Hur fixar kakkatastrofer

Bakning har sina upp och ner, och om du har hamnat med en kakkatastrof i köket, oroa dig inte! Det är troligt att du kan göra något för att rädda situationen. Oavsett om din kaka inte stiger eller slutade med en trasig eller för-klar tårta, kan du förhoppningsvis hitta en lösning för att hjälpa dig att fixa kakan eller vända den till något annat som presenteras.

Steg

Metod 1 av 4:
Fixa en tårta som inte stiger
  1. Bild med titeln Fix Cake Katastrofer Steg 1
1. Koka en obegriplig tårta som fortfarande är Doughy lite längre. Om du kolla en tårta och det fortfarande har smet i mitten, kan det inte ha haft tid att stiga än. Sätt tillbaka det i ugnen i 5-10 minuter, håll ett öga på det för att se till att du inte överdriver den. Du kan fortfarande få din tårta att stiga.
  • Bild med titeln Fix Cake Katastrofer Steg 2
    2. Smula kakan och blanda den med frost för att göra tårta bollar. Blanda i butiksköpt eller hemlagad frostning, vilket ger tillräckligt med så att blandningen kommer ihop när den kläms. Rulla blandningen i bollar, och sedan kasta i kokosnöt, sprinkles eller kakaopulver.
  • Du kan också belägga kakbollarna med smält choklad och låt dem svalna.
  • Detta trick fungerar också för en tårta som är för torr.
  • Bild med titeln Fix Cake Katastrofer Steg 3
    3. Skapa en tårta kupol av 2 tunna tårta om kakan inte stigit nog. Skiva en 1-lager kaka i hälften med en stor brödkniv för att göra 2 tunna lakan. Lägg plastfolie i en stor blandskål för att använda som en form och lägg ett lager av kakan i botten av skålen. Trim av någon extra tårta runt toppen tills du har en oftast jämn cirkel. Lägg till frost eller mousse till mitten av kakskålen du just gjort, lägg sedan det andra lagret av tårta på toppen.
  • Trim av eventuellt överskottskaka som sticker över kanten så att den passar alla i skålen.
  • Placera kakan i kylskåpet för att ställa in innan du slår ut på en tallrik. Du kan hälla smält choklad över kupolen eller slät frosten på den runda delen av kupolen för dekoration.
  • Bild med titeln Fix Cake Katastrofer Steg 4
    4. Fyll en nedsänkt kaka med godis för en festlig effekt. Om bara mitten sänks, frost kakan som vanligt, använd den som en skål för att hålla godis. Fyll den med oöppnade godis, som belagda chokladbitar, gummy björnar, frukt godis eller något annat godis du gillar.
  • Du kan också fylla den nedsänkta tårtan med mousse eller citronmassa och sätta frost över toppen istället. Detta gör en snabb och enkel pudding eller desserträtt.
  • Bild med titeln Fix Cake Katastrofer Steg 5
    5. Vänd en nedsänkt kaka i en glasskaka för att behaga den unga i hjärtat. Scoop mjukad glass i det nedsänkta centrumet av den nedsänkta kakan och släta ut det. Frysa kakan i ca 30 minuter, ta sedan ut det. Lägg till frost över toppen av glassen och runt kanterna, precis som du normalt frost en tårta, för att avsluta glasskakan.
  • För en enklare toppning, täcka kakan i vispad grädde och dekorera med maraschino körsbär.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 4:
    Arbeta på en knäckt eller trasig tårta
    1. Bild med titeln Fix Cake Katastrofer Steg 6
    1
    Göra en bagatell Från brutna tårta bitar för en härlig skiktad efterrätt. Lagstycken av kakan i en stor skål eller blandningsskål. Lägg till en sprinkling av alkohol för smak, om du vill, lägg sedan till lager av saker som pudding, frost, frukt, mousse eller vispad grädde i vilken kombination som helst. När du lagerar, lägg till tillräckligt med varje ingrediens för att sprida den över disken. Upprepa lagring tills all kakan används.
    • Gör toppen utseende extra speciell. Skapa ett slätt lager på toppen med vispad grädde eller frostning, sedan topp med chokladkrullar eller sprinkles för dekoration.
  • Bild med titeln Fix Cake Katastrofer Steg 7
    2. Täcka en knäckt tårta med frosting för att dölja sin ofullkomlighet. Frosting kommer att dölja små sprickor perfekt. Om det är svårt knäckt, använd lite frost för att försöka "lim" bitarna tillbaka tillsammans - gör det genom att sprida frosten ner i sprickan och trycka tillbaka den igen. Täck sedan hela kakan med ett tunt lager av lätt mjukad frostning, vilket skapar ett smulllag.
  • Låt den här uppsättningen, lägg sedan till ett andra, tjockare lager av isbildning för dekoration. Om det görs bra, det blir svårt att till och med märka att det var knäckt.
  • Överdriv inte Frosting Crack Infill Även för mycket frostning kommer att göra hela upplevelsen sugary och obehagligt att äta.
  • Bild med titeln Fix Cake Katastrofer Steg 8
    3. Vänd en knäckt tårta över för att skapa en slät topp. Om kakan bara har sprickor på toppen, kan du alltid bara använda botten som toppen. På det sättet har du en fin, jämn yta för att arbeta med. Basen kommer dock att vara mindre fast, så bli inte förvånad om det smuler på plattan - den här lösningen är bäst för hemmabruk.
  • Ett annat alternativ är att nivån kakan Genom att skära av ett tunt lager på toppen för att göra det smidigt. Använd en brödkniv för att skära ett jämnt lager över toppen.
  • Bild med titeln Fix Cake Katastrofer Steg 9
    4. Skapa kakabark från den trasiga kakan för en rolig behandling. Smält mjölk, mörk eller vit choklad eller godis smälter och häll den smälta choklad på ett bakplåt fodrad med pergamentpapper. Använd en spatel för att sprida den smälta chokladen ut tunt. Låt det svalna i 30 minuter, sedan smula kakan över det i ett jämnt, tunt lager. Tryck kakan i det smälta lagret. Sprida ett annat lager av choklad på toppen och låt det svalna. Choklad och kakan kommer att sättas ihop. Att tjäna, bryta sig in i enskilda bitar.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 4:
    Hantera en bränd eller överdriven tårta
    1. Bild med titeln Fix Cake Katastrofer Steg 10
    1. Trim av de brända delarna från kakan. Använd en stor brödkniv för att skära av toppen eller botten om den brinner. Trim av några brända delar runt kanterna genom att köra kniven precis under dem. Var försiktig med att trimma bara den brända delen av kakan, eftersom resten av det vanligtvis är bra.
    • Tänk på det här steget som att skrapa av det brända lagret av en bit av toast, förutom kakan är inte lika torr, så du måste använda en kniv för att försiktigt klippa de brända delarna av.
  • Bild med titeln Fix Cake Katastrofer Steg 11
    2. Borsta enkel sirap på en torr, overcooked tårta, för att fukta den. Lägg till 1 delsocker och 1 del vatten till en liten kruka och ställ det på spisen. Värm blandningen tills sockret smälter, omrör hela tiden. Ta sirapen av värmen och lägg till en smaksättning, som ett extrakt eller rum. Låt sirapen kyla och borsta ett tunt lager på toppen av kakan innan du lägger till isbildning.
  • Det kan hjälpa till att poke hål i kakan med en gaffel för att hjälpa det att absorbera sirapen.
  • Bild med titeln Fix Cake Katastrofer Steg 12
    3. Lagra en torrkaka med fuktiga ingredienser för att göra det mindre torrt. Om du inte har tid att göra en enkel sirap, applicera ett tjockt lager av smörgås i mitten av kakan. Använd sedan fuktiga ingredienser på toppen för att dekorera, till exempel frukt eller choklad.
  • Om din kaka är bara 1 lager, måste du klippa den i hälften med en stor brödkniv för att lägga till frostning till mitten.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 4 av 4:
    Lösa borttagning och skärproblem
    1. Bild med titeln Fix Cake Katastrofer Steg 13
    1. Släpp en tårta från pannan med en kniv. Om din tårta är fast i pannan, skjut en skarp kniv mellan pannan och kanten av kakan hela vägen. Använd dina händer för att spola sidorna och botten av pannan lite för att lossa kakan och låt den svalna i 15 minuter.
    • Efter 15 minuter, försök att visa kakan igen. Om det fortfarande kommer ut en röra, se förslag ovan för att vända det till bagatell, tårta bollar eller ett annat brutet kaka recept.
  • Bild med titeln Fix Cake Katastrofer Steg 14
    2
    Nivå en ojämn tårta med en skarp kniv. Ibland kan din tårta stiga ojämnt. Om det hänt med dig och du vill ha en jämn topp, använd bara en skarp brödkniv för att skära av den ojämna delen. Du har nu en jämn och smidig topp för frostning.
  • Bild med titeln Fix Cake Katastrofer Steg 15
    3. Kylkakskikt om de rinner när du försöker skära dem. Varma tårta skikt är mer benägna att smula eller riva. Om du försöker skära lager i hälften, lämna dem i kylskåpet i minst 30 minuter för att svalna, försök igen.
  • Bild med titeln Fix Cake Katastrofer Final
    4. Färdiga.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Oavsett vad som händer, låtsas att det var avsiktligt. Dina gäster kommer inte att veta något bättre!
  • Tillsätt pulveriserat socker eller kakaopulver till frostning som går av kakan. Om din frost är bara för rinnande, lägg till lite lite pulveriserat socker för att tjockna det. Fortsätt lägga till pulveriserat socker lite i taget tills du får din önskade tjocklek. För chokladhattningar kommer kakaopulver också att fungera. Piska det i väl för att du inte har några klumpar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande