Hur man firar jul i tyskland

Medan många delar av världen firar jul varierar traditioner beroende på var du är. Om du ska fira jul i Tyskland finns det gott om unika sätt att uppleva kultur och njuta av tiden med familj och vänner. Från att besöka den lokala julmarknaden för att hänga sig i en julfest är dessa traditioner det perfekta sättet att uppleva semestern i Deutschland.

Steg

Del 1 av 3:
Firar st. Nikolaus dag till julafton
  1. Bild med titeln Fira jul i Tyskland Steg 1
1. Lämna skor ut för Saint Nikolaus om du har barn. Även om jultomten är ansikte av jul i väst, ger européerna mer uppmärksamhet på st. Nikolaus dag den 6 december. Också även känd som bringaren av gåvor, lämnar barn sina skor utanför sina sovrumsdörrar för godis på kvällen den 5 december. Mycket som strumpor kan du ställa dem med små godis som choklad godismynt, små leksaker, strumpor, julprydnader och bönskort.
  • Om du anser dig själv religiös, kan du delta i massa, liturgi eller tillbedjan på dagen för.
  • Bild med titeln Fira jul i Tyskland Steg 2
    2. Sjunga runt julgranar för att binda med vänner och familj. I Tyskland är det vanligt att samla runt vintergröna träd (även känt som Tannenbaum) för att sjunga den eponymous-hymn-en tysk folksång som en julkarol. Det antas skapa känslor av >Gemütlichkeit<, vilket är tyskt för ett tillstånd av mysighet och skål. Även om det vanligtvis praktiseras i hem, kan du fortfarande gå med i festligheterna på julmarknaderna.
  • Bild med titeln Fira jul i Tyskland Steg 3
    3. Delta i Krampus kör om du känner dig modig. Skrämmande, demonisk antropomorf get motsvarighet till Santa, Krampus tros komma från Pagan Lore. Det sägs att han går runt att slå och äta barn som inte beter sig. Och under tillkomsten, sker Krampus (även känt som Krampuslaufe), där människor klär sig som varelse och kör runt staden. Denna tradition är bara vanlig i södra delar av Tyskland, Österrike, Slovenien och tyska talande län i norra Italien.
  • Krampus kostymer definieras av en tvåhornsmask och kostar mellan 1800 och 2500 EUR (cirka 2240 till 3110 USD). Du kan hitta lägre kvalitet (men billigare) kostymer på Amazon och andra online-leverantörer.
  • Bild med titeln Fira jul i Tyskland Steg 4
    4. Besök julmarknader för att njuta av tysk kultur. Från och med i mitten av november börjar julmarknaderna dyka upp på de lokala rutorna. Lokala CraftsPeople Setup står för att sälja korgar, leksaker, träschings och andra unika produkter. Du kan också köpa bakverk som mandel, nötter, rostade kastanjer och pepparkaka.
  • Julmarknaderna fortsätter vanligtvis genom tillkomsten och leder upp till julafton.
  • Populära platser inkluderar Nürnberg, Dresden, Köln, Düsseldorf, Berlin, Rothenburg ob der Tauber, Stuttgart, Erfurt, Konstanz och Freiburg.
  • Traditionella julmarknader finns också i mindre städer som Monschau (nära den belgiska gränsen) eller Soest i Westfalen. Det finns många handlare, som erbjuder traditionella handgjorda artiklar. Majoriteten av marknaderna erbjuder mestadels mulledvin med brandy och alla slags grillade korv eller potatispannkakor.
    1. Bild med titeln Fira jul i Tyskland Steg 5
      1. Njut av och uppleva olika tyska livsmedel och drycker. Mässor är en utmärkt plats att ha några varma drycker och lokal mat. Populära delikatesser inkluderar korv, Glühwein (mulled vin), pepparkakor och torkade pommes frites.
    2. Lager upp för de närmaste dagarna - allt är stängt den 25 december och 26.
    3. Bild med titeln Fira jul i Tyskland Steg 6
      2. Dekorera julgranar i väntan på semestern. Marknaderna har gott om lokala hantverk och dekorationer till salu. De mest kända tyska dekorationerna är glasprydnader, som traditionellt är handblåsta. Men du kan hitta några som är gjorda av trä eller tenn.
    4. Andra dekorationer inkluderar trä nötknäppare, små ljus med elektriska ljus och pepparkakor.
    Del 2 av 3:
    Njuter av julafton
    1. Bild med titeln Fira jul i Tyskland Steg 7
    1. Öppna gåvor på julafton med familj. Samlingen, äta och presentutbyten som äger rum på juldagen i väst är njuter av är julafton i Tyskland. Även känd som Heiliger Abend, vilket betyder "helig kväll," de flesta kontor och företag i närheten av eftermiddagen.
  • Bild med titeln Fira jul i Tyskland Steg 8
    2. Ät julkarp med familj och vänner. Karp är vanligtvis ätit på julafton istället för kött. Det serveras vanligtvis med potatisallad, stekt potatis eller kokta potatis.
  • Karp äter isstillusual för människor, som kommer från Polandor sydöstra Europa. Majoriteten föredrar en lyxig måltid tillsammans med familjen. Ett besök av en kvällskyrka närvaro är tradition, särskilt sent på kvällen.
  • Om du är pescatarian kan karpet ätas på juldagen också.
  • Bild med titeln Fira jul i Tyskland Steg 9
    3. Njut av Glühwein under sociala evenemang. En gemensam semesterdrink är Glühwein, vilket är ett kryddat mulledvin som säljs överallt under säsongen i Tyskland. Men det finns ingen bättre tid att dricka det än med din julafton.
  • Om du har en förkärlek för starkare drycker, är Feuerzangen-Bowle en kombination av uppvärmt rum, vin och krydda som gör tricket. En stor kotte av socker placeras över potten med uppvärmd vin (med kryddor och orange bitar), hällt med rom (>50% ALC.i volym). Rumet kommer att bli inflammerat. Den brinnande sockerkonen smälter och släpper in i det heta vinet. Denna dryck kommer att värma upp dig, men lite för mycket kommer att orsaka en allvarlig huvudvärk nästa dag.
  • Del 3 av 3:
    Upplever juldag och bortom
    1. Bild med titeln Fira jul i Tyskland Steg 10
    1. Njut av en julfest för att uppleva tysk delikatess. Medan rosta gås Är den traditionella juldagen måltiden, du kan också njuta av en kalkon, vilt eller kanin.Sidorna är typiskt dumplings, kokta potatis och äppelfyllning.
    • Glühwein serveras för drycker och efterrätt är vanligtvis i form av stollen-en traditionell tysk fruktbröd ätit under julsäsongen. Den är gjord av nötter, kryddor och torkad eller kandad frukt, och är toppad med driven eller glasyr.
  • Bild med titeln Fira jul i Tyskland Steg 11
    2. Utforska julmarknaderna för sista minuten erfarenheter. Många av festligheterna från julafton spill över till nästa dag. Ta chansen att uppleva intressanta aktiviteter innan de kommer till ett slut. Var noga med att dubbelkontrollera vilka händelser och platser som fortfarande är öppna, eftersom det är en semester.
  • Bild med titeln Fira jul i Tyskland Steg 12
    3. Tillbringa tid med familjen om du inte känner för att slå staden. Om du bara vill koppla av kan juldagen vara en lugn tid för att vila upp från fester och förberedelser för vinterförsäljning den 27 december (även känd som julens tredje dag). Du kan fortfarande njuta av dig själv genom att hänga i säsongsmat, brädspel och tv.
  • Bild med titeln Fira jul i Tyskland Steg 13
    4. Fira tre kungsdag för att markera slutet av semestern. Också känd som "Dreiköniglag" eller "Epiphany fest," Denna 6 januari semester markerar den 12: e dagen efter Kristi födelse. Om du är religiös, delta i en Tre Kings Day Church Service.
  • På Epiphany Eve (5 januari), prova den speciella tyska speciella öl som heter Bockbier, som är starkare i smak och alkoholprocent än standard öl.
  • Från 27 december till 6 januari, går barn dörr-till-dörrklädda som de tre kloka männen och sjunger psalmer. Om du donerar till dem, går alla pengar till välgörenhet. Människor som ger en donation, kommer att få den kritskrivna > C-M-B< (plus året) Markera på dörren: betyder >Christus Mansionem BENEFICAT< = Christus kan välsigna house. Det vanliga folket tolkade bokstäverc-M-B till: Casper, Melchior Ans Balthasar, namnen på de vise männen.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande