Hur man är en framgångsrik student

Framgångsrika studenter vet hur man fokuserar på sina studier när det betyder att man också tar raster när de behöver dem. De kan hantera sin tid klokt, hålla fast vid meningsfulla studieplaner och få ut det mesta av sin tid i klassrummet. I processen vet framgångsrika studenter också hur man ska ha en bra tid och älskar att få kunskap så mycket som de tycker om att få stellära betyg.

Steg

Del 1 av 3:
Utveckla kvaliteterna hos en framgångsrik student
  1. Bild med titeln vara en framgångsrik student steg 1
1. Gör dina studier en prioritet. Framgångsrika studenter vet hur man lyckas eftersom de har gjort sina studier sin högsta prioritet. Även om det är viktigt att göra tid för vänner, familj, extracurricular aktiviteter, och till och med en del solo ner tid, bör du aldrig försumma den tid du behöver spendera att studera. Om du har en viktig tentamen som kommer upp och inte känner sig beredd, bör du förmodligen hoppa över den stora parten två dagar före den. Om du är väldigt bakom på franska, kan du behöva hoppa över den nya episoden av kriminella sinnen för tillfället. Det betyder inte att du aldrig kan göra de saker du vill göra, men att du bör känna igen när du studerar bör vara högst upp på din lista.
  • Det sagt, du kan inte ignorera allt i världen så att du kan studera. Om en vän eller familjemedlem har en kris, kan du inte dike honom eller henne bara för att studera, heller.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik student Steg 2
    2. Var punktlig. Utveckla vanan att döma tid och lära sig hur man kommer fram där du behöver vara i tid. Faktum är att du bör planera att vara lite tidigt var du än går så att du har tid att komma i, fokuserat och redo att lära dig när du kommer dit. Oavsett om du måste ta ett test eller ha ett studiedatum med en vän är det viktigt att vara i tid om du vill vara en framgångsrik student.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik student Steg 3
    3. Arbeta ärligt. Det innebär att du ska göra ditt eget arbete, undvik kopiering och undvik att fuska till varje pris. Fusk kommer inte att få dig någonstans, och vad som kan tyckas som en genväg en dag kan faktiskt få dig till mycket besvär nästa. Det är aldrig värt det att fuska på ett test, och du är mycket bättre, inte bra på en tentamen du inte är beredd för än att få fångat fusk. Även om du inte fångas, fuskar du tycker att det är okej att ta genvägar när det gäller liv och studerar, och det kan leda till några dåliga vanor nerför linjen.
  • Falla inte i peer-tryck, antingen. I vissa skolor anses fusk betraktas normen, och det verkar som så många barn gör det som du också kan gå med i. Denna typ av grupptänkande är väldigt farligt och kan hålla dig från att nå din fulla potential.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik student steg 4
    4. Vara fokuserad. Framgångsrika studenter är inriktade på uppgiften till hands. Om du måste studera ett kapitel i din historiabok i en timme, måste du begå att göra det istället för att låta ditt sinne vandra. Om du behöver en paus, ta en kort 10 minuters, men låt det inte springa över en timme lång paus med bara 10 minuters studier. Du kan faktiskt träna ditt sinne för att koncentrera sig längre och längre tid, så även om du känner att du inte kan fokusera i mer än 15 minuter, jobba bara med att bygga upp till 20 minuter och sedan bygga upp till 30 minuter och så vidare.
  • Det sagt, de flesta borde verkligen inte fokusera eller göra en uppgift i mer än 60 eller 90 minuter. Att få en 10-15 minuters paus mellan dessa tider kan hjälpa dig att regenerera din energi och begå att fokusera igen.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik student steg 5
    5. Jämför inte dig själv med någon annan. Framgångsrika studenter lyckas med sina egna villkor. De bryr sig inte om vad deras bror, granne eller laboratorier inte gör i skolan eftersom de vet att i slutändan är allt som är deras egen framgång. Om du blir för bogged i vad andra människor gör, då är du skyldig att bli besviken i dig själv eller att bli så konkurrenskraftig att ditt sinne blir förgiftat. Lär dig att borsta de andra åt sidan och att fokusera på att göra det bästa du kan göra.
  • Jämför inte dig med någon. Med detta är du förolämpande dig själv.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik student Steg 6
    6. Arbeta med att göra inkrementella framsteg. Om du vill vara en lyckad student, bör du inte sträva efter att gå från en "C" till ett "A" -medel. Istället bör du arbeta med att gå till en "C +" och sedan en "B;" och så vidare, så dina framsteg är hanterbara och så blir du inte besviken. Framgångsrika studenter vet att det är svårt att förbättra med språng och fokusera på detaljerna istället för att hoppa framåt till slutprodukten. Om du vill vara en lyckad student måste du vara okej med att förbättra lite med lite.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik studentsteg 7
    7. Bli upphetsad över materialet. Framgångsrika studenter är inte bara maskiner som arbetar för att få "A" S oavsett vad. De bryr sig faktiskt och är intresserade av det material som de studerar, och deras passion för kunskap hjälper dem att förbättra sig. Naturligtvis kan du inte bli upphetsad över varje liten sak du lär dig, från fotosyntes till linjära ekvationer, men du kan försöka hitta något som du bryr dig om i varje klass. Detta kommer att hålla dig fokuserad och gör det roligare för dig att lära dig.
  • Om du verkligen hittar något du är passionerad i klassen, ska du göra lite utanför läsning för att bli ännu mer upphetsad om ämnet. Till exempel, om du älskade att läsa solen stiger också i klassen, försök läsa en rörlig fest eller några av Hemingways andra verk på egen hand,.
  • Del 2 av 3:
    Lyckas i klassrummet
    1. Bildbeteckningen är en framgångsrik student Steg 8
    1. Var uppmärksam. Om du vill vara en lyckad student, då är uppmärksam på klassen absolut avgörande för din framgång. Medan du inte behöver älska varje ämne som kommer din väg, bör du motiveras tillräckligt för att lyssna på dina lärare, för att undvika att texta dina vänner, och att vara fokuserade nog att verkligen höra vad din lärare berättar för dig och till kunna hämta på de viktigaste aspekterna av varje lektion.
    • För att uppmärksamma, är det viktigt att hålla ditt öga på läraren.
    • Om du är förvirrad om något, kan du snabbt be om förtydligande. Om lektionen fortsätter och du känner dig mer och mer förlorad, blir det svårt att uppmärksamma.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik student Steg 9
    2
    Anteckna. Att ta anteckningar är också avgörande för din framgång som student. Inte bara kommer att ta anteckningar hjälpa dig att studera senare, men det kommer också att hålla dig engagerad i klassrummet, och hjälper dig att lära dig materialet eftersom du måste jotera det i dina egna ord. Vissa människor använder även olika highlighters eller pennor för att organisera sina anteckningar eftersom de tar dem för att verkligen hjälpa dem att absorbera materialet. Att ta anteckningar kommer att få dig att känna dig mer ansvarig i klassrummet och hjälper dig att lyssna på dina lärare.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik student steg 10
    3. Fråga frågor. Om du verkligen vill lyckas i klassrummet är det viktigt att du frågar dina lärarfrågor, när det är lämpligt, för att få en starkare förståelse för materialet. Du bör inte avbryta lektionerna, men du bör ställa frågor om du verkligen har dem för att undvika att vara förvirrad och förbereda sig för dina tentor. Att ställa frågor kommer också att hålla dig aktiv i diskussionen och hjälper dig också att lära dig materialet.
  • I slutet av varje klass kan du också granska dina anteckningar och förbereda frågor för att fråga nästa gång om något är oklart. Vissa lärare vill att du ska vänta till slutet av föreläsningen för att ställa frågor. Om så är fallet med din lärare, vara respektfull för det.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik studentsteg 11
    4. Delta. Om du vill lyckas som student är det viktigt för dig att delta i klassen. Du bör inte bara ställa frågor när du har dem, men du bör också svara på dina lärares frågor, vara en aktiv medlem i gruppaktiviteter, volontär för att hjälpa din lärare under klassen och se till att vara så aktiv som möjligt i klassrummet så att du kan verkligen få ut det mesta av lärandeupplevelsen. Deltagande kommer också att hjälpa dig att utveckla ett bra förhållande med dina lärare, vilket också hjälper dig i klassrummet.
  • Du behöver inte höja din hand efter varje fråga, men du borde göra ett försök att prata när du har något att säga.
  • Kom ihåg principen om 3-3-3. I varje klass, svara minst 3 frågor. Detta kan öka upp dina deltagande poäng.
  • Deltagande är också viktigt i grupparbete. Framgångsrika studenter fungerar bra av sig själva och med andra.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik studentsteg 12
    5. Undvik distraktioner i klassrummet. Om du vill få ut det mesta av din lärandeupplevelse, bör du försöka fokusera så mycket som möjligt. Undvik att sitta bredvid dina vänner eller chatty studenter och lägga bort din mat, dina tidningar, din telefon eller något annat som håller dig från dina studier. Du kan belöna dig själv genom att prata med dina vänner, läsa dina tidningar, eller göra vad du än gör för skojs skull senare, men du kan inte låta det komma i vägen för dina studievanor.
  • Om andra studenter är en lätt distraktion eller du känner att du bara kanske bara pratar med dem eftersom du är uttråkad av det aktuella ämnet, fråga läraren om du kan flytta platserna. Om inte, försök ditt bästa för att ignorera distraktionen och om de fortsätter, be dem artigt att sluta.
  • Försök att inte tänka på en klass när du sitter i en annan. Vara närvarande i rummet du är i och oroa dig för nästa klass när du kommer dit.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik student Steg 13
    6. Utveckla positiva relationer med dina lärare. Ett annat sätt att verkligen lyckas i klassrummet är att utveckla starka förbindelser med dina lärare. Medan du inte vill suga upp eller försöka bli bästa vänner med dem, kan bygga en stark rapport med dina lärare hjälpa dig när du behöver fråga dem om extra hjälp och kan också få dig att få ett starkare intresse för materialet. Arbeta med att visa upp till klassen i tid och följa dina lärares regler så att du kan få ut det mesta av dina studier.
  • Oroa dig inte för att folk tänker att du är lärarens husdjur om du är snäll mot dina lärare. Du gör bara ett försök att vara en bättre student.
  • Om dina lärare gillar dig mer, kommer de att vara mer villiga att hjälpa dig och att svara på dina frågor, och kommer att förstå om något kommer upp.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik studentsteg 14
    7. Sitta nära läraren om du kan. Om du är i ett klassrum där du kan välja egna platser, bör du tänka på att sitta mot framsidan av rummet, nära läraren. Detta hjälper dig att fokusera eftersom det blir svårare att bli distraherad eller att göra något annat än att uppmärksamma när läraren är där. Det hjälper dig också att bygga ett starkare band med din lärare, speciellt om du är i en stor föreläsningssal, eftersom lärare tenderar att engagera sig mer med de människor som sitter framför.
  • Oroa dig inte för att folk tänker att du är en brun nosare. Du gör det bästa du kan för att absorbera det material du behöver veta.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik student steg 15
    8. Dra nytta av extra kredit! Ta tillfället i akt att få extra kredit när det är möjligt. Många skolor, särskilt när du blir äldre, ger inte mycket extra kredit så ta det när det är möjligt.
  • Del 3 av 3:
    Lyckas när du studerar
    1. Bildbeteckningen är en framgångsrik studentsteg 16
    1. Skapa en spelplan för varje studieperiod. Ett sätt att lyckas när du studerar är att ha en solid spelplan före varje studieperiod. Detta kommer att se till att du är fokuserad, att du uppfyller dina mål, och att dina sessioner är produktiva. Blockera din studera på 15 eller 30-minuters bitar av tid och skriv en lista över vad du ska göra under varje tidsperiod, oavsett om du studerar flashcards, granskar dina anteckningar eller tar träningstest. Detta kommer att hålla dig från att känna sig överväldigad eller omotiverad.
    • Att ha en lista som du kan kolla kommer att göra dig mer motiverad. Du kommer att känna sig fulländad och fokuserad när du kontrollerar varje objekt från din lista.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik studentsteg 17
    2. Anslut dina studie sessioner till ditt schema. En annan viktig metod för att lyckas med dina studier är att se till att du har en planerare och att du blockerar studietid i förväg. Du bör se till att göra tid för att studera de flesta vardagar och även på helgerna, när det är nödvändigt. Även om du inte vill bita av mer än du kan tugga, vill du undvika att fylla din kalender med sociala evenemang och extracurricular aktiviteter och hamna med ingen tid att studera.
  • Om du gör en punkt att blockera tid att studera, kommer du inte att sluta planera sociala evenemang under den tiden, vilket kommer att hålla dig från att studera. Du kanske inte ens inser att din sociala kalender är bokad tills du försöker göra tid för dina studier.
  • Du kan även ställa in ett månatligt schema för att se till att du tar din materiella vecka i veckan, speciellt om du måste granska för en stor tentamen.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik student Steg 18
    3. Hitta en studiemetod som passar din inlärningsstil. Det finns olika typer av elever där ute, och inte alla typer av lärande, som att använda flashcards eller ta grundliga anteckningar, är bäst för varje typ av elev. Det är viktigt att vara medveten om din inlärningsstil så att du bäst kan skräddarsy din studie för att passa dina behov. Många människor är faktiskt en kombination av olika elever, så flera stilar kan vädja till dig. Här är några av de vanligaste inlärningsstilarna och några tips för att studera:
  • Visuella elever. Om du är en visuell elev, lär du dig genom att använda bilder, bilder och rumslig förståelse. Diagram, diagram och färgkodade anteckningar kan fungera bäst för dig. När du tar anteckningar kan flödesdiagram eller till och med några relevanta ritningar vara effektivare än stora ordblock.
  • Auditiva elever. Dessa typer av elever lär sig bäst genom att lyssna. Försök spela in dina föreläsningar och upprepa dem, eller verkligen honing in på din lärares ord och ta några anteckningar senare. Du kan också upprepa dina anteckningar eller kursmaterial till dig själv eller prata med experter eller delta i gruppdiskussion för att studera mer effektivt.
  • Fysiska eller kinestetiska elever. Dessa elever lär sig bäst när de använder sina kroppar, deras händer och deras sinnen av beröring. Du kan lära dig genom att spåra ord för att förstärka ämnet, memorera anteckningar genom att gå, eller genom att använda alla aktiviteter som gör att du flyttar eller rör saker medan du lär dig.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik student Steg 19
    4. Ta raster. Du kan bli förvånad över att hitta att raster kan vara nyckeln till din framgång. Ingen kan studera i åtta timmar rakt, inte ens den en person som är superdriven eller har en iv av kaffe stadigt pumpa i hans ådror. Faktum är att pausar är avgörande för framgångsrik att studera eftersom de tillåter ditt sinne att vila så att du kan återvända till dina studier som är motiverade och energiska. Planera att ta en paus var 60 eller 90 minuter, och gör något som gör att du kan vila dina ögon, ha någon näring, eller få lite frisk luft.
  • Att ta paus hjälper till att bryta ner de data du har kommit ihåg i bitar.
  • Du kan göra följande under din paus:
  • Lyssnar på musik.
  • Läser en bok.
  • Ha en tupplur.
  • Ta en dusch.
  • Spela tv-spel.
  • Surfa på sociala medier.
  • Framgångsrika studenter vet när de behöver vila. De kan känna när de blir trötta eller när de studerar är inte längre produktiv. Tänk inte att det är lat för dig att ta en paus och kom ihåg att det är verkligen det bästa du kan göra för dina studier.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik student Steg 20
    5. Undvik distraktioner. Om du vill studera så framgångsrikt som möjligt måste du kunna undvika distraheringar när du är redo att studera. Detta kan innebära att man inte studerar med en oproduktiv vän, stänger av telefonen eller ser till att du bara använder Internet för att hjälpa dig att studera, inte att kolla på din kändisskvaller. Även om det kan vara omöjligt att undvika distraheringar helt, kan du göra ett försök att minimera dem innan du ens sätter dig ner för att studera, vilket hjälper dig att fokusera och inte få avspår.
  • Du kan till och med inaktivera ditt internet om du inte behöver det att studera för att hålla dig från att vara distraherad. Om du verkligen inte behöver din telefon kan du också stänga av den.
  • Om något oroar dig, ägna du tid att räkna ut det och sedan komma tillbaka till dina studier om du kan. Om du känner dig störd hela dagen, så kommer du inte att kunna få ditt arbete gjort.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik student Steg 21
    6. Välj den bästa studiemiljön. Din studiemiljö kan vara avgörande för din framgång som student. Men alla är olika. Vissa människor gillar att studera i sina sovrum, med absolut tystnad. Andra gillar att studera på en filt utomhus, spränga sin favoritmusik. Vissa människor gillar att studera på sängen. Vissa människor gillar att studera i biblioteket eller i en kafé, där de är omgivna av andra människor som gör detsamma. Prova en mängd olika studieremiljöer för att se vad som fungerar bäst för dig.
  • Om du arbetar i en hög kafé har inte gått bra, senast, försök att studera i tystnaden i ditt rum eller till och med på en park där du kan känna dig ensam.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik student Steg 22
    7. Använd dina resurser. Ett annat sätt att få ut det mesta av dina studie sessioner är att se till att du använder de resurser som är tillgängliga för dig. Prata med dina lärare, dina bibliotekarier, och dina kunniga vänner för att få hjälp på alla material du inte förstår. Använd ditt bibliotek och dina online-resurser för att komplettera dina studier - kolla in de extra problemen på baksidan av din lärobok för att få en djupare förståelse av materialet. Gör vad du behöver göra för att utnyttja alla dina resurser för att lyckas.
  • Framgångsrika studenter är också kreativa. När de inte kan få alla svar de behöver från en lärobok, letar de efter andra människor, platser eller online-webbplatser som kan hjälpa dem.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik student Steg 23
    8. Få en studie kompis eller studiegrupp. Vissa människor gör ännu bättre i skolan när de har en studiebudgy eller en studiegrupp. Att arbeta med andra människor kan hjälpa dig att känna dig motiverad och som om du inte är så ensam i dina studerande ansträngningar. Du kan också lära av andra människor, och kan även lära sig genom att lära andra vad du vet. Även om du arbetar med en partner eller en grupp inte fungerar för alla, bör du ge det ett försök att få ut det mesta av dina studier.
  • Inte alla är en social elev. Du kan testa vattnet genom att studera med en vän och sedan inbjuda fler studenter att gå med i.
  • Se till att din studiegrupp riktas och organiseras, så du slutar inte att få off-topic för mycket. Om du känner att gruppen blir off-ämne, var inte rädd för att vänligen säga något.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik studentsteg 24
    9. Kom ihåg att ha kul. Även om det kan låta som kul är bredvid punkten när det gäller att vara en framgångsrik student, kan det faktiskt vara nyckeln till dina prestationer. Precis som att ta pauser under en studieperiod kan hjälpa dig att fokusera mer på dina studier, ta raster från att studera helt att göra yoga, hänga med dina vänner, titta på en film själv, eller bara för att koppla av kan hjälpa dig att återfå energin du " Jag måste verkligen lyckas i skolan.
  • Att ha kul håller dig inte från att vara en framgångsrik student. Faktum är att du gör tid för kul kan du studera bättre när tiden kommer.
  • Att göra tid för dina vänskap kommer också att låta dig slappna av lite mer om att få en ofullkomlig betyg. Om dina studier är ditt enda intresse, så kommer du att lägga för mycket tryck på dig själv.
  • Tips

    Gör något som du kommer ihåg när du studerar och upprepa det när du tar ett test / quiz. Som tuggummi, suger på hårt godis mm. Detta hjälper dig att komma ihåg det.
  • Få en god natts sömn! Det här är väldigt viktigt. Din hjärna kommer att fungera annorlunda på 4 timmars sömn än den kommer på 8 timmar. Rekommendationer för sovsplaner: Åldrar 1-11 ska få 10 till 12 timmars sömn om dagen. Åldrar 12-17 bör vara minst 7-8 timmar.
  • Göra tid till frukost på morgonen, även om du är i en rush. Frukost är dagens viktigaste måltid, eftersom din kropp, som bilar och massor av andra maskiner, behöver bränsle för att kunna fungera ordentligt hela dagen. Att gå till skolan på en tom mage kommer att lämna dig med mer än några problem. Du kan bli sömnig, du kan vara för hungrig att fokusera, du kommer att känna dig sjuk eller lat, eller maktlös.
  • Se till att du inte börjar studera dagen före provet. Så snart du får ditt material, studera det! Du kommer ihåg det bättre eftersom det blir mer graverat i ditt minne.
  • Var säker och håll dig motiverad.
  • Slösa inte bort din tid. Använd varje och varannan produktivt och försiktigt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande