Hur man skapar ackordprogression för en sång

Denna artikel kommer att ge dig en introduktion till att bygga gitarrkordprogressioner för en sång. Om du har lärt dig 15-20 grundläggande ackord, kanske du har märkt att lite ljud bättre tillsammans än andra. Frågan är därför, "vilka?"

Steg

1. Använd huvud eller mindre skala i vilken nyckel du föredrar för att hitta potentiella ackord för din progression. C-huvudskalan innehåller till exempel följande anteckningar i följande ordning: C, d, e, f, g, a, b, c. Det betyder att följande ackord kan alla vara en del av en sång i C-major, så du kan (och ska) använda dem för att skapa en ackordprogression i nyckeln till c.
  • Bild med titeln Skapa ackordprogression för en sångsteg 5
    2. Använd romerska siffror för att numrera ackorden i din huvudskala, så att du kan göra enkla framsteg. På detta sätt kan ett mönster i vilken typ som helst representeras "Generellt."Till exempel - en vanlig ackordprogression är I-IV-V. Det betyder bara att, oavsett din nyckel, du slår 1: a noten / ackordet i huvudskalan, då den 4: e, den 5: e.
  • Till exempel: I C-major är jag en C, IV är en F, och V är en G.
  • Bild med titeln Skapa ackordprogression för en sångsteg 6
    3. Sparka av din sång med roten, eller ackord som matchar din nyckel. Jag ackord kallas rot eller tonic ackord. Den bildar den bas som de andra ackorden i en progression avser. Många böcker och andra webbplatser Gå in i detalj om musikteori, och det finns många villkor som du äntligen ska lära och förstå, men grundläggande ackordprogressioner börjar alltid med detta "tonic."
  • 4. Lär dig gemensamma ackordprogressioner att vänja sig vid flödet av låtar. Den första, den fjärde, och den femte (I - IV-V) är ackord som låter bra tillsammans i en progression för de flesta genrer av musik. Så, för exemplet i nyckeln till E-major, skulle din tumme (I) vara E, ditt ringfinger (IV) skulle vara A, och din pinky (V) skulle vara b.I tid kommer du att lära dig dessa "ackorduppsättningar", men för nu borde du gärna experimentera. Andra vanliga progressioner inkluderar:
  • I-V-VI-IV - Här spelas Sixth Chord (VI) som en mindre ackord. Det är därför det är små bokstäver. Den är ibland böjd (i kören eller bron) till VI-IV-I-V.
  • VI-V-IV-V - Stor över många genrer.
  • 12-baren blues.
  • II-V-I - Här ersätts IV-ackordet med sin submediant, II. II-ackordet är en mycket vanligt ersättning för IV. II-V-I gör också grunden för nedstigande femtedelar.(III-VI-II-V-I)
  • 5. Ändra typen av ackord (mindre, blues, mindre sjunde ackord, etc.) För att ändra känslan av låten utan att ändra ackordprogression. När du spelar bluesen spelas V-ackordet ofta som en 7: e. Sadder-låtar använder ofta mindre ackord. Du kan justera typen av ackord, samtidigt som du följer de rotanteckningar i ditt ackord ändras för att göra en bra sång i någon genre, samtidigt som progressionen är enkelt.
  • Så, för att spela blues i C med 3-ackordsteorin, Strum C för fyra barer, F för två barer, ett par mer C, sedan en bar av G7th, en bar av och tillbaka till C igen ... C // /, C ///, c ///, c ///, f ///, f //, c ///, c ///, c ///, f ///, c // / ..
  • 6. Använd den mindre skalaen för att skapa progressioner, istället för major. När du har Chord-progressioner nere med huvudskalan, hur låter de med en annan? Observera dock att den klassiska I-IV-V-ackordprogressionen är exakt samma i stora och mindre nycklar..
  • C-mindre skalan är: C-D-E ♭ -F-G-A ♭ -B ♭ -C. I-IV-V-ackordprogressionen är då C-F-G, precis som tidigare. Men vad händer med en I-V-VI-V-progression? Hur låter progressionerna annorlunda med bara en förändrad ackord?
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ta tid att träna - med repetition blir det lättare och snabbare.
  • Fortsätt försöka om du inte hänga på vad du gör.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande