Hur man äter soursop

Soursop är en gröngul frukt med små spikar som finns i många spansktalande länder. Det smakar som en ananas och går med en mängd olika namn, inklusive Custard Apple, Graviola och Guanabana. För att njuta av en souropfrukt, avlägsna den hårda yttre huden och ta bort de giftiga inre frön. Använd den inre massan som en bas för smoothies, milkshakes och andra kylda drycker. Du kan också steka stora delar av massan eller äta det rå i kuber.

Steg

Metod 1 av 3:
Komma till massan
  1. Bild med titeln Ät Soursop Steg 1
1. Välj en soursop med gulgrön hud. En omogen soksop har en mörkgrön tonad hud. Det kan ta en vecka eller mer att mogna. När det mognar kommer hudfärgen att byta till mer av en gulaktig ton. En souropfrukt bör också känna sig mjuk och lite grumlig till beröringen när den är redo att äta.
  • En sourop frukt kommer också att mogna i kylskåpet, även om det kan ta lite längre tid.
  • Om du äter en orörd sourop kommer det att smaka tårta och massan blir väldigt tuff och kornig.
  • Bild med titeln Ät Soursop Steg 2
    2. Tvätta det med varmt vatten. Innan du är redo att äta din soursop, håll frukten under varmt kranvatten i 2-3 minuter. Gnugga dina händer längs ytan av frukten för att ta bort smuts eller annat skräp. För en ännu högre nivå av renlighet kan du skölja av frukten med en produktionsrengöringslösning, som du kan köpa i mataffären.
  • Bild med titeln Ät Soursop Steg 3
    3. Ta bort huden. Soursopens yttre hud är inte ätbar, så du måste ta bort den. Betygsätt slutet på frukten med din kniv, så att dina skärningar bildar en "x."Gör det bara djupt nog för att nå förbi huden och in i massan. Använd sedan fingrarna för att skilja hudsektionerna. Ta en enda del av huden i taget och dra den nedåt och bort från massan, vilket sköljer effektivt.
  • Skala det som du skulle ha en banan. Använd din kniv för att städa upp alla områden där massan inte är utsatt.
  • Soursopen har små taggar spridda över sin hud. Men dessa är vanligtvis inte tillräckligt med för att irritera din hud när du hanterar frukten.
  • Bild med titeln Ät Soursop Steg 4
    4. Klippa det långa. Få en skarp paringkniv. Lägg frukten ner på ett skärbräda. Håller det ordentligt, klippa den i hälften ner i mitten. Med en mogen soursop borde du kunna göra en ren klippning. Om du vill ha mer tillgång till frön, kan du skära den en gång till fjärde.
  • Bild med titeln Ät Soursop Steg 5
    5. Ta bort frön. När du klipper öppna soursopen kommer du att se vaniljfärgad kött med en handfull långa, smidiga svarta frön. Du kan gräva in i köttet med en grapefruktsked och lyfta ut varje frö. Vissa människor föredrar att använda sina fingrar för att känna sig ute varje frö. Försök att få ut alla frön, eftersom de innehåller neurotoxiner.
  • Inom var och en av de långa fröbåtarna som du ser är dussintals mindre frön.
  • Se till att du försiktigt kasserar frön efter att ha tagit bort dem, så att inga djur eller människor kommer att få tillgång till dem.
  • Bild med titeln Ät Soursop Steg 6
    6. Förvara kvarvarande bitar i en lufttät behållare. Få en plast eller glasskålbehållare med ett tätt passande lock. Placera sektionerna av sourfon i behållaren och sitter den tätt. Frukten kommer att vara i kylskåp i ungefär en vecka.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 3:
    Gör sourop mat
    1. Bild med titeln Ät Soursop Steg 7
    1. Äta det. Få en sked och tryck den direkt in i den mjuka inre massan. Eller du kan tärna soursopen med en skarp kniv och äta den i bitar av bitar. Ett annat alternativ är att blanda massan till en pasta och sedan äta pastan med en sked.
    • En sourop frukt har en smak som liknar en ananas. Liksom många tropiska frukter, innehåller den både söta och sura smaker blandade ihop.
  • Bild med titeln Ät Soursop Steg 8
    2. Kylmassan för att öka sin sötma. Om du försöker att äta din sourop frukt rå och det irriterar eller sticker din mun, vänta några dagar och försök sedan igen. Under tiden lagra massan i kylskåpet i en lufttät behållare. Om du väntar, märker du också att frukten blir gradvis sötare.
  • Bild med titeln Ät Soursop Steg 9
    3. Steka det. En mogen soursop kan förberedas precis som en grönsak för konsumtion. Du kan placera sourop chunks eller halvor i en ugn på 350 grader Fahrenheit (176 grader Celsius) och laga mat i 20-30 minuter eller tills extra mjuk. För att lägga till ännu mer smak, Stänk souropen med kanel eller muskot före rostning.
  • Precis som ananas kan du också placera skivor soursop på en varm grill. Drizzle dessa bitar med honung för att göra en extra speciell behandling.
  • Bild med titeln Ät Soursop Steg 10
    4. Använd det för hemlagad glass. Ta ut din manual eller elektrisk glassmakare. I blandningsfacket, lägg till tillsammans ¾ kopp (180 ml) Pureed Soursop-massa, 1 kopp (240 ml) mjölk, ¾ kopp (150 g) granulerat socker och 2 koppar (475 ml) Tunga piskskräm. Följ anvisningarna på din ismaskin för bearbetning och skopa ut slutprodukten när den är klar.
  • Om du inte har en glassmakare kan du också frysa den här blandningen i isbitar.
  • Bild med titeln Ät Soursop Steg 11
    5. Gör en sourop cream pie. I en stor skål, visp tillsammans ½ kopp (120 ml) äggula med ¾ kopp (75 g) pulveriserat socker. Lägg till i 1 kopp (240 ml) tung grädde. I en liten panna, värm upp 1 kopp (240 ml) Soursop puree tillsammans med 1 ounce (28 g) pulveriserad gelatin. Rör 12 ounces (350 ml) vit chokladkupa och 1 kopp (240 ml) fräsch svart sapote i pannan. Häll gräddeblandningen i pannan också. Rör väl och häll sedan det från pannan i en pajrätt. Chill i 2 timmar eller tills det är fast.
  • Bild med titeln Ät Soursop Steg 12
    6. Var försiktig när du äter det för medicinska ändamål. Även om det finns några påståenden som Soursop kan hjälpa till med cancerterapier, har denna information ännu inte testats av medicinska myndigheter. Det finns också vissa problem när det gäller att äta stora mängder soursop, på grund av närvaron av spår av neurotoxiner.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 3:
    Göra souropdrink
    1. Bild med titeln Ät Soursop Steg 13
    1. Göra en frukt smoothie. Du kan få lite kreativ när du arbetar med soursop och andra frukter. Placera Soursop Chunks i din mixer tillsammans med bananer, kiwi, jordgubbar eller blåbär. Fyll resten av bländaren upp med is. Blanda tills blandningen är jämn och drickbar. Häll lite i ett glas och kyl resten för senare.
  • Bild med titeln Ät Soursop Steg 14
    2. Göra en milkshake. Placera massan från 1 mogen sångfrukt, 1 frusen banan, ½ kopp (120 ml) kokosnötvatten och ½ kopp (120 ml) mandelmjölk i en mixer. Lägg till ett streck kanel och vaniljsmakning för extra smak. Blanda tills blandningen är jämn och krämig. Häll din skaka i ett glas. Garnera med lite mark kanel på toppen.
  • Bild med titeln Ät Soursop Steg 15
    3. Göra en kyld drink. Lägg till massa från 1 mogen sollstruka och 2 koppar (475 ml) vatten i en mixer. Puree tills det är smidigt. Därefter tillsätt 1 extra kopp (240 ml) vatten, 1 kan sötad kondenserad mjölk, 2 matskedar (30 ml) färsk kalkjuice, 1 matsked (15 ml) vanilj extrakt och 1 tesked (5 ml) riven muskot i blandaren. Blanda tills blandningen är jämn. Häll i ett glas och njut!
  • Denna dryck kan serveras kyld eller till och med över is.
  • Om du inte gillar smaken av kondenserad mjölk, kan du söta upp din dryck genom att lägga till honung istället.
  • Bild med titeln Ät Soursop Steg 16
    4. Brew Soursop Tea. Placera 2 eller 3 Soursop löv i en te kopp. Häll kokande vatten ovanpå bladen och låt koppen sitta i 5-10 minuter. Ta bort bladen med en sked. Tillsätt socker eller honung för extra sötma. Soursop te är bra både varmt och kallt, så det är inte nödvändigt att vänta med att njuta av det.
  • Bifogad till stammen av varje bit av souropfrukt är 4 till 6 löv. Bladen är ljusa gröna i färg och oval i form. Du kan köpa en bit frukt med bladen fortfarande bifogade eller du kan köpa torkade löv från din lokala specialbutik.
  • Bild med titeln Ät Soursop Steg 17
    5. Sätt det i en juicer. Få en handduk eller elektrisk juicer. När du har avskalat och avbröt din soursop, klippa den i små bitar. Foder dessa bitar i din juicer. Se till att du har lagt ett glas på tippen för att samla saften. Kasta det återstående massan. Du kan dricka soursopsaft rakt eller lägga till den i glass eller yoghurt.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Var noga med att tvätta händerna när du hanterar och förbereder souropfrukt.

    Varningar

    Var försiktig om du konsumerar stora mängder soursop medan du är gravid. Rådfråga din läkare.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande