Hur man väljer färger för din bröllopstårta

När du gifter sig är det spännande att noggrant överväga varje detalj av din stora dag. Förutom att välja en plats, en celebrant och gästlista måste du fatta beslut om din bröllopstårta. Ta ditt tema, färgschema, inredning och budgetkostnad och din firande kommer att ta kakan!

Steg

Metod 1 av 3:
Matchar din tårta till ditt tema och stil
  1. Bild med titeln Välj färger för din bröllopstårta Steg 1
1. Välj ett tema för din tårta. Om ditt bröllop har ett tema, matcha din tårta till det. Det här är en tårta som du vill att dina gäster ska fotografera för sina Instagram-konton, så välj en minnesvärd och quirky design för att matcha dig och din partners personligheter. Om din tårta kommer att visas under hela din festmåltid, se till att dina färgval inte kolliderar.
  • Till exempel kan en falltema kaka ha höstfärger, ett vinterbröllop kan ha en vit / silver / blå tårta, och ett tropiskt destination bröllop kan ha en vibrerande tjock kaka.
  • Bild med titeln Välj färger för din bröllopstårta Steg 2
    2. Matcha din bröllopsstil till din tårta. Det finns många olika stilar du kan välja för ditt bröllop, och de kan sträcka sig mycket när det gäller formalitet och atmosfär. Tårta färgerna du skulle ha för ett rustikt bergsbröllop skulle sannolikt vara annorlunda än kakorna du skulle välja för ett elegant kvällsbröllop.
  • Om klädkoden för ditt bröllop är svart slips och temat är ett mer traditionellt och sofistikerat bröllop, välj sedan enkla och eleganta färger, som svartvitt.
  • Om du har ett mer avslappnat, boho bröllop, eller ett naturinspirerat bröllop, kan du välja färger som finns i naturen, som grön eller gul.
  • Om din bröllopsstil är djärv och äventyrlig, gå sedan till en lila ombrexerade kaka, eller överväga röd sammetskaka med vit frostning.
  • Bild med titeln Välj färger för din bröllopstårta Steg 3
    3. Var realistisk. Om en amatörbager har erbjudit att göra din bröllopstårta eller om du inte kan avsätta mycket av din bröllopsbudget på tårta, kanske du vill gå med en enklare kakdesign. Enkelhet kan vara ganska elegant, så stressa inte om att spendera alla dina bröllopspengar på kakan.
  • Färger av frostning kan fläcka kakan själv, och det kan vara svårt att skiva om du väljer mycket dekorationer, så ta hänsyn till varje detalj.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 3:
    Matcha ditt bröllopsfärgschema och inredning
    1. Bild med titeln Välj färger för din bröllopstårta Steg 4
    1. Tänk på dina bröllopsfärger och välj en tårta som speglar dem. Att klippa din bröllopstårta kommer att vara en av höjdpunkterna i din mottagning, så var noga med att dina färgval är relevanta för ditt övergripande färgschema.
    • Till exempel, om ditt färgschema är kräm och svalare mörka färger, kan du ha en krämbröllopstårta med skogsgrön och marininformation.
    Expertips
    Megan Papageorge

    Megan Papageorge

    Certified Wedding Plannermegan Papageorge är en certifierad bröllopsplanerare och ägare av söt persika planering, ett bröllopsplanerings- och förvaltningsbolag baserat på Long Beach, Kalifornien. Hon har slutfört över 200 bröllop i inställningar som gondoler, kyrkhallar, sidan av klippor och vintage lager. Megan Co-hosts Peach & Honung, en bröllopsplanering Podcast. Hon är certifierad för att planera och driva bröllop av Bridal Society Educational Course. Hennes arbete har presenterats i ett praktiskt bröllop, Junebugbröllop, Ceremony Magazine och Bridal Society.
    Megan Papageorge
    Megan Papageorge
    Certifierad bröllopsplanerare

    Vad vår expert gör: Jag rekommenderar vanligtvis att mina klienter väljer en tårta med lättare färger. De färgämnen de använder för att skapa djärvfärgad isbildning kan färga dina läppar och tänder, och du vill inte ha det i dina mottagningsfoton. Men om du vill integrera dina färger, överväga att välja fondant över smörgås, eftersom de flesta inte kommer att äta den fondant.

  • Bild med titeln Välj färger för din bröllopstårta Steg 5
    2. Skapa ett komplementärt färgschema. Tänk på vilka färger som ditt bröllopsfest kommer att ha på sig. Det kan vara roligt att ha accenterna på kakan matcha dina brudtärna klänningar. Du kan också ha kul med tårta färgerna genom att bli inspirerad av platsen för ditt bröllop.
  • Om du gifter dig på en strand, till exempel, överväg att få en tårta som innehåller en pastellfärg, som babyblå.
  • Bild med titeln Välj färger för din bröllopstårta Steg 6
    3. Välj dekorationer som är meningsfulla för dig. Du kanske vill välja en färgpalett som är särskilt symbolisk för dig och din beau. Bröllopstårta kan frostas eller iced för att imitera konstverk, fotografier av paret, en favoritplats, blommor och allt annat som ditt hjärta önskar.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 3:
    Med tanke på budget och smaker
    1. Bild med titeln Välj färger för din bröllopstårta Steg 7
    1. Ta hänsyn till din budget. Du kan välja en snyggare bröllopstårta med levande färger om du vill tilldela pengarna till detta. Men en enkel tårta med bara en eller två färger kan se ganska elegant ut, så stressa inte om du inte har råd med en som du ser på tv eller annonseras i en tidning.
  • Bild med titeln Välj färger för din bröllopstårta Steg 8
    2. Välj din favorit smak. Smaken av din kaka är lika viktig som utseendet, så var noga med att ta hänsyn till smak. Bestäm om du vill ha smakerna av din tårta för att påverka de färger du väljer.
  • En rik chokladkaka kommer att bli brun i färg, men du kan fortfarande välja vilken färg som helst för frostning, isbildning eller dekoration.
  • En delikat-smaksatt vaniljsvampkaka kan inte passa mörk lila frosting med ljusa orange sockerblommor, till exempel, men valet är ditt.
  • Bild med titeln Välj färger för din bröllopstårta Steg 9
    3. Fråga tårta dekoratören för rekommendationer. De kommer att låta dig veta vilka färger de har tillgängliga. Var så specifik som du kan om din vision om vilken nyans av de färger du vill välja. Om de inte kan göra dig en tårta i den exakta nyans du vill, kanske du vill välja en annan bröllopstårta, eller kompromiss med den närmaste nyansen som är möjlig.
  • Be om ett kakans samråd i förväg av ditt bröllop. Bakaren informerar dig om priser, låt dig prova olika smaker och diskutera färgalternativ för din tårta. Samråd körs vanligtvis från 20 minuter till en timme och kan kosta cirka $ 50.
  • Bild med titeln Välj färger för din bröllopstårta Steg 10
    4. Bli inspirerad av kakor från hela världen. Kom ihåg att du inte behöver vara vildt extravagant. Det är inget fel med en traditionell rik fruktkaka, dekorerad med vit isbildning med sockerblommor som matchar brudens bukett, till exempel. Tänk på färger som är traditionella för ditt land eller kultur, eller undersöka olika typer av bröllopskakor från hela världen.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande