Hur man är en smart student

Det är lätt att falla bakom i skolan om du är smart eller inte - det är mycket arbete! Att vara en smart student - en student som vet hur man studerar och hur man lyckas - du måste börja från dag ett. Med rätt studie taktik och några tricks upp är din ärm, kommer den här studenten att vara du.

Steg

Del 1 av 4:
Ställa in dig själv för framgång
  1. Bild med titeln vara en smart student steg 1
1. Organisera alla dina skolmaterial. Oavsett om det är två veckor före skolan eller två veckor före skolan slutar, Organisera dina material. Det betyder dina mappar, dina bindemedel, alla dina papper och allt du behöver för varje klass. Att vara organiserad gör det verkliga arbetet så mycket lättare. Här är några idéer:
  • Köp bindemedel för varje klass. På den inre klaffen, lägg kursplanen. Börja sedan organisera dina läxor och lakan som din lärare ger dig i kronologisk ordning, om möjligt.
  • Håll specifika material du behöver (markörer, sax, etc.) organiserad av klassen. Varje bindemedel ska ha en penna och en highlighter också.
  • Kasta några saker ut! Om din skåp ser ut som ett papper slår orkanen bara det, rengör det! Ju mindre saker du måste sortera för att komma till vad du vill, desto mer tid sparar du för att göra andra, viktigare saker.
  • Bildbeteckningen är en smart student Steg 2
    2. Gör dig själv a "studera utrymme." Du vet hur de säger aldrig att arbeta i sängen? Det beror på att om du arbetar i sängen blir det plötsligt en plats för arbete och inte för sömn - vi associerar aktiviteter med var vi gör dem. För att dra nytta av detta, gör en plats hemma bara för studier. När du kommer dit kommer ditt sinne att gå in i studiezonen automatiskt, eftersom det är den enda föreningen som den har med den platsen.
  • Har du någonsin hört talas om kontextberoende minne? Det är då ditt minne finner det lättare att återkalla saker på platsen där det lärde dem. Så om du studerar där en natt, studerar det nästa kommer det lättare att återkalla vad du studerade tidigare!
  • Om du kan, ha mer än ett studieutrymme - biblioteket, vid en väns hus, etc. Forskning säger att ju fler platser du studerar, desto fler anslutningar har din hjärna och det enklare det är att komma ihåg de fakta du studerar.
  • Bild med titeln vara en smart student Steg 3
    3. Få dina läroböcker tidigt. De flesta lärare (från 6: e klass till college) kommer att förse dig med en lista över böcker som behövs för året innan skolåret börjar, eller åtminstone i början. Hämta den här listan och fortsätt att få dina läroböcker. Då, ruffle genom dem och bli bekant med hur de är inställda. Börja läsa de första kapitlen så snart som möjligt, om det är tilldelat eller inte.
  • Om din lärare inte ger dig den här listan, fråga! Han eller hon kommer att bli mycket imponerad av initiativet du tog och hur seriöst du tar sin klass. Du kan bli en favorit!
  • Bild med titeln vara en smart student steg 4
    4. Fråga om kompletterande avläsningar också. Din lärare har förmodligen en bok eller två han eller hon inte Sätt på listan, men nästan gjorde det. Den här boken kan göra för god kompletterande läsning, vilket hjälper dig att förstå vad det än studerar och ger dig en fylligare bild.
  • Detta är sant för allt från matematik till historia till konst. Det finns alltid mer läsning du kan göra för att slå ditt sinne runt ett ämne, oavsett vad det är.
  • Bild med titeln vara en smart student steg 5
    5. Prata med dina lärare om vad de letar efter. Starta en konversation med dina lärare om sin klass. Vad betonar de (deltagande, originalitet, läsning mm.)? Vad gör det lättast att lyckas? Gör de extra kredit? Gör de mycket grupparbete? Kommer det att finnas mycket skrivande i klassen? Att veta att dessa saker kan hjälpa dig att förstå vad som förväntas av dig.
  • Detta etablerar också ett förhållande med din lärare från tidigt. Du kommer vara den som bryr sig om sin betyg och försöker sitt bästa. När betygstid rullar runt och du är på en A-på kanten av en A, kan din lärare ge dig fördelen av tvivel eftersom du är en bra student och stöter upp dig till en a!
  • Del 2 av 4:
    Stanna på toppen varje dag
    1. Bild med titeln vara en smart student Steg 6
    1
    Gör notering och minnesvärd. Om du skriver ner varje ett enda ord säger din lärare, a) du kommer att bli så uttråkad och b) du kommer att ha alltför många anteckningar att gå över hemma. Istället, håll dig till de viktiga sakerna och gör det roligt! Här är några idéer:
    • Vrid meningar i diagram eller bilder. Tyskland 1941 var 60% judiska? Vänd den till ett cirkeldiagram. Det blir lättare att se i dina anteckningar också.
    • Använd mnemonics för att hjälpa dig att komma ihåg. Vad är regnbågens färger? Varför, Roy G. Biv självklart! (Richard of York gav Battle i förgäves)
    • Använd highlighters. Ju mer färg dina anteckningar har, desto roligare kommer de att vara att läsa. Utveckla ett färgkodningssystem för att hjälpa dig att hitta saker snabbare, också.
  • Bild med titeln vara en smart student Steg 7
    2. Gör läsningen natten innan. De flesta studenter verkar antingen inte göra läsningarna alls eller sorts skumma dem under klassen medan läraren pratar om dem. Var inte den studenten! Oavsett om det verkar viktigt eller inte, gör alltid läsningen före klassen. I klassen vet du exakt vad som händer när din lärare slutar ringa ditt namn.
  • Om du inte vet vad läsningen var, titta på din kursplan. Det finns en anledning att det ska vara i framkanten av ditt bindemedel - det borde ha listat varje läxa eller läsning och när det kommer att prata om. En snabb titt på det papperet och du vet exakt vad du ska göra.
  • Bild med titeln vara en smart student steg 8
    3
    Slå inte av dina läxor! Läxor är viktiga.Om du verkligen vill förstå dina läxor, gör det noggrant och få den bästa betyget på det möjligt, du kan inte göra det på turen till skolan på morgonen på. När du kommer hem den natten, sitta ner och få det över med. Då kan du titta på tv, spela videospel, och inte oroa dig för det nästa morgon.
  • Om du har lång tid att göra en viss bit av läxor, betyder det att det är troligen större än vanligt och viktigt. Gör lite varje dag efter att du har fått det - så är arbetet spridet ut och du känner dig inte swamped.
  • Bild med titeln vara en smart student Steg 9
    4. Gå till klassen varje dag - och var uppmärksam, för. Massor av lärare ger poäng Bara för att dyka upp. Varför ge de poängen när allt du behöver göra är att gå i dörren? Men bortom det ger massor av lärare deltagande poäng också. Höj din hand även om du inte känner till svaret - din lärare kommer att uppskatta att du försöker din hårdaste.
  • Dessutom, om läraren tycker att du inte uppmärksammar, kan hon fråga dig en fråga och du kanske inte vet hur man svarar för att du inte har uppmärksammat! Ju mindre du skämmer dig, desto bättre!
  • Bild med titeln vara en smart student steg 10
    5. Ställ dig själv mål. Alla behöver något att arbeta mot. Om du inte har mål, vet du inte vad det är du vill göra. Till motivera dig själv, göra konkreta mål du kan nå för. Bara A: n? En timme att studera varje natt? X Antal sidor som läses hela veckan? De kan vara vad du tycker skulle hålla dig.
  • Prata med dina föräldrar om hur de kan hjälpa eller belöna dig. Om du blir helt rakt som, kan du få det videospelet du har hoppat på? Utökad utegångsförbud? Du behöver all den motivation du kan få!
  • Bild med titeln vara en smart student Steg 11
    6
    Få en handledare Om det behövs. Skolan är svår, speciellt när du har andra saker att balansera i ditt liv också. Ibland behöver även smarta barn en handledare. Prata med din lärare, rådgivare eller föräldrar om att få en handledare för att hjälpa dig att få fantastiska betyg och fokus. Ibland gör äldre studenter det för sin skolkredit gratis också.
  • Du kan också fråga dina äldre syskon eller föräldrar att hjälpa dig, om de är bra på ett visst ämne. Bara se till att de inte skulle distrahera dig och kan faktiskt hjälpa dig att få jobb.
  • Del 3 av 4:
    Acing-test och projekt
    1. Bild med titeln vara en smart student steg 12
    1
    Arbeta i en studiegrupp. Studier har visat att studenter som arbetar i grupper om 3-4 (inte mer) får bättre testresultat än de som studerar ensam eller i stora grupper. Så ta 2-3 vänner och göra planer för att studera. Det blir roligare än att studera ensam, ändå!
    • Se till att de personer du studerar med är bra studenter som bryr sig. Du vill inte jobba med några personer som bara vill röra runt under din "studiegrupp" tid.
    • Har alla med snacks och tänk på några saker att prata om. Göra ett grovt schema av vad du ska täcka och delegera en person som den veckans gruppledare, så de kan hjälpa till att hålla alla på rätt spår.
    • Om det är en fredagskväll och du har ett test i en klass på följande måndag, samla upp 2-3 av dina vänner som finns i din klass och quiz varandra. Om en person får ett korrekt svar får de 2 poäng, om de får ett felaktigt svar, får de 1 poäng borttagna. Den som får de flesta punkterna i slutet av studieperioden får välja en film att titta på!
  • Bild med titeln vara en smart student steg 13
    2. Börja studera eller fungera bra i förväg. Oavsett om det är ett stort test eller ett projekt, är det sista du vill ha att göra allt i 1 eller 2 dagar innan det är förfallet. Börja på det en vecka eller två i förväg för att se till att du har gott om tid om saker skulle gå fel. Säkra före det osäkra!
  • När det kommer till tester, Du borde studera lite varje dag ungefär en vecka eller så i förväg. Ju fler dagar du spenderar, desto mer tider måste din hjärna återkalla det, vilket gör anslutningarna i din hjärna starkare och mer tillförlitlig.
  • Bild med titeln vara en smart student steg 14
    3. Fråga om extra kredit. Vissa lärare har stor extra kreditpolicy, där du kan göra lite extra arbete som kan klibbas på ditt test eller projektresultat. Om du letar efter lite extra nudge i rätt riktning, prata med din lärare om att göra extra kredit. Det kan inte skada!
  • Och andra gånger kommer denna extra kredit bara att klibbas på ditt årsresultat. Det är också bra! Med extra kredit, kan du verkligen inte gå fel.
  • Bild med titeln vara en smart student steg 15
    4. Stör inte cramming! Bedömningen är i: Cramming för test gör dina poäng värre. Varför? Din hjärna kan inte fungera på lite till ingen sömn, vilket gör det omöjligt att komma ihåg vad du har studerat hela natten för. Så gör det inte! Du kan studera lite på morgonen om du absolut måste.
  • Din kropp behöver sova (7-9 timmar, beroende på dina specifika preferenser). Många är en bra student handlar om Ta hand om dig själv, för! Så hoppa över cramming, gå och lägg dig, och Ät en hälsosam frukost. Studier visar att äta en bra frukost kan driva din hjärna och få dig bättre betyg, också!
  • Bild med titeln vara en smart student steg 16
    5. Ta raster oftare än du tror. Om du vill lära dig något, är det meningsfullt att tänka, "studera, studera och studera lite mer tills du har det." I själva verket är det inte hur det fungerar - våra hjärnor bokstavligen stek. Om du tar pauser (10 minuter varje timme), din uppmärksamhet och minne förbättras. Så när du studerar för den stora tentamen, ta pauser! Du kommer faktiskt att göra dina betyg en tjänst!
  • Under din paus, ta en handfull blåbär, nötter, broccoli eller till och med mörk choklad för en hjärnförstärkning. Snacking kan ge dig mer energi om du känner dig lite utmattad, också.
  • Bildbeteckningen är en smart student Steg 17
    6. Håll dina material med dig vart du än går. Du känner de 10 minuter du spenderade idag och väntar på bussen? De få minuter du hade före varje klass igår? Det är alla små möjligheter du kan använda för att studera. Och allt lägger till! Så håll material som Flashcards med dig som du kan byta ut när som helst.
  • Detta är särskilt bra om du har en vän med dig under den här tiden du kan studera med. Du kan var och en ge varandra några få flash-kort och quiz varandra. När du läser och pratar om informationen blir det mer stelnat i ditt sinne.
  • Del 4 av 4:
    Att vara en idealisk student
    1. Bild med titeln vara en smart student steg 18
    1. Volontär på fritiden. Att vara en "smart" student, det betyder att du är smart om college och ditt CV, också! I dagens dag och ålder måste du ha allt, och ett bra sätt att göra det är att frivilligt. Det visar potentiella högskolor och arbetsgivare att du inte bara är smart, men du är också en bra person! Här är några ställen att tänka på:
    • Sjukhus
    • Vårdhem
    • Hemlösa, misshandlade kvinnors eller barnhem
    • Djurskydd
    • Soppkök
    • Kyrkor
  • Bild med titeln vara en smart student Steg 19
    2. Delta i friidrott och drama, musik eller konst. På toppen av att ha stora betyg och volontärarbete är den idealiska studenten involverad i extracurriculars - både friidrott och Drama, musik eller konst. Detta visar att du är välbalanserad och kan göra allt. De flesta barn kan inte!
  • Ingen sa att du var tvungen att vara bra på dessa saker. Om du är en stjärna basketspelare, ta en konstklass eller prova för skolspelet. Om du är i skolkören och kan inte kasta en boll för att rädda ditt liv, prova för fotbollslaget. Det är bara för en säsong!
  • Bild med titeln vara en smart student steg 20
    3. Gå med i en grupp eller klubb. På toppen av allt annat, överväga att gå med i en grupp eller klubb som talar till något du bryr dig om. Har din skola en miljöklubb? LGTBAU GROUP? En kreativ författares grupp? Ansluta sig! Detta visar att du tar en aktiv roll i din skola när det gäller saker du bryr dig om.
  • Dessutom är det några av de enklaste organisationerna att hitta ledarskapsroller. Säger att du är den "President "av något är ganska imponerande!
  • Bild med titeln vara en smart student Steg 21
    4. Ta olika typer av klasser. Inte bara tar olika typer av klasser visar världen att du har många intressen och är bra på massor av saker, det är också en last på dig också! Tänk dig att ta 8 matematiska klasser och ingenting annars - du skulle vara ganska stekt. Så blanda det med dina kärnklasser som engelska och matte, och lägg sedan till några intressanta som historia eller robotik, och några roliga, som matlagning eller woodshop också.
  • Om din skola inte har en klass du vill ta, har många skolor partnerskapsprogram där du kan ta klassen på en annan skola eller lokalsamhälle. Och om du är i gymnasiet kan du till och med kunna få college-kredit!
  • Bildbeteckningen är en smart student Steg 22
    5. Om din skola inte har en aktivitet, starta den! Massor av små skolor (och några stora) saknas i vissa aktiviteter. Antingen har finansieringen skurits eller tecknet var inte där förut. Om du ser ett hål i skolans extracurricular-erbjudanden som kan fyllas, prata med din rektor om att starta något. Det faktum att du började en hel organisation på egen hand är otroligt imponerande! Här är några idéer:
  • Ett skolövergripande återvinningsprogram
  • En thespian, schack eller författarens klubb
  • LGTBAU GROUP
  • Pre-Sat eller Act-studieorganisationen
  • Teknikklubb
  • Tips

    Om du tror att du har lite extra tid i handen, slösa inte det. Studera framåt så du vet vad som händer i klassen.
  • Innan du studerar, gör meditation för att hålla ett ledigt sinne.
  • Om du verkligen kämpar i ett visst ämne, få en handledare!
  • Glöm inte att vila ett tag mellan studietid.
  • Om du inte förstod någonting, fråga dina föräldrar eller lärare.
  • Läs boken med ett tydligt sinne. Gå aldrig till sängs upprörd eller orolig över något annat.
  • Gör några praxis på träningsböcker som du kan få på alla bokhandlar så att du kan förbättra din förmåga i det ämnet.
  • I frekventa studieavbrott gör något som inte är relaterat till att studera som att lyssna på musik, gå en promenad eller prata med en vän.
  • Om du blir trött och inte kan fokusera på läxor eller något arbete längre, ta en 5 minuters paus gör något du tycker om att läsa, spela piano, kanske till och med en promenad med en vän eller ett husdjur utanför.
  • Varningar

    Ge inte ut svar när du har en quiz eller en tentamen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande