Hur man eliminerar kroppslukt

Alla oroar sig för sin kroppslukt vid någon tidpunkt eller en annan. Vem har inte gjort den subtila armpitskontrollen? Lyckligtvis finns det steg du kan ta för att bli mer hygienisk och eliminera kroppslukt för gott.

Steg

Metod 1 av 3:
Hitta snabb lättnad från lukt
  1. Bild med titeln 10217 1
1. Tvätta din kropp. Om du upptäcker att du är lite illaluktande, hoppa i duschen om du har tid. Kroppslukt skapas av bakterier som gör att du luktar, så sköljer din kropp (och den del som luktar värst) kan hjälpa till att bli av med lukten snabbt. Det är dock viktigt att använda tvål eller ett antibakteriellt rengöringsmedel när du tvättar dig själv, snarare än att bara skölja med vatten.
  • När du duschar, var noga med att använda en rengöringssåpa för att skaka upp dina underarms, ljumskområdet och fötterna, tillsammans med några andra problemområden som du kan ha.
  • Bild med titeln Eliminera kroppslukt steg 2
    2. Applicera en over-the-counter antiperspirant. Antiperspiranter bildar ett block med vissa kemikalier (som aluminium) mot svettning och svettning, vilket bidrar till att eliminera kroppslukt. Många av dessa antiperspiranter varar hela dagen, men du kan behöva återanvända, speciellt om du har gjort något som att träna.
  • Till skillnad från en deodorant eliminerar antiperspiranter faktiskt svettningen, medan deodorant enkelt maskerar lukten.
  • Det har skett mycket tal om huruvida antiperspiranter som innehåller aluminium orsakar bröstcancer eller Alzheimers, men medicinsk forskning har aldrig bevisat en länk mellan de två (eller mellan bröstcancer och parabener), så det borde vara säkert att använda.
  • Bild med titeln Eliminera kroppslukt steg 3
    3. Använd en deodorant för att snabbt täcka upp kroppslukt. Svettning är inte dåligt för dig (om det inte är överskott och indikativ för ett större problem) så att du inte vill eliminera det helt. Svettning tjänar det mycket utilitära syftet att kyla din kropp, men du kan hantera din svettning så att det inte händer vid olämpliga tider. Deodorant täcker upp lukten, eller eliminerar det helt, medan han inte blir av med själva fukten.
  • Vissa deodoranter varar längre än andra. Om du letar efter en snabb fix till dina kroppsluktproblem, använd eventuell deodorant som du kan hitta. Om du vill hålla dig lukt av färska under längre perioder, överväga att investera i en kvalitet deodorant.
  • Bild med titeln Eliminera kroppslukt steg 4
    4. Använd en väteperoxidblandning. Om du är hemma och inte har någon deodorant eller antiperspirant till hands, försök att blanda en tesked på 3% väteperoxid med en kopp vatten.
  • Rör om blandningen ihop och doppa sedan en tvättduk i lösningen. Gnugga den våta tvättduken under dina armhålor för att lindra någon kroppslukt du kan ha.
  • Bild med titeln Eliminera kroppslukt steg 5
    5. Gnugga hand sanitizer på dina armhålor. Om du är på en riktigt snäv plats och måste eliminera kroppslukt så fort som möjligt, kan du använda handrengöringsmedel för att bli av med lukten. Att använda handtvättmedel som en lättnad från kroppslukt:
  • Squirt en liten mängd hand sanitizer i din hand. Använd din hand för att gnugga sanitizern på dina armhålor. Sanitizer hjälper till att bekämpa bakterierna som orsakar att du luktar.
  • Bild med titeln Eliminera kroppslukt steg 6
    6. Använd oljebläckpapper. Om du svettar tungt och är rädd att du kanske börjar lukta, använd en oljeblottare för att torka upp svetten. Dessa papper är mycket effektiva för att absorbera fukt, så gnugga en av papper under din armpit (eller någon annanstans du svettar) för att förhindra att du börjar lukta.
  • Bild med titeln Eliminera kroppslukt steg 7
    7. Gnugga en alumsten på området som avger lukten. Alum är ett mineral som innehåller egenskaper som kan bidra till att bekämpa bakterierna som skapar kroppslukt. För att använda en alunsten, gnider du på din armhålo på samma sätt som du skulle applicera deodorant.
  • Om du svettar, överväga att tvätta stenen efter att du har applicerat den på din hud.
  • Bild med titeln Eliminera kroppslukt steg 8
    8. Gnugga lera på de stinkigaste områdena i din kropp. Om du är ute i naturen och inte har någon deodorant eller antiperspirant till hands, försök att gnugga lite lera på dina armhålor eller fötter och låta lera torr. När det har torkat, tvätta det. Syftet med att göra detta är att torka ut och ta bort död hud och gammal svett som kan orsaka din kroppsluk, mycket på samma sätt som en lera mask fungerar.
  • Bild med titeln Eliminera kroppslukt steg 9
    9. Spritz problemområdena med ättika. Om du hellre inte använder butiksköpta produkter, försök att använda några naturliga läkemedel för att lösa ditt kroppslukt problem snabbt. Vinäger är en naturlig antiseptisk som kan hjälpa till att döda bakterier eller svampar i dina problemområden (som dina fötter eller dina underarmar). Spritz lite vit eller äppelcider på dessa områden och torka sedan huden.
  • Du kan också späda vodka med vatten och spritz det på dina underarms. Detta var berömt beskrivet av Joan Rivers som en "Gamla Broadway-trick" att hon själv använder.
  • Om ättika är inte riktigt din sak, kan du prova andra naturliga sterilisatorer som Tea Tree Oil eller Witch Hazel, som båda har en liknande effekt som vinäger.
  • Bild med titeln Eliminera kroppslukt steg 10
    10. Använd utspädd citronsaft. Citronsaft är tänkt att vara ett naturligt antibakteriellt och antifungalt medel. På grund av detta kan det användas som snabb lättnad från kroppslukt. För att applicera citronsaft till dina armhålor eller fötter, kan du antingen hälla citronsaft på en ren tvättduk eller gnugga en skivad citron på problemområdet.
  • Men du kan behöva experimentera med hur mycket citronsaft du sätter på din hud. Citronsaft är mycket surt, vilket innebär att det kan få din hud att bli irriterad. Om du upptäcker att så är fallet, tvätta citronsaften och vänta ett par timmar innan du applicerar en mindre mängd citronsaft till området.
  • Du kan också försöka spädning av citronsaften med vatten.
  • Metod 2 av 3:
    Öva god hygien för att eliminera kroppslukt
    1. Bild med titeln Eliminera kroppslukt steg 11
    1
    Ta duschar regelbundet. Som nämnts ovan kan du snabbt ta med en dusch med att bli av med kroppslukt. Var noga med att duscha varje dag och löda dina problemområden kan hjälpa till att hålla dig att känna dig rengöring och fräsch medan du gör dina dagliga aktiviteter. När du duschar:
    • Se till att du använder ett exfoliant ett par gånger i veckan. Detta kan hjälpa till att tvätta bort smuts, död hud och bakterier, som alla kan spela en roll för att skapa kroppslukt. Du kan köpa exfoliants på ditt lokala apotek, eller du kan maka dina egna naturliga exfoliants.
  • Bild med titeln Eliminera kroppslukt steg 12
    2. Håll din hud torr. Bakterier som en miljö med massor av fukt, mat att äta, värme och de korrekta nivåerna av pH och natriumkoncentration, som alla kan hittas i vikar av fuktig hud. På grund av detta är det viktigt att torka av huden när den blir fuktig, om fukten är från att ta en dusch eller svettning.
  • Använd en handduk eller oljebläckpapper för att torka av svett och annan fuktighet.
  • Efter en dusch, överväga att applicera pulver till områden som din armhålor för att bekämpa fuktighet.
  • Om du har utövat eller utfört en annan aktivitet där du svettar kraftigt, ändra dina kläder efteråt för att hålla dig fräsch och torr.
  • Bild med titeln Eliminera kroppslukt steg 13
    3
    Raka dina underarmar regelbundet. Detta kan gälla både män och kvinnor, även om kvinnor oftast raka sina armhålor. Att bli av med håret i dina armhålor kan hjälpa till att minska mängden kroppsluk du har, eftersom hår absorberar luktar lätt - om du har mindre hår, kommer det att bli mindre chans att kroppslukan absorberas.
  • Bild med titeln Eliminera kroppslukt steg 14
    4. Använd andningsbara tyger. Det finns vissa syntetiska material som inte andas mycket bra om de inte är speciellt utformade för det ändamålet (som polyesterblandningar). Om du verkligen är orolig för kroppslukt slitage tyger som bomull, ull eller silke som de suger upp fukt och har bättre andningsförmåga, vilket innebär att du sannolikt kommer att svilla mindre och skapa mindre kroppsluk.
  • Du kan också bära en bomull eller silke undershirt under dina kläder för att suga upp din svett och kroppsfuktighet så att din kroppsluk inte suger i dina yttre leksaker.
  • Bild med titeln Eliminera kroppslukt steg 15
    5
    Tvätta dina kläder regelbundet. Som nämnts ovan kan kroppslukt sippra in i dina kläder. Om du svettar tungt i en skjorta och låt skjortan torka utan att tvätta det, det finns en mycket bra chans att den skjortan kommer att lukta dåligt nästa dag. Försök att tvätta dina kläder varje gång du svettar i dem för att hålla dem, och själv, luktar fräsch.
  • Metod 3 av 3:
    Att göra livsstilsförändringar för att eliminera lukt
    1. Bild med titeln Eliminera kroppslukt steg 16
    1
    Försök att äta en hälsosam kost. Vad du äter kan påverka hur du luktar. Om du har problem med kroppslukt, försök att rensa av vissa livsmedel, inklusive skräpmat, och upp ditt intag av andra. Dessa livsmedel inkluderar:
    • Livsmedel för att undvika: stora mängder rött kött, vitlök och lök, kryddig mat och tungt bearbetade livsmedel som innehåller höga mängder socker. Alla dessa livsmedel kan göra din kropp lukt sämre. Du bör också undvika koffeinfria drycker som de kan lägga till kroppslukt.
    • Några livsmedel till Ät är: lövgrönsaker, helkorn, råmuttrar och frön, friska oljor (olivolja, lax, avokado, etc.) och fytonäringsämnen som rensar dina insidor (som persilja, koriander, selleri, minter, salvia, rosmarin, timjan och oregano.
  • 2. Främja gut hälsa. Några intensiva fall av kroppslukt kan orsakas av ett problem med din tarm. Din tarm kanske inte kan helt smälta vissa livsmedel, vilket i sin tur kan leda till en ökning av kroppslukt. Du kan försöka öka din guthälsa hemma, men om det fortsätter att vara ett problem bör du söka hjälp av en läkare. Sätt att öka din gut hälsa inkluderar:
  • Att ta ett probiotiskt tillägg för att hjälpa till att öka din tarmkvalitet.
  • Ta matsmältningsenzymer med dina måltider eller ta lite äppelcidervinäger för att hjälpa till med att hjälpa din matsmältning.
  • Bild med titeln Eliminera kroppslukt steg 18
    3. Ta ett vete gräs eller klorofylltillskott. Klorofyllitillskott antas fungera som naturliga deodorizers, vilket kan hjälpa dig att hålla dig från att bli illaluktande hela dagen. Lägg till ett klorofylltillskott till din normala vitaminregim.
  • Bild med titeln Eliminera kroppslukt steg 19
    4
    Eliminera stress. Stress stimulerar de apokrina körtlarna, som är en typ av körtel som orsakar kroppslukt. Det betyder att när du är orolig eller arg och stress är du mer benägna att producera mer kroppslukt.
  • Meditation kan hjälpa till att skära ner den mängd stress du känner. Meditera i 15 minuter varje dag och du kan upptäcka att din stress blir mer hanterbar (och därför kommer du att lukta bättre).
  • Yoga är ett annat bra sätt att skära ner på din stress.
  • Bild med titeln Eliminera kroppslukt steg 20
    5
    Prova en detox. Medan det finns lite vetenskapligt bevis för att stödja de helande egenskaperna hos en rengöring, rapporterar många människor positiva erfarenheter från processen. Rengör din kropp, speciellt om ditt kroppslukt problem kommer från din tarm eller maten du har ätit, kan hjälpa till att minska kroppslukt och sätta dig på vägen mot luktande rent och fräsch.
  • Det finns många olika typer av detoxer, så planerar du att prata med din läkare innan du försöker en, särskilt en av de strängare rengöringarna. Detta är särskilt viktigt att göra om du har ett medicinskt tillstånd.
  • Vissa hävdar att du kanske kan få ännu mer från din detox om du innehåller en ånga eller infraröd bastu, även om det också ännu inte har vetenskapligt verifierat.Försök använda bastun 2-3 gånger i veckan för att hjälpa detox och minska kroppslukt.
  • Bild med titeln Eliminera kroppslukt Steg 21
    6
    Håll hydratiserad. Att dricka mycket vätska hela dagen kan hjälpa till att tvätta toxinerna i din kropp. Detta kan bidra till att främja god guthälsa, vilket i sin tur kan göra dig mindre illaluktande.
  • Den genomsnittliga vuxna kvinnan behöver i allmänhet 2.2 liter (0.6 US Gal) av vatten, medan den genomsnittliga vuxna mannen behöver i allmänhet 3 liter (0.8 US Gal).
  • Vissa människor har också haft positiva erfarenheterdränkande varmt vatten med en pressning av citronsaft för att hydrera och avgifta.
  • Bild med titeln Eliminera kroppslukt steg 22
    7
    Träna regelbundet. Även om det här låter kontraintuitivt eftersom träning gör att du svettar, kan du få mycket fysisk träning faktiskt hjälpa till att bekämpa kroppslukt på lång sikt. Träning kan hjälpa dig att svettas ut toxiner som har byggt upp i din kropp som potentiellt kan orsaka kroppslukt.
  • Men var noga med att ta en dusch när du har tränat och torka av noggrant, som nämnts ovan.
  • Bild med titeln Eliminera kroppslukt steg 23
    8. Kontakta din läkare om kroppslukt är ett permanent problem. Om du har försökt ovanstående steg och ingenting verkar eliminera din kroppslukt, kan du ha ett medicinskt tillstånd som orsakar lukten. Gå till en läkare eller dermatolog för att diskutera din kroppslukfråga och få en diagnos. Du kan diagnostiseras med bromhidros, ett tillstånd som får människor att ha överdriven kroppslukt
  • Läkare kan förskriva receptbelagda antiperspiranter. Dessa kan orsaka hudirritation, så se till att du bara använder det här om du har en faktisk medicinsk fråga (som bromhidros eller hyperhidros).
  • Botox kan också blockera svettkörtlar och eliminera din svettning. Återigen vill du inte göra det om du inte har ett verkligt medicinskt problem, eftersom det är både dyrt och smärtsamt. Effekterna får bara vara i några månader och är inte alltid en långsiktig lösning.
  • Tips

    Försök inte lägga parfym i dina armhålor. Det kommer bara att göra lukten värre och kommer troligen att orsaka extrem irritation och rodnad.
  • Blanda inte för många tvål, deodorant, parfym, etc. Eftersom de olika dofterna inte alltid blandar sig mycket bra.
  • Blöt dina fötter i ett saltbad. Eftersom fötterna är ett av problemområdena, kan ibland blötlägga dem i ett saltbad hjälpa till att minska lukt. Saltet dödar bakterierna, vilket eliminerar orsaken till lukten.
  • Applicera talkpulver till armhålorna i dina kläder och gnugga den (ta bort bevisen på mörka kläder genom att gnugga det från utsidan). Applicera det också på din hud efter deodorant, men gnugga inte in det.
  • Om du har kroppslukt kan det bero på svamptillväxt. Anti-svamp schampo, applicerad på armhålorna medan duscha (skum det upp och lämna den på i tre minuter), kan fungera underverk mot detta problem. Kontakta din läkare för starkare mediciner, eftersom de bara tenderar att vara recept.
  • Om du lider av fotlukt, bör du bära strumpor i dina skor (helst bomull, som absorberar fukt och torkar snabbare) och ändra dem åtminstone dagligen för att hålla fötterna torra.
  • Om du tar receptbelagd medicin, kontakta din läkare, eftersom vissa mediciner kan orsaka kroppslukt, svettning, etc.
  • Ändra dina ark ofta och använd vita lakan eftersom de kan blekas. När allt kommer omkring spenderar du åtta timmar varje dag i din säng på dina lakan.
  • Köp behållare (liknande barnservetter) med engångsrengöringsark för lite snabb och enkel fräschning. Vad som fungerar lika bra är en del pappershandduk, blött med en liten gnidningsalkohol, i en dragkedja.
  • Varningar

    Lägg inte på Köln för att maskera luktar - det kommer att göra saken värre.
  • Om du använder en rakhyvel för att raka, se till att rakhyveln är ren innan du rakar. Du kan rengöra rakhyvel med desinfektionsmedel eller antiseptisk.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande