Hur man är bra på volleyboll

Oavsett om du spelar volleyboll i skolan, på ett samhällscenter, eller på stranden, strävar efter att vara den bästa spelaren du kan vara. Utvecklas från en genomsnittlig spelare till en bra spelare kräver tålamod, engagemang och fokus på att förbättra dina färdigheter. Du kan stärka dina färdigheter genom att vara villig att ständigt lära, byta taktik och träna mycket.

Steg

Metod 1 av 5:
Öva grundläggande tekniker
  1. Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 1
1. Förvärva bra utrustning. För att träna volleyboll behöver du tillgång till bra utrustning, inklusive en bekväm outfit som tillåter en rad kroppsrörelse, skor som är speciellt utformade för volleyboll och en god kvalitet volleyboll. Dessutom borde du ha tillgång till en volleybollsnät och domstol.
  • Män, särskilt högre män, kan behöva välja en basketsko istället för en volleybollsko.
  • För att göra några volleybollsborr kan det vara till hjälp att träna mot en lång slät vägg eller en basketboll.
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 2
    2. Öva den grundläggande volleybollstationen. När du spelar volleyboll, kommer du att anta en grundläggande klar position. Stå med fötterna axelbredden ifrån varandra och böj dina knän. Se till att din kroppsvikt är mer på bollarna på dina fötter så att du är redo att flytta snabbt. Håll armarna löst framför dig
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 3
    3. Öva shuffling dina fötter. Många volleybollsrörelser kräver att du snabbt flyttar från sida till sida. Minimera mängden rörelse (och den mängd energi som krävs) genom att shuffling fötterna sida till sida. Stå i den grundläggande färdiga hållningen och flytta sidled i en rak linje. Håll din kropp låg till marken.
  • Korsa inte dina fötter över varandra medan du blandar. Du kan resa.
  • När du har hänga med att shuffling dina fötter, börja integrera den i andra borrar, som att passera bollen till en annan spelare.
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 4
    4. Lär dig hur man tjänar bollen. Servering av bollen är gjord från ett bakre hörnet av domstolen. Bollen slås över nätet. Detta sätter bollen i rörelse i spelet. Att tjäna bollen, kasta bollen rakt upp i luften med en hand. Ta med din andra arm över huvudet för att slå mitt på bollen. Var noga med att helt förlänga armen och ta kontakt med bollen när armen är utökad. Det är också viktigt att se till att bollen är framför dig när du kontaktar den. Håll din arm att flytta nedåt för att följa igenom med hit. Ditt fotarbete är också mycket viktigt här, eftersom det kan bestämma hur svårt du slår bollen, och om det även går över nätet. Du kan antingen börja med foten motsatt av handen du slår med, eller på samma sida som din slående hand. Om du börjar på samma sida som du slår med, tar du ett annat steg och lutar på den motsatta foten för hävstångseffekt.Om du börjar på motsatt fot du slår med, kommer du helt enkelt kasta bollen och luta dig in när du slår. Du måste se vilka som fungerar bäst för dig, och även träna din timing.
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 5
    5. Lär dig att skicka bollen. Stå i det grundläggande färdiga läget när bollen rör sig nedåt. Placera dig själv strax bakom där bollen kommer att landa. Ju tidigare du är redo att slå bollen, desto mer tid måste du göra mindre justeringar.
  • Sätt dina armar tillsammans framför dig med dina armbågar nära varandra. Håll baksidan av din hand i handflatan och tryck på tummen ihop. Sväng inte armarna - snarare, flytta axlarna för att passera bollen.
  • Använd kraften på din kärna och underkropp för att driva bollen i rätt riktning.
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 6
    6. Lär dig att ställa bollen. Att ställa bollen är en manövrering där en spelare gör kontakt med bollen, ställer upp den för en annan spelare att spika bollen. Ställ bollen genom att höja armarna ovanför ditt huvud. Tryck på alla dina fingertoppar tillsammans och dra sedan händerna ifrån varandra så det finns bara tillräckligt med utrymme för volleybollen. När bollen kommer ner över nätet eller passeras från en annan spelare på ditt lag, kom under bollen och studsa upp det med fingertopparna.
  • Rör inte bollen med dina palmer. En korrekt uppsättning använder bara fingertopparna i tummen, indexfingrar och mittfingrar.
  • Arbeta upp för att ordentligt ställa bollen genom att först fånga bollen mellan dina fingertoppar. När du väl har behärskat bollen sätter sig i händerna smidigt och med balans, arbetar du med att springa bollen i luften med fingertopparna.
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 7
    7. Lär dig att spika bollen. Spike bollen är en teknik för att slå bollen kraftigt över nätet så att det andra laget har svårt att återställa bollen. Spike bollen efter en annan spelare på ditt lag sätter bollen. När bollen rör sig uppåt i luften, hoppa upp för att möta bollen på sin högsta punkt. Slå toppen av bollen med mitten av din hand: Detta kommer att ge bollen en solid topp-spin, skicka den över nätet.
  • Spike Bollen kräver effektivt bra timing. Om du hoppar för tidigt eller för sent, kommer du att sakna att slå bollen i bästa läge. Öva spiking ofta för att stärka din timing.
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 8
    8. Utveckla en god känsla av timing. Volleyboll är en sport som kräver att du håller ögonen på bollen och vet när man ska passera, spika eller slå bollen över nätet. Att ha en god känsla av timing kommer att stärka ditt försvar.
  • Utveckla din känsla av tidpunkt genom att öva övningar som betonar timing, som att blockera bollen på nätet. Blockering av bollen kommer att kräva att du tittar på bollen försiktigt och håller ögonen på andra spelares rörelser.
  • Metod 2 av 5:
    Öva dina tekniker
    1. Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 9
    1. Öva som tjänar till ett mål. Ställ in ett mål som en kulvagn på ett motsatt hörn av domstolen från var du står. Öva som serverar bollen till målet. Räkna hur många bollar som slår målet eller landet i bollvagnen.
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 10
    2. Öva med en basketboll. En basketball är en bra partner för att öva tekniker som passerar, inställning och servering.
  • Passera eller sätta bollen mot hoopen. Stå vid den fula linjen, eller ca 15 meter (5 m) bort. Kasta bollen i luften och passera eller sätt bollen mot hoopen. Försök att göra en korg med dina pass.
  • Servera volleybollet vid bandet. Börja på den fula linjen, eller ca 15 meter (5 m) bort. Syfte på torget på bakplattan. Försök att slå torget 10 gånger i rad.
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 11
    3. Öva mot en vägg. När du inte har en partner kan du fortfarande använda en solid, smidig vägg som en imaginär partner. Använd väggen genom att passera bollen mot väggen. Slå bollen när den returerar till dig.
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 12
    4. Öva som om du är i ett spel. Om du kan träna på en volleyboll med ett nät och en partner, träna alltid som om du spelar i ett spel. Till exempel, om du arbetar med att passera bollen, skicka din partner bollen över nätet till dig. Om du övar slänger bollen, gör det över nätet.
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 13
    5. Öva andra övningar. Det finns många kombinationer av borrar som integrerar servering, passerar, inställning och andra färdigheter. Sök online för förslag, eller prata med din tränare eller tränare för att lära sig fler övningar.
  • Metod 3 av 5:
    Förbättra din vertikala hopphöjd
    1. Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 14
    1. Mät din nuvarande vertikala hopphöjd. Att ha ett högt vertikalt hopp gör det möjligt för dig att vara en mer formidabel spelare, vilket ger dig en fördel över din motståndare. Uppnå höghoppning med plyometrics, som är rörelser som är färdiga med mycket kraft väldigt snabbt. Mätning av din nuvarande hopphöjd ger dig en bra indikation på hur mycket du förbättrar. För att mäta din höjd:
    • Be någon att observera dig. Hoppa upp så högt som möjligt bredvid en vägg medan du når armarna uppåt. Ha ditt observatörsmärke på väggen hur högt du hoppade och mäta höjden.
    • Du kan också lägga lite krita på dina händer. När du hoppar upp mot en vägg, förläng armen uppåt och rör väggen på högsta punkten du kan nå. Mäta den höjden.
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 15
    2. Hoppa på en låda eller bänk. Använd en yta som är ca 2 meter från marken, till exempel en hopplåda eller bänk. Ansikte lådan och hoppa på den med båda fötterna som landar platt och balanserad. Gör 3 uppsättningar av 20 repetitioner varje dag. När denna höjd blir lätt för dig, lägg till mer höjd och utmana dig själv.
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 16
    3. Hoppa shrugging. Stå med benen axelbredden ifrån varandra och håll 10-pund vikter i varje hand på dina sidor. Böj knäna och hoppa upp i luften. Samtidigt shrug dina axlar för att hjälpa till att lyfta vikterna. Landa tillbaka med båda fötterna ordentligt balanserade på golvet. Komplett 3 uppsättningar av 25 repetitioner varje dag.
  • När denna vikt blir lätt, öka dina vikter i 5-poUMD-steg.
  • Alternativt, använd en medicinboll istället för vikter. Lyft bollen ovanför ditt huvud när du hoppar upp. Ta bollen tillbaka till bröstet när du landar på marken.
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 17
    4. Försök hoppa roping. Mellan andra övningar, hoppa rep så snabbt som möjligt för 30 sekunders intervall. Detta kommer inte bara att förbättra din förmåga att hoppa snabbt och med höjd, men det kommer också att förbättra din uthållighet och kardioprestanda.
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 18
    5. Stärka dina benmuskler. Träna dina benmuskler hjälper dig att hoppa högre med mer kraft. Gör squats, deadlift vikt träning och annan styrketräning för dina ben 2-3 gånger i veckan.
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 19
    6. Återmäta din hopphöjd efter 2 veckor. Efter att ha spenderat två veckor på dessa typer av hoppträningsövningar, re-mäta din hopphöjd för att se hur mycket du har förbättrat. Om du inte har förbättrats så mycket som du vill, fortsätt arbeta på dessa övningar.
  • Metod 4 av 5:
    Få din kropp i form
    1. Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 20
    1. Få regelbunden motion. Att göra en mängd olika övningar, från kardio till styrketräning, hjälper dig att få din kropp i form för att spela volleyboll effektivt. Planera att träna i en timme 4-5 gånger per vecka.
    • Rådfråga din läkare innan du börjar något träningsprogram.
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 21
    2. Stärka din överkropp. Att ha en stark överkropp är väsentlig så att du kan blockera och spika bollen med kraft. Gör övningar som bygger muskelstyrka i bröstet, axlarna, armarna och kärnan, som rodd, bänk, tryck och tryckpressning. Att göra kärnstärkande övningar, som Pilates, kommer också att hjälpa.
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 22
    3. Stärka dina benmuskler. Träna dina benmuskler hjälper dig att hoppa högre med mer kraft. Gör squats, deadlift vikt träning och annan styrketräning för dina ben 2-3 gånger i veckan.
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 23
    4. Planera vila och återställningsdagar. Dina muskler kommer att behöva raster från intensiv träning som du kommer att göra, så var noga med att schemalägga dagar för att låta din kropp återhämta sig. Ha en intensiv träningsdag på fredag, till exempel, och ge dig vilda dagar på helgen.
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 24
    5. Få massor av sömn. Att vara väl vilad kommer att fylla på din energinivå varje dag så att du är redo att ge dig allt på domstolen. Få ca 7-8 timmars sömn varje natt, och 1-2 ytterligare timmar per natt om du är tonåring.
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 25
    6. Ät bra. Mata din kropp med mat rik på näringsämnen och vitaminer. Ät gott om frukter och grönsaker, tillsammans med protein och hela korn. Undvik raffinerade sockerarter och raffinerade kolhydrater.
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 26
    7. Drick mycket vatten. Håll din kropp hydratiserad, speciellt när du utövar noggrant varje dag. Innan du tränar, drick en extra 25-30 uns vatten, och drick sedan 8 uns vatten för var 15: e minut.
  • Metod 5 av 5:
    Lärande från andra
    1. Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 27
    1. Arbeta med en tränare eller tränare. Hitta en kvalificerad tränare eller tränare som kan arbeta med dig en-mot-en för att hjälpa dig med borrar och teknik. Prata med coachingpersonalen på din skola, samhällscenter eller på ett volleybollsläger i ditt område för att hitta en person som är villig att ta dig på.
    • Alternativt, hitta en spelare med mer års erfarenhet än du. Den här personen kan vara villig att mentorera dig och hjälpa dig att förbättra dina färdigheter.
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 28
    2. Gå med i ett lag. Volleybollslag är organiserade genom skolor, samhällscentra och YMCA-centra. Gå med i ett lag eller en liga för att få regelbunden träning och att delta i scrimmages eller matcher.
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 29
    3. Delta i sommarläger eller kliniker. Fråga din tränare eller andra lagkamrater om sommarläger eller kliniker som de kan rekommendera. Dessa sträcker sig från en dag kliniker till veckolånga läger. Sök online för ett läger eller klinik i ditt område.
  • Bild med titeln vara bra på volleyboll Steg 30
    4. Titta på volleybollsmatcher i person och på TV. Titta på hur professionella spelar spelet. Var uppmärksam på sina strategier, styrkor, svagheter och interaktioner med andra spelare.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var tålmodig när du övar volleyboll. Volleyboll färdigheter är behärskade genom repetition och borrar. Detta kommer att ta tid, men med engagemang och fokus, kommer din övning att betala.

    Varningar

    Kontrollera med din läkare innan du börjar något träningsprogram.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande