Hur man firar jul i indien

Jultid kan vara en förenande säsong för människor. Även om det finns många crossover traditioner världen över, tenderar varje land att fira jul lite annorlunda. I Indien är jul en gazetted semester som firas årligen den 25 december av miljontals människor. Människor i Indien förbereder sig för semesterperioden genom att dekorera sina hem, bakar speciella delikatesser och genom att delta i festliga evenemang och tjänster. Om du vill spendera jul i Indien, behöver du inte se svårt att hitta ett sätt att fira det.

Steg

Del 1 av 3:
Dekorera för semestern
  1. Bild med titeln Fira jul i Indien Steg 1
1. Dekorera ett banan eller mangoträd för tillfället. Du behöver inte gå och köpa ett speciellt träd för att fira jul i Indien. Människor i Indien kommer att dekorera något träd eller buske som är tillgängliga för dem. Detta inkluderar ofta ett banan eller mangoträd. Vissa familjer kommer också att inrätta ett imitationspine och dekorera det med festliga smycken och bomullsull att imitera snö.
  • Bild med titeln Fira jul i Indien Steg 2
    2. Häng banan och mango lämnar runt huset. Du kan också dekorera insidan av hemmet med banan och mangoblad som kallas "Toran". Bladen är visuellt festliga och ger en trevlig doft.
  • Torans är långa banderoller som traditionellt är gjorda av ringblommor och mangoblad, och hänger sedan på dörröppningar. Om du känner dig hantverk, få några mango-trädblad och strängar dem tillsammans med guldblommor för att göra en festlig skärm som den är klar på de flesta andra festivaler.
  • Bild med titeln Fira jul i Indien Steg 3
    3. Visa papperslyktor, små elektriska lampor eller oljebrinnande lampor. Papperslyktorna och lamporna används ofta för dekoration inuti och utanför hemmet. Även kyrkor kommer att lägga lampor på bord och fönsterbrädor för att komma in i semesteranda. Många lokala butiker kommer att ha lampor och lyktor tillgängliga i en mängd olika form och design att välja mellan om du letar efter att lägga till lite festlig belysning till din semester. Stjärnformad eller sfärformad lykta med ett festligt tryck kan också göra tricket.
  • I södra Indien kommer folk att lägga små oljebrinnande lerlampor på de platta taken i sina hem för att fira semestern. I slutet av december är lyktorna och lamporna ett vackert nattskikt.
  • I Goa längs den västra kusten i Indien, hänger folk papper i form av stjärnor och strängar lyktorna mellan husen för att skapa en stjärnvägs gångväg.
  • Bild med titeln Fira jul i Indien Steg 4
    4. Ställ in en julklapp eller nativity scen. I Indien kallas nativitetsscener ofta, "julbjälkar."Det är tradition att sätta upp en i hemmet, och ibland är det även en vänlig konkurrens inom samhället att se vem som har den mest utarbetade displayen. Om du vill fullt ut omfamna jul i Indien, börja planera din nativity scen tidigt.
  • Du uppmanas att använda material utöver standardstatyerna och inkludera sand, stenar, tegelstenar och växter. Var noga med att komma ihåg att vänta och inte placera barnet Jesus staty i scenen till julafton.
  • Del 2 av 3:
    Firande med familj och vänner
    1. Bild med titeln Fira jul i Indien Steg 5
    1. Handla för en ny semester outfit. Eftersom jul är ofta en tid för människor i Indien att återförenas med familj och vänner ser de inte ofta, många människor kommer att shoppa för en ny semesterdräkt för att fira den speciella dagen. Så istället för att bära din traditionella semester outfit, gå ut i samhället och se vad Semesterkläder är tillgängliga.
    • Medan du handlar, överväga också att plocka upp små presenter eller godis att byta ut med kära på juldagen. I stället för att ge stora presenter, kommer människor i Indien att besöka grannar och vänner och ge hemgjorda godis eller små prydnader.
    • Du kan välja vad som helst du är mest bekväm med. Västra slitage bestående av byxa, skjorta, kjol, är också helt bra precis som traditionella Kurtas, Sari för kvinnor ser festliga ut.
    • Bära smycken och smink du gillar.
    • Du kan köpa en Santa Cap eller renformad huvudband som är lokalt tillgängliga i butiker under jul.
  • Bild med titeln Fira jul i Indien Steg 6
    2. Köp eller baka en traditionell Kerala plommonkaka eller julfruktkaka. Kerala Plum-tårtan är en go-to ferie-behandling i indiska hushåll. Om du vill komma in i semesteranda, gå till den lokala marknaden och plocka upp en! Om du känner dig extra äventyrlig, hämta ingredienserna för att baka en.
  • Receptet på fruktkakan innehåller vanligtvis hackade cashews, svarta russin och blandade torkade frukter av datum, körsbär, apelsinerskal, och mer.
  • Försök att göra Payasam (Kheer) med kokt ris eller dal, kokosmjölk som sötas av jaggery. Det är en hälsosam maträtt. Du kan använda socker istället för jaggery också. Lägga till harts, cashewnut och kardemum förbättrar ytterligare smak och arom.
  • Bild med titeln Fira jul i Indien Steg 7
    3. Sök ett lokalt bageri för traditionella semesterbakade varor. Recepten för semester godis kan skilja sig mycket över landet i Indien. Några av vilka, som Rose Cookie, är till och med antagna recept från olika länder. Om du reser över Indien på jultid, försök och stanna vid ett bageri på alla platser du passerar för att smaka på olika sötsaker.
  • Några populära julkuddar att se ut för att inkludera bananchips-neureos, som är små, stekta bakverk som är fyllda med torkad frukt och kokosdodol, som liknar toffee, men blandas med kokosnöt och cashew och kidiyo, som är Deep-stekt lockigt degbollar, dammat i sockeris. Dessa sötsaker ges ofta som gåvor till vänner och grannar.
  • Bild med titeln Fira jul i Indien Steg 8
    4. Ät en traditionell julmiddag. Medan maten kan sträcka sig mellan regioner, kommer du att vilja uppleva en traditionell julmiddag i Indien. Spicy Pork and Chicken Curries, ångade riskakor, och söta bröd är bara några av maten du kan se fram emot.
  • Morgon frukost eller lunch kan vara appam och kyckling curry. Appam är en av de olika indiska bröden gjorda med ris och kokosnöt.
  • Några andra julmiddagsmater som du kanske vill försöka är kokosnötter, kikoskål och bönor - kyckling stek-fry-fårkoncurry- och Aloo Kurma, som är en potatiscurry som serveras till människor som är vegetarianer.
  • Bild med titeln Fira jul i Indien Steg 9
    5. Vänta på att fader julen ska leverera presenter på en häst och vagn. Santa Claus går av många olika namn i hela Indien. Den vanligaste är fadern jul. Oavsett vilket namn han kallas är traditionen densamma. Fader jul kommer att leverera presenter till barnen på julafton som sitter på en hästkorg. Du kan också göra en donation när Santa kommer till ditt hem.
  • Del 3 av 3:
    Delta i lokala festligheter
    1. Bild med titeln Fira jul i Indien Steg 10
    1. Besök en stat i Indien som i stort sett firar jul. Medan det finns många människor i Indien som firar jul, är det inte den dominerande religionen eller semestern. Om du vill fullt ut uppleva jul i Indien, gå till ett tillstånd där det är allmänt firade.
    • Populära platser inkluderar: Goa på West Coast of India-Arunachal Pradesh, Assam, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland i nordvästra Indien - och Kerala och Tamil Nadu i södra Indien.
  • Bild med titeln Fira jul i Indien Steg 11
    2. Delta i en speciell julafton midnatt massa. Deltagande kyrkor i Indien erbjuder en plats för enighet för både lokalbefolkningen och turister under jultiden. Kyrkorna kommer ofta att hålla speciella tjänster för att fira semestern och vad det står för religiöst, liksom erbjuder vackra ljusbelysning ceremonier och böner.
  • En speciell midnattmassa hålls på Mount Mary-kyrkan i Bandra, en västlig förort av Mumbai, på julafton. Detta är en av de mest populära julaftjänsten i landet. Hundratals människor samlas för denna festliga massa varje år. Alla kyrkorna i Bandra är vackert upplysta, och den berömda backen är dekorerad med blommor, festlig blixt och träd som är dekorerade av lokalbefolkningen.
  • Att göra arrangemang för din resa hemma borde hjälpa som massan kommer att vara på natten. Bokning av en hytt är alltid ett tillgängligt alternativ.
  • Bild med titeln Fira jul i Indien Steg 12
    3. Gå till en julfestival på stränderna i Goa. Goa, som ligger i västra Indien, är en av de mest populära turistmålen under jultiden. Människor flockar till Goa-stränderna för att uppleva de årliga julfestivalerna som är fyllda med musik, dans och lokal mat. Om du vill spendera jul på stranden, se till att besöka en av stränderna i Goa.
  • De populära stränderna att besöka i Goa under semesterperioden är Anjuna, Mapusa och Candolim.
  • Nattlivet i Goa är också något bra att uppleva. Kyrkorna och bostäderna är dekorerade med ljus och poinsettia blommor, och barn samlas i grupper för att sjunga Carols sent på natten.
  • Andra populära julfestivaler hålls i Delhi, Mumbai, Bangalore och Chennai.
  • Bild med titeln Fira jul i Indien Steg 13
    4. Ta en tur på leksakståget mellan Kalka och Shimla. Om du firar jul med små barn, tar du det här tåget i Shimla ett måste. Shimla är en livlig turistplats under semestern. Det är känt för sitt leksakståg som reser förbi snötäckta berg, stugor och brittiska-era byggnader och slott.
  • Om du vill åka på leksakståget, se till att boka biljetter i förväg. Till skillnad från andra tåg i Indien kan du bara reservera biljetter till leksakståget på 3 månader i förväg i stället för de traditionella två månaderna. Biljettpriset varierar kraftigt mellan de olika leksaksgryttarna som erbjuds. Den lägsta biljetten är Shimla-Kalka Express på 70 Rupees ($ 1.00 USD, eller 0.86 euro), och den dyraste biljettpriset är Shivalik Deluxe vid 500 Rupees ($ 7.13 USD, eller 6.16 euro).
  • Den genomsnittliga leksakståget kan ta fem till sex timmar. Om du har andra planer kanske du vill omplacera dem till en annan dag.
  • Bild med titeln Fira jul i Indien Steg 14
    5. Ta del i ett årsfestival i hamnstaden Kochi. Den sista veckan i december är fylld med festivaler och karnivaler som äger rum över hela staden. Att gå till Kochi är bra om du vill uppleva lokal konst, spel och sport.
  • Konstnärer och artister visar sin talang på Kochi-Muziris Biennale Festival.
  • Fyrverkerier, dekorerade elefanter, traditionell dans och sportkonkurrenser kan ses på Cochin Carnival.
  • Indira Gandhi Boat Race använder de historiska hamnarna i staden till en spännande båtvisning.
  • Bild med titeln Fira jul i Indien Steg 15
    6. Gå och lyssna på lokal caroling. Många stater som firar jul kommer att börja caroling runt staden i veckan eller två före juldagen. Även om du inte förstår språket är carolsna sjungit in, kommer den positiva melodin fortfarande att få dig till julen. Som medlem i kyrkan kan du delta i kören och välja också sång på olika kyrkor och hem på jul.
  • Goa i västra Indien och Bandra, en förort till Mumbai, är kända för sin festliga caroling som går långt in på natten.
  • Tips

    Hälsar familj och vänner en lycklig jul med ett handskak eller en kram som du vill.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande