Hur får man bra betyg utan ansträngning

Om du inte är ett geni eller en autodidact med en förkärlek för fakta och siffror, måste du arbeta för dina betyg. Även om detta är ett obestridligt faktum, det finns sätt att få ut det mesta av dina ansträngningar. Genom att eliminera värdelösa studietekniker kan du drastiskt minska hur mycket tid och ansträngning du lägger i din utbildning och förbättrar dina betyg..

Steg

Metod 1 av 4:
Bygga en strategisk grund
  1. Bild med titeln Få stora betyg utan ansträngning Steg 1
1. Ta reda på din skolas eller lärarens betygsignalpolicy. Det bästa sättet att ställa en solid grund är att grundligt förstå reglerna för betygsspelet. Ger din lärare fler poäng för en uppgift över en annan? Om så är fallet kan det behöva vara mer uppmärksam på en uppgift över en annan. Om du är i gymnasiet, är några klasser värda mer - e.g. AP-kurser? Om så är fallet vill du koncentrera dina ansträngningar där. I de flesta stater är AP-klasserna faktiskt värda mer mot din övergripande GPA, men klasserna är mer krävande. Detta är för att inte tala om att AP-kurser ersätter högskolor. Så om du vill hoppa över kärnan eller introducerande högskolor, fokusera sedan på dina AP-studier.
  • Bild med titeln Få stora betyg utan ansträngning Steg 2
    2. Välj Easy Classes. Titta på tidigare kursplaner och prata med andra studenter. Ta reda på vad varje klass ser ut i tid och välj den som verkar den enklaste.
  • I alla utbildningsprogram har du en uppsättning obligatoriska klasser och valfria. Ibland kan de valfria kurserna fyllas av en rad olika ämnen. Om ditt mål är att "få bra betyg utan ansträngning", välj ett ämne du är bekväm med, tycker du är lätt, eller du har redan behärskat. Tänk på att det inte finns någon universell "lätt en" klass. Allt beror på läraren. En "butik" -klass kan vara väldigt lätt eller väldigt svårt. Så också kan en trigonometri klass vara en bit tårta eller en hemsk upplevelse.
  • Bilden med titeln Få stora betyg utan ansträngning Steg 3
    3. Planera din tid klokt. Använd en dagplanerare för att schemalägga din klasstid, studietid och tid för alla övriga aktiviteter du måste slutföra under terminsperioden. I början av året kartlägger du när dina uppdrag beror och till och med inkluderar påminnelser för att komma igång på uppdrag. Time Management är nyckeln till att få bra betyg effektivt.
  • Bild med titeln Få stora betyg utan ansträngning Steg 4
    4. Börja studera tidigt på. Många av oss har en tendens att sätta skolan av sig. Tid med familj och vänner verkar ha större preferens, särskilt eftersom tidsfristen för ett visst uppdrag verkar så långt borta. För att göra det bra i skolan måste du börja i början av terminen. Få en solid grund i början av skolåret så att du inte stressar i slutet. Få bra betyg från början. Det tar mycket mindre ansträngning att upprätthålla goda betyg än det gör att byggas upp till dem.
  • Dra nytta av alla extra kreditmöjligheter. Ofta ger lärare ut extra kreditarbete som är av samma svårighet eller lättare än ditt "normala" arbete. Eftersom du inte kan förlora poäng för att slutföra extra kredit, kan du bara vinna från att försöka.
  • Metod 2 av 4:
    Göra ut det mesta av din klasstid
    1. Bild med titeln Få stora betyg utan ansträngning Steg 5
    1. Gör ett bra första intryck. Vi bildar alla första intryck. Och vi fortsätter alla att döma andra baserat på första intryck vi har tagit av dem. När du först träffar din lärare, se till att du är artig, hårt arbetande, respektfull och redo att lära sig. Det är möjligt att när din lärare går till betygs uppdrag, kommer de att styras av de snälla känslorna de har mot dig. De kan vara mer benägna att låta ett felglas och ett inkonsekvenspass. Resultatet av detta kan bara vara ett par punkter, men de punkterna lägger till.
  • Bild med titeln Få stora betyg utan ansträngning Steg 6
    2. Var uppmärksam på lektionen. Tenderar du att stirra ut ur fönstret? Döljer du nonstop medan läraren pratar? Passerar du konstant? Alla dessa aktiviteter är vanliga faux-pas. I klassrummet bör ditt mål vara att absorbera så mycket information som möjligt. Att göra det kommer att minska den tid som behövs för att förstå materialet senare. Läxan blir oändligt enklare och tar en bråkdel av tiden som används när du måste lära dig själv materialet.
  • Ta alla nödvändiga steg före klassen för att minska distraktioner. Mata dig själv. Få lite sömn. Telefonsamtal i förväg eller ta tid till text innan du går in i klassen.
  • Bild med titeln Få stora betyg utan ansträngning Steg 7
    3. Delta i klassen. Fråga frågor. Besvara din lärares frågor. Delta i klassdialoger. Detta steg är viktigt av två skäl. Först hanterar det din lärares förväntningar ytterligare. Det gör att du verkar som en motiverad student. Ännu viktigare, om du tar tid att ställa frågor i klassen, kommer du förmodligen att förstå materialet bättre senare och kommer att kräva mindre tid att studera eller slutföra läxor.
  • Bild med titeln Få stora betyg utan ansträngning Steg 8
    4. Var öppen om dina svagheter och be om hjälp. Kanske verkar det motverka, men lärare behöver veta vad deras studenter inte får. Om du är öppen för att inte förstå betydelsen av asymptoter, mitokondriens funktion, eller hur man använder en semikolon, kommer din lärare att spendera mer tid på ämnet, vilket hjälper dig på lång sikt för att minska mängden arbete du måste slutföra. Dessutom kan din lärare skära dig lite slack om han ser dig kämpar med ett ämne.
  • Bild med titeln Få stora betyg utan ansträngning Steg 9
    5. Sitta i den främre raden i klassen. Detta hjälper dig att fokusera och ge intrycket att du är villig att uppmärksamma. Lärare vet att allvarliga studenter sitter upp framför eftersom det är svårt att dölja saker framför. Du kommer inte att kunna skriva eller somna utan att läraren märker.
  • Bild med titeln Få stora betyg utan ansträngning Steg 10
    6. Ta fantastiska anteckningar. Många lärare testar på sina föreläsningar uteslutande eller åtminstone utöver de material som finns i boken. Ännu viktigare är din lärare att ta sig tid att täcka det viktigaste och kanske de svåraste materialen i klassen. Ta utmärkta anteckningar. Anta en stenografi och var noga med att notera vad din lärare spenderar mer tid på. Mer tid som täcker det i klassen är lika sannolikt det kommer att vara på provet.
  • Enligt Cornell-anteckningssystemet, var noga med att markera nyckelord och skriv frågor du har inthe marginaler av dina anteckningar. Fråga sedan din lärare dem när du ser dem nästa. På samma sätt skriv ut nyckelfrågor som din lärare fokuserar på i klassen. Mest troligt ser du dessa frågor om ett test senare.
  • Metod 3 av 4:
    Slutföra uppdrag effektivt
    1. Bild med titeln Få stora betyg utan ansträngning Steg 11
    1. Identifiera och tackla upptagen arbete effektivt. Varje lärare tilldelar ett visst arbete som antingen är överflödigt eller helt enkelt inte nödvändigt och i vissa fall kanske du inte behöver slutföra det för att förstå materialet. Chansen är andra studenter behöver den extra praxis dock. Om uppdraget är ett kalkylblad eller nära liknar något annat du har gjort i klassen är det förmodligen upptagen arbete. Om så är fallet, arbeta igenom det upptagna arbetet snabbt. Ge inte det mer tid än det är absolut nödvändigt. Visa bara din lärare Du kan göra det och gå vidare till mer pressande uppdrag.
  • Bild med titeln Få stora betyg utan ansträngning Steg 12
    2. Ta itu med dina uppdrag en i taget. För ofta försöker vi slutföra flera uppdrag i ett sittande. Snarare än att översvämma din hjärna med information, avdela ditt skolarbete. Avsluta din matte läxa, ta en paus och kom tillbaka för att studera för ditt vetenskapstest 15 minuter senare. Denna metod hjälper dig att behandla informationen.
  • Bilden med titeln Få stora betyg utan ansträngning Steg 13
    3. Prioritera huvuddelen av ditt arbete baserat på svårigheter och betydelse. Börja med de svåraste eller viktigaste sakerna först och sedan flytta till det enklaste och minst viktiga arbetet. På så sätt om du går tom för tid eller ånga, har du de viktigaste uppdragen som gjorts först. Till exempel, slutför din fysik studie guide uppgift som är värt en betydande del av din betyg innan du gör din engelska journal entré som knappt är värt någonting.
  • Bilden med titeln Få stora betyg utan ansträngning Steg 14
    4. Skriv papper effektivt. Det finns tre steg för att skriva ett bra papper - forskning, skrivning och redigering. Komponentalisera dessa steg. Kompilera all information som behövs för att slutföra uppsatsen. Skriv uppsatsen. Redigera sedan det. Blanda inte dessa steg. Det tar dig längre att slutföra uppsatsen som helhet och du kommer oundvikligen att backtrack obehagligt.
  • Stress inte om varje mening medan du skriver. Få dina grundläggande idéer ut på sidan. Och sedan gå tillbaka och redigera. När du går tillbaka till Redigera kan du använda en tesaurus för att hjälpa till att klä upp ditt språk.
  • Metod 4 av 4:
    Går bra på test
    1. Bilden med titeln Få stora betyg utan ansträngning Steg 15
    1. Använd dina läxor för att studera för test. Eftersom du har lagt in för att slutföra läxor för en klass eller inte, kan du också använda den som en studiehandledning. För det mesta kommer de viktigaste punkterna som kommer att vara på provet också att vara i läxorna. Du har sannolikt genomfört flera problem som kommer att vara på provet. Du har sannolikt genomfört diagram som du måste göra på testet igen. Släng inte bara bort dina läxor. Använd den till din fördel.
  • Bilden med titeln Få stora betyg utan ansträngning Steg 16
    2. Ta tid att studera. Sluta inte det i sista minuten. Din hjärna kommer att lära sig och behålla informationen bättre om det ständigt utsätts för det. Cramming hjälper på kort sikt, men du kommer inte komma ihåg informationen mycket bra för senare uppdrag.
  • Bild med titeln Få stora betyg utan ansträngning Steg 17
    3. Studera med andra. En av de största rådgivarna om test är att om du kan lära dig någon annan, så vet du det tillräckligt bra. Så gå med i en studiegrupp. Eller fråga vänner och familjemedlemmar att studera med dig. De kommer att kunna ställa frågor som du kanske inte tänker på. Då när du är tvungen att svara på dem, kommer du antingen att förklara dem på ett sätt som får dig att förstå materialet bättre eller du ska slå upp svaret. Hur som helst, det gör för effektivare studier.
  • Bilden med titeln Få stora betyg utan ansträngning Steg 18
    4. Kom ihåg att slappna av. När du studerar och när du faktiskt tar testet, var noga med att slappna av. Även om du inte har studerat alls eller tillräckligt, kommer du inte att kunna koncentrera dig om du freak out. Om du har studerat, är chansen att du gör mycket bättre om du kan tänka med ett tydligt huvud.
  • Bilden med titeln Få stora betyg utan ansträngning Steg 19
    5. Fuska inte. Det kan tyckas som det enklaste sättet att få bra betyg, men sannolikt kommer de risker som är förknippade med att få materialen i förväg eller titta på andras papper, överväga belöningarna, om du fångas.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande