Hur man är runt bra student

För att vara en bra student kan du vara villig att tillgripa det ålders gamla tricket att föra din lärare ett äpple. Medan det kanske inte skadas (som inte gillar äpplen?), det kan inte vara det bästa sättet att öka dina betyg. Den goda nyheten är att det finns effektiva strategier och verktyg du kan använda för att förbättra din prestanda. För att göra det lättare för dig, har vi sammanställt en lista med saker du kan göra för att vara den bästa studenten du kan vara.

Steg

Metod 1 av 14:
Ta dina anteckningar för hand.
  1. Bildbeteckningen är en runt bra studentsteg 5
1. Skrivning aktiverar fler regioner i din hjärna och kan öka minnet. Om du kan, använd en penna eller penna och en anteckningsbok som ditt huvudsakliga sätt att ta anteckningar i klassen. Det kan ta lite längre tid att skriva ut dem för hand, men det kan faktiskt hjälpa dig att komma ihåg informationen.
  • Vissa klasser, särskilt på college, kan kräva att du får en bärbar dator att använda under klassen. Men om du inte behöver en, försök att dölja det och ta anteckningar för hand istället.
Metod 2 av 14:
Fokusera på 1 uppgift i taget.
  1. Bilden med titeln Var en runt bra student Steg 4
1. Sätt bort några distraktioner när du är i klass eller studerar. Studier visar att när människor inte distraheras av sina telefoner eller e-post, är de mer produktiva och fokuserade. Ställ in telefonen på tyst och packa bort den i väskan. Om du använder din dator i klassen, stäng eventuella orelaterade flikar och undvik frestelsen att kontrollera dina sociala medier.
  • Ge din lärare din odelade uppmärksamhet. Du kommer att absorbera mer av informationen och de märker att du är uppmärksam och fokuserad.
Metod 3 av 14:
Organisera alla dina skolmaterial.
  1. Bild med titeln vara en bra student Steg 1
1. Håll allt på plats så att du kan bo på toppen av dina studier. Organisera dina uppdrag och klassinformation per ämne. Sätt alla dina material i bindemedel, bärbara datorer eller mappar så att de hålls ihop. Det är också bra att regelbundet omorganisera och städa ut din ryggsäck eller påse för att hålla allt i ordning och bli av med saker du inte behöver längre.
  • Organisationen är ett enkelt sätt att göra ditt liv som en student mycket lättare.
  • Om det hjälper, behåll alla dina mappar och material i ett stort bindemedel så allt hålls ihop.
Metod 4 av 14:
Skapa en arbetsyta för online-klasser.
  1. Bild med titeln Var en runt bra student Steg 2
1. Hjälp dig själv att hålla fokus. Oavsett om du går på nätskolan eller tar virtuella klasser på grund av Covid-19 är det viktigt att du skapar ett område som hjälper dig att fokusera och få ditt arbete gjort. Hitta en plats i ditt hem som du kan använda och skapa ett skrivbord med alla leveranser du behöver.
  • Sätt upp några affischer eller dekorationer för att göra det utrymme ditt eget så du är upphetsad att använda den för klass.
  • Se till att du har ett uttag i närheten och en solid internetanslutning så att du kan använda din dator för klass.
Metod 5 av 14:
Delta i onlineforum för virtuella klasser.
  1. Bild med titeln vara en runt bra student steg 8
1. Aktivt engagera och diskutera materialet med dina klasskamrater. Om du tar en online eller virtuell klass, kolla in forumet eller diskussionsbrevet där eleverna kan skicka uppdrag och frågor. Delta i diskussionerna och ställa frågor om du inte är säker på något. Ju mer du kan engagera med klassen, desto mer lär du dig och ju mer din lärare kommer att märka.
  • Om du till exempel är osäker på en läxa, kan du vanligtvis lägga in forumet eller diskussionen och fråga folk för hjälp.
  • Du kan också använda diskussionsstyrelsen för att sammanställa studiegrupper. Försök att posta och fråga folk om de vill studera som en grupp.
  • Vissa online-klasser kan kräva att du skickar och svarar på diskussionsstyrelsen, så förlora inte poäng genom att inte delta!
Metod 6 av 14:
Gå till varje klass.
  1. Bilden med titeln Var en runt bra student Steg 3
1. Bara genom att vara där du redan sätter upp dig själv för framgång. Det kan tyckas som en no-brainer, men sanningen är att gå till klassen är verkligen en av de mest effektiva sakerna du kan göra för att vara en bra student. Om du inte saknar klassen kommer du att hålla dig snabb på allt det nya materialet och du kommer att kunna ställa frågor om saker som du inte är säker på eller som du tycker är förvirrande. Du kommer också att få i din lärares goda graces, som kan komma till nytta om du behöver en deadline-förlängning eller hjälp med ett uppdrag.
  • Försök att komma till klassen i tid och sitta någonstans där din lärare kan se dig. Du behöver inte sitta i den främre raden, men undvik gömmer sig i hörnet.
  • Den enkla sanningen är att om du inte dyker upp för klassen är det mycket tuffare att få bra betyg.
Metod 7 av 14:
Gör alla dina läxor och uppdrag.
  1. Bild med titeln Var en runt bra student Steg 6
1. De hjälper dig att hålla dig ovanpå de ämnen du studerar. Läxor är inte bara en tråkig sak som du måste göra för att få en bra betyg. Det är faktiskt verkligen användbart för att behålla den kunskap du lär dig i klassen. Det kan också hjälpa till att identifiera alla områden där du är förvirrad eller att du kämpar med. Gör alla dina läxor så att du kan vara så kunnig om ämnet som möjligt.
  • Plus, om du är en student som fullbordar alla sina uppdrag i tid, om du någonsin behöver en förlängning eller kanske till och med en liten bump i din betyg, kan din lärare vara mer villig att hjälpa dig.
  • Försök att göra dina uppdrag så fort du kan. Till exempel, om en rapport beror på måndag och du har haft tre veckor att göra det, vänta inte till söndagen natten innan för att komma igång. Försök att arbeta på det dagligen ett tag tills du är klar med rapporten.
Metod 8 av 14:
Dra nytta av extra kreditmöjligheter.
  1. Bild med titeln vara en runt bra student steg 7
1. Ge dina betyg en boost och få på din lärares goda sida. Kontrollera din klassplan och håll ögonen avskalade i klassen för när som helst Ditt lärare nämner uppdrag som du kan göra för extra kredit. Visst, det kan vara på toppen av vad du redan lyckas. Men det är helt värt den extra bumpen i din betyg och de kvalitetspunkter du kan tjäna med din lärare.
Metod 9 av 14:
Skapa ett schema.
  1. Bild med titeln vara en bra student Steg 9
1. Håll alla dina livsaktiviteter organiserade så att du inte känner dig överväldigad. Bara för att du är fokuserad på dina studier betyder inte att du inte kan hänga med vänner eller ha kul. Nyckeln är att hitta en balans. Använd en kalender eller planerare för att göra ett schema som innehåller alla dina aktiviteter som arbete, klasser, studietid, fritid, motion eller vad som helst du vill göra. Stanna ovanpå ditt schema och du kommer inte vara så stressad.
  • Kontrollera din klassplan och lägg till stora test och projekt till din kalender så att du kan hålla reda på dem också.
Metod 10 av 14:
Studie i tidbitar.
  1. Bild med titeln vara en bra student Steg 10
1. Blockera tidsperioder som är dedikerade till att fokusera på att studera. "Chunking" är utövandet av att fokusera på specifika saker för uppsatta perioder. Forskning tyder på att 25-minuters bitar är effektiva för att studera och hjälpa dig att behålla informationen och återkalla det senare. Schema tider för att du ska fokusera specifikt på att studera.
  • Till exempel, snarare än att spendera 1 dag i veckan studera i 4 timmar, bryta den ner i 25-minuters perioder över en vecka.
  • Chunking gör också att studera känner sig mer hanterbar och kan hålla dig från att känna sig överväldigad av informationen.
Metod 11 av 14:
Förbered dig för tentor långt före tiden.
  1. Bild med titeln vara en runt bra student steg 11
1. Om du känner dina saker, kommer du inte vara lika nervös kommer testdagen. Hålla fast vid ett konsekvent studieplan några veckor före eventuella kommande tester eller tentor. Koncentrera dina studier på de viktigaste ämnena först och arbeta sedan in i de mindre detaljerna. Försök att sammanfatta eller skissera den information du lär dig i klassen och i dina läroböcker i dina egna ord för att se till att du förstår det helt. När det är dags för ditt test, blir du lika förberedd som du kan vara.
  • Om du har tillgång till gamla tentor, försök att studera dem för att få en uppfattning om vad testet ser ut.
  • Leta efter studiegrupper du kan gå med för att gå över materialet med andra människor om det är till hjälp för dig.
Metod 12 av 14:
Få handledning om du behöver det.
  1. Bildbeteckningen är en runt bra studentsteg 12
1. Var inte rädd att be om hjälp. Ta reda på om din skola erbjuder handledningstjänster eller titta online för professionella handledare som du kan hyra för att hjälpa dig. Gå över materialet med din handledare och arbeta med dem för att behålla så mycket av det som möjligt. Det är inget fel med att få hjälp från en handledare, och det kan faktiskt göra en riktigt stor inverkan på dina betyg.
  • Vissa skolor erbjuder handledningsprogram som parar dig med äldre studenter som är bekanta med materialet.
Metod 13 av 14:
Få tillräckligt med sömn varje natt.
  1. Bildbeteckningen är en runt bra studentsteg 14
1. Det kommer att skärpa ditt fokus och hjälpa dig att behålla information. Sömn är viktig för din fysiska och psykiska hälsa, och det är viktigt att du får nog av det varje natt så att du kan fokusera nästa dag. Sömn spelar också en roll i minnet och koncentrationen, så det är verkligen viktigt om du vill vara en bra student. Försök att få minst 7 timmar av vilsam sömn varje natt.
Metod 14 av 14:
Ät en hälsosam kost.
  1. Bild med titeln vara en bra student Steg 13
1. Ge din kropp det bränsle det behöver lyckas. Om du är upptagen med att studera eller du känner sig stressad, är det frestande att nå för lätt, välsmakande mat som skräpmat eller bearbetade snacks. Men mat som är rika på natrium, socker och mättade fetter kan faktiskt göra din stress värre och kan till och med påverka hur bra du behåller den information du studerar. I stället håller du på en hälsosam kost som innehåller massor av grönsaker och mellanmål på mat som har visat sig förbättra minne som yoghurt, choklad och kaffe.

Tips

Om du inte förstår något, var inte rädd att fråga läraren. De vill verkligen verkligen att du ska göra det!

Varningar

Om du kämpar med ångest eller depression över dina betyg, prata med en mentalvårdspersonal som en rådgivare, terapeut eller psykiater.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande