Hur man lagar med vinterfrukt

Vinterfrukt är den läckra frukten som är tillgänglig för dig lokalt, under vintern. Det finns många olika sätt att du kan laga mat med vinterfrukt. Vanliga vinterfrukter inkluderar äpplen, bananer, druvor, mandarin apelsiner och passionfrukt för att bara nämna några. Du kan använda vinterfrukt i smakliga eller söta rätter. Medan vinterfrukt kan vara frukt som du redan är van vid att äta, kommer efter specifika tekniker och undersöka frukten att hjälpa dig att maximera användningen i ditt kök.

Steg

Metod 1 av 3:
Utforska dina alternativ
  1. Bild med titeln kock med vinterfrukt steg 1
1. Upptäck mindre känt vinterfrukt. Titta online för listor med vinterfrukt och upptäck frukt som du aldrig har haft tidigare. Några mindre populär vinterfrukt inkluderar rabarber, pummelo, persimmon och passionfrukt. Gå till en större mataffär och titta på deras vinterfruktval för att se vad du har tillgängligt lokalt. Experimentera och smaka på olika vinterfrukter i sin råa form för att se hur de smakar.
  • Bestäm om den frukt du äter är bitter, söt eller sur och håller den i åtanke när du använder den som en ingrediens.
  • Bild med titeln kock med vinterfrukt Steg 2
    2. Forskning hälsofördelarna med den vinterfrukt du äter. En faktor som kan hjälpa dig att begränsa dina matlagningsalternativ med vinterfrukt kan vara deras hälsofördelar. Olika frukter erbjuder olika vitaminer och näringsämnen. Detta är särskilt viktigt för dem på en strikt diet eller de med kostbegränsningar på grund av ett hälsotillstånd.
  • Apelsiner är laddade med C-vitamin och hjälper till att förhindra kalla och influensa virus.
  • Granatäpplen är en rik källa till järn, fytokemikalier, antioxidanter, polyfenoler och vitamin C. De är också bra för din kardiovaskulära hälsa.
  • Bananer är en hälsosam kaliumkälla och kan hjälpa dig att upprätthålla ett hälsosamt blodtryck.
  • Bild med titeln kock med vinterfrukt Steg 3
    3. Öva matlagning med olika vinterfrukter. Olika typer av vinterfrukter kommer att ha olika tillagningstider och kommer att reagera annorlunda i recept. Det bästa sättet att få en förståelse för matlagning med dessa frukter är genom att träna. Använd dem i dina favoritrecept som använder frukt redan, till exempel pajer.
  • Till exempel kräver den asiatiska päron längre tillagningstider än konventionella päron på grund av deras krispiga konsistens.
  • Bild med titeln kock med vinterfrukt Steg 4
    4. Ersätta befintliga frukter i dina favoritrecept. Du kan använda vinterfrukt i olika recept, särskilt de som redan kräver frukt. Prova att hitta ekvivalenter för frukt i dina favoritrecept.
  • Till exempel kan ett recept som kräver apelsiner ersättas med en vinterfrukt som Clementines.
  • Byte av russin med torkade tranbär är också ett annat bra alternativ.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 3:
    Laga savory rätter med vinterfrukt
    1. Bild med titeln kock med vinterfrukt Steg 5
    1. Göra en grillad ost macka med päronskivor. Savory smörgåsar överraskande smakar bra med päronskivor. Päron lägger till en sötma, ljushet och crunchiness som ofta lämnas frånvarande från en grillad ostsmörgås. För att skapa denna grillade ost, lagra din ost och päron på en bit bröd. Placera ditt bröd i en varm, smurt stekpanna med smör eller spray. Placera en annan skiva bröd över den och sätt värmen till medium låg. Laga smörgås i tre minuter eller tills brödet är krispigt och brunt. Vänd smörgåsen över och laga den i ytterligare tre minuter.
    • Du kan också lägga till ett protein som skinka eller rostbiff till din smörgås.
  • Bild med titeln kock med vinterfrukt Steg 6
    2. Gör en sallad med vinterfrukt. Höj din typiska sallad genom att lägga till söta och sura smaker med vinterfrukt. Allt du behöver göra är att skiva upp frukten och lägg den i din sallad. Stora vinterfruktval för sallader inkluderar blod apelsiner och skivade päron. Experimentera med söta och sura förband, som ingefära dressingar i kombination med dessa frukter.
  • Du kan också göra en svart böna sallad med hjälp av en burk svart bönor, avokado och hackad persimmon.
  • Bild med titeln kock med vinterfrukt Steg 7
    3. Använd vinterfrukt som marinade. Du kan använda citrus vinterfrukt som en glasyr på toppen av proteiner som fisk, nötkött och kyckling. Marinating din mat med blod apelsiner kommer att ge en söt smak till ditt protein. För att använda vinterfrukt som marinade, använd nypressad juice från en citrusfrukt som du föredrar och kombinerar den med kryddor som vitlökspulver, salt, rödpepparflingor, oregano eller peppar. Har ditt kött sitta i marinaden i ett par timmar eller över natten, så det absorberar smakerna av citrus och kryddor. Detta kommer att resultera i juicier och smakligare proteiner.
  • Du kan frukt som apelsiner, citroner eller passionfrukt.
  • För att göra en mer avancerad marinade kan du också kombinera saker som vegetabilisk olja och rödvinäger till marinaden.
  • Att lägga till en citrus vinterfruktglasögon till fisk kommer att ge en tangy, söt och sur smak.
  • Bild med titeln kock med vinterfrukt Steg 8
    4. Använd vinterfrukt som en garnering till dina måltider. Tunt skivad bitar av äpple eller rabarber kan ge en krispig och frisk konsistens till de salta rätter som du lagar mat. Förutom att skapa en annan smakprofil, skivad vinterfrukt som garnering kan också vara färgstark och estetiskt tilltalande. Välj garnering som går med din huvudrätt. Bli kreativ och göra garneringen ser estetiskt tilltalande genom att finkappa det eller presentera det på ett kreativt sätt. Du kan också lägga till saker som blod orange skivor som en annan enkel garnering som kommer att förbättra smaken av måltiden.
  • Sötare frukt som päron och äpplen går bra med fjäderfä medan citrusfrukter som apelsiner och citroner går bra på fisk.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 3:
    Gör desserter med vinterfrukt
    1. Bild med titeln kock med vinterfrukt Steg 9
    1. Gör en vinterfruktsallad. En vinterfruktsallad består av frukter som Kiwis, apelsiner, bananer, äpplen och päron. Klipp upp vinterns frukt i bitar, lägg sedan till dem i en stor mixskål. Också lägga till sötare och mer robusta smaker till din fruktsallad, överväga att blanda i honung eller agave nektar.
    • Detta är en hälsosam och frisk efterrätt som använder vinterfrukten som stjärnbeståndsdelen.
  • Bild med titeln kock med vinterfrukt steg 10
    2. Skapa en vinterfruktkompot. En vinterfruktkompot liknar att göra en Apple Compote, förutom att den har andra vinterfrukter införlivade i den. Att laga kompotet kombinera två hackade äpplen med en halv kopp (75 g) tranbär, russin, aprikoser, ananas, en burk persika fyllning, 3/4 koppar (177.4 ml) apelsinjuice och en kanelsticka i en långsam spis. Ställ spisen till låg och låt den sitta i 5 till 6 minuter. Resultatet blir en smidig och välsmakande vinterfruktkompot.
  • Bild med titeln kock med vinterfrukt Steg 11
    3
    Baka vinter fruktkaka. Baka din fruktkaka som du skulle ha någon annan fruktkaka men använda vinterfrukter i den. Saker som clementiner, fikon och kumquats smakar läckra i fruktkaka. Andra alternativ inkluderar päron och torkade eller frysta tranbär.
  • Bild med titeln kock med vinterfrukt steg 12
    4. Baka en citron upp och ner tårta. Citron upp och ner tårta använder citroner, en vanlig vinterfrukt, som den stjärna ingrediensen i receptet. För att utnyttja citronerna, skapa kakan som din normalt skulle, men skapa mycket tunna skivor citron för att sätta på toppen av kakan innan du baka det. Citronen kommer att lägga till en ny vinterfruktsmak på din tårta.
  • Bild med titeln kock med vinterfrukt steg 13
    5. Gör en vinterfrukt tårta. Du kan enkelt använda vinterfrukt i en tårta för att skapa en läcker och söt vinterfrukt efterrätt. Gör tårten på samma sätt som du vanligtvis skulle, med en pajskorpa eller deg för att fungera som basen av tårten i en pajrätt. Kombinera 8 uns (226.79 gram) mascarpone, tung grädde, socker, vanilj och färsk vinterfrukt som ditt fyllmedel eller toppning. Detta kommer att skapa en lätt att göra och läckra färsk vinterfrukt tårta.
  • Bild med titeln kock med vinterfrukt steg 14
    6. Baka pajer med vinterfrukt. Du kan baka en vinterfruktkaka som du normalt skulle Baka en äppelpaj. I stället för att bara använda äpplen, överväga att lägga till andra vinterfrukter som päron, russin och tranbär. Experimentera med olika kombinationer av smaker tills du baka en vinterkaka som du tycker om.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande