Hur man äter brie

Brie är en mjuk franskost gjord av kojölk som har en jämn och krämig konsistens. Om du är obekant med osten, har den också en vit skål över den som är ätbar. Det skärs traditionellt i små kilar och ätas med vanligt bröd eller kakor. Du kan också para det med alla slags påfyllningar och drycker. Om du vill laga med Brie, smälter det i många olika rätter för att njuta av sin unika, gooey-läckerhet.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantera ett hjul eller ett block av brie
1
Skära brie av skivan från spetsen till skalen. Skärning av spetsen, eller "peka" osten, anses vara en faux pas. Den godaste delen av Brie är spetsen. När du skär den delen av dig själv, berättar du i grunden för alla andra ", alla mina!"Håll brie triangulärformad, skär längs kanten.
  • Om skalen inte vädjar till dig, skära osten i mer vinkel för att maximera mängden "inuti" du får. Ingen kommer att märka så länge du bevarar den triangulära formen av brie.
  • Fortsätt och ta del av skalen! Om du skär Brie på rätt sätt, kommer varje skiva att ha lite på den. Om du skär över Brie för att ta bort spetsen, lämnar du oundvikligen bakom en skiva som är helt.
  • 2. Ät rinden tillsammans med resten av osten. Alla undrar vad de ska göra med det hårda skalet på ost, men en brie-skål är säker att äta. Försök inte skrapa ut insidan för att undvika skalen. Det skulle vara som att ta köttet ut ur en smörgås och kasta bort brödet. Brie-skalen är smulig och har en lite bitter smak, men det är inte för distraherande från ostens gooey godhet.
  • Om du inte har försökt rinden innan, gå för det! Skalen är inte för alla. Tänk på att det smakar värre när Brie går dåligt, så var noga med att prova på en ny skiva.
  • 3. Skala rinden av en skiva ost om du inte vill ha det. Vissa människor gillar inte skalen och det är okej, men vänta tills du har ostskivan på din tallrik innan du tar bort den. Gör ditt bästa för att avlägsna det med hand. Brie är mjuk och klibbig, så att skilja sken är inte det enklaste i världen. Försök klippa överst för att göra resten lättare att ta bort eller äta runt om du måste.
  • När du serverar Brie hemma kan du skära av skalen före tiden. Frysa osten i ca 30 minuter, skiva sedan av skalen med en skarp kniv. Ta inte bort skalen om du serverar osten till gäster, eftersom några av dem kanske vill ha det.
  • 4. Kasta bort osten om det luktar som ammoniak. Brie håller i allmänhet i några veckor tills den öppnas, och därefter varar den en vecka eller mindre. Skinnet blir grå och fläckig som ostbespoilerna. Gröna och rosa mögelfläckar är saker du inte vill ha någonstans nära din mun. Insidan av osten blir gooey och har en otäck kemisk lukt som det går dåligt.
  • Underrike Brie känns svårt för beröringen. Den har en hård yttre skål med en fjädrande inuti. Overripe Brie blir mjuk och rinnande.
  • Brie slutar åldras efter att du slitit det, så äta är så snart som möjligt för att undvika att det förstör dig. Om du måste lagra den, luka upp det i pergament eller vaxpapper och hålla det i kylskåpslåda borta från fukt.
  • Frysning rekommenderas i allmänhet inte om du ska använda den i rätter där texturen inte spelar någon roll, såsom i soppor och grytor. Det kommer att vara upp till 6 månader i en fryssaffär. Tina det i kylskåpet, kallt vatten eller mikrovågsugnen tills det mjukar.
  • Metod 2 av 3:
    Servering Brie
    1. Lämna brie ut vid rumstemperatur i 1 timme. Ta det ur ditt kylskåp och låt det lösa sig. Det blir trevligt och krämigt så att du får ut det mesta av sin smak. Att värma det lite minskar någon av den ammoniaksmak du kan få från en skiva som du har haft i kylskåpet i några dagar.
    • Du kan också värma det för att göra det gooey på insidan. Värm det i ca 1 minut i en mikrovågsugn på en hög inställning tills den är mjuk i mitten. Värm det i en ugn, värm den vid 350 ° F (177 ° C) i ca 5 minuter eller tills den når den konsistens du önskar.
  • Bild med titeln Ät Brie Steg 6
    2. Servera brie genom att skära den i en kil. Om du köpte en kil, är det enkelt nog att tjäna genom att plopping det på ett bricka med en kniv. Mycket Brie säljs som ett hjul, så skära ut en kil för att få festen igång. Skiva från skalen till mitten av brie med en smal ostkniv. Håll skivan relativt liten, ca 1 tum (2.5 cm) eller mindre beroende på den serveringsstorlek du önskar.
  • Skärning Brie är mycket som att skära äppelpaj, men gör den första skärningen i ett vackert hjul kan vara skrämmande när du är en gäst. Klipp en skiva för att ge gästerna ett prov att gå förbi.
  • När du skär ner en kil av ost, skära alltid längs sidorna från mitten till skalen. Skär inte av spetsen, den smakfullaste delen av Brie.
  • 3. Placera osten på vanligt bröd eller kakor för att njuta av sin grundläggande smak. Rip av en bit av en baguette eller ett annat crusty bröd och lägg brie ovanpå det. Fransmännen äter traditionellt brie på det här sättet eftersom vanligt bröd inte konkurrerar med de läckra smakerna av osten. Kasta osten ovanpå brödet och pop den i munnen.
  • Du behöver inte sprida osten alls. Brie är mjuk och krämig som det är, så sätt det på något av en liknande storlek och njut av det.
  • 4. Para osten med söt frukt eller nötter för att komplettera sina smaker. Om du kan motstå att skjuta en hel skiva i munnen så snart du klipper den, kombinera det med andra läckra saker. Den mest traditionella parningen är en lite sur frukt som äpplen, druvor och päron. Både fräsch och torkad frukt går bra med brie. Du kan också försöka unsalted pekannötter, kandade valnötter och lite älskling.
  • Konserver är alltid bra att sprida på brie. Vilken typ av bevarande eller sylt som helst, men de bästa typerna är söta och sura, såsom körsbär, blandade bär och fikon.
  • Om du letar efter fler festalternativ, ordna din egen Charcuterie Board. Skapa en provsmakning ut ur kött som Salami och Prosciutto. Lägg till en mängd ost, som en nutty manchego och en smulig blå ost.
  • 5. Välj en fruktig eller sur dryck att para med brie. Du äter en fransk ost, så du kan inte gå fel med en trevlig fransk champagne. Söta, tårta viner som Pinot Noir gå bra med Brie, men du kan också ta en hjärtlig öl. Om du inte dricker alkohol, överväga att hälla en fruktjuice som druva eller äpple för att komplettera ostens mjuka smak.
  • Mjuka ostar som Brie tenderar att para bra med torra, fruktiga viner som Riesling, Marsannnay eller Viognier. Ett lättare rött vin som en Pinot Noir fungerar bra också på grund av sin känsliga men rika smak som kontrasterar den mjuka osten.
  • Om du är mer av en vit vin typ av person, leta efter något torrt och surt. Herby smaken av en trevlig Sauvignon Blanc går bra med en skiva av brie.
  • För öl, starka men ooffensiva bryggor som skotska öl, stouts och bärare är bra val. Du kan också gå för något lättare och fruktigare, som en pilsner.
  • Metod 3 av 3:
    Matlagning med brie
    1
    Baka brie att mjukna det och göra det mer spridbart. Det finns många sätt att göra en bakad brie aptitretare, men börja med att sätta en mjuk brie på ett bakplåt fodrad med pergamentpapper förvärmd till 350 ° F (177 ° C). Vänta på att det mjuka och bubbla lite. Om du lämnar det för länge kan det kondensera i en röra, så kolla det ofta.
    • Lägg till påfyllningar före eller efter att du värmer brie i ugnen. Några påfyllningar för att försöka omfatta fruktbevar, honung, färska örter och smulade nötter.
    • Du kan göra en dappable brie genom att klippa toppen skrapa av osten. Lämna resten av rinden intakt så att brie håller sin hjulform. Doppa sedan krackare i den smälta godheten eller skopa ut med en sked.
  • 2. Gör Brie en croute för att skapa en konditori aptitretare. Brie en croute är en maträtt där du täcker ett litet brie med puff phyllo bakverk och baka det tills det är guldbrunt. Det finns många variationer av påfyllningar du kan lägga till Brie innan du stänger den i konditorivaror. Klippa skalen av toppen av brie först innan du lägger dem. När du är redo att baka det, slå ett ägg och borsta ägget på bakverk degen för att vika det stängd över brie.
  • Till exempel, lägg lite tranbärsås på brie för en semester eller kallt väderförrätt. Servera Brie genom att skära den i kilar och äta som är eller genom att sätta det på crackers.
  • Du kan lägga till alla typer av påfyllningar för en enkel men utsökt Brie aptitretare. Prova omröring ⅓ en kopp (42 g) hackade pekannötter i med 1 matsked (14.2 g) smält smör, ¼ en kopp (50 g) brunt socker och ¼ en tesked (0.6 g) kanel.
  • 3. Stuff lax med brie och krabba för en skaldjur middag. Den mjuka, krämiga smaken av Brie går bra med de starkare smakerna av skaldjur. Skär 4 laxfiléer i längdriktningen för att öppna en ficka till saker. Fyll sedan dem med 6 oz (170 g) av både krabba och räkor tillsammans med 6 oz (170 g) briehackad i /2 i 1.3 cm) kuber. Baka fisken i ca 10 minuter i en ugn förvärmd till 400 ° F (204 ° C) för att få en fiskmiddag med en gooey fyllning.
  • Brie behöver inte vara en söt behandling. Överväg att fylla fisken med paprika, lök, tallmuttrar och andra smakliga ingredienser. Du kan också göra en Beurre Blanc-sås för ytterligare smak.
  • 4. Använd Brie som en smakfull spridning för snacking. Pesto är ett av de många sätten att smaka Brie att sprida sig över bröd och kakor. Det är bra för avslappnade sammankomster eller ett gott mellanmål allt för dig själv. Klipp ett hjul av brie i hälften, sedan slather lite butiksköpt pesto mellan det. Ta med massor av pretzels, kakor och bröd för doppning.
  • Du kan göra din egen pesto, till exempel genom att blanda färsk basilikablad, gräddeost, tallmuttrar och andra ingredienser. Blanda brie i så bra om du vill ha något närmare ett dopp än ett solidt hjul.
  • 5. Sätt Brie på Asandwich för ett enkelt sätt att använda den. Det finns inget enklare sätt att njuta av en bra skiva av brie förutom att äta det hela. Smälta brie över bröd för att njuta av en fin grillad ost. Du kan också blanda i vissa pesto eller anpassa smaken med andra ingredienser, som bacon, avokado och skinka. Brie går med alla slags olika ingredienser.
  • Om du vill bli äventyrlig med en söt grillad ost, försök sprida brie med tranbär eller andra konserver. Du kan till och med lägga till Turkiet och fyllning för en vild höst- eller semestersmörgås.
  • Bild med titeln Ät Brie Steg 15
    6. Använd Brie i stället för andra ostar för att komma med ditt eget recept. När du är van vid matlagning med Brie, finns det ingen gräns för vad du kan göra med det. Du kan äta det vanligt, sprinklat på din sallad. Det går bra när det smälts på en burgare eller över pommes frites. Var bara säker på att spara tillräckligt med den att använda i ditt recept!
  • Mat och dryck Parningar och skyltar Brie är dåligt

    Matparningar för brie

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Dricka parningar för brie

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tecken Brie är dåligt

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Brie är relativt hög i mättat fett, så det är bäst att ha en gång en gång i taget om du är på en diet.
  • När du skär din egen brie, försök att inte ändra ostens allmänna form och utseende. Tunna skivor fungerar bäst, och lämnar någon annan med hela skalen anses vara oförskämd.
  • Yngre bitar av brie är mjukare i textur. Äldre Brie är mer småligt och har en starkare smak, så åldras inte din ost för mycket om en antydan av ammoniak kastar dig.
  • Brie är inte avsedd att vara en spridbar ost, men du kan göra den till en genom att värma den i ugnen. Tänk på att ouppvärmd Brie är tänkt att läggas på toppen av bröd eller kakor.
  • Varningar

    På grund av risken för bakterier, håll dig borta från opasteuriserad eller rå mjölkbrie om den inte har åldrats i 60 dagar. Yngre opasteuriserad ost sägs smaka bättre men importeras sällan av säkerhetsskäl.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande