Hur man frost en tårta

Tanken på att frostera din egen tårta kan göra dig cringe och springa till närmaste bageri. Men att få den helt släta frostskivan på din favoritkaka är lätt! Prova en av dessa tre metoder för att få en perfekt frostat tårta och visa upp dina vackra bakverk till alla dina vänner och familj.

Steg

Metod 1 av 5:
Början till frost
  1. Bild med titeln Frost En tårta Steg 1
1. Låt din tårta cool. Det största misstaget du kan göra när du frostar din tårta använder en varm tårta och kall frostning. Om din kaka är till och med lite varm, kommer det att smälta isinget som sedan kommer att springa över kanterna och suga in i toppskiktet, vilket gör det fuktigt. Vidare, om du använder kall frostning kommer det inte att vara tillräckligt smidigt för att sprida och kommer att ge upp mycket smulor.
  • Vänta alltid på både din tårta och din frost för att nå rumstemperatur. Detta kan ta flera timmar av väntan men är nödvändigt för ett helt slät omslag av frosting.
  • Om du lämnar din tårta för att kyla på disken, placera en skiva vanligt smörgåsbröd på toppen av kakan. Detta kommer att hålla det fuktigt och skydda det från att gå inaktuellt.
  • Bild med titeln Frost En tårta Steg 2
    2. Gör kakan platt. När du bakade din tårta, troligen steg mitten i en liten kupol. Även om det här är helt normalt, förhindrar det att din tårta har ett helt slät lager av frosting, eftersom kupolen så småningom kommer att leda frostningen att glida mot sidorna. För att hålla det här, använd en serrerad kantkniv (kakkniv helst) för att skära ett tunt lager horisontellt av toppen av kakan, så att tårt och botten av kakan körs parallellt med varandra.
  • När det är möjligt, klippa det övre lagret av kakan medan kakan fortfarande är i pannan. Detta hjälper dig att få en mer jämn yta.
  • Om du gör en skiktad tårta, klippa det övre lagret av alla skikt av tårta som du kommer att använda.
  • Bild med titeln Frost En tårta Steg 3
    3. Sätta upp kakan. När din tårta kyls och skärs i storlek, förbered den för frostning genom att placera den på en rund bit kartong eller tårta. Lägg till remsor av vaxpapper ca 2 "tjockt till kakans kanter längs botten. När du är klar med kakan, kommer vaxpapperet att tas bort och avslöja en jämn botten. Det är lättast att frost din tårta på en spinning tårta, som är tillgängliga i de flesta kök, hantverk och matlagningsbutiker.
  • Få dina kaka frostverktyg, inklusive en offset spatel och bänkskrapa för att släta isen. Använd inte en kniv eller gummi spatel, eftersom det kan vara lätt att använda men kommer inte att ge den önskade släta frosten du letar efter.
  • Om du vill kan du använda en rörväska med en slät frostfäste för att lägga till det första lagret av frosting. Du kan också lägga till olika tips till rörspåsen efteråt för att lägga till dekoration till din tårta också.
  • Bild med titeln Frost En tårta Steg 4
    4. Tillsätt crumbrocket. Crumb Coat är ett grovt lager av frostning som används för att försegla i smulorna så att din frost kan smidas lätt. För att lägga till crumb-kappan, använd en offset spatel och sprida ett tjockt lager av din rumstemperatur frostning till toppen och sidorna av din tårta.
  • När du sprider frosten över kakan, rör spateln i samma riktning (snarare än fram och tillbaka) så att eventuella lösa smulor är tucked under frosting istället för att komma till ytan.
  • Håll din spatel från att röra kakan för att minimera chansen att smulor fastnar på den och visas på ytan av din frosting.
  • Placera den krummade kakan i kylskåpet i minst trettio minuter innan du lägger till ytterligare lager av frostning.
  • Expertips
    Mathew ris

    Mathew ris

    Professionell Baker & Dessert influencermathew Rice har arbetat i restaurangkök i hela landet sedan slutet av 1990-talet. Hans skapelser har presenterats i Food & Wine, Bon Appetit och Martha Stewart Weddings. År 2016 heter Eater Mathew en av de 18 bästa kockarna att följa på Instagram.
    Mathew ris
    Mathew ris
    Professionell Baker & Dessert Influencer

    Mathew Rice, Pastry Chef, tillägger: "Med en crumb-kappa vill du bara göra ett super, super tunt lager av frostning över hela ytan, och sedan chill den. Vad det gör är det fäller alla smulor i den delen av frosten. Så när du går tillbaka till frost det, är alla smulor låsta i det lagret, och de kommer inte att visa i din sista kappa."

    Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 5:
    Frosting din tårta med en offset spatel
    1. Bild med titeln Frost En tårta Steg 5
    1. Lägg till en dollop av frosting. För att göra isen lättare att sprida kan det vara till hjälp att värma det något eller lägga till en matsked majssirap och blanda väl. Ta sedan din offset spatel och lägg till en stor dollop till kakans toppkaka.
  • Bild med titeln Frost En tårta Steg 6
    2. Sprida isen. Använd din spatel för att sprida frosten utåt från mitten. Du kan snurra tårtaplattan för att göra det lättare. Oroa dig inte för att få frosten perfekt jämn än, bara se till att crumbrock är helt täckt.
  • Bild med titeln Frost En tårta Steg 7
    3. Frost sidorna. Lägg lite frostning mot mitten av en av sidorna och arbeta i en riktning för att sprida den utåt. Håll din spatel parallell med kakans sidor som din spridning och lägger till mer frostning vid behov.
  • Bild med titeln Frost En tårta Steg 8
    4. Släta frosten. Ta din spatel tillbaka till toppen av kakan och arbeta långsamt fram och tillbaka över ytan för att släta den. Gör detsamma med sidorna, torka av eventuellt överskott av frostning vid behov. När du är säker på att din tårta är rätt, ta bort vaxpappersremsorna från botten och njut av din helt släta tårta!
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 5:
    Frosting en tårta med upp och ner-metoden
    1. Bild med titeln Frost En tårta Steg 9
    1. Skära en kartongbotten. Mät storleken på din tårta med botten av din tårta och skära en bit kartong samma storlek. Tape detta med en enda tejp i din spinning tårta tallrik.
  • Bild med titeln Frost En tårta Steg 10
    2. Lägg till vaxpapper. Skär en stor bit vax eller bakpapper och placera det över kartong och tårta. Den ska helt täcka plattan och lämna kanter som sticker ut på sidorna. Tejpa dessa till botten av kakan så att papperet inte glider runt medan du är frost.
  • Bild med titeln Frost En tårta Steg 11
    3. Sprid ditt toppskikt av frosting. Använd din offset spatel för att sprida ett tjockt lager ½-1 "tjock frostning direkt till vaxpapperet, fyll i området för vaxpapperet under vilket kartongutklippet är placerat. Om det behövs, lägg till lite extra frost runt kanterna.
  • Bild med titeln Frost En tårta Steg 12
    4. Placera din tårta på frosten. Ta bort din smulabelagda tårta från kylskåpet och vänd den över på frosten. Var noga med att placera den långsamt över frosten, centrerar det så att hela kakan är placerad på den.
  • Bild med titeln Frost En tårta Steg 13
    5. Frost sidorna. Lägg till en betydande mängd frost på kakans sidor med hjälp av din offset spatel. Lägg till mer än du kommer troligen att behöva, eftersom du kommer att torka överflödet med din bänkskrapa efter det har belagts.
  • Bild med titeln Frost En tårta Steg 14
    6. Släta sidorna. Ta din bänkskrapa och håll den stadigt till kakans sidor när du sakta snurrar tårtaplattan. Som extra frostande samlar på skrapan, torka av det och doppa det i varmt vatten. Torka bort eventuellt överskott som kan vara på vaxpapperet på botten.
  • Bild med titeln Frost En tårta Steg 15
    7. Kyl eller frysa din tårta. Utan att flytta eller justera kakan alls, placera hela tårtplattan i kylskåpet eller frysen och låt frosten ställas in. Beroende på temperaturen kan detta ta var som helst från en halvtimme till flera timmar totalt.
  • Bild med titeln Frost En tårta Steg 16
    8. Avsluta din frosting. När frostningen är fast till beröring, ta bort din tårta från kylskåpet. Un-tejp vaxpapperet från sidorna och skjut kakan från kakplattan. Ta bort kartongutklippet på botten och vänd din tårta på kakplattan. Sedan avlägsna långsamt vaxpapperet för att avslöja en helt jämn yta.
  • Om din frost börjar avlägsna med vaxpapperet, har det inte blivit avkylt nog. Byt kakan med vaxpapper / frost i kylskåpet i minst trettio minuter.
  • Om det finns några hål i frosten från luftbubblor, använd din offset spatel för att fylla i utrymmena med lite uppvärmd frost och slät över efteråt.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 4 av 5:
    Frosting din tårta med en pappershandduk
    1. Bild med titeln Frost En tårta Steg 17
    1. Lägg till ditt första lager av frosting. Ta bort din tårta med crumb beläggningen från kylskåpet och lägg till en dollop av rumstemperatur frostning till toppcentret med din offset spatel. Du kan också välja att pipa ett lager av frost på med din smidiga tårtappspets om du vill.
    • Frost toppen av kakan som arbetar från mitten. Lägg sedan till ett lager på kakans sidor också.
    • Oroa dig inte för det här första läget av att frosting är helt slät. Försök att hålla den som nivå som möjligt men utjämnar ut några åsar som kan uppstå.
  • Bild med titeln Frost En tårta Steg 18
    2. Låt frosten torka. Lämna din tårta avtäckt på räknaren i 15-20 minuter tills frostningen är torr till beröringen. Om du behöver, kan du lämna den för att sätta längre.
  • Bild med titeln Frost En tårta Steg 19
    3. Släta topparna. Ta en pappershandduk eller en bit av vaxpapper och placera det på toppen av din tårta. Använd fingrarna för att släta frosten, med hjälp av papperet som en barriär. Flytta papperet till sidorna och upprepa processen för att släta kakans kanter också.
  • För en helt slät tårta, använd vaxpapper. Om du vill ha ett litet mönster att visa igenom, använd en pappershandduk med Ridge-Side Down.
  • Placera bara papperet och släta det med fingrarna en gång. Lyft och byte av papperet i samma del av kakan kommer att avslöja det våta underlaget, och bara smita frosten.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 5 av 5:
    Med dekorativa tekniker
    1. Bild med titeln Frost En tårta Steg 20
    1
    Skapa ett fjädrande mönster. Använd en kontrasterande färg på isbildning till rörremsor över toppen av din tårta i jämn rader. Ta sedan en lång tandpetare och gör även linjer vinkelrätt mot de du bara piped. Gör varandra i motsatt riktning. Detta kommer att skapa en härlig marmorerad eller fjädrade utseende till toppen av din tårta.
  • Bild med titeln Frost En tårta Steg 21
    2
    Försök piping på mönster. Använd din traditionella tårta pundväska med olika tips för att lägga till vackra mönster till toppen av din tårta. Du kan skapa ett repetitivt mönster, skriva eller små former med en rörväska. Om du inte har en rörväska, försök använda en traditionell ziplockväska med spetsen avskuren.
  • Till exempel kan du dekorera en camo tårta genom piping grön, brun och svart blobs av frostning över ett baslager av vit frostning.
  • Bild med titeln Frost En tårta Steg 22
    3
    Använd färgad fondant. Köp eller gör din egen färgade fondant - en sockerbaserad degliknande frostning som kan formas och spridas för sömlös applikation. Kappa hela din kaka i ett lager av fondant, eller använd det för att bilda små siffror och detaljer för att placera ovanpå din tårta.
  • Bild med titeln Frost En tårta Steg 23
    4
    Lägg till färska blommor. När du har frostat din tårta, lägg till färska blommor för ett nytt utseende. Färska blommor ger utseendet på mycket ansträngning men är ett otroligt enkelt tillskott till din tårta.
  • Bild med titeln Frost En tårta Steg 24
    5
    Lägg till en bandet gräns. Du kan välja att använda riktiga band för en satiny look eller skapa band av band ur fondant för att lägga till gränsen. Ribbons är särskilt effektiva på en tårta med flera nivåer, som en bröllopstårta.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du använder vaxpapper under, se till att du bara täcker kakans kanter och har möjlighet att enkelt dra ut dem. Du vill inte snagta kakan med den.
  • Det är alltid bättre att ha för mycket än för lite frostning.Om det inte finns tillräckligt med frostning, så riskerar du att få tårta smulor blandade med frosten.
  • Om du har bubblor eller stötar på din tårta, skrapa bara dem med en kniv och nivåera området. Frosting kommer att täcka någon "märken".
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande