Hur man skär en grapefrukt

En grapefrukt är en god citrusfrukter som kan avnjutas på egen hand eller i olika sallader eller drycker. Du kan skära en grapefrukt på olika sätt, oavsett om du vill skära det, avsnitt det eller njut av det i sin egen hälft. Om du vill veta hur man skär grapefrukt, följ bara dessa steg.

Steg

Metod 1 av 3:
Sektion av en grapefrukt
1. Skära av båda ändarna av en grapefrukt. Placera grapefrukten på sin sida på ett skärbräda och använd en skarp kniv för att skära ca 1/4 tum (.6 cm) bort från de runda punkterna i slutet av varje grapefrukt. Detta gör grapefrukten lättare till avsnittet.
  • 2. Vrid grapefrukten så en av de snittade ändarna vetter mot dig. Den andra änden kan vila på en av ändarna du avskurnar för extra kudde.
  • 3. Gör flera 1/4 tum (.6 cm) skivor i grapefruktens ytterkant. Använd en kniv för att göra dessa skivor hela vägen runt grapefruktens kanter. Detta gör det lättare att Skala grapefrukten. Vrid grapefrukten ca 1/8 av en tur varje gång du skär i en annan sektion. Fortsätt göra detta tills du har gjort skärningarna hela vägen runt grapefrukten.
  • 4. Använd kniven för att skala grapefrukten. Nu när du har gjort skivorna blir det lite lättare att skala grapefrukten. Kör bara kniven längs grapefruktens hud, avskalning av varje liten skärning i taget tills hela huden är avskalad. Om det finns någon återstående hud efter att du har gått runt hela grapefrukten, skiva den återstående vita delen innan du fortsätter.
  • 5. Klipp av varje sektion med kniven. Nu när du har avskalat huden kan du använda en kniv för att skära ut varje enskild sektion tills du har separerat grapefrukten med sektioner. Du kan njuta av grapefrukten på egen hand eller i en fruktsallad eller en mängd andra sallader.
  • Metod 2 av 3:
    Halvering av en grapefrukt
    1. Vrid grapefrukten på sin sida. Grapefruktens ändar med de små cirklarna på dem bör vara tvärs över varandra, på vardera sidan av grapefrukten. Placera den på ett skärbräda.
  • 2. Skär grapefrukten i hälften. Använd en skarp kniv för att skära grapefrukten i hälften, från topp till botten.
  • 3. Klipp runt grapefruktens diameter. Använd en skarp kniv, eller till och med en grapefruktkniv för att skära kasta det cirkulära området mellan grapefrukten och skalen. Medan du skär den cirkulära vägen, försök att flytta kniven under bitarna, så du skivar också genom grapefruktens botten. Detta kommer att bidra till att separera grapefruktsektionerna från sin skål.
  • 4. Skära igenom varje segment av grapefrukten. Varje segment av grapefrukten kommer att ha en ungefär triangulär form. Använd en tunn kniv, en sked eller ännu bättre, en grapefruktsked, att skära runt området mellan varje skiva och den tunna huden. När du har separerat varje segment kan du antingen använda en sked för att flytta varje segment i en skål, eller bara äta grapefrukten direkt ur varje halvor med en sked.
  • Stänk lite socker på toppen för tillsatt sötma.
  • Metod 3 av 3:
    Skivar en grapefrukt
    1. Vrid grapefrukten på sin sida. Grapefruktens ändar med de små cirklarna på dem bör vara tvärs över varandra, på vardera sidan av grapefrukten. Se till att placera den på ett skärbräda.
  • 2. Använd en skarp kniv för att skära grapefrukten från topp till botten. Föreställ dig att "poler" av grapefrukten är på vardera sidan, som en jordklot vände på sin sida. Nu skiva grapefrukten på sin ekvator, vilket skapar linjer som är parallella med den lilla cirkulära "poler" I varje ände av frukten. Klipp varje skiva så det är ca 1/4 tum (.6 cm)
  • När du är klar borde du ha om ett dussin cirkulära skivor, beroende på grapefruktens storlek.
  • Bild med titeln Gör Orange Julius Steg 6
    3. Skär skivorna (tillval). Om du vill klippa grapefrukten ytterligare, kan du skära varje runda skiva i halvor eller fjärde, som om du klippte av bitar av en paj. Denna metod kan vara idealisk för att använda grapefrukten i fruktiga drycker. Du kan också bara klippa en skiva i mitten av grapefrukten och använda den som en garnering på sidan av en skål med fruktsallad eller på en stor pitcher av grapefruktjuice. Eller du kan bara riva skivan ifrån varandra och äta det direkt från skivan utan att använda en sked eller gaffel.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Typiskt är toppen och botten de mest sura delarna, medan "ekvator" är den sötaste.
  • Fastsatt grapefrukt för företag? En frukt ger vanligtvis två små portioner. Garnera med Maraschino körsbär.
  • Smaka lite för att se om det är surt. Om det är, lägg till lite socker, eller tillsätt en liten bit av salt, också.
  • För en något annorlunda smak, försök att lägga till tre eller fyra droppar vanilj extrakt.
  • Inget behov av att slösa juice och massa i skalen. Få en stor mugg eller skål med högkant.Använda fingrarna, gnugga de rosa delarna för att trycka på saften ur skalen.Klämma "kärnor" Torka också.Drick juice upp om du vill, eller lägg till den med fruktbitarna.
  • De topp av frukten har lite brunt nav från stammen men botten har bara en indragning.Efter ändarna skivas av, botten har ett hål eller mjuk vitaktig plats där du kan peka ett finger i det.Detta kommer att låta dig hålla det lättare!
  • Grapefruktskal är a bra ingrediens i anti-moth potpourri.Kasta inte dem ut - skaka dem i en väska med 1 tsk. kanelpulver och 1/2 tsk. Frukt fräsch för varje frukt värt av Rinds.Torka dem i en bakpanna i ugnen på lågt (runt 170f / 77c grader).4 timmar ska göra det - om de fortfarande är mjuka kommer de att lufttorka bara bra.Låt dem torka i minst 48 timmar.Lägg till generösa mängder Anisstjärnor, hela kanelpinnar och hela kryddnejlika.Lägg en kopp i en zip-tätningspåse och peka två dussin hål över påsen för att låta den smaskiga doften ut.
  • Varningar

    Vissa människor bör undvika grapefrukt av medicinska skäl.Det har ingen effekt på de flesta men grapefrukt och grapefruktjuice kan potentiellt störa vissa läkemedel.Om du har frågor, fråga, fråga din m.D.
  • Grapefrukt påverkar också fodringen av matsmältningsorganet, vilket möjligen gör absorption av näringsämnen och vissa läkemedel starkare genom att blockera vissa enzymer.(Tanken att detta beror på stora mängder vitamin C är uppenbarligen en myt.)
  • Enligt Mayo Clinic, följande kända potentiellt allvarliga interaktioner (se länk):
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande