Hur man får bensin luktar ur kläder

Det kan vara en smärta att spilla bensin på din kläder medan du pumpar gas. Medan det kan känna att du aldrig blir av med lukten, det finns faktiskt några tips och tricks som kan ta bort lukten. Först slang ner dina kläder och lufttorka dem. Gör lite lätt handtvätt innan du slänger dem i en tvättmaskin på en hög värmeinställning. Om fläckar kvarstår efter att ha tvättat kläderna, kan dessa behandlas med saker som babyolja eller diskmedel. Med en liten bit av armbågsfett kan du bli av med en oönskade bensinlukt på dina kläder.

Steg

Del 1 av 3:
Behandla kläderna innan de tvättar dem
  1. Bild med titeln Få bensin lukt ut ur kläder Steg 1
1. Slang ner kläder mättad med bensin. Ta dina kläder ute och slappna ner det. Försök att skölja ut så mycket bensin som möjligt. Detta är särskilt viktigt för kläder som är mycket mättat i bensin, eftersom det kan vara en fara för att tvätta bensin-sackade kläder i en tvättmaskin.
  • Om du inte har en slang kan du skölja kläder under en kran.
  • Bild med titeln Få bensin lukt ut ur kläder Steg 2
    2. Lufttorka kläderna i 24 timmar. Hitta en plats att hänga kläderna ute, till exempel en balkong eller klädstreck. Häng kläderna på linjen och låt den luft utomhus i 24 timmar.
  • Kontrollera prognosen. Om det kommer att regna, vänta tills vädret rensar upp för att behandla dina kläder.
  • Om du absolut inte kan hänga kläderna utomhus, borde ett välventilerat rum i ditt hem göra tricket. Häng kläderna där tills de är torra.
  • Bild med titeln Få bensin lukt ut ur kläder Steg 3
    3. Förtvätta kläderna med mekanikens handtvål. Innan du kastar kläderna i en tvättmaskin, hämta lite mekanikens handtvål på en maskinvara eller varuhus. Använd detta för att skumma alla oljiga eller oljiga fläckar innan du slänger dina kläder i tvättmaskinen.
  • Leta efter mekanikerens tvål som har lanolin listat på ingredienserna. Märke för de bästa resultaten.
  • Del 2 av 3:
    Tvätta kläderna
    1. Bild med titeln Få bensin lukt ut ur kläder Steg 4
    1. Tvätta kläderna ensamma. Lägg inte några andra kläder i tvättmaskinen med bensinskötta kläder. Detta kan orsaka andra kläder att absorbera lukten av bensin eller bli färgad.
  • Bild med titeln Få bensin lukt ut ur kläder Steg 5
    2. Använd den högsta värmeinställningen. Titta på dina kläder "Tillverkarens etikett. För att bäst behandla lukten av bensin, bör du använda den högsta värmeinställningen som kläderna kan tolerera.
  • Om du är osäker på hur hög värmeinställning du kan tolerera, sök sökordet online och titta på tvättriktlinjer.
  • Bild med titeln Få bensin lukt ut ur kläder Steg 6
    3. Lägg till ammoniak och extra tvättmedel. Du kan köpa ammoniak i de flesta stormarknader och hårdvaruaffärer. Lägg till en kvart kopp ammoniak och lite extra tvättmedel till tvätten. Detta bör hjälpa till att tvätta bensinlukten.
  • Alternativt kan du lägga till 1 kopp (240 ml) vinäger till tvätten. Vinäger är en utmärkt deodorizer.
  • Bild med titeln Få bensin lukt ut ur kläder Steg 7
    4. Häng dina kläder för att torka. Placera inte dina kläder i torken efter att ha tvättat det. Istället hänger du kläderna för att torka ut eller på ett torkställ. Det är väldigt farligt att lägga kläder som har blivit blötläggt med bensin i torken, eftersom bensin är brännbar.
  • Del 3 av 3:
    Ta bort inbyggda fläckar
    1. Bild med titeln Få bensin luktar ur kläder Steg 8
    1. Neutralisera fläckarna och luktar med kaffebryggor eller bakpulver. Om det finns fläckar på dina kläder, kan de ha en lukt. Innan du försöker tvätta fläckarna, strö bakpulver eller kaffebryggare på fläckarna. Detta kommer att hjälpa till att neutralisera lukten. Låt kaffegrunden eller bakpulver sitter på fläcken i några timmar innan du borstar av dem och tvättar fläcken.
  • Bild med titeln Få bensin luktar ur kläder Steg 9
    2. Ta bort fläckar med diskmedel. Flytande diskmedel som är gjord till målfett kan hjälpa till att ta bort bensinfläckar. Gnugga försiktigt tvättmedlet i fläckarna tills de lyfter. Skölj sedan plagget och tvätta det i tvättmaskinen som vanligt.
  • Kom ihåg att du alltid ska hänga torrt kläder som kom i kontakt med bensin.
  • Bild med titeln Få bensin luktar ur kläder Steg 10
    3. Prova babyolja. Babyolja kan också hjälpa till att lyfta bensinfläckar. Du kan hälla babyolja direkt på fläckarna och gnugga fläckarna ut. Du kan också kasta trasor som blötläggs med babyolja i tvättmaskinen med dina bensinfärgade kläder.
  • Bild med titeln Få bensin luktar ur kläder Steg 11
    4. Skicka dina kläder till en kemtvätt. Tyvärr, ibland är bensinlukten på dina kläder trots dina bästa ansträngningar. Även om detta kan vara frustrerande kan professionella tjänster hjälpa till. Om du inte kan få fläckar eller luktar ur dina kläder hemma, kontakta en lokal kemtvätt. Du kan hitta kemtvättar online. Om din klädsel har varit mycket färgad eller skadad av bensin, kan professionella kemtvättstjänster hjälpa till att behandla dina kläder.
  • Varningar

    1. Använd inte blekmedel med ammoniak innan, under, eller efter användning i tvättmaskinen, eftersom blandningen kan skapa en giftig gas.
    2. Använd inte en torktumlare på kläder som kan ha bensinkontakt på grund av den ökade risken för förbränning.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande