Hur man blir en ära student

Att bli en ära student är en stor milstolpe i en akademisk karriär. Att ansluta till hedersrullen eller dekanens lista berättar för andra att du inte bara är en toppstudent i betyg, men att du demonstrerar mognad och tar dina studier på allvar. Även om det inte är lätt, kan nåstående status ha verkliga fördelar: det kan få dig till en bra högskola, det kan imponera på stipendium eller ekonomiska stödkommittéer, det kan tjäna dig en undervisningsrabatt, eller det kan hjälpa dig att landa det jobbet du har alltid velat. Åtagandet kan dock vara intensivt. Du måste närma dig uppgiften med allvaret av syfte.

Steg

Del 1 av 3:
Komma igång
  1. Bildbeteckningen blir en ära student steg 1
1. Hitta din motivation. Varför vill du vara en hedersstudent? För att få ett välbetalt jobb? För att göra dina föräldrar glada? För den stora kärleken till akademiker? Motivation kan komma inifrån eller utanför. Det bästa sättet att börja med ditt mål är att veta exakt vad som motiverar dig.
  • Studier tyder på att inneboende motivation, eller känner sig motiverad att göra något eftersom det anpassar sig till något du tror eller värdet, är kraftfullare än extrinsisk eller yttre motivation. Intrinsisk motivation drivs av tre grundläggande behov: kompetens (gör något framgångsrikt), relateradhet (anslutning med andra personer) och autonomi (känsla som är ansvarig för ditt eget liv).
  • Till exempel, om du är motiverad att bli en ära student eftersom du älskar att utföra bra på dina studier, eller för att du får dig att känna dig ansvarig för din utbildning, är det inneboende motivation.
  • Om du är motiverad att driva ära status eftersom du vill att dina föräldrar ska vara stolta över dig, eller för att förbättra ditt CV, är det extrinsisk motivation. Extrinsisk motivation är inte en dålig sak, men det är inte lika starkt som inneboende motivation.
  • Bildbeteckningen blir en ära Student Steg 2
    2
    Organisera själv. Skolan kan kasta mycket på dig. Ta ett systematiskt tillvägagångssätt. Har alla dina böcker och uppdrag redo varje dag och vet vad som kommer. Organisation är en viktig egenskap av ära studenter.
  • Tenderar du att glömma uppdrag? Försök använda en daglig planerare som ett sätt att komma ihåg. Du kan även ange påminnelser på din telefon eller i en online-kalender som Google Kalender eller Apples iCloud-kalender.
  • Håll separata mappar för varje kurs eller ämne. Se till att du behåller alla dina uppdrag, anteckningar, rubriker mm. För kursen i den här mappen. När det är dags att studera för en tentamen eller skriva en uppsats, har du allt ditt material på ett ställe.
  • Ange deadlines för dig själv. Dina lärare har sannolikt tidsfrister för projekt, men fastställer dina egna tidsfrister framför dessa hjälper dig att hålla dig på spår. Bryt stora projekt i mindre deluppgifter och ställ in en mini-deadline för varje uppgift. Till exempel istället för "Termpapper på grund av den 4 december," Ta reda på hur mycket tid du behöver för varje steg i det papperet. Du behöver tid att planera, forskning, skriva ett utkast, revidera det och vända det (helst före förfallodagen). Ange deadlines för var och en av dessa steg.
  • Bildbeteckningen blir en hedersstudent Steg 3
    3. Sätta en rutin. Höga prestationer håller ofta mycket vanliga scheman. Den tyska filosofen Immanuel Kant var så rutin att hans grannar satte sina klockor till honom! Att göra samma uppgifter regelbundet, samtidigt och placera varje dag, är en del av att vara organiserad och kommer att sätta dig i ett riktigt mentalt utrymme.
  • En rutin förbereder dig att arbeta. Lägg åt sidan en tid varje dag eller varje vecka för att arbeta på ett ämne utan distraheringar. Eller ge dig en kvot för att träffas varje dag - så många sidor att läsa eller ord för att skriva.
  • Göra möten med dig själv för studietid. Fyll dem in på din kalender precis som du skulle gå till klass eller fotbollsträning. Håll dessa möten troget.
  • Få vana att studera för en viss tid, till exempel 45 minuter, följt av 15 minuters paus. Denna metod är mycket effektivare än att försöka studera för stora bitar av tid.
  • Bildbeteckningen blir en ära student steg 4
    4. Skapa en bra studera utrymme. Att ha ett bra arbetsutrymme är viktigt. Du behöver en plats som hjälper dig att fokusera på dina studier utan distraheringar eller avbrott. Ta reda på vad som fungerar bäst för dig, och skapa en studiemiljö som matchar dessa behov.
  • Vissa människor fungerar bäst i tystnad. Andra föredrar att arbeta med musik eller bakgrundsbrus.
  • Undvik att studera i sängen, eftersom det kan uppmuntra dig att gå av eller ta en tupplur istället.
  • Ändra upp dina studieplatser ibland. Ett skrivbord hemma, en bibliotek Carrel, eller ett bord på ett lugnt café är bra val.
  • Del 2 av 3:
    Slår böckerna
    1. Bildbeteckningen blir en ära student steg 5
    1. Gå till lektionen. Skolan är fylld med distraktioner, från dina vänner till sport och fester, och när du kommer till college kommer ingen att ringa dina föräldrar om du hoppar över klassen. Men försök att göra akademiker din prioritet. Du kommer inte vara en hedersstudent om du är kroniskt frånvarande. Du kan inte utmärka dig om du inte är där för att lära dig och diskutera materialet.
    • Många hederskurser har ytterligare krav, såsom klassens deltagande eller klassdiskussion. Om du saknar klassen, saknar du den här delen av din betyg.
    • En bra krets av vänner eller studiepartners kan hålla dig ansvarig. Överväg att göra en överenskommelse med dina studiekompisar för att hålla varandra i klassen.
  • Bildbeteckningen blir en ära student steg 6
    2. Få hjälp från andra. Skolor har vanligtvis resurser tillgängliga för att hjälpa dig att nå din högsta potential. Du måste bara fråga. Det bör vara möjligt att hitta en studiegrupp, till exempel, och vissa skolor har även speciella centra för handledning i ämnen som matte. Var medveten om vad som är tillgängligt.
  • Prata med din lärare om du har svårt, eller du vill bara förstå ett ämne tydligare. Så länge det inte är en timme före provet, är de flesta lärare gärna att svara på dina frågor.
  • Gå med i ett peer-handledning program om du behöver mer intensiv en-till-ett-hjälp. Peer Tutors känner sina saker - du måste göra det bra i ett ämne för att bli en. De kan styra dig genom uppdrag och stora begrepp, bygga upp din kunskapsbas, eller hjälpa dig att förbereda dig för en kommande tentamen.
  • Förtvivlan inte om din skola inte erbjuder dessa resurser. Det är alltid möjligt att bilda din egen studiecirkel. Men var försiktig om din studiecirkel endast består av nära vänner. Minimera dina distraktioner och kom ihåg att träffa de böckerna!
  • Bildbeteckningen blir en ära student steg 7
    3. Ta bra anteckningar i klassen. Du glömmer 47% av den information du stöter på inom tjugo minuter. Du glömde 68% på en dag.Ta bra anteckningar För varje ämne för att komma ihåg vad du har täckt i läsning och föreläsningar för senare granskning.
  • Att ta anteckningar är en konstform. Det tar dig lite tid att lära dig hur du lyssnar och läser effektivt och identifierar de viktigaste sakerna. Ofta erbjuder skolskrivningscentraler studenterna tips för detta.
  • Hur du tar anteckningar - om dator eller hand - är upp till dig. Studier tyder på att anteckningar för hand är bättre för förståelse och återkallas, dock. Vissa (men inte alla) lärare är också bra med studenter som spelar in dem i klassen. Var noga med att be om deras tillåtelse på förhand.
  • Många ära studenter gillar att använda Cornellmetod, som innebär att man tar anteckningar under klassen och sedan senare återvänder till dem för att granska och kondensera. Denna metod är utmärkt för kurser som täcker tydligt definierade ämnen, såsom matematik, vetenskap och historia. Det är mindre användbart för mer abstrakta kurser som fokuserar mindre på memorisering och återkallelse, såsom en diskussion-tung litteraturkurs.
  • Bildbeteckningen blir en ära student steg 8
    4. Gör dina uppdrag. Huruvida uppsatser, laboratorier eller problemuppsättningar kommer uppdragen vanligtvis att utgöra en stor del av din totala betyg i en kurs. Saknas bara en kan innebära en minskning av ditt slutliga märke. Det kan betyda mer. Det kan vara skillnaden mellan en slutlig B + och en A.
  • Det finns också skäl att göra dina läxor förutom bara betyg. Studier har visat att slutföra dina läxor är kopplat till högre prestation och utveckling av färdigheter som tidshantering, ansvar och goda studievanor.
  • Vänd i dina uppdrag tidigt när det är möjligt. Om ditt papper beror på nätet vid midnatt är det praktiskt taget en garanti för att det kommer att finnas ett dussin studenter som försöker ladda upp det klockan 11:59, vilket kan orsaka systemkrascher. Gör dina uppdrag så snart som möjligt och definitivt vända dem tidigt när du kan.
  • En stark historia om att vända i dina uppdrag i tid gör också lärare mer benägna att vara flexibla om du har en äkta nödsituation. Om du bara har vänt i en tredjedel av dina läxor att börja med, är din lärare osannolikt att det är imponerad av din utmärkta ursäkt för att inte göra det den här gången.
  • Bildbeteckningen blir en ära student Steg 9
    5. Var ärlig om ditt arbete. Medan det är vanligtvis en bra sak att studera med klasskamrater, kan det finnas en tunn linje mellan samarbetsvillig och fusk. Dina lärare kommer att förvänta dig att du ska lämna in ditt eget arbete. Om du inte är klar på vad som är acceptabelt, prata med din lärare på förhand.
  • Var särskilt försiktig när det gäller läxa uppdrag. Om det inte är ett gruppprojekt kan det vara olämpligt att göra ett uppdrag med andra.
  • Plagiera aldrig. Använda en annan persons svar, eller kopiera ord från en bok eller webbplats till en uppsats, är former av plagiering och akademiskt oärlig. Plagiat kan få dig att misslyckas med ett uppdrag eller kurs eller till och med få dig att utvisas.
  • Bildbeteckningen blir en ära student steg 10
    6. Studera ofta och tidigt. Att vara en ära student betyder förmodligen att slå böckerna mer än dina kamrater. Granska dina lektioner och anteckningar hemma eller före klassen. Granska med vänner eller ensam. Granskning medan du är på bussen eller tittar på tv. Du kan också försöka så mycket som möjligt att läsa framåt, eftersom det hjälper dig att ställa rimliga frågor och låta dig förstå nya ämnen.
  • Försök med att ta med flashcards med dig på bussen eller den offentliga transiteringen. Du kan granska dem medan du rider till skolan, eller ens när du står i linje i affären.
  • Genom att granska ditt material i mindre bitar ofta, är du mer benägna att begå det till långsiktigt minne.
  • Försök att studera med en vän. Ibland studerar med någon annan kan hjälpa dig att vara motiverade.
  • Bildbeteckningen blir en ära student Steg 11
    7. Glöm att försöka multitask. Många studenter verkar tro att de är stora multitaskers. Men många studier visar att multitasking, eller försöker fokusera på flera uppgifter samtidigt, fungerar inte helt enkelt. Du slutar bara att sprida din uppmärksamhet tunt över flera områden, istället för att fokusera den på en. Så sätt bort mobilen, logga av sociala medier och stänga av TV: n medan du studerar.
  • Detta fungerar tvärtom, också. Även den mest dedikerade ära studenten behöver tid att dekomprimera och slappna av, eller du kommer att brinna ut. Schema i vissa dedikerade "mig tid" och hålla det troget. Om du är på en halvtimme, försök att inte tänka på läxor.
  • Del 3 av 3:
    Följande genom utanför klassrummet
    1. Bildbeteckningen blir en ära student steg 12
    1. Vara fokuserad. Att få bra betyg för ett helt läsår är en utmaning som kräver mental fokus. Ibland blir det en slog. Kom ihåg din ursprungliga motivation och hålla det i åtanke.
    • Motivationer förändras ibland. Kanske med det perfekta CV var verkligen motiverande i augusti men är inte så mycket i november. Försök att tänka på dina långsiktiga mål och hur en hedersstudent spelar in i dem.
    • Försök hitta källor till inneboende motivation när du kan. Det kan vara mycket svårare att vara fokuserad och dedikerad om du gör något för att göra någon annan glad, snarare än dig själv.
  • Bild med titeln blir en ära student steg 13
    2. Prata med dina lärare. Lärare är där för att hjälpa dig - det är deras jobb och de gillar vanligtvis det när eleverna visar intresse. Om du presenterar dig själv, kommer de inte bara ihåg dig utan också uppskatta dina frågor.
  • Att vara villig att erkänna att du behöver hjälp och ställa frågor som faktiskt återspeglar väl på dig som en ära student. Det visar slutligen att du förstår behovet av samarbete och tillväxt.
  • Lärare kommer ofta att göra tid före eller efter klass till fältstudenternas frågor. Det är vanligtvis en bra idé att närma sig dem då. Men om före eller efter klassen inte fungerar, prata med din lärare om att träffa en annan gång. Ofta är lärare glada att tillgodose dig om du har äkta frågor och nyfikenhet.
  • På college håller professorer i allmänhet veckovisa kontorstimmar. Ta reda på var och när de är och besök ett par gånger under terminen. Men har en tydlig anledning att gå. De kommer att uppskatta ditt besök så länge du inte slösar bort sin tid.
  • Bildbeteckningen blir en ära student steg 14
    3. Bli inte avskräckt. En skola karriär är inte komplett utan en eller två whiffs - en dålig klass, till exempel eller en dåligt mottagen uppsats. Det är viktigt att använda dessa som lektioner för framtiden och inte ge upp.
  • Påminn dig om att alla gör misstag. Att göra ett misstag, eller till och med en misslyckande betyg, är inte detsamma som att vara "ett misslyckande." Studenter som håller sig till orimliga standarder för perfektion lider ofta ökade nivåer av depression och ångest, och kan inte ens utföra såväl som de som har mer rimliga normer.
  • Perfektionism är inte densamma som den friska strävan efter excellens som är en ära student representerar. När du har ett perfektionistiskt tillvägagångssätt, använder du allt eller inget tänkande: en enda dålig klass representerar totalt misslyckande, vilket är oacceptabelt. Du tenderar också att internalisera misstag, som om du gör dåligt på en quiz, säger något negativt om dig som en person. Istället, ställ in dig självstandarder som är höga, men det kräver inte fullständig perfektion. Kom ihåg att lärandet är en bearbeta och inte en produkt.
  • Kanal några frustrationer i produktiv energi. Försök att acceptera kritik och använda den för att förbättra i framtiden. Visa misstag inte som misslyckanden, men som möjligheter att växa och lära så kan du utföra annorlunda nästa gång.
  • Bildbeteckningen blir en ära student steg 15
    4. Upprätthålla en hälsosam skola / livsbalans. Var försiktig med för mycket av en bra sak. Klasser är viktiga - de är därför du är i skolan i första hand. Men för mycket fokus på akademiker kan leda till stress, ångest och depression. Ge dig själv tid att njuta av ett socialt liv, aktiviteter du tycker om, och dekomprimerar från stressen att vara en ära student.
  • Gör saker för att hålla dig frisk och i gott humör. Överväg att gå med i en extracurricular aktivitet. Du kommer inte bara ha kul, extracurricular aktiviteter ser ofta bra ut på ett CV eller College-applikation.
  • Ha ett supportnät. Vänner kan hjälpa dig att komma ikapp när du är frånvarande på en viss dag, men de är också ovärderliga för ditt övergripande välbefinnande. Ett aktivt socialt liv kan vara en bra utgåva och ge dig en välbehövlig paus från att studera. Familjen är också viktig. Det kommer troligen att vara tider när du måste luta dig på dem för moraliskt stöd.
  • Bildbeteckningen blir en ära student steg 16
    5. Ät rätt och träna. Det kan låta konstigt, men vi vet nu att det finns tydliga kopplingar mellan kost, motion och hög kognitiv prestanda hos barn såväl som vuxna. Rätt mat och regelbunden träning kommer att pröva dig för att lära dig.
  • Ät frukost varje dag, helst en som innehåller källor av kvalitetsprotein, såsom ägg, yoghurt och hela korn.
  • Inkorporera gott om färska, mörkfärgade frukter och grönsaker i din kost. Dessa livsmedel är höga i vitaminer och antioxidanter och är bokstavligen "hjärnmat."
  • Få tillräckligt med glukos. Studier har visat att glukos är viktigt för hjärnans funktion. Om du är diabetiker, måste du självklart följa instruktionerna från din läkare. I allmänhet kommer källor till glukos, såsom potatis och helkornsbröd, och till och med det tillfälliga glaset av limonad eller choklad, att bidra till att öka ditt minne och uppmärksamhet.
  • Få tillräckligt med daglig träning. Även 30 minuter om dagen med måttlig aerob träning, som att springa, dansa eller kickboxing, kommer att hålla dig avstrålad och frisk.
  • Tips

    Försök att belöna dig själv när du avslutar dina läxor eller slutför en studieperiod. Att ha belöningar att se fram emot att hjälpa dig att vara motiverad.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande