Hur man skär en lök i kilar

Lök är en mångsidig grönsak som ger smak, färg och textur till något recept. Om din maträtt kräver lök kilar, kanske du undrar hur du skär din lök korrekt. Skär bara löken i hälften, avlägsna sin pappershud och se till att din kniv är skarp för att få perfekta lök kilar varje gång.

Steg

Del 1 av 2:
Peeling och tvätta din lök
  1. Bild med titeln Skär en lök i kilar steg 1
1. Skär löken i halva från glödlampa till spets. Placera din lök på ett skärbräda eller en annan plan yta, som en bänkskiva eller bord, så att den inte rullar bort. Håll kniven i din dominerande hand, håll löken ordentligt med din fria hand. Var noga med att hålla fingrarna av din fria handen tucked ur vägen för din kniv så att du inte av misstag klippte dig själv. Använd sedan en skarp kniv för att skära din lök längs från glödlampa till spets i ett snitt.
  • Hitta lampan genom att leta efter de pekade ändarna av löken som vanligtvis har bruna fläckar
  • 2. Ta bort pappershuden från löken och kasta den bort. Skala bort papperet utanför löken och lägg det i din sopor eller kompost. Lökskinn är inte ätbar och smakar inte mycket bra, heller.

    Dricks: Ibland kommer lager av den faktiska löken av med pappersskiktet. Du kan ta bort det övre lagret av löken med papperet, om det är lättare.

  • 3. Klipp av glödlampan och kasta den bort. Lökens glödlampa är delen i slutet som har lite brun knopp. Denna del av löken kan inte ätas. Använd din kniv för att klippa av den och kasta den i papperskorgen eller komposten.
  • Den andra sidan av din lök kan också vara avstängd och kastas bort, om den har en annan brun knopp på den.
  • 4. Skölj din lök i kallt vatten. Ibland kan löken utveckla små svampar under deras pappershud. Skölj din lök under kallt vatten i diskbänken för att tvätta bort en svampaktivitet som kan ha utvecklats.
  • Om du har många lök, kan du fylla en skål med kallt vatten och skölj dem på det sättet.
  • Del 2 av 2:
    Skivar din lök
    1. Bild med titeln Skär en lök i kilar steg 5
    1. Placera lökskäret ner på ett skärbräda. Se till att ditt skärbräda är på en platt, stabil yta, som ett bord eller bänkskiva. Placera din lökhalva med sin klippa ner så att den vilar på skärbrädet.
    • Lök har en mycket stark smak, så om du planerar att skära andra saker och du inte vill att de ska smaka som lök, använd ett separat skärbräda.
  • 2. Skära din lök halv i tredjedelar. Använd din kniv för att skära din lök halv i 3 jämnskivor. Börja från glödlampan och klippa mot lökens botten. Om din lök är särskilt stor, kan du behöva skära den i fjärde istället.

    Dricks: Curl fingrarna i handen som håller löken så att dina knogar står inför kniven istället för fingertopparna. Detta skyddar dig från att oavsiktligt klippa dig själv medan du huggar.

  • Bild med titeln Skär en lök i kilar steg 7
    3. Använd dina lökkilar inom 7 dagar efter att ha klippt dem. När lök är snitt, kommer de att skämma bort snabbare än om de är hål. Om du vill spara dina lökkilar, lagra dem i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 7 dagar tills du är redo att använda dem.
  • Använd dina kilar till göra en blommande lök, eller lägg dem in i en Grönsaksrör stek.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Använd alltid en skarp kniv för att skära lökar. Detta kommer att göra dina lök klippa snabbare, och det blir mer säkert.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande