Hur man dekorerar en chokladkaka

Chokladkaka är en enkel efterrätt som kan ätas på egen hand eller med påfyllningar och frostning läggs till det. Om du har gjort en chokladkaka, kanske du undrar vad det bästa sättet att dekorera det är. Allt du behöver göra är att kyla din tårta och välj vad Toppings att använda, och du kommer att ha en vacker och utsökt choklad efterrätt som dina vänner och familj kan njuta av.

Steg

Metod 1 av 4:
Kylning och stapla din tårta
  1. Bild med titeln dekorera en chokladkaka steg 1
1. Låt kakan cool innan du dekorerar den. Innan du gör någon dekoration, måste du låta din tårta cool. Lämna din tårta vid rumstemperatur i minst 1 timme, eller lägg den i kylskåpet upptäckt i minst 30 minuter.
  • Om du börjar dekorera medan din kaka är varm, kommer din frostning att smälta och glida av kakan.
  • 2. Hålla lagren tillsammans med glasyr. Om du gör en skiktad tårta, lägg dina lager tillsammans med en tunn spridning av frostning. Det spelar ingen roll hur många lager du har, men de borde fastna tillsammans med frosting så att de inte faller av varandra medan du är dekorera.
  • Skikten av frostning du använder för att hålla din tårta tillsammans kommer att vara synliga när du skär i kakan. Använd en ljus färg om du vill överraska dina gäster med mångfärgad tårta.
  • 3. Kappa sidorna av din tårta med ett tunt lager av frosting för att förhindra smulor. Om du inte vill få smulor från din tårta i de dekorationer som du använder, sätt ett tunt lager av frost på sidorna av din tårta. Detta lager kommer att hålla sig till alla smulor och hålla dem på plats när du dekorerar senare.
  • Du kan kyla din tårta med ett tunt lager av frost på den i kylskåpet i 30 minuter för extra skydd mot smulor.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 4:
    Använda frost för att dekorera
    1. Gör din egen frost för en rik, färsk smak. Skapa din egen buttercream, gräddeost, eller vispad grädde frostning för att lägga till en stek av friskhet till din tårta. De flesta recept kräver bara några ingredienser och lite förberedelse.

    Dricks: För att göra en enkel smörgås, kombinera bara 1 kopp (225 g) smör, 3 koppar (375 g) pulveriserat socker, 1 matsked (15 ml) tung kräm och 1 tesked (4.9 ml) vanilj extrakt tills din blandning är jämn. Dubbla receptet om det behövs.

  • 2. Sprid frostning över hela din kaka för en enkel lösning. Du kan använda din frost för att täcka hela kakan för att ge det ett enhetligt utseende och en sötare smak. Använd en kniv eller en platt spatel för att sprida din frost på jämnt och smidigt. Din tårta kommer att täckas i ett tunt lager av frostning som är samma färg.
  • 3. Använda en rör att skriva ord på din tårta för speciella tillfällen. Sätt din frost i en rörväska och säkra toppen tätt. Klipp ett litet hål i botten av påsen för att låta din frysa långsamt. Applicera försiktigt tryck med händerna för att pressa frostningen ur botten av påsen. Använd små, även slag för att skriva i kursiv eller blockera bokstäver på din tårta.
  • Skriv meddelanden som, "Grattis på födelsedagen", "Grattis" eller "Det är en pojke!"
  • Om du inte har en rörväska, lägg din frost i en dragkedja och skära av slutet på en av de nedre hörnen.
  • 4. Applicera olika tips till din rörväska för att göra blommönster eller gränser. Köp små metalltips för att sätta i din rörväska som kan skapa olika texturer i din frostning. Stora tips kommer att röra ut mer frosting, medan mindre tips skapar finare linjer. Skapa små kronblad i en blomsterform, eller sätta frostcirklar runt gränserna.
  • Öva dina piping färdigheter på ett ark av pergamentpapper innan du lägger frost på din tårta.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 4:
    Sätta på toppings på din tårta
    1. Sprid nutella ovanpå din tårta för en sofistikerad presentation. Om du vill att din tårta ska vara super choklad, sprida en /4 tum (0.64 cm) tjockt lager av nutella ovanpå din tårta med en kniv eller spatel. Toppen av din tårta kommer att täckas, medan sidorna kommer att ha drickningar av nutella som går ner dem. Detta kommer att förbättra chokladsmaken av din tårta och kombinera den med hasselnötsmaken av nutella.

    Dricks: Om du vill att din nutella ska spridas lättare, låt inte din tårta svalna hela vägen. Istället, låt det svalna i 10 minuter vid rumstemperatur och sedan sprida nutella på medan det fortfarande är lite varmt.

  • 2. Lägg till nötter eller frukt för ett rustikt alternativ. Om du vill komplimangera din chokladkaka smak, sätta frukter som jordgubbar, hallon eller björnbär på toppen. Stick dem på med frost runt gränsen eller täcka hela tårtan. Du kan också använda nötter som mandel eller valnötter för en extra crunch. Stänk hackade nötter på sidorna och toppen av din tårta för ett mer enhetligt utseende.
  • Kontrollera med din lokala mataffär eller marknad för att se vilka frukter som är säsong i ditt område.
  • 3. Krossa upp godisbitar för att göra en crunchy, söt toppning. Om du vill att din chokladkaka ska ha ett godislag på toppen, kan du ta ditt favoritchoklad godis och krossa det för att spruta det på utsidan. Sätt bara ditt godis, som en chokladstång eller jordnötssmörkopp, i en plastpåse och använder en rullpinne för att bryta upp det i sprinkaliga bitar. Sedan sprinka bitarna på toppen och sidorna av din tårta. Det kommer att täckas i bitar av godis, nästan som strö.
  • Använd godisrottor om du vill att din chokladkaka smak att vara kontrasterad med mynta.
  • 4. Gör en frostningsregn för ett gott, dekorativt alternativ. I stället för att täcka hela din tårta med frostning kan du göra en lite rundigare drizzle för att hälla över din tårta i en design. Sätt din blandning i en rörväska och rör ut det snabbt i vilket mönster du vill ha. Din tårta kommer att se sofistikerad med Zig Zagging Lines över den.
  • För att göra en grundläggande drizzle, kombinera 2 koppar (116 g) pulveriserat socker, 4 matskedar (14.19 g) smör, 1 tesked (4.9 ml) vanilj extrakt och 3 matskedar (44 ml) mjölk tills din blandning är jämn.
  • Du kan också smaka din drizzle med choklad eller karamell istället för vanilj.
  • Bild med titeln Dekorera en chokladkaka steg 12
    5. Placera färska blommor på din tårta för ett ljust, blommigt utseende. Färska blommor kan sitta på toppen av din chokladkaka för att lägga till färg och textur. Skär stammarna på dina blommor så att de är 2 tum (5.1 cm) lång och skölj dem noggrant. Peka försiktigt stammarna i kakan så att de är stabila. Ta bort blommorna innan du äter din tårta.
  • Skölj alltid dina blommor innan du sätter dem i din tårta, speciellt om de kom från en blomsterhandlare eller mataffär. Vissa blommor sprutas med kemikalier som är farliga att äta.
  • 6
    Måla din tårta med ätbart glansdamm för en extra glans. Om du vill att din tårta ska stå ut, kan du köpa lite guld eller silverglansdamm för att måla på din tårta. Kombinera glanspulvret med 1 matsked (15 ml) vatten och använd en pensel för att lägga till den i din tårta.
  • Luster damm går bäst över en ljus färg. Du kan använda vit fondant för att täcka din chokladkaka och sprida dammet på det.
  • Du kan köpa Luster Dust Online eller hos de flesta hemvaror.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 4 av 4:
    Dekorera med fondant
    1. Bild med titeln dekorera en chokladkaka steg 14
    1. Köp Fondant från din lokala mataffär. Fondant är en ätbar pasta gjord mestadels av socker och vatten som är lätt att forma och ligga över toppen av kakor. Kolla med din lokala mataffär eller bageri för att se vad fondant de har.
    • Du kan också enkelt Gör din egen fondant Genom att kombinera 1 påse marshmallows, 2 matskedar (30 ml) vatten och 4 koppar (0.5 kg) pulveriserat socker.
  • 2. Sprida pulveriserat socker över en plan yta, som ett bord eller bänkskiva. Fondant kommer att hålla sig till de flesta ytor. För att förhindra detta, damm ett bord eller bänk med pulveriserat socker. Detta kommer också att hålla den fondantprovning söta.
  • 3. Rulla din fondant med en rullande stift till din tårta. Sprid din fondant med en rullande stift tills den är ungefär storleken på din tårta. Det borde kunna täcka toppen och sidorna av kakan medan du bor /4 tum (0.64 cm) tjock.

    Dricks: Försök bara använda en bit fondant för att täcka din tårta. Annars kommer du att kunna se sömmarna av flera bitar av fondant fast.

  • 4. Lyft fondanten på din tårta med rullstiftet. Använd din rullande stift och händerna för att försiktigt lyfta din fondant och lägga den på toppen av din tårta. Se till att fondanten är centrerad och jämnt täcker toppen och sidorna av kakan.
  • 5. Släta fondanten på din tårta med händerna. Använd dina händer för att försiktigt släta fondanten på kakan. Tryck inte för hårt, annars kommer du att göra avtryck i fondanten.
  • 6. Använd en cookie cutter för att skära former ut ur överskott av fondant. Om du vill lägga till mer dekorationer av fondant ovanpå omslagsskiktet, rulla ditt överskott fondant till /4 tum (0.64 cm) tjock och använd en cookie cutter för att göra former. Du kan lägga dessa ovanpå din tårta, eller använd ätlig fondantlim för att hålla dem på.
  • Du kan göra dina fondant olika färger genom att släppa matfärg på din fondant och rulla den med en rullande stift.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Saker du behöver

    Använda frost för att dekorera

    • Kniv eller spatel
    • Rör
    • Piping väska tips

    Dekorera med fondant

    • Rullpinne
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande