Hur man får bra betyg

Vem som helst kan få bra betyg oavsett vem de är. Du måste ta skolan på allvar för att det kan påverka hela din framtid. Framgång i skolan är mycket för dem som vill börja tidigt gå till de bästa skolorna, få de bästa jobben och få ut det mesta och är det som bestämmer allt. För tips om hur du får bra betyg, läs vidare!

Steg

Del 1 av 5:
Bli organiserad
  1. Bild med titeln Få bra betyg Steg 1
1. Få en planerare. Oavsett om det är en dagsplanerare du bär i din ryggsäck, en kalender på din vägg hemma, en att göra-lista, kan det hjälpa dig att hålla reda på när uppdragen är skyldiga och är organiserade. I början av termen, när du får din planerare, notera varje test, quiz och uppdragsdatum. Gör det här för varje klass.
  • Varje dag när du kommer hem från skolan, kolla din kalender och se vad som behöver göras före imorgon, liksom vad som är i horisonten för de närmaste dagarna. Kolla på vad du redan har gjort.
  • Bild med titeln Få bra betyg Steg 2
    2. Använd en expanderbar fil. Sätt dina papper i filen så att du alltid har rätt saker vid rätt tidpunkt. Håll filen i väskan, skrivbordet eller skåpet, beroende på vilket som är mest bekvämt.
  • Bild med titeln Få bra betyg Steg 3
    3
    Ordna din skåp, ryggsäck, och skrivbord. Organisera vad du än använder varje dag hjälper ditt sinne att känna sig rörfri. Det kan låta dumt, men när din visuella miljö är enkel och ordnad, kan ditt sinne koncentrera sig på de viktigaste sakerna. En gång i veckan, rengör din skåp eller ryggsäck och organisera ditt skrivbord. Det tar bara ett par minuter.
  • Du kommer inte att förlora saker när du automatiskt lägger dem där de hör hemma. Att ha en ryggsäck, skrivbord eller skåp som är full av lösa papper blir bara förvirrande och frustrerande.
  • Bild med titeln Få bra betyg Steg 4
    4
    Gör ett studieplan. Du har en kalender för veckan eller månaden, men du behöver också ett veckovis studieplan. Karta ut din vecka för att se när du studerar kan och ska bli gjort. På det sättet vet du hur mycket tid du kan ägna åt varje klass och när det är mest mening att studera för var och en. Se till att du följer de planer som du gör.
  • Använd din sunt förnuft när det gäller att allottera tid till specifika klasser. Till exempel behöver badminton mycket mindre än principerna för himmelska mekanik.
  • Se till att du har en agenda så att du kan skriva ner alla dina test, när du måste studera, och när du har läxor på grund av.
  • Del 2 av 5:
    Absorberande information
    1. Bild med titeln Få bra betyg Steg 5
    1
    Känna din inlärningsstil. Faktum är att vissa tekniker inte fungerar för vissa människor. Några av oss lär oss med våra händer, några av oss med våra ögon, och några av oss med våra öron (och andra en kombination). Om du inte kan komma ihåg att din professor sade, kanske du bara går det på fel sätt.
    • När du väl ta reda på din inlärningsstil kan du zonisera på vad som är bäst för dig. Minns du bäst de saker du har sett? Studera sedan dessa anteckningar och göra grafer! De saker du har hört? Gå till klassen och registrera dessa föreläsningar. Saker du gör med dina händer? Vänd begreppen till något du kan bygga.
  • Bild med titeln Få bra betyg Steg 6
    2. Läs läroboken. Så mycket som det är tråkigt och monotont, är det otroligt användbart - ibland nämner professorer inte ens informationen i klassen! Efter att ha läst ett stycke, revidera den i huvudet utan att titta. Läs sedan det igen. Det kommer att stanna i ditt sinne under en längre tid. Det är särskilt effektivt när du har mindre tid att studera.
  • De saker som nämns i klass som också nämns i boken är ofta de viktigaste. Om du kör över något av detta medan du läser, markera den. Du vill veta var det är att hitta den senare.
  • Skriv inte av fördelarna med att skanna. Koncentrera sig på de viktigaste idéerna (den markerade texten, kursiv etc.) kommer att få ditt sinne att gå. Om du kan fylla i blankorna, bra! Om du inte kan, läs djupare.
  • Bild med titeln Få bra betyg Steg 7
    3. Ta bra anteckningar. För de flesta kurser i gymnasiet, gymnasiet och junior / community college, kommer det mesta av vad som är på testerna och läxorna att diskuteras i klassen. Om din lärare drar ett diagram på brädet, kopiera det här - det kan hjälpa dig att komma ihåg informationen.
  • Skriv bra, läsbara anteckningar. Använd highlighters om det finns något du behöver hitta lätt att bläddra igenom dina anteckningar, men markera inte för mycket text eller det besegrar syftet. Färgade pennor är roliga att skriva med om du vill få mer kreativ med dina anteckningar, men använd dem bara för avsnitt av dina anteckningar som du känner kommer att vara på ett test eller är viktigt.
  • Bild med titeln Få bra betyg Steg 8
    4
    Studera effektivt. Slösa nätter som häller över böcker och framväxande känsla som du har fått inget av det är bara det värsta. I stället för att somna över din lärobok, prova följande:
  • Gör en studiehandledning och granska den. Titta i läroboken och lägg alla viktiga idéer och detaljer i dina anteckningar. Gå över det tills du känner att du känner till materialet väl. Om du har skrivit det kommer du förmodligen att komma ihåg mer av det.
  • Få någon att testa dig på studiehandledningen. Att prata om informationen högt är mycket lättare att behålla än att gå över samma saker i din hjärna om och om igen. När du måste förklara det för någon annan, tvingar det dig att förstå det, inte bara vet det.
  • Uppfinna roliga sätt att studera. Gör Flash-kort, ha en vän över, eller gå med i en hemläsningsklubb om du kan hjälpa till från en lärare eller en vän från samma klass. Du kan göra ett brädspel för att studera roligt och enkelt, eller du kan bara skriva upp dina anteckningar om det gör det lättare att läsa. Gör så mycket som möjligt för att du vet materialet.
  • Bild med titeln Få bra betyg Steg 9
    5. Delta i klassen. Du har gjort dina läxor, så du är helt beredd att delta i klassen. Visa att du känner dina saker! Det finns några anledningar att det här är en bra idé. Den viktigaste är att det deltar i klassen kommer att cement i huvudet de saker du lärde dig från att göra dina läxor (innan det var mer som Jell-O).
  • Den andra goda anledningen är att det kommer att cementera informationen i din hjärna. Allvarligt. Pratar om det högt (särskilt i klassen, där det är lite mer stressigt än när med en vän) använder en annan del av din hjärna än att bara skriva om det. På det här sättet täcker du alla dina baser.
  • Den tredje goda anledningen är att din professor helt kommer att uppskatta det. Ingen lärare gillar ett rum fullt av crickets. Komma på sin goda sida, och du kommer att bli behandlad bättre när betygstid kommer runt eller när du ber om extra kredit.
  • Bild med titeln Få bra betyg Steg 10
    6. Fråga efter hjälp. Om du inte är säker på vad som krävs för en bra betyg eller kämpar med kursen, fråga din lärare för hjälp. Det behöver inte vara en komplex fråga - din lärare är alltid glad att hjälpa dig. Be efter klass, under kontorstid eller i ett e-postmeddelande för hjälp.
  • Ofta saker vi får veta en-på-en-pinne med oss ​​mer än saker vi bara föreläste om. Förutom den personliga inlärningssessionen kommer din lärare att uppskatta dina ansträngningar och rakt upp förmodligen som du mer. Att ha en lärare som gillar att du kan komma in väldigt mycket, mycket praktiskt.
  • Bild med titeln Få bra betyg Steg 11
    7. Få en handledare. Om i slutändan är super hårt, och du kan bara inte förstå det, få en handledare för att hjälpa dig. Ibland är en handledare ännu mer hjälpsam än att få en en-mot-en med en lärare eftersom de är närmare din ålder och kan förklara saker för dig på ett sätt som du kan förstå bättre.
  • Del 3 av 5:
    Gör dina läxor
    1. Bild med titeln Få bra betyg Steg 12
    1. Gör dina läxor omedelbart efter skolan. Tidshantering är viktigt. Om du får ett uppdrag som är på grund av nästa vecka, procrastinate-komma igång inom några dagar efter mottagandet av uppdraget. Ju mer tid du har desto mindre kommer du att stressa.
    • Om möjligt, försök att få uppdrag som är färdiga minst två eller tre dagar före förfallodagen. Detta är för att undvika sista minuten nödsituationer, som "hunden äter ditt papper," En festinbjudan, skrivaren som löper ut ur bläck, sjukdom, familjer nödsituation, etc. De flesta lärare kommer att dra av poäng för varje dag ditt arbete är sent. Vissa accepterar inte sena papper alls. Om det hjälper dig, försök lämna in dina läxor ett par dagar innan det är förfallet.
    • Läxor räknas för en stor del av din betyg. Om din lärare har några extra kredituppdrag, gör dem! Det kommer inte att skada om du försöker ut det. Även om du blir fel, kommer dina lärare fortfarande att märka din insats för att försöka lära sig Mer.
  • Bild med titeln Få bra betyg Steg 13
    2. Få hjälp från andra. Om du inte förstår dina läxor, är det en bra idé att skriva ner några frågor som du behöver veta och fråga din lärare efter artigt. Gå med i extra klasser för det hjälper dig att få bättre betyg snabbt. Få handledare. Om du inte har råd med en handledare, hjälper din lärare dig gratis om hon eller han vill.
  • Bild med titeln Få bra betyg Steg 14
    3
    Sätta läxor först. Ställ dig själv mål och se till att du når dem innan du går ut och fest. Att ha ett socialt liv är viktigt, men dina betyg kan påverka många av dina val för framtiden. Planera tid varje dag för att studera, precis som du skulle schemalägga datum eller partier.
  • Du kan belöna dig själv för att få dina läxor gjort! När du har slutfört det är det TV, mat eller festtid. Om det inte räcker, fråga om mamma eller pappa kan hjälpa dig att bli incitament. De vill att du ska få bra betyg, också!
  • Bild med titeln Få bra betyg Steg 15
    4. Arbeta med vänner. Att studera för test med vänner är super fördelaktigt, så varför inte gör läxor med vänner också?! Inte bara kommer du att vara motiverad (och eventuellt vara intresserad av klassen), men du kommer att kunna kombinera dina nivåer av fantastiska och få saker gjort snabbare, effektivt och eventuellt kreativt.
  • Nyckeln här är att välja en vän som kommer att dra sin vikt. Du vill inte jobba med en vän som förväntar dig att göra allt arbete. Inte heller vill du ha en vän som vill varken av dig att arbeta! Välj en vän som är som målorienterad som du är.
  • Bild med titeln Få bra betyg Steg 16
    5. Plagiera inte. Det snabbaste sättet att få en noll på ett uppdrag är att plagiera det. Tekniken är fantastisk idag och din lärare kommer vet om du är plagiering. Oavsett om det är Google Translate eller ett tal av Martin Luther King, JR., De kommer att veta. Så riskera inte det.
  • Del 4 av 5:
    Förberedelser för test
    1. Bild med titeln Få bra betyg Steg 17
    1. Studera med en vän. Det finns styrka i antal, även när det gäller att studera. Bouncing idéer av varandra och kombinerar kunskap är en resurs som är ovärderlig. Se bara till att du inte distraherar varandra eller spenderar hela din tid med varandra om dagen!
    • Detta tar informationen från sidan och gör det roligt och minnesvärt. När du måste förklara något för en vän, måste din hjärna spola runt den, istället för att bara ta det och hoppas att den stannar. Gör flashcards och studiehandböcker för varandra för att täcka allt material.
  • Bild med titeln Få bra betyg Steg 18
    2. Använd minne tricks. Saker som mnemoniska enheter kan verkligen utlösa information som inte annars vill hålla fast. Odds är du förmodligen vet Roy G. BIV för ordningen av regnbågens färger eller "Min mycket utmattad mamma sov bara till middagstid." För planetens ordning. Varför är det så? De är effektiva mnemoniska enheter som håller fast i ditt sinne!
  • Föreningar fungerar också. Om du försöker komma ihåg att Indien brukade vara en brittisk koloni, bild den drottning jogging varv runt Taj Mahal. När testet kommer, kanske du inte kommer ihåg vad du faktiskt bör komma ihåg, men du kommer ihåg tillräckligt för att jogga ditt minne!
  • Bild med titeln Få bra betyg Steg 19
    3. Studera på de platser som du känner dig bekväm i. Du behöver en bra, lugn plats att studera. Se till att du har en tröja om det blir kallt, en bra, comfy stol, lite mörk choklad (hjärnkraft!), en flaska vatten, och vad som helst du kan behöva. På det sättet har du få avbrott.
  • Forskning visar också att du bör studera i mer än ett plats. Det låter lite roligt, men din hjärna gör föreningar med din miljö. Så ju fler föreningar det har desto mer sannolikt är du att behålla informationen. Leta reda på alla bekväma stolar och studera i dem alla!
  • Bild med titeln Få bra betyg Steg 20
    4. Sluta cramming. Även om det är oundvikligt ibland är cramming inte vägen att gå. Faktum är att ta pauser är bra för din hjärna och hjälper dig att behålla Mer. Försök att studera i 20-50 minuters intervall, ta fem eller tio minuter mellan.
  • Om du är på toppen av saker är det bäst att studera över en hel vecka. Flera sessioner kommer att cementera kunskapen i ditt huvud och i slutet kommer du att kunna märka hur mycket du vet innehållet, så att du kan koppla av och vara säker.
  • Bild med titeln Få bra betyg Steg 21
    5. Koppla av. Lättare sagt än gjort? Kom ihåg - du har redan alla svar i huvudet! Den enda utmaningen är att få dem ut! Din första instinkt är nästan alltid korrekt. Gå inte tillbaka och ändra svar. Om du är verkligen inte säker, hoppa det och kom tillbaka senare.
  • Läs alltid frågorna på ett test. Skimming över dem kan berätta motsatsen till vad du behöver göra.
  • Om du är osäker på formuleringen av en testfråga, gå och fråga läraren vad det betyder. Så länge du inte planerar ber om svaret på en fråga, precis vad de menade med frågan - de brukar svara.
  • Bild med titeln Få bra betyg Steg 22
    6. Få en god natts sömn. Du behöver sova för att vara fokuserad, och utan det kommer du att ha svårt att hålla dig på uppgiften och kan glömma vad du bara lärt dig. Det är en del av anledningen till att cramming är så ont!
  • Sömn är underbar. Sömnbrist kan leda till olyckor, dumma dig ner, och kan faktiskt orsaka hälsoproblem. Om du måste välja mellan en sista cramming session och sova, välj sömn.
  • Del 5 av 5:
    Göra betyg - En beslut
    1. Bild med titeln Få bra betyg Steg 23
    1. Välj rätt klasser. På college, men ibland i gymnasiet är det frestande att välja klasser som ser super imponerande eller helt enkelt ut ur din räckvidd. Medan du tar svåra klasser är det bra och du lär dig mycket, begränsa den till en eller två. Om allt du har är Rocket Science, är du skyldig att bli överväldigad. Ta raketvetenskap 101 och sandvolleyboll. Din hjärna förtjänar pausen!
    • Välj det rätta belopp av klasser också. Att vara absolut tidsvampad kommer du inte att gynna några favoriter. När ska du studera? Hålla fast vid det normala beloppet (4 eller 5 klasser per termin för college) och gör det bra i dem. Det är bättre att göra det bra om några än att göra medioker i många.
  • Bild med titeln Få bra betyg Steg 24
    2. Komma till klassen i tid. Det enklaste sättet att få bra betyg är bara att visa upp till klassen i första hand. Inte bara kommer du att få krediten för närvaro (förhoppningsvis), men du kommer inte att sakna några nödvändiga meddelanden, begrepp som professor betonar, eller bonusfrågor läraren innehåller i klassen (Sneaky buggers, är de inte de?).
  • Om du någonsin på gränsen mellan betyg, Att gå till klassen hjälper dig. Professorerna ser ofta på närvaro för att se om studentens betyg ska avrundas upp eller ner i tvivelaktiga omständigheter. Ge dig själv fördelen med tvivel och gå!
  • Bild med titeln Få bra betyg Steg 25
    3. Ät en bra, hälsosam frukost varje dag. Det är känt att om eleverna äter en bra och hälsosam frukost varje morgon, får de i allmänhet bra betyg och kan fokusera bättre i skolan. Även om du inte är hungrig tidigt på morgonen, ta med dig med dig för senare.
  • Du vill inte vara hungrig - inte fylld i randen och sjuka. Istället för en sexäggs omelett, gå till en skål med spannmål och en apelsin. Du kommer att känna dig mer att fokusera på dina studier istället för den rocken i magen.
  • Bild med titeln Få bra betyg Steg 26
    4
    Förbättra ditt minne med spel. Ge din hjärna ett träningspass - prova några roliga pussel övningar varje dag som korsord, sudoku och andra spel som är lätta nog för att någon ska göra. Detta kommer att öka din hjärnkraft och du kommer att kunna memorera mer information i skolan.
  • Webbplatser som lumositet och memorize är stora resurser! Memorize även låter dig skriva in din egen information för att lära dig!
  • Bild med titeln Få bra betyg Steg 27
    5. Använd din tid klokt. Om du får 30 minuter för att slutföra ett 60-frågestest, är det 30 sekunder per fråga. 30 sekunder kan göras till mycket tid. Många av frågorna tar mycket mindre än 30 sekunder, så tillämpar balansen till en hårdare fråga. Tänk inte för djupt på tiden, och låt dig inte bli distraherad av klockan.
  • Tidsgränser är ibland godtyckliga. Om du verkligen behöver en extra 5 minuter, fråga. En flitig student som behöver lite mer tid är en koncession De flesta lärare kommer att vara villiga att göra.
  • Bild med titeln Få bra betyg Steg 28
    6. Var inte rädd för att vara bra. Oroa dig inte om folk tror att du är en perfektionist eller en overachiever. Vara ihållande med ditt arbete medan alla andra lurar i klassen. Om några år kommer du mer än sannolikt aldrig att se dessa människor igen, men du kommer Se A: s och B är på ditt transkript som kunde ha varit C och d`s om du inte hade övat!
  • Tips

    Gör ett dokument som du kan använda för att spåra dina betyg varje term för att se om du har förbättrats.
  • Fråga din lärare om du kan göra en uppsats eller extra ark av problem för extra kredit. Om han / hon säger ja, lämna den nästa dag. Om han / hon händer tillbaka före testet, ser du dina misstag och kan fixa dem.
  • Titta upp extra information om vad du studerar. Det kommer att bidra till att öka din förståelse av informationen, göra det mer intressant och göra det lättare att komma ihåg. Dina lärare kommer att bli imponerade om du kan lägga till information som du inte lärde dig i klassen i uppsatsen eller testet.
  • Läs varje natt och fråga dig själv frågor om vad du just läste för att reacha. Detta kommer också att visa dig hur mycket du behöver jobba med att läsa förståelse. Du kan reparera det du lärde dig under promenader och medan du är engagerad i andra verk.
  • Att ha små mål hjälper. Dina mål bör försöka förbättra långsamt och slutligen bosätta sig på det. Syftar till en rätt bort lämnar dig att känna sig orättdig och gör ditt mål verkar oåtkomligt.
  • Var uppmärksam i din klass och försök att förstå vad din lärare säger / förklarar.
  • Oroa dig inte för att konkurrera med människor runt dig, eftersom de kan ha andra mål. Jobba bara hårt och försök att uppnå dina mål eftersom du gör det för dig, och du bara.
  • I stället för att studera sent på natten, gå och sova en timme tidigare än vanligt. Studier visar att sömn hjälper din hjärna ihåg från föregående dag och rensar ditt sinne av stress och ångest.
  • Var noga med att vakna i tid. Overleeping gör dig ibland ännu trött. Det är ingen nytta att vara i klassen drooling över det testet du har studerat för hela året!
  • Skriv ner allt du har fel på en quiz, test eller uppdrag och studera de sakerna.
  • Det sätt du vet hur man gör något kanske inte är hur din lärare vill att du ska göra det. Beroende på instruktören kan det vara viktigare att följa stegen istället för att bara få rätt resultat.
  • Lämna inte klassen utan att verkligen förstå vad du lärde dig där inne. Ställ frågor om alla andra inte gör det. Var den större mannen och få den kunskapen för framtiden.
  • Granska alltid dina lektionsanteckningar i slutet av skolan och revidera dem om det behövs.
  • Om du inte ser förbättringar först, Ge inte upp! Du kommer att vara stolt över dig själv när du ser att dina betyg förbättras!
  • Även om det kan tyckas som ett drag, är det viktigt att sätta in mycket bra ansträngning i början av året. Detta kommer att bilda goda vanor och du kommer att göra bra med senare material.
  • Varningar

    Att bilda dåliga studievanor eller bortse från att lära och studera kommer att hålla dig tillbaka i framtiden. Även om det verkar långt är det inte.
  • Om du blir straffad för dåliga betyg, var noga med att du strävar efter att försöka bättre än du gjorde förra gången. Kom ihåg att det alltid finns tid för förbättring!
  • Häng inte med vänner som inte är allvarliga i sin utbildning. Håll alltid nära de smarta killarna, även om dina vänner skrattar åt dig. Det är dina betyg och framtid - undergräva inte det. Vad du lägger i är det du får ut ur det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande