Hur man äter pizza

Pizza är utan tvekan en av världens mest kända och mest älskade mat. Från land till land serveras pizza och ätas på många olika sätt. Det är enkelt och roligt att välja den bästa typen av teknik för att äta din pizza!

Steg

Metod 1 av 3:
Håller och vikar din pizza
  1. Bild med titeln Ät Pizza Steg 1
1. Håll pizza av skorpan om det är fast och krispigt. Detta är det mest populära sättet att äta en pizza. Om skorpan är tjock och krispig nog att hålla tyngdens vikt och ost, helt enkelt lyfta upp den och sätt in skivans punkt i munnen. Därifrån kan du äta bort och njuta av alla påfyllningar!
  • För tunna skivor pizza är denna teknik inte lika effektiv eftersom skivans slut kommer att floppa ner. I så fall håll pizza lite högre än vanligt för att fånga skivans slut i munnen.
  • Bild med titeln Ät Pizza Steg 2
    2. Gör "New York Fold" för att hålla osten från att falla av. Ta sidorna av pizza och vika dem för att träffas, skapa "u" form med skorpan. De flesta New Yorkers hävdar att detta är det bästa sättet att äta en pizza eftersom det håller osten på plats och gör pizza lättare att äta medan du står eller går.
  • Denna teknik har också den extra bonusen att skydda taket på munnen från att bli bränd på den heta osten.
  • Bild med titeln Ät Pizza Steg 3
    3. Använd tummen, index och långfinger för att böja skorpan för extra stabilitet. Om du vill äta din skiva utan att lägga den i hälften, men det fortsätter att flyta i slutet, kan du stoppa det genom att "krympa" skorpan. Sätt tummen och långfingeren under korsbekämpningscentrumet och använd ditt pekfinger för att trycka ner i mitten av skorpan, vilket gör en "v" -form.
  • Du kan också stödja slutet av pizza med din fria hand för att styra den i munnen medan du krymper skorpan. När du når mitten av skivan ska du kunna hålla den upp av skorpan!
  • Bild med titeln Ät Pizza Steg 4
    4. Gör en "pizza plånbok" för att hålla napolitanska pizza från att förlora sina påfyllningar. Vissa pizza kockar rekommenderar vikning av skivans ände upp till skorpan och sedan vikar skivan i hälften för att göra en slags ficka ur pizza. Detta håller påfyllningarna på skivan och säkerställer att du får massor av smak i varje bit!
  • När skivan är vikad kan du äta från vilken sida som helst. De flesta rekommenderar att du börjar med skorpan för att hålla plånboken att falla ihop.
  • Bild med titeln Ät Pizza Steg 5
    5. Ät skorpan först för att spara de ostigaste delarna till slutet. Det finns inget värre än en torrskorpa på en pizza, så du kan äta skorpan först för att säkerställa att du får lite sås, ost och påfyllningar med den. Börja på skorpan och arbeta dig till skivans punkt för att rädda de ostigaste och sålda delarna av skivan för den sista biten.
  • Detta tenderar att vara lite messier än andra tekniker, så se till att ha några servetter till hands för rengöring!
  • Bild med titeln Ät Pizza Steg 6
    6. Använd en gaffel och kniv om du har många påfyllningar på din pizza. De flesta pizzaentusiaster kommer att berätta för dig att undvika kniv och gaffel till varje pris, men ibland är de oundvikliga. För Chicago-stil eller djupa skålpizzor, skär upp skivan i mindre bitar med en kniv och gaffel, kan du få lite skorpa, sås, ost och påfyllningar i varje bit.
  • Detta är också den renaste metoden för att äta pizza och skulle förmodligen vara bäst om du är på en viktig middag eller ute på ett datum.
  • De flesta pizzor serveras inte med en gaffel och kniv, så var noga med att fråga servitören eller servitrisen för att få några redskap för dig!
  • Bild med titeln Ät Pizza Steg 7
    7. Spara skorpan för att doppa in i din favoritsås. Det är populärt i U.S. att beställa extra marinara, ranch eller vitlöksås med pizza. När du når skorpan, doppa änden av skivan i din extra sås, eller riva den i bitar innan du dricker för att undvika dubbel doppning om du delar.
  • Var noga med att låta såsen droppa av skorpan innan du dyker upp den i munnen. Annars kan du sluta med sås över hela din tröja.
  • Metod 2 av 3:
    Äta som en italienare
    1. Bild med titeln Ät Pizza Steg 8
    1. Ät hela pizza på egen hand. I Italien är de flesta pizzor "personliga" pizzor, inte för att dela mellan ett bord. De mindre pajer serveras extremt heta och personifierade med dina favorit toppings för dig att njuta av.
    • Om du inte kan avsluta din pizza, så är det okej! Men de flesta pizzaplatser i Italien tillåter inte dig att ta dina rester hem.
  • Bild med titeln Ät Pizza Steg 9
    2. Använd en gaffel och en kniv för att skära pizza i mindre bitar. Italienska pizzor serveras sällan pre-skivad, men de kommer med en gaffel och en kniv för att skära pizza. Du kan göra skivor, eller skära bitformade bitar för att dyka in i munnen.
  • För napolitanska pizzaplatser i Italien är det vanligt att äta hela pizza med en gaffel och kniv, inte dina händer.
  • Bild med titeln Ät Pizza Steg 10
    3. Plocka upp romerska skivor och vik dem om skorpan är krispig. I Rom specifikt, när du har din pizza klippa, kan du hämta det och äta de enskilda skivorna men du vill. Skorporna är tunnare och krispiga, vilket gör dem perfekt för att äta med dina händer.
  • Var försiktig! Italienska pizzor serveras extremt heta, så du kanske vill vänta en sekund för skorpan att svalna efter att du slitit det.
  • Bild med titeln Ät Pizza Steg 11
    4. Beställ "Pizza al Taglio" Om du är på språng. De flesta pizza platser kommer att betjäna pizza al taglio, eller pizza av skivan. De kommer att skära av en skiva från en stor pizza och servera det till dig på ett till-go-fönster. Det är acceptabelt att äta denna pizza med händerna medan du går runt.
  • Formen och storleken på pizza skivorna beror på restaurangen som gör dem. Några av dem kan vara riktigt stora, så var beredd på en fullständig måltid!
  • Metod 3 av 3:
    Efter Pizza Etiquette
    1. Bild med titeln Ät Pizza Steg 12
    1. Ät en aptitretare pizza genom att hålla den om du är på en restaurang. Vissa italienska restauranger erbjuder hela pizzor som en aptitretare för bordet att dela. Om så är fallet kan du ta en skiva och hålla eller vika den för att äta den. Försök hålla fast vid en skiva tills alla i bordet har fått en bit.
    • Om du har fina kläder och oroade dig för att släppa några påfyllningar på dig själv, kan du använda en gaffel och en kniv för att äta din pizza, så länge det finns aptitretare tallrikar för dig att ställa in skivan på.
  • Bild med titeln Ät Pizza Steg 13
    2. Visa din manners genom att äta pizza med en gaffel och kniv om du är på affärsmåltid. I någon formell middagsinställning där pizza är den viktigaste entreeen, vila skivan på din tallrik och använd gaffeln och kniven för att skära den i mindre bitar. Undvik att plocka upp skivan med dina händer, vilket kan vara onödigt rörigt.
  • Detta kommer att hålla dig från att få sås och påfyllningar på dina kläder eller ansikte medan du äter, och är lättare att prata när du äter.
  • Bild med titeln Ät Pizza Steg 14
    3. Följ värdens ledning om du är osäker på hur man äter din skiva. I en formell middagsinställning, om du inte vet rätt etikett för att äta din mat, kan du alltid titta på värden för att se vad som är acceptabelt. När pizza kommer till bordet, låt värden ta sin bit först, vilket ger dig tid att notera vad de gör.
  • Försök att undvika att stirra på dem medan de äter, vilket kan anses vara oförskämd. Istället, fokusera på att få din pizza på din tallrik och sedan titta på dem för att se hur de äter det.
  • Bild med titeln Ät Pizza Steg 15
    4. Håll dina pizza åsikter personliga för att undvika konflikter. Beroende på var du är från, kan det rätta sättet att äta pizza vara ett kontroversiellt ämne. Om du är på middag och någon äter pizza annorlunda än du skulle, undvika att kommentera det. Följ värdens ledning och äta hur de äter för att vara artig.
  • Om någon kommenterar hur du äter pizza, ta det i strid. Många har starka åsikter på rätt sätt att äta en pizza på grund av var de är från. Kom bara ihåg, allt som är viktigt är att du njuter av den läckra skivan framför dig!
  • Community Q & A

    Visste du att du kan läsa svar undersökt av WikiHow personal?Lås upp personalforskat svar genom att stödja WikiHow
    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Hur äter du pizza med gaffel och kniv?
      WikiHow Personalredigerare
      WikiHow Personalredigerare
      Person som svarar
      Detta svar skrevs av ett av vårt utbildade team av forskare som validerade det för noggrannhet och fullständighet.
      WikiHow Personalredigerare
      WikiHow Personalredigerare
      Person som svarar

      Stöd WikiHow avLås upp detta personalforskade svar.

      Det är super enkelt (och mindre fet) att äta en pizza med en gaffel och kniv. Placera skivan på en tallrik och håll din gaffel in i den för att stabilisera den. Använd din kniv för att skära av en liten bit från pizza. Använd sedan din gaffel för att hålla den stycke du avskurna och äta den. Skär sedan dig själv en annan bit. Det är ett enkelt, roligt sätt att njuta av din skiva!
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 0helpful 2
    • Fråga
      Är det oförskämt att äta pizza med dina händer i Italien?
      WikiHow Personalredigerare
      WikiHow Personalredigerare
      Person som svarar
      Detta svar skrevs av ett av vårt utbildade team av forskare som validerade det för noggrannhet och fullständighet.
      WikiHow Personalredigerare
      WikiHow Personalredigerare
      Person som svarar

      Stöd WikiHow avLås upp detta personalforskade svar.

      Det beror på sammanhanget, men i allmänhet nej, det är inte oförskämt att äta pizza med dina händer i Italien. Det är dock vanligt att använda en gaffel och kniv för att äta en hel pizza, som ofta är hur en pizza serveras till dig i en restaurang i Italien. Skivad pizza är mer av en gata mat i Italien, så det är helt bra att äta med dina händer. Men igen, om du väljer att ta en skiva från en pizza i en restaurang i Italien, bryter du inte några stora regler.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 3helpful 0
    • Fråga
      Vad är det rätta sättet att äta pizza?
      WikiHow Personalredigerare
      WikiHow Personalredigerare
      Person som svarar
      Detta svar skrevs av ett av vårt utbildade team av forskare som validerade det för noggrannhet och fullständighet.
      WikiHow Personalredigerare
      WikiHow Personalredigerare
      Person som svarar

      Stöd WikiHow avLås upp detta personalforskade svar.

      Det verkliga svaret är: Nej! Det är verkligen inte ett fel sätt att äta pizza. Vissa människor gillar att hålla det och vika det så det är lättare att ta en bit. Vissa människor gillar att använda en gaffel och kniv så att de inte får något fett på sina händer. Oavsett hur du gillar att äta din pizza är det rätta sättet. Men om du är i en professionell miljö, som en affärslunch, kanske du vill använda en gaffel och kniv för att skära din pizza i mindre bitar, så att dina händer är rena och du får inte någon sås på din ansikte.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 1Hjälpfull 0
    Se fler svar

    Tips

    Din stil kan bero på typen av pizza / pizza skorpa som du får. Exempel är handskötter, djupt maträtt, pan och tunn skorpa.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande