämpar med tidshantering under testupptagning.
  • För språkkonstkurser, praktiserande skrivning av stycken med relevanta ordförråd och varierade meningsstrukturer. Gör det roligt genom att skriva en recension av din favoritfilm eller jottar ner dina åsikter om något du är intresserad av.
  • Bildbeteckningen blir en utmärkt student Steg 1
    8. Läs så mycket du kan för att utöka ditt ordförråd. Läser böcker som utmanar dig kan utöka dina ordförråd och förståelse, vilket är användbart när en lärare tilldelar språkvetenskapligt texter. Om du inte redan är en ivrig läsare, börja på din nivå och arbeta dig uppåt.
  • Läs något du gillar att få dig in i det. Om du har en vän som gillar att läsa, fråga dem om rekommendationer.
  • Gå till din skola eller lokala bibliotek och fråga bibliotekarie för rekommendationer baserat på dina gillar och ogillar i andra medier. Du kan till exempel säga, "Jag älskar verkligen Superhero och Mystery-filmer, har du några böcker som har sådana typer av teman?"
  • Bildbeteckningen blir en utmärkt student Steg 2
    9. Skapa sinne kartor över ämnen som hjälper dig att lära dig nya saker. Mind-kartor hjälper dig att göra anslutningar mellan gammal och ny information, vilket ger nya fakta något sammanhang så du kommer ihåg dem bättre. Denna praxis är särskilt användbar när du behöver brainstorma idéer för stora projekt. För att skapa en mind-karta, skriv ämnet i mitten, lägg till linjer som pekar i olika riktningar och skriv dina idéer ovanpå linjerna.
  • Försök att komma med så många idéer som du kan. Om du är fast, gör du lite forskning för mer information.
  • Tänk på denna övning som en form av ord eller idéförening.
  • Metod 2 av 4:
    Är organiserad
    1. Bildtiteln Bli en utmärkt student steg 10
    1. Packa din ryggsäck med alla dina leveranser för skolan innan du går och lägger dig. Var beredd på varje dag genom att du har allt du behöver med dig. Det betyder att du måste ta böcker, mappar, pennor, pennor, läxor, granskningsark, highlighters, klibbiga anteckningar, bokmärken och allt annat som hjälper dig att hålla dig organiserad.
    • Klistra in en kopia av ditt klassschema någonstans i ditt hus där du ser det varje dag. Skriv påminnelser för att få vissa saker vissa dagar. På det sättet vet du exakt vilken klass du har och vilka material du behöver.

    Dricks: Packa upp innan du lägger dig betyder att du inte kommer att känna sig rusad på morgonen och glömmer oavsiktligt något.

  • Bildbeteckningen blir en utmärkt student Steg 11
    2. Håll en mapp för varje ämne så att du enkelt kan packa och hitta saker. Att bo organiserad i skolan är oerhört viktigt, för om du är organiserad är du ett steg framåt i att bli framgångsrik. Ett bra sätt att börja är att hålla en mapp för varje ämne.
  • Det innebär att du sätter dina matematiska papper i din mattemapp, dina språkkonstpapper i din språkkonstmapp, dina vetenskapshandlingar i din vetenskapsmapp, och så vidare.
  • Använd färgkodning eller märka dina mappar och placera dem i antingen ditt skrivbord eller ryggsäck snyggt. På det här sättet kommer du att ha en lättare tid att söka efter dina mappar och kommer att ha mer tid att se över vad du har lärt dig igår.
  • Om du vill, kan du också placera bokmärken i alla dina mappar för att göra dem enklare att hitta när du tar dina mappar hem.
  • Bildbeteckningen blir en utmärkt student Steg 12
    3. Använd en veckoplanerare för att skriva uppdrag och förfallodagar. Använd en veckoplanerare eller kalender för att skriva ner viktiga datum avseende uppdrag, quizzer, test och extracurricular aktiviteter. Detta hjälper dig att hantera din tid bättre. Och checka bort varje slutförd uppgift ger dig en känsla av prestation.
  • Skriv ner några andra påminnelser (födelsedagar, specialmaterial för klasser, studiegruppsdatum / tider) i avsnittet "Notes" i din planerare.
  • Bildbeteckningen blir en utmärkt student Steg 13
    4. Ägna ett visst område på ditt rum eller hem för leveranser. Att hålla alla dina skrivredskap, mappar, papper och andra nödvändigheter i ett område gör det lättare att hitta dem. Om du inte har ett skrivbord, få en och ha en låda för varje grupp av föremål.
  • Till exempel kan en lådan vara dedikerad till att skriva redskap, en annan kan hålla hålslagare och häftapparater, och en tredje kan lagra extra skrivarpapper, tidskrifter och mappar.
  • Om du inte har ett skrivbord med lådor, använd bordsplattor, pennahållare, skoboxar och / eller förvaringsfack för att hålla ut som föremål tillsammans.
  • Metod 3 av 4:
    Att vara uppmärksam i klassen
    1. Bildtiteln Bli en utmärkt student steg 14
    1. Ta anteckningar och ställa frågor för att vara engagerade i klassen. Att uppmärksamma i klassen hjälper dig att lära dig bättre och kan också öka din betyg. När en lärare ger en lektion, ta anteckningar, och om du inte förstår något, höja din hand och ställa frågor. Försök att ta anteckningar i dina egna ord och lägg till dina egna anteckningar istället för att skriva vad läraren säger ord-för-ord.
    • Till exempel, om läraren säger att definitionen av "ransack" är "att söka igenom på ett sätt som orsakar störning", kan du skriva: "ransack: att pilla-liknande en pirat!"
    • Ju fler frågor du frågar desto mer vet du om ett visst ämne.
    • Lärare förväntar dig att ställa frågor och bilda ett intryck av dig baserat på hur villig du ska göra det. I vissa fall räknas klassdeltagandet också mot din totala betyg.
    • Koncentrera sig på att hålla fokus. Håll ögonen på läraren, håll öronen öppna och fortsätt att ta anteckningar. Sitta i främre raden om du är benägen att distraktioner.
  • Bildbeteckningen blir en utmärkt student steg 15
    2. Undvik distraktioner i klassen. Distrahera inte andra och inte distraheras av dem. Notera de saker som gör att du får distraherad och försöka undvika dem. Till exempel, om du vet att du är mer benägna att dagdrömma i klassen när du är hungrig, äta ett litet mellanmål i förväg.
  • Om du ser dina vänner som passerar anteckningar, engagera dig inte. Vad du än måste säga kan vänta tills efter klassen.
  • Om vänner ständigt försöker distrahera dig, var inte meningsfull! Bara berätta för dem att du jobbar och säger att du kommer att prata senare under urtag eller lunch. De förstår och kan till och med känna sig på samma sätt.
  • Bildbeteckningen blir en utmärkt student Steg 16
    3. Granska dina anteckningar när du har ledig tid. Läs över dina anteckningar när du får chansen att hjälpa dig att komma ihåg vad du har skrivit. Omskrivning av dina anteckningar kan också vara till hjälp om du tar exceptionellt hårda klasser, som juridiska studier, ekonomi, teknik, vetenskap och mer.

    Dricks: Om du har ett test som kommer upp, granska dina anteckningar strax innan du går och läggs sedan igenom dem igen först på morgonen. Ju mer du tittar på dem desto mer kommer du ihåg informationen.

  • Bildbeteckningen blir en utmärkt student Steg 17
    4. Få 7 till 8 timmars sömn. Sömnbrist kan negativt påverka din förmåga att fokusera och göra dig mindre entusiastisk om lärande. Syfte att få 7 till 8 timmar per natt. Om du är kortfattad, försök att ta 20-minuters strömkapparater mellan klasserna (om ditt schema tillåter).
  • Undvik att titta på din telefon eller titta på tv i en timme eller två före sänggåendet. Gör något avkopplande som att läsa en bok, ta ett varmt bad eller ritning.
  • Undvik att förlita sig på koffein för att pricka dig från en sömnlös natt. Du kan känna dig mer energiserad efter massor av kaffe eller en energidryck, men du kommer inte att kunna fokusera nästan lika bra på grund av underliggande sömnbrist.
  • Bildbeteckningen blir en utmärkt student Steg 18
    5. Ät bra för att mata din kropp och sinne. Se till att du äter en mängd olika livsmedel från varje grupp (proteiner, kolhydrater och fetter). Mellanmål på hela livsmedel som färska frukter, grönsaker eller nötter för att hålla dig energisk mellan måltiderna.

    Dricks: Fetter som innehåller omega 3 fettsyror är särskilt användbara för kognitiv funktion. Goda källor inkluderar fettfisk, valnötter, linfrön, chia frön, spenat och basilika.

  • Metod 4 av 4:
    Gör dina läxor
    1. Bilden med titeln Bli en utmärkt student Steg 19
    1. Gör dina läxor så snart som möjligt. Leksaker kan verka som ett drag, men det hjälper dig att se vad du har lärt dig den dagen och förbered dig för kommande quizzer och test. Försök att börja göra det i skolan så att du kan fråga läraren bara om du behöver hjälp.
    • Om dina läxor innebär handskrivna svar, skriv så läsbart som möjligt med din lärares önskade verktyg (svart / blå bläckpenna eller penna).
    • Rusa inte och kolla över ditt arbete när du är klar.
  • Bildbeteckningen blir en utmärkt student Steg 20
    2. Vänd dina uppdrag i tid. Att vända sig i ditt arbete före eller med förfallodagen är viktigt för att få bra betyg. Notera rättegångsdatum på ditt studieplan så att du inte kommer att glömma. Du kan även använda färgade klibbiga anteckningar för att påminna dig om vilka uppdrag som behöver göras först.
  • Ibland kommer lärare att dra av poäng för sena uppdrag, och vissa kommer inte att acceptera sent arbete alls! Titta på din kursplan för att ta reda på straffet för sent arbete.
  • Bildbeteckningen blir en utmärkt student Steg 21
    3. Ange läxa mål och belöna dig själv för att slutföra dem. Ange realistiska mål för att avsluta vissa uppgifter enligt specifika tidsfrister. Att ge dig ett incitament att avsluta dina läxor hjälper dig att motivera dig och hålla dig på uppgift. Till exempel, berätta för dig själv: "Om jag avslutar det här paketet nu kan jag spela gitarr i 20 minuter före middagen."
  • Se till att dina mål är rimliga och uppnåliga. Till exempel skulle ett rimligt mål vara: "Jag kommer att läsa de första 20 sidorna i texten innan du tar en paus och avslutar de senaste 20 sidorna."Ett exempel på ett orealistiskt mål är:" Jag ska avsluta hela boken ikväll innan jag kan göra något annat.
  • Bildbeteckningen blir en utmärkt student Steg 22
    4. Be en vän eller familjemedlem att kontrollera ditt arbete. Be någon annan att kontrollera dina läxor för tydlighet och läsbarhet. Fusk är inte okej, så se till att välja en vän som inte kommer att kopiera av ditt arbete! Och se till att din förälder eller syskon inte försöker omarbeta på jobbet för dig. I stället fråga dem om specifika sätt som du kan förbättra. Några saker du kan be dem att leta efter är:
  • Grammatiska fel
  • Lärlig handstil
  • Relevans (jag.e., Du har tagit upp frågorna / ämnet / Prompt)
  • Förståelsedjupet (i.e., Ditt arbete visar att du förstår begreppen till hands)
  • Tips

    Olika personer koncentrerar sig bättre vid olika tider på dagen. Försök hitta den tid du koncentrerar dig bättre, även om det betyder att ha tillfälliga raster för att uppdatera ditt minne.
  • Medan du studerar, håll dig inte hemma hela dagen. Istället ta en paus5-15 minuters paus utanför. Detta hjälper dig att fokusera bättre när du kommer tillbaka till dina studier.
  • Varningar

    Freak inte om du får en dålig klass på ett papper. Alla får dåliga betyg en gång i taget - även de högnivå studenterna uppnår inte goda märken för allting. Det är inte världens ände, bara fortsätt och försök ditt bästa.
  • Stanna ovanpå dina betyg. Om din skola har online betyg, kolla dem en gång i veckan eller efter stora uppdrag. På det sättet är du inte förvånad när du får din lägesrapport, och kommer att veta om du glömde att vända något, om du behöver jobba extra för att klara kursen, eller om betyget har angetts felaktigt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande