Hur man lägger till färska blommor till en tårta

Blommor har länge varit en populär dekoration för överdådiga, firande kakor, men inte alla har tid att göra hemlagade sockerblommor eller isrosa knoppar för hand. Om du föredrar äktheten av riktiga blommiga accenter, eller du behöver en enkel, elegant dekorationslösning, försök att avsluta din nästa tårta med färska blommor. Blommor är en tidlös symbol för skönhet och är säkra att införliva i en tårta så länge de är utvalda noggrant.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja och förbereda blommorna
  1. Bild med titeln Lägg till färska blommor till en tårta steg 1
1. Ta reda på var dina blommor kom ifrån. Inte alla typer av blommor är säkra att äta. Köp inte blommor som har behandlats med bekämpningsmedel, insekticider, tillväxtmedel eller andra giftiga kemikalier. Dessa kan göra dig väldigt sjuk.
  • I allmänhet kan det vara bäst att hitta en annan källa än stormarknadens florister för färska blommor. De flesta av de blommor som säljs på dessa platser odlas i mycket kontrollerade förhållanden med olika kemikalier.
  • Bild med titeln Lägg till färska blommor till en tårta Steg 2
    2. Leta efter blommor som odlas organiskt. Kontrollera med blomsterhandlaren för att se om de blommor de säljer är odlade organiskt. Blommor som odlas naturligt är i allmänhet det bästa att använda för kulinariska ändamål, eftersom de inte innehåller kemiska tillsatser som kan läcka in i din tårta. I de flesta fall krävs leverantörer för att avslöja om deras blommor är organiska.
  • Besök en lokal gård, växthus eller blomsterskola för att hitta blommor som har odlats med hjälp av säkra, ekologiska växande metoder.
  • Även ekologiska blommor kan inte vara lämpliga för konsumtion. Vissa arter innehåller saps och mikrober som kan orsaka irritation i ögonen, huden eller matsmältningsorganet om de kommer i kontakt med mat.
  • Bild med titeln Lägg till färska blommor till en tårta steg 3
    3. Välj blommor som kompletterar din tårta. Tänk på vilken typ av tårta du gör när du väljer blommor för att dekorera det. Försök att matcha färger och texturer, eller skapa en smakfull kontrast. Till exempel, vita blommor som kommer att se subtila och eleganta på en vit tårta, medan ljusa röda rosor kan användas för att kompensera mjukare pastellfärgade kakor.
  • Ta en titt på vilka typer av blommor som är säkra att konsumera eller använda i livsmedel och som är skadliga.
  • Expertips
    Lana Starr, AIFD

    Lana Starr, AIFD

    Certifierad blommig designer och ägare, Dream Flowerslana Starr är en certifierad blommönster och ägare av drömblommor, en blommig designstudio baserad i San Francisco Bay-området. Drömblommor är specialiserat på händelser, bröllop, fester och företagsevenemang. Lana har över 14 års erfarenhet inom blommig industri och hennes arbete har presenterats i blommiga böcker och tidskrifter som internationell blommig konst, fusion blommor, florist granskning och nacre. Lana är medlem i American Institute of Floral Designers (AIFD) sedan 2016 och är en California Certified Floral Designer (CCF) sedan 2012.
    Lana Starr, AIFD
    Lana Starr, AIFD
    Certifierad blommig designer och ägare, drömblommor

    Expertrick: Om du lägger till blommor till din bröllopstårta, välj en blomma som kan stanna ut ur vattnet i flera timmar. Till exempel tenderar rosor, peonies och orkidéer att hålla sig bra. Undvik blommor med milda kronblad, som påskliljor, narcissi och hortensior, eftersom de behöver en konstant vattenkälla och de kommer snabbt att.

  • Bild med titeln Lägg till färska blommor till en tårta steg 4
    4. Använd ätbara blommor. Vissa arter av blommande växter kan konsumeras säkert. Dessa blommor erbjuder unika, parfymerade smaks anteckningar och gör ett enkelt tillskott till blommiga kakor eftersom de inte behöver tas bort före servering. Några av de vanligaste typerna av ätbara blommor inkluderar rosor, begonier, krysantemum, tusenskönor, maskrosor och hibiskus. Var och en av dessa edibles kan särskiljas av sina subtila smaker, som bör användas för att förbättra kakans smak som de ska läggas till.
  • Blommor som maskros, cikoria och calendula har ljusa, zesty anteckningar som kan användas för att kompensera sötma av en frostat tårta, medan milda växtbaserade blommor som hibiskus och lavendel fungerar bra med nakna kakor och de garnerade med färsk frukt.
  • Även om de är tekniskt ätbara, är det inte tillrådligt att använda mer doftande typer av blommor som rosor, nejlikor och jasmin som livsmedelstillsatser, som de kemikalier som lånar dem deras karaktäristiska dofter lätt kan övervaka smaken av konfekten.
  • Bild med titeln Lägg till färska blommor till en tårta steg 5
    5. Tvätta blommorna ordentligt. Innan du börjar dekorera, skölj blomman från kronblad för att stämma under en ljusström av kallt vatten. Precis som med produkter, bör du tvätta blommor innan du sätter dem till kulinarisk användning för att ta bort spår av mark, bakterier eller insekter. Även om de blommor du köpte är organiskt odlade, bör de sköljas för att undvika förorenade matvaror.
  • Var försiktig så att du inte skadar de känsliga blommablommorna genom att skölja dem under för högt vattentryck eller skrubba dem för hand.
  • Metod 2 av 3:
    Dekorera toppen av kakan
    1. Bild med titeln Lägg till färska blommor till en tårta steg 6
    1. Skär stammarna kort. Använd ett par sax för att snipa stammarna av ungefär en tum under blomman. Detta kommer att lämna dig med en nub bara rätt längd för att infoga i kakan. Suga stammarna av de snittiga blommorna i vatten i flera minuter innan du dekorerar för att tvätta bort eventuella kvarvarande bakterier eller juice.
    • Du borde suga stammen även om du redan har sköljt blomman. Blommor stammar innehåller rikliga mängder vatten blandade med botaniska element. Dessa kan sippra in i kakan om du inte är försiktig.
    • Färska blommor håller inte länge efter att de är skurna, speciellt i varma temperaturer. Om möjligt, lägg till blommorna till kakan innan du serverar den. Överväga att använda vattenrör för att skydda stammarna (och kakan) efter att ha klippt dem och låta dem suga upp en mycket nödvändig fuktighet.
  • Bild med titeln Lägg till färska blommor till en tårta steg 7
    2. Vik stammarna för att skydda kakan. Om du har handlat runt för giftfria organiskt odlade blommor, borde det inte vara något problem med att trycka blomman direkt i kakan. Men om du fortfarande är obekväm med tanken, gå runt stammarna ett par gånger med plastfolie eller aluminiumfolie innan du lägger till blommorna. På det här sättet måste stammen aldrig komma i kontakt med kakan alls.
  • Du kan också hitta några långa cylindriska vattenrör att använda för att täcka blommans stammar. Dessa kommer också att hålla blommorna färska längre tid.
  • Som ett möjligt alternativ, rulla fondant i tjocka former, placera dem ovanpå kakan och tryck på blommorna till dessa snarare än kakan själv.
  • Bild med titeln Lägg till färska blommor till en tårta steg 8
    3. Sätt in blommorna i toppen av kakan. Bestäm vart du vill att varje blomma ska gå på toppen av kakan. Skjut blomman stammen ner genom kakans yta, stannar strax under blomman så att ingen av stammen är synlig. Det kommer att se ut som blomman själv vilar försiktigt på kakan. Blommorna kan avlägsnas innan du serverar eller äter kakan.
  • Snipping the Stammar vid en skarp vinkel kan hjälpa dig att tränga in i tårtskiktet utan att göra en röra.
  • Bild med titeln Lägg till färska blommor till en tårta steg 9
    4. Skapa anpassade arrangemang. Gruppera blommorna i kluster, eller kombinera olika typer för att skapa en kakebukett. Ta samma omsorg som du skulle kunna utforma ett blomsterarrangemang för ett bordscentrum. Än en gång, överväga tillfälle, liksom de typer av blommor som är i säsong och kommer att ge en trevlig estetik med kakan du har förberett.
  • Rosor och nejlikor gör idealiska blommiga dekorationer för en traditionell bröllopstårta.
  • Leka med olika storlekar av blommor såväl som olika färger.
  • Metod 3 av 3:
    Använda blommor för att garnera kakan
    1. Bild med titeln Lägg till färska blommor till en tårta steg 10
    1. Använd hela blommor. För en enklare presentationsmetod lägger du oklippta blommor med långa stammar över tårtan, eller på tallriken runt den baserade. Klippa vaxpapper eller rulla ett tunt lager av fondant för att täcka den del av kakan som berör blomman. En eller två hela blommor kommer att göra för ett blygsamt vackert utseende.
    • Var noga med att trimma bort alla tornar, löv eller synliga brister från blommorna innan de ligger på kakan.
    • Hela blommor kan användas för att spruga upp nakna eller mindre kakor i en bris.
  • Bild med titeln Lägg till färska blommor till en tårta steg 11
    2. Placera blommor mellan kakskikten. I stället för att sätta in blommor i toppen av kakan, håll dem mellan lagren på de yttre kanterna av större kakor. Detta kommer att skapa effekten att blommorna blommar ut ur kakan. Använd skumdelare om du är orolig för att skada lagren eller förorena kakan.
  • Placera färska blommor i en ring runt basen, mittskikten och toppen av kakan för att skapa en festlig gräns.
  • Bild med titeln Lägg till färska blommor till en tårta steg 12
    3. Stänk blomblad runt basen. Ta försiktigt bort kronbladet från dina blommor. Var försiktig så att du inte mash eller riva dem. Använd en lös hand för att strö dem runt kakans botten eller sparsamt på toppen. Blomblad kan ge din tårta en infusion av färg och bohemisk nåd utan att behöva röra med blötläggning, skärning och arrangera hela blommor.
  • Lösa blommor kronblad kan plockas av innan de serveras, eller ätas, förutsatt att de tillhör en ätbar art.
  • Bild med titeln Lägg till färska blommor till en tårta steg 13
    4. Blanda ätbara blommor med färsk frukt. Vissa typer av blommor är säkra att faktiskt ätas. Blanda i en liten mängd av dessa blommor med frukt, godis och andra konfektioner för en efterrätt med ljusa, blommiga anteckningar. Clover, Marjoram och Hibiscus är alla vanliga blommor som kan göra en bra tårtappare.
  • Det kan vara bättre att undvika att dekorera med speciellt doftande typer av ätbara blommor som rosor och jasmin, som de kemikalier som producerar sina varumärkes dofter lätt kan övervaka smakerna av en tårta.
  • Använd en lätt hand när du slutar kakor med blommor som är avsedda att ätas. Deras kronblad kan ibland vara torra, vaxartade och svåra att tugga och svälja i stora mängder.
  • Tips

    Skölj alltid blommorna noggrant innan du använder dem i matvaror.
  • Leta efter ekologiska blommor som odlas i naturliga förhållanden. Dessa kan ofta hittas på lokala växthus och blomsterskolor.
  • Få kreativitet att blanda olika typer av blommor i extravaganta arrangemang.
  • Varningar

    Se upp för buggar! Blommor är naturligt värd en mångfald av pollinerande insekter.
  • Under inga omständigheter ska du använda blommor som har behandlats med bekämpningsmedel, insekticider, fungicider eller kemiska tillväxtmedel. Dessa är giftiga för människor och kan orsaka allvarlig sjukdom eller irritation.
  • Glöm inte att ta bort spetsiga taggar och grenar från stammar.
  • Saker du behöver

    • Kaka
    • Färska blommor (organiska, tvättade och / eller ätbara)
    • Sax
    • Maskeringstejp, aluminiumfolie, plastfolie eller dricksstrå (för omslagstavar)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande