Hur man väljer musik för att studera

Inte bara kan lyssna på musik som studerar mindre tråkigt, men det kan också eventuellt hjälpa dig att bättre behålla informationen. Men inte all musik hjälper dig att koncentrera dig när du studerar. Nyckeln är att hitta rätt slags musik som kommer att blekna i bakgrunden och inte distrahera dig.

Steg

Metod 1 av 2:
Hitta de bästa studie sångerna
  1. Bild med titeln Välj musik för att studera steg 1
1. Välj musik utan texter för att studera. Medan du brukar föredra att lyssna på sånger med texter, är det bäst att gå med lyriska fria sånger när du studerar. Lyrics kan vara distraherande, speciellt när du känner dem och kan sjunga med. Genom att lyssna på låtar som är lyrfria kan du fokusera mer på dina studier och mindre på musiken.
  • Om du har en sång som du verkligen gillar att studera till det har texter, försök att titta upp den instrumentala versionen av den.
  • Bild med titeln Välj musik för att studera steg 2
    2. Lyssna på monotont, avkopplande musik. Snabba låtar med massor av varierande toner och platser kan vara distraherande när du försöker studera. Du vill ha låtar som bleknar i bakgrunden, inte låtar som tar din uppmärksamhet. Leta efter sånger som är långsamma och relativt monoton - om en sång gör att du vill dansa eller humera, är det förmodligen också för att studera.
  • Spa Music är en utmärkt typ av avkopplande musik du kan lyssna på medan du studerar. Eller, om du föredrar något med lite mer substans, prova smidig jazz.
  • Naturljud, som Fåglar Kirrande eller Regnfall, kan också vara bra att ha på bakgrunden under en studieperiod.
  • Expertips
    Jennifer Kaifesh

    Jennifer Kaifesh

    Grundare, stora förväntningar College Prepjennifer Kaifesh är grundaren av stora förväntningar College Prep, en handledning och rådgivningstjänst baserad i södra Kalifornien. Jennifer har över 15 års erfarenhet att hantera och underlätta akademisk handledning och standardiserat testprep, eftersom det avser högskolans ansökan. Hon är en examen från Northwestern University.
    Jennifer Kaifesh
    Jennifer Kaifesh
    Grundare, stora förväntningar College prep

    Lyssna på vad du vill, så länge det ändå låter dig fokusera. Den musik du väljer är helt om din personliga preferens. Om du känner dig mer avslappnad och fokuserad lyssna på Classic Rock eller Hip-Hop, lyssna på det! Kom bara ihåg att låtarna med välbekanta texter eller ett catchy beat kan ofta bevisa distraherande, även om de slappnar av dig.

  • Bild med titeln Välj musik för att studera steg 3
    3. Försök att lyssna på klassisk musik. Vissa studier visar att lyssna på klassisk musik medan du studerar kan faktiskt hjälpa dig att behålla informationen bättre. Den mest klassiska musiken har inte texter, så det är mindre chans att det är en distraktion. Men du borde fortfarande undvika optimik, snabba låtar. Piano ballader och långsamma symfonier är bra val för att studera.
  • "Piano konsertnummer. 23" av Wolfgang Amadeus Mozart kan vara en bra sång att studera till.
  • Du kan också försöka "Luft på en G-sträng" av Johann Sebastian Bach.
  • Expertips
    Jennifer Kaifesh

    Jennifer Kaifesh

    Grundare, stora förväntningar College Prepjennifer Kaifesh är grundaren av stora förväntningar College Prep, en handledning och rådgivningstjänst baserad i södra Kalifornien. Jennifer har över 15 års erfarenhet att hantera och underlätta akademisk handledning och standardiserat testprep, eftersom det avser högskolans ansökan. Hon är en examen från Northwestern University.
    Jennifer Kaifesh
    Jennifer Kaifesh
    Grundare, stora förväntningar College prep

    Vår expert samtycker till: Klassisk musik är den perfekta musiken för att studera-det finns även studier som visar att lyssna på Mozart förbättrar din akademiska prestanda.

  • Bild med titeln Välj musik för att studera steg 4
    4. Lyssna på lågt tempo elektronisk musik om du inte gillar klassisk. På samma sätt som klassisk musik kan lågt tempo elektronisk musik ge bra bakgrundsbrus för att studera. Leta efter elektronisk musik som inte har texter eller intensiva variationer. Du vill ha monotona sånger som bleknar i bakgrunden medan du studerar.
  • Bild med titeln Välj musik för att studera steg 5
    5. Prova musik från hela världen om du vill ha något nytt och okänt. Det kan vara lättare att bli distraherad av låtar som är bekanta - oavsett om det är texterna, instrumenten eller beat - eftersom du kan sjunga och dansa tillsammans. Ett sätt att undvika välbekant musik är att lyssna på musik från en annan del av världen som du normalt inte lyssnar på. Musik från andra regioner kan innehålla olika instrument, språk och strukturer som kan vara mindre distraherande för dig när du studerar.
  • Till exempel kan du söka online för "irländsk folkmusik," "Sydafrikansk musik," eller "Karibisk musik."
  • Bild med titeln Välj musik för att studera steg 6
    6. Spara uppdatering, motivationsmusik för dina raster. Upbeat, snabbmusik kan faktiskt hjälpa till med att motivera dig när du är på en paus. Efter att ha lyssnat på ett par av dina favoritlåtar, känner du dig mer redo att hoppa tillbaka i dina studier. Se bara till att du byter tillbaka till lyrisfri, avkopplande musik när du börjar studera igen.
  • Undvik låtar som är för catchy eller du kan hitta dig själv som sjunger dem i ditt huvud när du kommer tillbaka till att studera.
  • Metod 2 av 2:
    Lyssna på din studiemusik
    1. Bild med titeln Välj musik för att studera steg 7
    1. Gör en spellista innan du börjar studera. Att göra en spellista i förväg kommer att förhindra att du blir distraherad under din studieperiod. Du har svårt att fokusera om du fortsätter att ändra låtar och leta efter ny musik. Sätt ihop en spellista av dina studie-låtar på din telefon eller dator. Då måste du bara trycka på spel när du är redo att börja studera.
    • Om du inte äger låtar för att göra en spellista med, kan du göra din egen spellista på Spotify utan att äga låtarna.
  • Bild med titeln Välj musik för att studera steg 8
    2. Spela din musik på medium till låg volym. Det ska leka i bakgrunden medan du studerar. Om musiken är för hög, blir det svårare att koncentrera sig. Om du befinner dig som har svårt att läsa eller skriva med musikspelet, kan det vara ett tecken på att det är för högt.
  • Bild med titeln Välj musik för att studera steg 9
    3. Undvik att använda hörlurar för att lyssna på din musik om möjligt. Medan hörlurar är praktiska om du studerar i ett bibliotek, gör de det lättare att bli distraherad av den musik du lyssnar på. Med hörlurar i, är det svårare för att musiken ska blekna i bakgrunden. Om du måste använda hörlurar, försök att hålla volymen så låg som möjligt.
  • Bild med titeln Välj musik för att studera steg 10
    4. Ändra låten om du känner dig själv distraherad. Om du lyssnar på en sång och du märker att du är humming tillsammans, knackar på fingrarna eller dansar i din stol, är det ett tecken på att du är distraherad. Om du är tillräckligt fokuserad på en sång som ska göra dessa saker, behåller du förmodligen inte den information du studerar. Ändra låten till något mindre engagerande.
  • Håll reda på vilka låtar distrahera dig. Med tiden lär du dig vilken typ av musik du studerar bäst också.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande