Hur man hanterar föräldrar som missförstår dig

Du kan upptäcka att när du blir ung vuxen börjar du få fler konflikter med dina föräldrar. De flesta barn känner sig missförstådda av sina föräldrar någon gång i livet. Föräldrar kämpar också för att förstå sina barn och vet när de ska stödja dem och när de ska ingripa i vad de tycker är dåliga val. Lyckligtvis kan föräldrar och barn kommunicera om båda sidor är villiga att dela sitt perspektiv och lyssna på varandra.

Steg

Del 1 av 3:
Starta konversationer med dina föräldrar
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att inte sälja ditt husdjurssteg 3
1. Vet vad du vill ha från konversationen. För att få din poäng över, måste du veta vad den punkten är. Tillbringa lite tid innan konversationen som reflekterar över vad du hoppas förändras som ett resultat av konversationen. Om du tror att du kommer att få problem med att komma ihåg dina poäng eller hålla dig på spåret i ögonblicket, skriv ner en uppsättning tydligt angivna mål som du hoppas uppnå med konversationen. Du kan också försöka öva samtalet framför spegeln.
  • Till exempel vill många människor att deras föräldrar låta dem stanna senare, göra en annan afterschoolaktivitet, ändra sin högskoleverkare mm. Andra gånger kan du bara vilja att dina föräldrar lyssnar på dig med mindre dom. Mer än en av dessa saker kan vara på spel, så skriv dem ner som en lista. Till exempel:
  • Jag vill känna mindre negativ bedömning för mina beslut.
  • Jag skulle vilja börja spela tennis.
  • Jag vill köra mig till skolan på morgonen.
  • Bild med titeln Adjust to College Classes Steg 11
    2. Välj rätt plats. Den plats du väljer kan ändra konversationen dramatiskt. Till exempel, om du tar upp det på din föräldras kontor, kommer de sannolikt att bli rusade. De kan också känna som om de måste styra med en järnnäve för att undvika att deras medarbetare tänker att de är för mjuka på dig.
  • Försök att prata med dina föräldrar på en lugn, relativt privat plats. Detta kan vara i ditt hem, i bilen, eller till och med på en promenad tillsammans.
  • Bild med titeln Få dina föräldrar att låta dig ta en buss själv Steg 6
    3. Bestäm ett datum. Blockera en tid för att få den här konversationen. Berätta för dina föräldrar att du behöver spendera lite kvalitetstid med dem, och planera att göra det efter middagen en natt (eller vad ditt schema tillåter). Inställning av en tid kommer att se till att båda sidorna är beredda att vara på samma plats som talar samtidigt. Detta fungerar bättre än bara bombarderar dina föräldrar när de går i dörren.
  • Undvik tider som du vet är stressiga för dina föräldrar. Om dina föräldrar är stressade på konversationen, är de mindre benägna att lyssna på dig eller tänka på vad du säger.
  • Bild med titeln Deal med dina föräldrar får ett skilsmässa steg 1
    4. Hålla situationen lugn. Känslor kommer sannolikt att eskalera under denna konversation. Att hålla dig så lugn som möjligt är viktigt. Om dina föräldrar har svårt att stanna lugnt, ta en paus eller bara avsluta samtalet på en annan dag.
  • Till exempel, om du är rasande att dina föräldrar inte har gått med på att låta dig stanna senare, börja inte skrika, "du låter mig aldrig göra någonting!"Istället, prova något som," Jag känner att jag är mogen nog att vara ute till 10, och jag hoppas att du ger det lite mer tanke. Kan vi prata igen nästa vecka?"
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att inte sälja ditt husdjurssteg 1
    5. Ta upp dina bekymmer. När du startar konversationen vid rätt tidpunkt och på rätt plats kan du ta upp dina huvudpunkter. Försök att göra det så naturligt som möjligt. Om du bara plötsligt börjar rattla av klagomål och kräver dina föräldrar som om de har blivit omhändertagna.
  • Starta konversationen genom att prata om de senaste händelserna och sedan länka en av dem till dina huvudpunkter. Säg något som "Jag hade en bra dag i skolan idag. Jag cyklade hem efter med John. Han fick en parkeringsplats förra veckan så att han kunde köra till skolan. Det fick mig att inse hur mycket lättare det skulle vara att köra istället för att köra bussen."
  • Del 2 av 3:
    Kommunicera tydligt med dina föräldrar
    1. Bild med titeln Deal med dina föräldrar får ett skilsmässa steg 5
    1. Prata med dina föräldrar ofta. Att prata med dina föräldrar är ofta ett bra sätt att bygga ett starkt förhållande. Det bygger också rapport för när du behöver diskutera en mer känslig fråga. Om dina föräldrar är vana vid att du är öppen och ärlig med dem, kommer de att vara mer benägna att lyssna när du adresserar problemet. Om du i allmänhet stängs av eller oärlig, kanske de inte känner att de kan tro på allt vad du säger till dem.
    • Gör det till en punkt att prata med dina föräldrar om saker som händer i ditt dagliga liv. Håll dem uppdaterade om några av de saker som händer i ditt liv och de kommer att uppskatta det mest av tiden.
  • Bildtiteln Ha kul när föräldrarna är ute av huset Steg 5
    2. Tänk på dina föräldrars synvinkel. Varje föräldrars jobb är att se till att du är lycklig och produktiv medlem i samhället. Ingen tydlig skuren färdplan finns för att få dig från födseln till vuxen ålder utan hicka, och de måste ofta bara gå med sin tarm. Försök att föreställa sig att vara i dina föräldrars skor och var de kommer ifrån. Eller ens försöka visa dig som förälder med ett barn som du älskar och vill skydda, och alla svårigheter som följer med det. Visar dina föräldrar att du förstår deras dilemma kan vara ett tecken på mognad som hjälper dem att lita på dig mer.
  • Till exempel, kanske dina föräldrar insisterar på att du spelar en sport, men du vill hellre spendera din tid i band. Det kan hjälpa till att säga något som "Jag vet att du känner att du spelar en sport hjälper mig att hålla mig aktiv, men att du spelar musik visas för att förbättra matematiska färdigheter. Utöver det kan jag gå till gymmet ett par dagar i veckan efter bandet övning."
  • Om du känner att dina föräldrar missförstår dig, anser du att du kanske missförstår dem också. Ställ frågor om dina föräldrars resonemang för vissa saker som sätt att bättre förklara din egen position att i slutändan nå en förståelse.
  • Tänk på att missförstås och oense är olika. Dina föräldrar kan förstå dig perfekt, men håller fortfarande oense om oavsett frågan är.
  • Bild med titeln Berätta för dina föräldrar om ett dåligt testpoäng Steg 4
    3. Vara så direkt som möjligt. Om du är vag och generell med dina föräldrar, kanske de inte förstår exakt vad du försöker ändra. Detta kan vara frustrerande och vanligtvis inte produktivt. Istället, ha dina huvudpunkter skisserade tydligt (antingen i ditt huvud eller på papper) och bli rakt till punkten.
  • Undvik att säga allmänna saker som ", jag vill bara ha mer frihet."Tala istället för dina föräldrar precis vad du vill ha med att säga något som" Jag skulle vilja ha friheten att köra mig till och från skolan."
  • Bild med titeln Ha det roligt när föräldrarna är ute av huset Steg 2
    4. Hantera oenighet på ett ansvarsfullt sätt. När du utför dig ansvarsfullt runt dina föräldrar, kommer de att ha en hårdare tid att avfärda dina bekymmer som barnsliga. Whining, argumenterar och vägrar att kompromissa kommer inte att hjälpa dig att visas som en mogen, skicklig vuxen, men ganska mer som ett barn. Håll lugnet, diskutera dina bekymmer och vara respektfull när dina föräldrar gör detsamma.
  • Att använda "I" uttalanden kan ta dig en lång väg här. Säger saker som "du låter mig aldrig bestämma någonting. Min väns "föräldrar låter dem bestämma hela tiden", är inte konstruktivt. Undvik att placera skulden på andra genom att istället säga saker som "Jag känner att jag har mindre förmåga att fatta egna beslut än andra människor min ålder."
  • Del 3 av 3:
    Demonstration
    1. Bild med titeln Var smart som en tonåring Steg 8
    1. Ta ansvar. Skyller på andra för dina problem eller misstag är barnsligt beteende. Om du vill att dina föräldrar ska tro att du kan lita på dina beslut, måste de se dig acceptera ansvar. Steg upp och erbjuda att göra något runt huset, och se till att när som helst du saknar vad du sa att du skulle göra, erkänner du det och fixar det.
    • Till exempel kan du börja göra middag ett par nätter i veckan. Förbinda sig att göra det på vissa nätter, och gör det varje gång. Detta kommer att visa dina föräldrar att de kan räkna med dig.
  • Bild med titeln vara en glad tonåring i skolan steg 5
    2. Sök råd när det behövs. Ansvariga vuxna vet att de inte har alla svar. Utöver det, söker du råd med dig möjlighet att prata och bygga rapport med dina föräldrar. Du behöver inte följa varje rådgivning, men lyssna noga och vara respektfull. Detta kommer att visa dina föräldrar att du tänker igenom dina beslut bra, och att du fortfarande är villig att låta dem ingå.
  • Bild med titeln Deal med dina föräldrar får ett skilsmässa steg 3
    3. Undvik att placera skulden. Placering skyll är motsatsen till att ta ansvar. Om du inte gjorde något borde du ha gjort det är ditt fel och ingen annans. Acceptera felet och arbeta för att fixa situationen så gott du kan. Detta visar dina föräldrar att du är redo att acceptera ansvarsområden.
  • Till exempel, om dina föräldrar frågar varför skräp inte togs ut, undvik ursäkter som "Jag skulle ta det ut, men jag blev så upptagen med läxor och jag glömde igår kväll. Då, i morse hade du inte frukost redo och jag var i en rush att komma till skolan, och hade inte tid."Istället acceptera ditt misstag och be om ursäkt för dina föräldrar säger" Jag är ledsen att jag inte fick papperskorgen igår kväll. Jag kommer att vara säker på att få ut det ikväll."
  • Bilden med titeln Säkerhetskopiera dina minnen och idéer Steg 12
    4. Göra kompromisser med dina föräldrar. Det här är en del av att vara en vuxen. Gör ditt ärende och förespråka för dig själv, men blyg inte bort från en hel del. Om dina föräldrar arbetar med dig, returnera favören. De kommer att uppskatta det och fortsätta att arbeta med dig mer i framtiden.
  • Till exempel, säg att din nuvarande utegångsförbud är 8:00 men du frågar "mamma, pappa, kan jag börja stanna ut till 11:00?"Om de svarar med," Nej, 11:00 är för sent, men du blir äldre och vi är okej med dig som stannar fram till 10:00, "Acceptera det svaret och räkna det som en framgång.
  • Bild med titeln Ge din baby ett amerikanskt namn Steg 3
    5. Hitta Coping Mechanisms. Om du upplever mycket konflikt trots dina ansträngningar att kommunicera bra, kan du behöva ett annat uttag för att hjälpa dig att hantera stressen. Hitta något som du gillar att göra, till exempel journal eller lyssna på musik, och tillåta dig tid varje dag att slappna av genom att göra det. Du borde också göra det till en punkt att ta djupa, långsamma andetag När du är upprörd eller stressad.
  • Bild med titeln Besluta om en begränsning Nanny Steg 1
    6. Skapa ett supportsystem. Att ha vänner eller andra familjemedlemmar att vända sig till när saker är spända med dina föräldrar är ett måste. Du bör identifiera personer som du litar på, och pratar med dem när du känner dig överväldigad. Ett bredare supportsystem är bäst - så att du kan välja vilken person som ska prata med om en viss fråga.
  • Du kan tro på en av dina farföräldrar när du har en oenighet med din mamma eller pappa. Om så är fallet kan du ofta bara begära sin åsikt om situationen genom att starta med något som "pappa och jag är oense på utegångsförbud. Tror du att 11:00 är för sent, eller ska jag försöka få honom att ompröva?"Att ha den här extra inmatningen kan hjälpa dig att rationalisera hur du känner för oenigheten.
  • Tips

    Undvik att göra detta med syskon eller vänner runt.
  • Avbryt inte dina föräldrar när de svarar på dig.
  • Varningar

    Du får inte få exakt vad du vill ha.
  • Du kommer sannolikt att komma i trubbel om du låter samtalet eskalera till ett argument.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande