Hur man firar mardi gras

Mardi Gras är en festival som är känd av många namn runt om i världen, inklusive karneval, fasching och fett tisdag. Bland kristna är denna glada semester ett tillfälle att skära lös och fira innan den mer dyster säsongen av lånet börjar. Oavsett vad din tro eller kulturell bakgrund kan du fira Mardi Gras genom att äta läckra livsmedel, klä upp sig i färgglada klädsel och delta i roliga parader och festligheter. Vad du än väljer att göra, var noga med att ha en bra tid!

Steg

Metod 1 av 3:
Komma in i Mardi Gras Spirit
  1. Bild med titeln Fira Mardi Gras Steg 7
1. Bära lila, grön och guld för att symbolisera rättvisa, tro och makt. De klassiska färgerna i Mardi Gras blev först populariserade av Rex-organisationen, en av flera hemliga samhällen, eller krewes, som hjälpte till att definiera hur Mardi Gras firades i U.S. Omfamna andan i semestern genom att klä upp sig i din flashiest lila, gröna och guldkläder.
  • Till exempel kan du ha en smaragdgrön klänning med en lila sjal och guldskor. Eller du kan få tillgång till en kostym med en lila slips, gröna strumpor och en guldficka!
  • REX-organisationen debuterade detta färgschema vid deras 1892 "Symbolism av färger" Parade.
  • Bild med titeln Fira Mardi Gras Steg 8
    2. Gör en färgstark Mardi Gras Mask. Masker och kostymer är en långvarig Mardi Gras tradition, som går tillbaka till medeltida europeiska shrove tisdag fester. Köp en färgstark mask från en festförsörjningsbutik eller göra din egen och dekorera den med guld, grön och lila pärlor, glitter och fjädrar.
  • Skriv ut en maskmall på nätet eller köpa en från en hantverksbutik, så måla den och dekorera det men du gillar.
  • Idag kan du bara lagligt bära masker i allmänhet i Louisiana på Mardi Gras!
  • Bild med titeln Fira Mardi Gras Steg 9
    3. Dekorera dig själv med pärlor. Mardi Gras har blivit synonymt med färgglada plastpärlor, som kastas ut till revelers under parader. Även om du inte kan delta i en parade, komma in i Mardi Gras Anden genom att lägga på några strängar av glänsande guld, grön och lila pärlor.
  • Du kan också dekorera ditt hem med pärlor och Mardi Gras Doubloons (falska mynt).
  • Bild med titeln Fira Mardi Gras Steg 10
    4. Lyssna på festlig, optimistisk musik som Zydeco, Jazz eller Samba. Musik är en viktig del av någon firande, och Mardi Gras är inget undantag! New Orleans har många musikaliska genrer i samband med det, och du kan inte gå fel med att lyssna på lite klassisk jazz, blues eller zydeco. Om du känner dig lite mer internationell kan du lyssna på Mardi Gras-tema musik från kulturer runt om i världen, som Brasilien eller Italien.
  • Om du är värd för en fest, sätt ihop en uppbeat Mardi Gras-spellista. Du kan även fira den rika utbudet av Mardi Gras traditioner genom att inkludera låtar från de många olika länder där Mardi Gras eller Carnival firas.
  • Bild med titeln Fira Mardi Gras Steg 11
    5. Ha en matkamp med dina vänner. Mardi Gras är en tid att skära lös och göra saker du normalt inte kunde komma undan med (så länge det är allt i gott kul). I vissa länder, som Italien och Belgien, firar festivalen genom att pelting varandra med apelsiner. Om dina vänner är okej med det, ta chansen att blåsa av någon ånga genom att flamma apelsiner eller annan mat på varandra.
  • Den största fettet tisdagskamp är den årliga striden vid apelsinerna i Ivrea, Italien. Denna roliga händelse sägs vara tillbaka till 1200-talet.
  • 6. Fira tysk stil med en kostymfest. Karneval säsong i Tyskland har många unika regionala variationer. I vissa delar av landet firar folk fett tisdag (känd som Fastnacht eller Fasching, beroende på regionen) genom att klä upp sig i kostymer och festa. Uppmuntra dina vänner att klä upp i sina vildaste kostymer och bjuda in dem för att dansa, äta läckra mat och dricka roliga cocktails.
  • Prova att vara värd för en tävling för de mest kreativa kostymerna. Vinnaren kan till och med ta hem ett litet pris!
  • Om du har barn kan du kasta en mer barnvänlig "Kinderfasching" -fest. Fira med spel, musik, dans, kostymer och ansiktsmålning.
  • Metod 2 av 3:
    Äta Mardi Gras Foods
    1. Börja dagen med några pannkakor. Pannkakor är en fett tisdag häftklammer i många delar av världen, eftersom de innehåller rika ingredienser som vanligtvis ges upp under lånet. Använd upp dina ägg, mjölk och smör genom att piska upp en välsmakande sats pannkakor, crepes eller våfflor. Toppa av dem med sirap, pulveriserat socker, vispad grädde eller färsk frukt.
    • För att göra några enkla pannkakor, vispa tillsammans 1 ½ koppar (192 g) av all-purpose-mjöl, 3 ½ teskedar (16.1 g) bakpulver, 1 tesked (6 g) salt, 1 matsked (12.6 g) vitsocker, 1/4 koppar (300 ml) mjölk, 1 ägg och 3 matskedar (44 ml) smält smör. Häll små delar av smeten på en uppvärmd, lätt smurt griddle och vända dem över när de börjar bubbla. Koka pannkakorna tills båda sidorna är guldbruna.
  • Bild med titeln Fira Mardi Gras Steg 1
    2. Fest på läckra po-pojke smörgåsar till lunch. Po-Boy är en snabb och enkel Mardi Gras smörgås som du kan göra med nästan alla ingredienser. För att göra en klassisk räkor po-pojke öppnar skiva en fräsch fransk rulle och sprider klipporna med rémoulade sås (en typ av kryddig kryddad majonnäs). Fyll rullen med panerad, friterad räkor, sallad, tomater och dill pickles.
  • Du kan också fylla din smörgås med panerad havskatt, ostron, rostbiff, skinka och ost, eller till och med pommes frites.
  • Bild med titeln Fira Mardi Gras Steg 2
    3. Göra en jambalaya. Jambalaya är en klassisk Mardi Gras maträtt som kombinerar räkor, kyckling, korv, ris och grönsaker i en kryddig sås gjord med vitlök, lök och tomater. Kom tillsammans med vänner och familj för att laga Jambalaya från början, eller köpa ett färdigt ris och krydda mix och lägga till några av dina egna färska ingredienser.
  • Andra populära Mardi Gras Räkor har gumbo, räkor etouffee och räkor och grits.
  • Om du älskar skaldjur, men räkor är inte din kräftdjur, kan du laga krabba kakor eller ha en kräftkoka istället!
  • Bild med titeln Fira Mardi Gras Steg 3
    4. Piska upp några röda bönor och ris. Röda bönor och ris är en gammal New Orleans häftklammer. För att göra en snabb och enkel version, simma några konserverade eller förkokta röda njurbönor med kyckling lager tillsammans med lök, vitlök, paprika, vikblad, timjan, persilja och cayenne och svartpeppar sautéed i olja. Kasta i en rökt fläskkorv och servera blandningen ovanpå långkornigt vitt ris.
  • Som ett alternativ till fläskkorv kan du använda hamhocks, bacon eller syltat fläsk.
  • Bild med titeln Fira Mardi Gras Steg 4
    5. Servera en söt kung tårta till efterrätt. Denna traditionella Mardi Gras Dessert ser ut som jätte, färgstark munk och innehåller en överraskande hemlig ingrediens: en liten plastbarn. Baka din egen kungkaka eller köpa en förgjord på ditt lokala bageri. Den som får biten med barnet inuti vinner lycka till och värduppgifter för nästa års Mardi Gras Party!
  • Om du Gör din egen kungkaka, Dekorera det med en söt glasyr och strö i de traditionella Mardi Gras färgerna av grön, lila och guld. Sätt barnet in efter att du baka kakan så att den inte smälter eller brinner under matlagningen.
  • Enligt vissa versioner av Mardi Gras Lore hade kungkakan traditionellt en ring eller böna inuti snarare än en leksaksbarn. Barnet är tänkt att symbolisera barnet Jesus, en nod till Mardi Gras Festivals religiösa rötter.
  • Bild med titeln Fira Mardi Gras Steg 5
    6
    Steka några krispiga beignets För ett annat traditionellt efterrättsalternativ. Beignet Donuts är en annan klassisk häftklammer av New Orleans Mardi Gras Cuisine. När du har gjort din deg, låt det kyla i kylskåpet över natten innan du stekar det för bästa resultat. Damm beignets med pulveriserat socker och servera dem varma och fräscha.
  • Som ett enkelt alternativ till det klassiska beignetreceptet, som innebär jäst, ägg, socker, mjöl, förkortning och förångad mjölk, kan du använda pannkaka eller kexmix. Kombinera blandningen med tillräcklig mjölk för att göra en tjock deg, rulla den sedan, klipp den i rutor och steka det tills det är guldbrunt.
  • Andra populära efterrättsalternativ inkluderar Pecan Pralines, Bananas Foster och Monkey Bread.
  • Bild med titeln Fira Mardi Gras Steg 6
    7. Prova en festlig mjölkslag. Mjölkstans är en krämig efterrättdryck som påminner om Eggnog. För att göra det, kombinera mjölk, socker, bourbon och vanilj att smaka. Skaka upp det med krossad is och över det med en sprinkling av muskotnöt.
  • Andra traditionella Mardi Gras Cocktails inkluderar Sazerac, Vieux Carré och Mint Juleps.
  • Metod 3 av 3:
    Delta i parader och festligheter
    1. Bild med titeln Fira Mardi Gras Steg 12
    1. Kontrollera när Mardi Gras firande kommer att hända i år. Mardi Gras äger rum på dagen före Ash onsdag, i slutet av februari eller början av mars. Eftersom denna semester faller på en annan dag varje år, kolla din kalender i förväg för att se till att du inte saknar det.
    • År 2020 kommer Mardi Gras att äga rum den 25 februari.
    • Du kan enkelt kontrollera datumet genom att göra en online-sökning efter "Mardi Gras Date i år."
    • På vissa områden varar Mardi Gras eller karnevalsäsongen i flera dagar. Till exempel, karnevalfestivalen i Brasilien sist från fredagen före Ash onsdag till middag på Ash Wednesday.
  • Bild med titeln Fira Mardi Gras Steg 13
    2. Sök på nätet för att hitta parader och fester i ditt område. Även om du inte bor i ett område där Mardi Gras är en stor semester, är det en bra chans att vissa evenemang kommer att hända i närheten. Gå online och gör en sökning med hjälp av termer som "Mardi Gras Festival nära mig", eller kolla konst och underhållning av din lokala tidning för information.
  • Till exempel, många städer och städer i hela U.S. Fira med fester, parader, matprovningsevenemang och pubkrypningar på Mardi Gras.
  • Om du bor i ett område med en stor tysk befolkning, som Pennsylvania, leta efter "Fastnacht", "Fasching" eller "Karneval" -händelser.
  • Bild med titeln Fira Mardi Gras Steg 14
    3. Resa till Nola eller Mobile, Alabama för att delta i stora fester i U.S. De flesta människor i U.S. associera Mardi Gras med New Orleans, LA. Men de första stora firandet i U.S. ägde rum i mobil, al. Om du bor i U.S. och vill delta i ett av landets största Mardi Gras Festivals, planerar att resa till en av dessa södra städer.
  • Eftersom dessa fester är oerhört populära, är det en bra idé att boka biljetter och hotellboende så långt i förväg som populära.
  • Andra stora fester runt om i världen äger rum i Venedig, Italien- Rio de Janeiro, Brasilien Basel, Schweiz- Köln, Tyskland - Trinidad och Tobago- och Martinique.
  • Bild med titeln Fira Mardi Gras Steg 15
    4. Delta i en parade och fånga "kastar". Parader är en stor del av fett tisdag firande över hela världen. Oavsett om du reser eller firar i din hemstad, försök att delta i en av dessa spännande evenemang. Dessa parader involverar färgglada flottor med Mardi Gras "Royalty" Klädd i utarbetade kostymer. Människor på flottorna kastar godis och prydnader som pärlor, koppar och plastmynt till åskådarna.

    Visste du? En av de mest eftertraktade kastarna är Zulu-kokosnöten. Dessa dekorerade kokosnötter kastas från Zulu Krewe Float, och de härstammar när medlemmarna av Krewe köpte Coconuts som ett billigare alternativ till pärlor i början av 1900-talet.

  • Bild med titeln Fira Mardi Gras Steg 16
    5. Förvänta stora folkmassor och rowdy fester. Mardi Gras festligheter är trånga, högljudda och hög-energiproblem. Om du deltar i en av de stora festivalerna, var beredd på massor av buller och spänning! Du kan göra det bästa av festligheterna genom att ta några sinne och försiktighetsåtgärder, till exempel:
  • Anländer några timmar tidigt för parader för att få en bra visningsplats
  • Välja en angiven mötesplats om du ska träffa familj eller vänner
  • Bringing Ladder Box Sittplatser för barn eller små vuxna för bättre visning
  • Bär en väska att stash dina kastar
  • Gå eller ta en cykel för att undvika festival trafik
  • Undvik rowdierområden, som Nola franska kvarteret, om du har barn med dig
  • Bär comfy skor
  • Bär dina värdesaker i en front-bälte-väska i stället för i din väska eller en bakficka
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande