Hur man klarar efter semestersyndrom

Efter att ha tillbringat en underbar semester under jul- och nyårsperioden, känner vissa människor blå och tycker att det är svårt att fungera normalt i sin dagliga rytm. Som definieras av DSM IV, semesterblues, semesterdepression eller post-jul Blues, visar dessa vanliga termer den mentala nöden som inträffar efter vinterferie och festivalsäsong. Denna artikel är inriktad på att uppleva "Blues "Sedan denna term föreslår mild mental nöd, ett vanligt förekommande fenomen när du arbetar med daglig livsstress och förändring.

Nedan är några föreslagna steg för att bli av med din post vinter festlig säsong semester blues.

Steg

  1. Bild med titeln Kope med Semestersyndrom Steg 1
1. Förvänta lite Letdown. Högsäsongen är både glad och stressig på en gång. Det finns familj att komma överens med, gåvor att köpa och återvända, människor att besöka, aktiviteter för att kasta dig själv, gott om festlig mat att äta, försäljning att rusa till och fester att planera och delta. Toppade med spänning Av nyårsafton har din adrenalin troligen pumpat mycket av tiden under jul- och nyårsperioden. Att återvända till den vanliga rutinen och förmodligen tystare arbetsplats än normalt kan du dämpa dina andar bara av avsaknaden av spännande saker att göra och se fram emot. Likaså, om din jul och nyårsafton inte var så roligt som du hade hoppats, kan du lämnas känna dig om bristen på njutning du hade förväntat och det här kan sura ditt humör. Förväntar sig att känna sig lite låg är ett sätt att berätta att det här är en vanlig känsla och att det snart kommer att passera när rutinen återupprättas.
  • Titta på dina tidigare erfarenheter för att upplysa dig om dina vanliga post-helgdags känslor. Faller du alltid i en nedgång efter semesterperioden? Om du har tillbringat tid efter de två sista semestern i förtvivlan, är chanserna för denna efterföljande semesterperiod som fortsätter i förtvivlan höga. Titta noga över vad du gjorde förra gången och vad avslappnad du. Och inser att det i allmänhet är en fas som lätt är fast.
  • Bild med titeln Kope med Semestersyndrom Steg 2
    2. Välj att se fördelarna med post-helgdag. Den goda sidan till slutet av semestern är att du har haft en chans att vila, att koppla av och njuta av dig själv. Craziness före julen har slutat både på arbetsplatsen och i hemmet, och den vilsamma tiden efter jul och nyårsafton har förhoppningsvis gett dig möjlighet att göra saker som skiljer sig från din vanliga rutin. Och eventuell paus i rutinen är bra för andan, vilket ger dig chansen att föryngra.
  • Ta det lugnt när du bosätter sig tillbaka i din vanliga rutin. Ditt mer vilade själv är en bra sak och ger dig möjlighet att ta ett förnyat perspektiv på ditt arbete, rutin, studie eller hemvist.
  • Kanske har pausen gett dig perspektiv på ditt liv, jobb, relationer etc. Om så är fallet är det här en bra tid att överväga att göra ändringar för att förbättra din situation, särskilt för att inte göra förändringarna kan förlänga din blues.
  • Bild med titeln Bli av med lägre magefett Steg 9
    3. Var försiktig med dig själv med avseende på ditt nyårs resolutioner. Om du ställer in baren för hög och du känner redan som om du glider, berör du dig inte. Titta istället på dina resolutioner realistiskt och bedöma om de behöver lite tweaking för att se till att de kan uppnås. Kassera de resolutioner som krävde att du är för hård på dig själv och reformera dem i de som kan uppfyllas nu när den heady atmosfären i nyårsafton är bakom dig. Tänk på det som en dubbel kontroll av detaljerna, och helt enkelt fitta med det fina trycket!
  • Se till att någon mål Du har satt är rimliga och viktigast uppnåelig. Att ta viktminskning som ett exempel är inriktning på en storlek noll orealistiskt, men letar efter 1 pundförlust i veckan verkar vara mer uppnåelig.
  • Bild med titeln Kope med Semestersyndrom Steg 4
    4. Fortsätt att spendera tid runt människor. Några av den efterföljande säsongen blues kan relateras till att ha varit runt många människor över julen och sedan plötsligt att hitta dig omgiven av människor du inte vet så bra, eller till och med inte av många människor alls. Lyft dina andar genom att fortsätta håll dig uppkopplad med vänner och familj, och gå ut och om att göra aktiviteter där andra människor interagerar med dig.
  • Bild med titeln Kope med Semestersyndrom Steg 5
    5. Gör saker som ger dig orsaka titta framåt till någonting. Återuppliva spänningen av förväntan genom att ordna roliga aktiviteter, som att äta middag med vänner, starta en ny klass för en hobby eller intresse, som går regelbundet och går till filmer, etc. Välj aktiviteter som uppfyller din budget och intressen, och det du vet kommer att ge dig en spänning.
  • Bild med titeln Kope med Semestersyndrom Steg 6
    6
    Göra hälsosamma val. Efter de många avlidningarna under semesterperioden kan det låta dig känna dig lite av form och värre för slitage i näringsavdelningen. Sträva efter att återvända till Äta hälsosam mat, dricker friska drycker och ser till att du fortsätter att få en bra mängd motion. Äta bra och hålla upp regelbunden motion kommer att förbättra ditt humör och hjälpa dig att återvända till bra form och fitnessnivåer. Om du är orolig för att inte hålla tillräckligt varmt under det kallare vädret, ha mer hälsosamt chunky, uppvärmningssoppa som både kommer att värma och fylla dig utan att bära massor av kalorier. Varma sallader är också ett utmärkt val under vintern.
  • Ät bort din blues. Ät mat som ökar din serotonin (må bra) neurotransmittorer. Lämpliga livsmedel som innehåller tryptofan (byggstenen för serotonin) inkluderar bananer, fjäderfä, mejeriprodukter och ärter.
  • Fortsätt träna oavsett vädret, slöhet och viktiga ursäkter. Övning kommer att ge dig humör-boost du behöver och får dig att flytta igen. Om du bor i ett kallt klimat finns det gott om vinterutövande alternativ som promenader, skidåkning och träningspass. Du kan också stanna inuti och träna på en inomhus träningscykel om du har en. För dem i ett varmt klimat, simning, Vandring, och vattensporter är idealiska humörlyftare.
  • Bild med titeln Kope med Semestersyndrom Steg 7
    7. Gör det här en gång för att få professionell hjälp och vända om saker som har stört dig. Holiday säsongen tenderar att hålla fast på att trycka på problem på jobbet och i ditt personliga liv eftersom firandet, möten och förberedelser kräver din främsta uppmärksamhet. När den här busynessen dör ner, återvände du för att tänka på dina allmänna livsfrågor och det kan bara vara en bra tid för att få hjälp från de professionella, vare sig det är för allt från att sortera ut din ekonomi, redecorating ditt hem eller hantera Olyckliga känslor du upplever.
  • Om du inte planerade för bra för semestern och befinner dig djupt i skuldstället, få ekonomiskt råd omedelbart och börja sortera ut finanserna tidigare snarare än senare. Det kan minska njutningarna för nu men det är förmodligen den bästa tiden att känna det minst berövade om avlastningar!
  • Bild med titeln Kope med Semestersyndrom Steg 8
    8. Förvänta dig att njuta av året framåt. Att försöka hålla en positiv sinnesröst och planera för intressanta och uppfylla händelser under hela året är ett bra sätt att lugna din nuvarande blues. Tänk på de förändrade årstiderna och de saker du vill göra som året går vidare, och de möjliga aktiviteter och händelser du vill vara en del av. Att göra något om de saker du vill hända är det första steget och när du är nedsänkt i planering och gör, kommer du att vara upptagen att fräsa.
  • Om du vill resa, börja planerar resan och budget nu.
  • Om du har stora planer framåt som din egen eller någon annans bröllop, med en bebis, renovering av ett hem, tar dina föräldrar på en kryssning mm., kasta dig själv i planering.
  • Om du längtar efter att vissa aspekter av ditt liv ska förändras, som att gå från att vara singel till att vara en del av ett par, använd den här tiden för att planera hur du kommer att få det att hända, till exempel att sätta dig där ute, gå med i en klubb , eller spendera tid med hjälp av specifika online-webbplatser, etc.
  • Tips

    Ibland kan en person som lider av semestersyndrom eller post-julklapp uppträda på oregelbundna mode för de första veckorna efter semestern, gör saker som att vakna på natten och sova under dagen. Denna typ av beteende kan hänföras till stora ansvarsområden som människor upplever under semestern. Inse att förändringen tillbaka till en normal rutin är störande och lätta dig tillbaka i den.
  • Innan du är tillbaka till jobbet, studera eller din dagliga hemlivsrutin, kan det vara till hjälp för att du har behandlat säsongens vestiges. Packa upp julgran och dekorationer, ta ner korten och återvinna eller låsa dem, avsluta rester, etc. Att lämna dessa påminnelser runt kan ta på sig ångest eftersom de förblir uppgifter som ska göras och kan också medföra en känsla av sorg. Få andra medlemmar av familjen eller hushållet för att hjälpa dig att rensa upp det här i en upptagen eftermiddag och dela en utsökt måltid efteråt.
  • Varningar

    Ju mer allvarlig form av efter semester syndrom eller post-jul blues hänvisas till depression. Detta är en sjukdom av långvarig sorg, och är inte hänförlig till normal semesterreaktion. Sök professionell hjälp om du är oroad över att du kan lida av depression.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande