Hur man gör det bra i gymnasiet

Om dina betyg glider eller dina föräldrar pressar dig att göra bättre i skolan, kanske du vill göra en förändring. Medan det går bra kan du se annorlunda ut för varje elev, som studerar hårt och gör ditt bästa i varje klass bra mål att sträva mot. Även om du har fallit lite bakom kan du alltid dra dig själv till framgång med någon motivation, disciplin och support.

Steg

Metod 1 av 4:
Studerar effektivt
  1. Bild med titeln gör det bra i gymnasiet steg 1
1. Ta bra anteckningar under klassen. Om du inte har bra anteckningar, kommer du inte att kunna studera! Försök att uppmärksamma under klasstid och jot ner nyckelkoncept så att du kan gå tillbaka och titta på dem senare. Om din lärare skriver något ner i brädet eller betonar det, är det förmodligen viktigt.
  • Håll alla dina anteckningar, tester och quizzer organiserade efter ämne så att du kan granska dem senare.
  • Bild med titeln gör det bra i gymnasiet steg 2
    2. Välj ett lugnt område utan några distraktioner. Om du studerar hemma, välj ett lugnt område där du inte kan se TV: n. Vänd telefonen på flygplansläge och försök att hålla dig av sociala medier medan du arbetar för att få ut det mesta av din studieperiod.
  • Om du studerar hemma är för distraherande, försök att gå till ett bibliotek eller en kafé i närheten.
  • Bild med titeln gör det bra i gymnasiet steg 3
    3. Skapa ett studieplan för att komma till vana att studera varje dag. Börja med att studera i 10 till 15 minuter i taget varje dag. Försök att studera runt samma gång varje dag för att hålla dig själv i vana när test och frågesporter kommer med.
  • Till exempel kan du göra 15 minuter att studera varje dag efter middagen.
  • Eller, försök att studera i 10 minuter direkt när du kommer hem från skolan.
  • Bildbetaget gör det bra i gymnasiet steg 4
    4. Förklara materialet i dina egna ord för att verkligen göra det pinne. Hitta en vän eller en studiepartner och fråga dem om du kan "lära" dem något material. Försök att förklara de begrepp du lär dig till någon som aldrig har hört talas om dem. När du lär dig högt kan du också testa din egen förståelse för ämnet.
  • Låt din vän ställa frågor också. Om du kan svara på frågorna, bra! Om inte, gå tillbaka och studera lite mer.
  • Bild med titeln gör det bra i gymnasiet steg 5
    5. Använd övningstest och flashcards för att blanda upp saker. Memorera dina anteckningar kan vara lite tråkigt! Försök att engagera med ditt arbete genom att testa dig själv med ett träningstest, vilket gör och använder Flashcards, som sammanfattar ett kapitel i din lärobok i dina egna ord, eller skriver ner anslutningar mellan olika ämnen och koncept. Dessa metoder hjälper dig att behålla information bättre än enkla memorisering.
  • Metod 2 av 4:
    Lyckas akademiskt
    1. Bild med titeln gör det bra i gymnasiet steg 6
    1. Gör ett schema över allt du behöver göra. Håll reda på allt du behöver göra för alla dina klasser, gör sedan en plan för att avsluta dem. Skriv allt i en daglig planerare eller göra veckovisa listor, kolla sedan varje uppdrag när den är klar.
    • Vänta inte till dagen före ett test eller när ett papper ska komma igång. Ge dig själv dina egna mini-deadlines så att du sprider ut ditt arbete i hanterbara bitar.
    • Till exempel, ge dig själv målet att skriva en eller två sidor av ett papper om dagen. Planera i förväg en dag för att revidera papperet innan det är förfallet. Ge dig själv en dag för att studera varje sektion av material som kommer att vara på provet.
  • Bild med titeln gör det bra i gymnasiet steg 7
    2. Ta hårdare klasser för att utmana dig själv om du är uttråkad. Om du befinner dig bakom i dina klasser eftersom du bara bryr dig, kan de vara för lätt för dig. Ta hedrar eller AP-klasser om din skola erbjuder dem och gör några extracurricular aktiviteter för en ännu större utmaning.
  • Att ta hårdare klasser ser också bättre ut på ditt rapportkort, speciellt om du söker högskolor snart.
  • Bildbetaget gör det bra i gymnasiet steg 8
    3. Motivera dig själv genom att tänka på framtiden. En av de bästa förutsägelserna för framgång på college är framgång i gymnasiet, varför tar dina akademiker allvarligt i gymnasiet är en så stor sak. Den bästa motivationen för att lägga mer ansträngning i din skola är att aldrig låta dig glömma hur mycket det kommer att påverka din framtid. Praktiskt taget betyder det att du tänker noga på de kurser du tar och varför du tar dem, är flitigt att ställa bort tid att studera regelbundet och börja titta på högskolor tidigt, även innan det är dags att börja söka.
  • När det är dags att börja ansöka om högskolor, vänta inte till sista minuten! Komma in på den tidiga registreringen.
  • Bildbetaget gör det bra i gymnasiet steg 9
    4. Fråga dina lärare eller vägledare för hjälp om du behöver det. Lärare och vägledare är där för din fördel, så använd dem! Om du kämpar med en uppsats, gå till din lärare efter klassen och fråga om du kan prata om det. Om du inte är säker på vad du ska studera för en kommande historia klass, hitta en tid då din lärare inte är upptagen att be om hjälp. Gå till din skolans vägledare när du behöver hjälp med att bestämma vilka klasser som ska ta, komma på spår för att driva en viss karriär eller välja en karriärväg i första hand.
    Expertips
    Jennifer Kaifesh

    Jennifer Kaifesh

    Academic Tutorjennifer Kaifesh är grundaren av stora förväntningar College Prep, en handledning och rådgivningstjänst baserat i södra Kalifornien. Jennifer har över 15 års erfarenhet att hantera och underlätta akademisk handledning och standardiserat testprep, eftersom det avser högskolans ansökan. Hon är en examen från Northwestern University.
    Jennifer Kaifesh
    Jennifer Kaifesh
    Akademisk handledare

    Vår expert samtycker till: Om du kämpar i en klass, prata med din lärare för att bättre förstå varför dina betyg inte återspeglar din kunskap och ansträngning. De kan hjälpa dig att hitta källan till problemet. Du kan till exempel bara studera termer som enbart för att memorera dem när din lärare förväntar dig att förstå hur man ansöker dem, eller din lärare kan basera examensfrågor mer på läroboken än i klassen föreläsningar.

  • Metod 3 av 4:
    Balansera andra delar av ditt liv
    1. Bild med titeln gör det bra i gymnasiet steg 10
    1. Umgås med dina vänner, men låt dem inte distrahera dig. Även om det är ett socialt liv är en viktig del av ett välbalanserat liv, måste du tänka noga om huruvida dina vänner, eller pojkvän eller flickvän håller dig från att utföra det bästa du kan i skolan. Om de är, försök att begränsa den tid du spenderar med vänner varje vecka.
    • Om ditt sociala liv saknas och det orsakar stress eller sorg, gör ett medvetet försök att nå ut mer än de människor du känner och gillar. Få vänner är inte alltid lätt, men med lite förtroende och ansträngning kan det göras.
  • Bild med titeln gör det bra i gymnasiet steg 11
    2. Utforska intressen utanför akademiker och socialisering. Detta kan vara en sport, volontärarbete, göra studentråd eller gå med i en klubb. Inte bara ser dessa bra ut på college och jobbapplikationer, men de kan vara super roliga också!
  • Om din skola inte erbjuder något som du är intresserad av, titta runt på ditt lokala samhällscenter.
  • Bildbetaget gör det bra i gymnasiet steg 12
    3. Göra tid för din familj. Din familj är din nummer ett supportgrupp, och de kommer sannolikt att vara där för att hjälpa och stödja dig för majoriteten av ditt liv. Så det är väldigt mycket värt att försöka hålla ett bra förhållande med dem. Naturligtvis är inte allas relation med sin familj detsamma, men gör ett försök att hjälpa och spendera tid med dina föräldrar och syskon kommer att betala på lång sikt, på ett stort antal sätt.
  • Föräldrar kan hjälpa dig med läxor, ge dig råd om hur man hanterar en svår lärare eller peer, ge dig emotionellt stöd när du behöver det och hjälper dig att välja rätt klasser och karriärväg.
  • Syskon kan hjälpa till att stärka ditt sociala liv, ge dig att studera råd, och om de är äldre och gick till samma skola som du kan de även låta dig veta vad du kan förvänta dig av vissa lärare.
  • Bild med titeln gör det bra i gymnasiet steg 13
    4. Fokusera på vad du lär dig, inte på dina betyg. Även om goda betyg är en del av att göra bra i skolan är det viktigt att komma ihåg att inte bli för upptagen i dina betyg. A "B" i en svår klass där du lärde dig mycket är så mycket bättre än en "A+" I en lätt klass som inte kommer att gynna dig mycket på lång sikt.
  • Bild med titeln gör det bra i gymnasiet steg 14
    5. Nå ut för psykisk hälsa om du behöver. Skolan är en ganska högtrycksmiljö, och det kan orsaka stress och ångest som kommer att hindra dina chanser att lyckas och minska din livskvalitet övergripande. Det viktigaste steget när det gäller att hantera ångest är att be om hjälp, från dina föräldrar, lärare och råd. Nå ut när skolans stress blir för tung, och försök inte slå dem ensamma.
  • Odla positiva tankar för att hjälpa till att hantera ångest. Tänk till exempel inte att papper du arbetar på så ofullständigt, utan snarare ett pågående arbete. Istället för att alltid fokusera på hur mycket kvar du måste lära dig, ta lite tid att reflektera över hur långt du har kommit.
  • Metod 4 av 4:
    Lära sig nästan eller fjärran
    1. Bild med titeln gör det bra i gymnasiet steg 15
    1. Ställ in ett organiserat inlärningsutrymme för att göra dina klasser. Om du har plats i ditt hem, sätt upp ett skrivbord med din dator, en anteckningsbok och några skrivredskap. Försök att använda detta utrymme varje gång du har klass eller behöver studera för att få mer i "Skolläge."
    • Du kan också försöka ta med din bärbara dator till ett bibliotek eller en kafé i närheten.
  • Bild med titeln gör det bra i gymnasiet steg 16
    2. Bli av med några distraktioner så att du kan fokusera. Vänd telefonen på flygplansläge och lämna ut ur distraherande flikar på din dator. Försök att fokusera som om du skulle i en klassrumsmiljö så att du verkligen kan spänna ner och göra lite arbete.
  • Om du har en tuff tid att begränsa din internetanvändning, försök använda en webbplats blockerare som kall kalkon eller frihet. En applikation som detta kommer att blockera distraherande webbplatser under en viss tid.
  • Vissa människor kan lyssna på musik medan de arbetar, men andra kan inte. Du kan själv bestämma vad som fungerar bäst.
  • Bild med titeln gör det bra i gymnasiet steg 17
    3. Ställ in gränser med dina vänner och familjemedlemmar. Bara för att du är hemma betyder inte att du är fri att umgås. Låt dina nära vänner och familjemedlemmar veta att du ska vara upptagen under klasstiden, så de borde låta dig få lite lugn och ro.
  • Du kan också behöva fråga dina syskon för att hålla ner det medan du är i klass så att du kan uppmärksamma.
  • Bild med titeln gör det bra i gymnasiet steg 18
    4. Interagera med dina lärare och klasskamrater online. Din deltagande stil kan bero på vilken applikation din lärare använder för din klass. Se till att du kommenterar diskussionsinställningar, ställer frågor under klasstiden och pratar med dina klasskamrater om du känner dig fast.
  • Om din klass ofta möter via en videochatt, kan det vara trevligt att hålla kameran på. På det sättet kan din lärare se att du uppmärksammar medan de pratar.
  • Bild med titeln gör det bra i gymnasiet steg 19
    5. Skicka din lärare om du kämpar eller har några frågor. Fjärr och virtuellt lärande levereras med sin egen uppsättning utmaningar, som långsam wifi, datakedamot och trasig teknik. Om du har några problem alls, var noga med att låta din lärare veta omedelbart.
  • Många lärare kommer att vara flexibla om problem som dessa eftersom de är ute av din kontroll.
  • Detta är särskilt viktigt om du har problem under ett online-test eller examen.
  • Bildbetaget gör det bra i gymnasiet steg 20
    6. Umgås utanför skolan. Online-skolan kan känna lite isolering eftersom du inte ser dina vänner varje dag. Om du kan, försök att göra planer med dina vänner en gång i veckan för att umgås och få lite social interaktion.
  • Extracurricular aktiviteter är också bra för att möta nya människor! Gå med i ett idrottslag, en klubb eller en ungdomsgrupp i ditt område.
  • Om du inte kan se dina vänner i person, försök att prata via videochatt eller facetime istället.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande