Hur man blir en relation coach

Som en relation coach kan du hjälpa människor att ansluta sig till varandra och komma igenom tuffa tider. Du kommer att arbeta för att lösa konflikter samtidigt som du hjälper par och grupper bygga starkare interpersonella färdigheter och känslomässiga obligationer. För att hjälpa dig att komma igång på den här givande karriärvägen har vi sammanställt svar på de vanligaste frågorna om att bli en relationsbuss.

Steg

Fråga 1 av 8:
Vilka kvalifikationer behöver du bli en relation coach?
  1. Bild med titeln Bli ett förhållande tränare Steg 1
1. Få certifierad via ett ICF-godkänt eller ackrediterat program. Medan du juridiskt inte behöver några tidigare färdigheter, grader eller erfarenheter att bli en relation coach, kan ett ICF-program förbättra din expertis och öka din trovärdighet när du börjar se kunder. Plus, om du vill gå med i professionella coachingorganisationer, nätverk med andra tränare, eller få ditt namn som anges i vissa databaser, kan du behöva certifiering som ska ingå.
  • ICF utvärderar och godkänner program baserade på etik och visat kompetens.
  • För en ännu högre nivå av certifiering som kan sätta dig ifrån varandra, driva en certifierad relation specialist (CRS) referens genom den amerikanska psykoterapiföreningen. För att bli en CRS behöver du en magisterexamen i ett rådgivningsrelaterat fält.
Fråga 2 av 8:
Hur ska du välja ett träningsprogram?
  1. Bildbeteckningen blir ett förhållande tränare Steg 2
1. Anmäl dig i ett ICF "Accredited" Coach Training Program för intensiv utbildning. Dessa program kräver minst 125 timmar. Du kommer att bygga din coachingkunskap genom att lära dig ICF Core Competces (inklusive coach-klientkommunikation, skapa coachingavtal) och etik. Du kommer också att få praktisk erfarenhet genom riktiga coaching sessioner där du kommer att observeras och få feedback. För att avsluta programmet visar du din kunskap med en omfattande slutprov.
  • Håll dina framtida planer i åtanke när du väljer ett certifieringsprogram. Var kommer certifieringen att accepteras? Kommer programmet att ge dig ytterligare färdigheter eller anpassa dig till din specialitet?
  • Du kan välja utbildningskurser som kostar var som helst från under $ 100 till kurser som kostar tusentals dollar.
  • Många program erbjuder betalningsplaner. Om du är intresserad av ett dyrare träningsprogram kan du ringa institutet för att diskutera betalningsalternativ.
  • 2. Välj ett ICF "godkänt" program om du vill ha mer flexibilitet vid val av klasser. Med det här alternativet behöver du inte begå så mycket tid eftersom ICF-godkända program kräver cirka 30 timmars träning, tillsammans med coachingobservationer. Eftersom programmen är mindre intensiva kan du ta en mer pick-and-vale tillvägagångssätt för kurser och instruktörer.
  • 3. Anmäl dig till Fortsatt Coach Education (CCE) om du redan har ICF-referenser. För att fortsätta förbättra dina färdigheter kan du anmäla dig till CCE för att gå igenom avancerad tränare och lära dig professionella utvecklingsfärdigheter, som Business Building Techniques och Coaching Bedömningar. Du spenderar ca 10 + timmar lång i CCE-kurser.
  • Fråga 3 av 8:
    Vilken typ av tränare ska jag bli?
    1. Bild med titeln Bli ett förhållande tränare Steg 5
    1. Att arbeta med individer eller par, bli en dating, skilsmässa eller äktenskapsrelationsbuss. Inom var och en av dessa kategorier kan du även välja ett jämnt smalare förhållande fokuserat på vilka färdigheter eller erfarenheter du kan ta med till bordet. Till exempel, om du bestämmer dig för att bli en dating relation coach, kan du specialisera dig i LGBT-relationer eller hjälpa ensamstående män.
  • 2. Bli en relation coach på en befintlig coaching verksamhet att arbeta med ett lag. Du behöver inte oroa dig för att hitta kunder eller marknadsföra dig själv om du arbetar för en coaching-verksamhet. För att kunna arbeta för en organisation av tränare måste du dock gå igenom samma utbildning som du skulle jobba på egen hand.
  • När du är certifierad, sök efter lokala relationer coaching företag, behandlingscentra och vård bostäder i ditt område. Kontakta dem för att fråga om de är intresserade av att anställa eller kontrahera en extra tränare. De kan anställa entreprenörer som "wellness coaches" i motsats till "relation coaches."
  • 3. Öva som en religiöst ansluten tränare för att basera din coaching av skriften. Som en religiöst ansluten tränare kan du hjälpa kunder att fungera inom sina relationer enligt deras religiösa och andliga övertygelser. Du kommer fortfarande att kunna arbeta inom ett brett utbud av relationsområden som äktenskap, dating och familjefrågor, men du mår ditt arbete i religiösa läror.
  • Hitta ett religiöst anslutet träningsprogram för att få mer erfarenhet av denna specialitet.
  • Fråga 4 av 8:
    Hur börjar du ett företag som en relation coach?
    1. Bild med titeln Bli ett förhållande tränare Steg 8
    1. Välj ett pris för varje session. Du kan ställa in det belopp du vill ladda, eftersom Relations Coaching-priserna varierar från $ 50- $ 300 per timme. Som en ny tränare som bygger din klientlista, kommer du att hålla dina priser i nedre änden göra dig mer konkurrenskraftig på bussmarknaden.
    • Om du ger coaching till ensamstående människor kan du välja att debitera mindre än par eller familjer.
    • Du kan bestämma dig för att börja små med några klienter i månaden eller varje vecka. Du kan långsamt bygga din kundbas och så småningom arbeta heltid.
  • 2. Markera ditt företag till människor i ditt samhälle. När du börjar bygga en kundbas kan du nå ut till vänner, familj och bekanta för att låta dem veta att du accepterar nya kunder. Bygg en webbplats som listar din utbildning, kvalifikationer, certifieringar och relevant erfarenhet så att människor kan hitta dig online. Betona några av dina specialiseringar och fokusområden.
  • Uppmuntra personer du vet att dela din sida och sprida ordet om de tjänster du erbjuder.
  • 3. Nätverk med andra relationer tränare. Att träffa andra människor i fältet kan hjälpa dig att göra professionella anslutningar och potentiellt växa ditt företag. Du kan också ta reda på om professionella utvecklingsmöjligheter, relationer coaching evenemang och andra möjligheter genom dessa webbplatser.
  • Använd professionella sociala medier webbplatser som LinkedIn för att hjälpa till att möta andra relationer tränare. Sociala media är ett bra sätt att bygga ditt varumärke och ditt företag.
  • Du bör också försöka få ditt namn listat på relation coaching webbplatser. Leta efter nationella kataloger där du kan placera ditt namn så potentiella kunder i ditt område kan söka efter dig.
  • Fråga 5 av 8:
    Hur får du kunder som en relation coach?
    1. Bild med titeln Bli ett förhållande tränare Steg 11
    1. Hitta en unik nisch för att ställa dig ifrån varandra. Oavsett om du bestämmer dig för att arbeta med tusenåriga kvinnor eller seniorer, kan bygga ett varumärke inom en målmarknad hjälpa dig att skilja dig från andra tränare. Om du kan ta itu med de specifika behoven hos en målmarknad (till exempel, hjälpa socialt ängsliga människor att komma igång med online-dating), har du enklare tid att hitta kunder.
  • 2. Sprid ordet online och till personer du vet. Skapa onlineinnehåll (videor eller sociala medier) för att ta itu med de specifika behoven och problemen på din målmarknad. Skapa till exempel ett brev som erbjuder några tips om stresshantering om du riktar sig mot universitetsstuderande. Var inte rädd för att nå ut till vänner och familj för att be dem att dela ditt innehåll. Det kan ta några veckor eller månader för att få ditt företag från marken, men bli inte avskräckt!
  • Förutom nätverk med personer du känner, fortsätt att placera ditt namn på relationer coaching kataloger.
  • 3. Erbjud rabatterade priser och gratis introduktionssessioner. När du erbjuder en gratis intro-session ger du någon möjlighet att träffa och prata med dig att bestämma om du är en bra passform. Inledande sessionen ger dig chansen att ansluta till människor som är tveksamma att spendera pengar för att hitta en relation coach eller nervös eftersom du är nyare för träningen.
  • Om du kämpar för att först få nya kunder, erbjuda reducerade priser till din familj och vänner.
  • För att marknadsföra ditt nya företag kan du erbjuda reducerade priser till de första tio klienterna som registrerar sig för coaching sessioner.
  • När du börjar bygga en klientlista bestämmer du hur många kunder du vill ta på på en gång. Du kanske vill fokusera på några personer först, eller försök att få en heltidsbelastning.
  • Fråga 6 av 8:
    Vad gör relationsbussar?
    1. Bildbeteckningen blir ett förhållande tränare Steg 14
    1. Du hjälper kunder att identifiera problem inom sina relationer. Till exempel kommer kunderna att förvänta dig att hjälpa dem att bygga ett starkare äktenskap, börja datera, eller identifiera "roadblocks" som kommer i vägen för deras förmåga att ha stora relationer.
    • När du hjälper kunder att lösa problem, kommer du att fungera som en källa till stöd och uppmuntran.
    Expertips
    Eddy baller

    Eddy baller

    Dating Coacheddy Baller är en dating coach baserad i Vancouver, British Columbia, Kanada. Coaching sedan 2011, Eddy specialiserar sig på förtroendebyggnad, avancerade sociala färdigheter och relationer. Han driver sin egen dating konsult och coaching service med namnet erövra och vinna, den enda BBB-ackrediterade dating coaching verksamhet i Vancouver. Erövra och vinna hjälper män över hela världen har kärleken lever de förtjänar. Hans arbete har presenterats i konstnären, LifeHack och POF.
    Eddy baller
    Eddy baller
    Dating Coach

    Tänk på den här vägen om du är passionerad för att hjälpa andra. Att bli en dating eller relation coach är ett bra karriärval om du älskar att prata med människor, och speciellt om du gillar att hjälpa andra att bygga sitt förtroende och utveckla sociala färdigheter.

  • 2. Du flyttar kunder för att vidta åtgärder i sina liv genom målinställning. Som en relation coach kommer du att vara den stadiga siffran att träffas med klienter regelbundet och checka in på hur de gör för att uppnå sina mål.
  • 3. Du kan ge kunderna emotionella färdigheter. Oavsett om det är par medling eller en-on-one-rådgivning, genom att ge människor stresshanteringstekniker och hanteringskunskaper, kan du hjälpa dem att komma igenom tuffa fläckar och konflikter.
  • Rollspel kommer att vara ditt nummer ett verktyg för att hjälpa till att undervisa konfliktupplösningsförmåga, men du måste också hålla koll på de senaste coaching-metoderna (som test, bedömningar och prioritering av övningar).
  • Fråga 7 av 8:
    Hur mycket gör relationsbussar?
    1. Bildbeteckningen blir ett förhållande tränare Steg 17
    1. Relation Coach Löner varierar mycket. Eftersom Relations Coaching är en sådan flexibel karriär, arbetar några tränare deltid medan andra väljer att arbeta heltid. På samma sätt är vissa livs tränare egenföretagare, men du kan också välja att arbeta för en organisation som ett behandlingscenter eller vårdhem. Den nationella genomsnittliga lönen för livet tränare är $ 61,900 per år.
    • Den typ av klient du arbetar för kommer också att påverka din lön. Business och Corporate Coaches tjänar vanligtvis mer än familjebussar.
    • Certifiering hjälper till att förbättra dina färdigheter och det kan hjälpa dig att få initiala kunder, men det kommer inte automatiskt att bygga ditt företag. Du behöver inte certifiering för att tjäna en hög lön.
    Fråga 8 av 8:
    Vad är skillnaden mellan en relation coach och en rådgivare?
    1. Bild med titeln Bli ett förhållande tränare Steg 18
    1. Rådgivare behöver en magisterexamen och mer noggrann certifiering. Som en relation coach, snarare än att använda terapeutiska tekniker, kommer du att hjälpa kunder att fokusera på aktiva problemlösningsförmåga, sätta mål och utveckla verktyg som kommunikation och stresshantering. Men om du vill bli en professionell rådgivare eller terapeut, behöver du minst en masterexamen i socialt arbete (MSW) eller doktorsexamen i psykologi.
    • Relationsbussar föreskriver inte någon form av medicinering eller ger medicinsk hjälp för psykiska sjukdomar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande