Hur får man högre betyg i tentor

Har du ett viktigt test som kommer att du verkligen vill ess? Vill du i allmänhet förbättra dina betyg och märken? Det finns ett antal tricks och praxis som kan förbättra dina chanser att poängera högt på ett test. Den här artikeln hjälper dig att studera, analysera och lösa examensfrågor, så läs vidare!

Steg

Metod 1 av 4:
Absorberande kunskap effektivt
  1. Bild med titeln Få ett undervisningscertifikat i Texas Steg 6
1
Var uppmärksam på dina klasser och fokusera. Det bästa du kan göra för att höja dina testresultat är att uppmärksamma när du ska lära dig materialet: i klassen! Att låta ditt sinne vandra eller inte visas alls är båda troliga att du saknar viktig information som senare kommer att visas på test.
  • Bild med titeln Få ett stipendium steg 16
    2
    Ta bra anteckningar. Detta är viktigt om du vill ha en lättare tid att studera senare. Kommer inte bara att skriva informationen ner när du lär dig det hjälper dig att absorbera informationen och uppmärksamma, men du har en referens för när du går och studerar senare.
  • Bild med titeln Få högre betyg i examenssteg 3
    3
    Gör dina läxor. Läxor, till exempel uppdrag och hemläsning är där du hittar resten av den information som kommer att vara på tester, så gör det här läxan viktigt. Planera tid och lägga undan en lugn plats bara för läxor för att hjälpa till att slå Procrastination Blues.
  • Bilden med titeln Få högre märken i examen steg 4
    4. Använd mnemonics och andra knep. Olika minne tricks kan verkligen vara användbara för att komma ihåg vissa saker som siffror, kategorier och listor. Se bara till att du lär dig dem rätt och blanda dem inte!
  • Mnemonics är fraser som kan hjälpa dig att komma ihåg beställningen av vissa saker. Till exempel, "Katy Perry kom över för bra låtar" är ett bra sätt att komma ihåg de biologiska klassificeringarna (rike, phylum, klass, ordning, familj, släkt, art).
  • Ett annat minne trick är om du måste komma ihåg en rad siffror. Istället för att försöka komma ihåg 2537610925, till exempel, bryta upp det som ett telefonnummer: 253-761-0925. Du kan bryta upp datum så här. 14 okt 1066 (Slaget vid Hastings) kan bli en skåpkombination: 14-10-66.
  • Bild med titeln Få högre betyg i examen steg 5
    5. Gör övningstest. Fråga din lärare eller gå online och skriva ut några övningar. Att ta ett övningstest hjälper dig att räkna ut hur mycket information du faktiskt vet vs hur mycket information du tycker du vet. Att veta dina svaga ställen före ett test är avgörande!
  • Metod 2 av 4:
    Studerar som ett proffs
    1. Bild med titeln Lär dig snabbt när du läser steg 5
    1. Studera ofta. Studerar hårt för bara några timmar natten innan testet inte kommer att hjälpa till att säkerställa perfekta poäng. Om du verkligen vill essera dessa tentor, studera gamla och nya material varje dag, eller åtminstone flera gånger i veckan. Detta kommer att göra test med en bris.
    • Ta studieavbrott. När du studerar, se till att du tar en 5-10 minuters paus efter varje 30 minuters studie. Detta kommer att hjälpa till att hålla din hjärna att bli överbelastad och ge det mer tid att absorbera informationen.
    • På studieavbrott, försök att inte fylla din hjärna med mer information, även om den informationen handlar mer om din favorit kändisens senaste konsert snarare än Winston Churchills utrikespolitik.
  • Bild med titeln Hämta rakt
    2. Studera enligt en inlärningsstil som passar ämnet. Vissa ämnen är lättare att förstå när de studeras med hjälp av en stil som förbinder med ämnets natur. Till exempel, om du studerar litteratur, behöver du visuell läsning och skrivaktiviteter. Om du studerar musik behöver du auditiva resurser. För konstkurser hjälper kinestetiska aktiviteter ofta.
  • Lärandestilar, som konventionellt förstås, är något kontroversiella. Många akademiska studier tyder på att eleverna utvecklar subjektiva preferenser för att studera material, men dessa stilar betyder inte nödvändigtvis att de lär sig bättre genom dessa stilar.
  • Ändå kvarstår tanken på lärande stilar fortfarande även i akademiska cirklar. Om en subjektiv preferens för en viss inlärningsstil hjälper till att motivera dig att studera, kan du fortfarande prova det.
  • Bilden med titeln Få högre betyg i examenssteg 8
    3. Dra nytta av känslighetsminnet. Din hjärna är ganska bra på att associera dofter eller ljud med idéer eller minnen. Du borde dra nytta av detta! Medan du studerar, bära en ovanlig cologne eller parfym (med en lukt som du brukar stöta på) och avslöja dig själv till den lukten igen strax före eller under ett test.
  • Bild med titeln Få högre betyg i examenssteg 9
    4
    Lyssna på musik . Din lärare kommer förmodligen inte att låta dig ha hörlurar under ett test, men du bör åtminstone lyssna på musik, speciellt klassisk musik, strax innan du tar ett test. Studier har visat att exponering för vissa typer av musik rätt innan den strikta mentala aktiviteten verkligen kan hjälpa till med att vakna din hjärna och öka din medvetenhet.
  • Metod 3 av 4:
    Förbereder din kropp
    1. Bild med titeln Få högre betyg i examen steg 10
    1
    Ät rätt. Det viktigaste är att äta, fullstopp. Att vara hungrig under ett test kommer att distrahera dig och göra dig trött. Ät inte för tidigt innan ett test, som vissa livsmedel kan göra dig trött. I stället, se till att du får en måltid fylld med magert protein innan du måste ta ett test.
    • Att äta hälsosam kommer i allmänhet att öka hjärnans prestanda också, så se till att du alltid äter en hälsosam kost för att hjälpa dig att lära dig hela skolan.
  • Bild med titeln Passera Bar Exam steg 8
    2. Sov gott. Om du inte sover, kommer du inte att kunna fokusera när trycket är på! Se till att gå och lägg dig tidigt på kvällen innan ett test, snarare än att stanna hela natten för att studera. Din hjärna kommer inte att kunna hålla fast vid all den här providerade informationen ändå.
  • Bild med titeln Ha kul medan du studerar Steg 7
    3. Har alla nödvändiga leveranser. Gå till ditt test med alla räknare, pennor, pennor, tomt papper och andra tillbehör du kan behöva. Att inte ha dessa saker kan innebära att du får en mycket svårare tid!
  • Bild med titeln Få högre betyg i examen steg 13
    4. Drick mycket vatten. Att bli dehydrerad under ett test kan vara distraherande och minska din förmåga att tänka klart. Håll hydratiserad före ditt test och ta en flaska vatten med dig till testet också.
  • Bild med titeln Få högre betyg i examen steg 14
    5. Gör inte något annat. Om du inte är van vid att dricka kaffe, är det nu en dålig tid att börja. Försök att inte göra något annat i din grundläggande rutin dagen för eller natten före provet. Detta kan verkligen kasta dig.
  • Metod 4 av 4:
    Acing the test
    1. Bild med titeln Hämta rakt & quot; en
    1. Skriv viktiga saker först. Så snart testet startar, skriv ner alla formler eller annan viktig information på något skraplattan innan du börjar gå igenom frågorna. Detta hjälper dig att hålla dig från blanking när du behöver den informationen senare.
  • Bild med titeln Få högre betyg i examenssteg 16
    2. Gör de problem du känner först. Gör alltid de snabba, lätta problemen som du känner till svaret först. Detta kommer att hjälpa till att du får så mycket av testet som möjligt. Om du fastnar, fortsätt bara till nästa problem som du kan svara snabbt.
  • Bild med titeln Få högre betyg i examenssteg 17
    3. Korsa de felaktiga svaren. När du har svarat på de frågor du känner, gå vidare till de du är osäker på. När du har att göra med flera valfrågor, vilket eliminerar svar som du vet är omöjliga eller dumma, hjälper dig att bättre bestämma mellan de möjliga alternativen.
  • Bild med titeln lyckas med psykometriska tester Steg 4
    4. Leta efter ledtrådar i de andra frågorna. Ibland kan svaret på en fråga innehålla inom eller antydas i en annan fråga om testet. Titta på andra svar eller frågor för att hjälpa till att jogga ditt minne.
  • Bild med titeln Hämta rakt
    5. Lämna aldrig frågor tomma. Om du inte är dockad för felaktiga svar, lämna aldrig bara en fråga tom. Speciellt om det är flera val - du har åtminstone 25% chans att få rätt svar.
  • Som nämnts ovan är det här att eliminera felaktiga svar kommer att vara till nytta.
  • Bild med titeln Få högre betyg i examen steg 20
    6. Lugna dig. Det här är viktigt! Håll alltid koll på hur mycket tid du har och försök att använda din tid klokt. Du kan alltid gå tillbaka för att kontrollera eller förbättra dina svar senare!
  • Tips

    Försök att inte oroa dig för dåliga märken på tidigare tentor. Istället ta ett djupt andetag när du tänker på det, vara optimistisk och studera bra för kommande tentor. Fokusera på framtiden istället för det förflutna.
  • Göra anteckningar medan du studerar. Skriv en synopsis för ditt ämne om du studerar det för första gången. Detta hjälper dig i framtida undersökningar genom att låta dig komma ihåg innehållet i dina ämnen.
  • Gör en lista över alla saker du behöver göra för att studera för varje ämne, och hur länge du tror att det tar dig. Använd den här informationen för att utgöra en studieplan, organisera den så att ett hårdare ämne tar mer utrymme än ett enklare ämne. Var säker på att du har gett dig hela tiden du tror du behöver, plus lite extra per ämne. Se också till att din studieplan har tillräckligt med ledigt utrymme i det så att du kan shuffle runt din plan om något oväntat kommer upp en dag.
  • Ha en god natts sömn och vakna tidigt på morgonen för att gå över ämnet. Detta hjälper till att uppdatera ditt sinne, vilket hjälper dig att konsumera information lättare än att gå över på natten när ditt sinne är trött.
  • Försök alltid att respektera dina lärare även om du är dålig vid studier. Om du agerar oriktigt kan läraren vara mindre benägen att ge dig fördelen av tvivel när du har problem eftersom de kommer att tänka på dig som student som inte är seriös om sina studier.
  • Diskutera frågor och svar före tentamen med dina vänner och klasskamrater, så om du inte känner till en fråga, kan du alltid fråga din vän eller lärare.
  • Varningar

    Var inte överkonfekterad. Om du är, kommer dina betyg att glida. Till exempel får du 95/100 på din matteexamen, och om du tror att du inte behöver studera, din andra tentamen får du 80/100.
  • Försök aldrig att fuska. Du är mycket sannolikt att bli fångad, vilket skulle resultera i en noll. Var självsäker. Tro på dig själv. Om du har attityden ska göra det, så ska du!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande