Hur man fixar illaluktande plastbehållare

Plastbehållare är otroligt lämpliga för att lagra mat, men de kan också haka dåliga luktar. Oavsett om det är plast-y-lukten av behållaren själv eller lukten av maten av dagar förbi, kan luktar ingrain sig i behållaren och vara ganska envis. Försök handtvätt, rengöring med ättika och bakpulver, eller absorbera lukten med olika absorberande medel. Med lite ansträngning kommer din behållare att vara luktfri och redo att användas!

Steg

Metod 1 av 3:
Använda tvål och vatten
  1. Bild med titeln Fixa illaluktande plastbehållare Steg 1
1. Ta bort all matrester. Om du försöker få mat luktar ut ur plastbehållaren, se till att du har tagit bort alla matskrot. Om du har problem med att få mat förblir av insidan, försök att använda ett objekt som en spatel och skrapa maten av, eller springa varmt vatten på behållaren och skrubba av torkad mat.
  • Torka bort fett eller olja. Även om du har blivit av med matskrot, kan du fortfarande ha en oljig rest på din behållare. Torka behållaren noggrant med en pappershandduk för att absorbera olja eller fett.
  • Bild med titeln Fixa illaluktande plastbehållare Steg 2
    2. Blötlägg behållaren i vatten och diskmedel. Blötläggning av behållaren kan lätta ut envisa dåliga lukt. Fyll på diskbänken eller en stor skål med varmt vatten och häll sedan i en generös mängd diskmedel. Låt behållaren suga i minst trettio minuter.
  • Om bara blötläggning av behållaren tog inte bort lukten, skrubba behållaren med en skrubbborste medan den fortfarande är nedsänkt i vattnet. Detta bör arbeta tvålen i behållaren, så att den kan hämta den förekommande lukten.
  • Bild med titeln Fixa illaluktande plastbehållare Steg 3
    3. Torka behållaren. Ta behållaren ur tvålvattnet. Ge det en snabb sköljning för att tvätta bort tvålrester. Torka behållaren med en trasa eller pappershandduk. Sedan sniffa det för att se om lukten har gått.
  • Bild med titeln Fixa illaluktande plastbehållare Steg 4
    4. Sätt behållaren i diskmaskinen. Se till att din plastbehållare är diskmaskin säker, håll den i diskmaskinen och sätt den genom en cykel. Diskmaskinens höga värme kan fungera till ta bort lukten Om du inte har kunnat ta ut det genom handtvätt.
  • Sätt behållaren på toppstället för att förhindra vridning.
  • Metod 2 av 3:
    Med hjälp av ättika och bakpulver
    1. Bild med titeln Fixa illaluktande plastbehållare Steg 5
    1. Gör en ättika och bakande läskblandning. Om du inte hade någon lycka med bara tvål och vatten, kan du behöva använda mer kraftfulla rengöringsredienser. Ta en stor skål eller kruka och häll i en kopp vit vinäger. Lägg sedan till ¼ kopp bakpulver. Rör bakpulveret i ättika tills de blandas.
  • Bild med titeln Fixa illaluktande plastbehållare Steg 6
    2. Lägg till plastbehållarna och lite vatten. Släpp plastbehållarna i skålen med ättika och bakpulver, kom ihåg att också lägga till locken. Lägg sedan till tillräckligt med vatten så att behållarna är helt nedsänkt. Rör om blandningen i skålen med en stor sked.
  • Bild med titeln Fixa illaluktande plastbehållare Steg 7
    3. Låt plastbehållaren suga. Håll plastbehållaren i blandningen i 24-48 timmar. Detta tillåter ättika och bakpulveret att noggrant arbeta för att deodorera behållaren.
  • Bild med titeln Fixa illaluktande plastbehållare Steg 8
    4. Sätt plastbehållaren i diskmaskinen. Bakpulver och ättika borde ha deodoriserat behållaren. Emellertid kan vinäger lämna sig bakom en stark doft. Det är därför du borde lägga behållaren i diskmaskinen direkt efter att behållaren är klar blötläggning i blandningen.
  • Om du inte har en diskmaskin, skruva noggrant med vatten och diskmedel.
  • Metod 3 av 3:
    Absorberande och maskering luktar
    1. Bild med titeln Fixa illaluktande plastbehållare Steg 9
    1. Absorbera lukten med hjälp av salt. Om du tvättar och blötlägger behållaren fungerar inte för att absorbera lukten, kan du placera absorberande medel inuti plastbehållaren som kommer att absorbera dåliga luktar. Salt är ett sådant ämne som kan användas för att absorbera lukt. Lägg till en stor nypa salt till insidan av behållaren och lämna den i en klump i mitten. Täck sedan med locket och lämna det över natten. Var noga med att torka ut saltet innan du använder behållaren.
  • Bild med titeln Fixa illaluktande plastbehållare Steg 10
    2. Placera skrynklig tidning i behållaren. Tidningen kan också absorbera dåliga luktar kvar i plastbehållare. Ta flera lakan av tidningen, sedan riva och smula dem och placera dem inuti behållaren med locket på. Papperet bör suga upp de dåliga luktarna om du lämnar det där i 24-48 timmar.
  • Tvätta behållaren efter att ha tagit ut tidningen, eftersom tidningen kan vara smutsig.
  • Bild med titeln Fixa illaluktande plastbehållare Steg 11
    3. Använd kaffegrund. Kaffe grunder är bra på absorberande lukt. Efter att ha gjort morgonkaffe, placera den använda kaffebryggan i plastbehållaren. Begagnade kaffebryggare fungerar bättre än färska. Sätt locket på och låt grunderna sitta i behållaren i ungefär en dag tills lukten är borta.
  • Bild med titeln Fixa illaluktande plastbehållare Steg 12
    4. Sätt behållaren i solen. Placera den öppna plastbehållaren ute på en solig dag. Solen har stora luktkämpande förmågor, och lämnar behållaren öppen kommer att tillåta behållaren att lufta ut.
  • Om du inte kan lägga behållaren direkt ute, kan du också bara lägga den på en solig fönsterbrädan.
  • Bild med titeln Fixa illaluktande plastbehållare Steg 13
    5. Använd vanilj extrakt. Vanilla extrakt har en kraftfull, trevlig lukt som kan maskera den dåliga lukten av din plastbehållare. För att använda vanilj extrakt, lägg några matskedar vatten i behållaren tillsammans med några droppar av extrakt, stäng sedan behållaren. Du kan också hälla vaniljen på en trasa, lägg tyget i behållaren och stäng locket och lämnar vaniljen för att genomtränga behållaren i flera timmar.
  • Tips

    Om illaluktande plastbehållare är ett återkommande problem, överväga att investera i glasbehållare. Även om det är mer bräckligt, absorberar glaset inte lukt eller fläck som plast gör. Det kommer också inte med en obehaglig plast-y lukt.
  • Undvik microwaving mat i plastbehållare. Detta kan ingå matlukt i plasten.
  • I allmänhet, desto billigare eller mjukare, desto mer sannolikt kommer det att lukta dåligt. Om du kan, försök alltid sniffa plastbehållaren innan du köper för att se om den har en plast-y lukt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande