Hur man badar när vatten är knappt

Även när vatten är knappt, behöver du fortfarande hålla ren. Lyckligtvis har du några alternativ tillgängliga för dig, som att ta ett svampbad, eller om du har lite mer vatten, en marindusch. Du kan också vidta åtgärder för att spara vatten i duschen, även om vatten inte är knappt i ditt område.

Steg

Metod 1 av 4:
Tar ett svampbad
  1. Bild med titeln bada när vatten är knappt steg 6
1. Fyll en hink med varmt vatten och bakpulver. Lägg till 3 koppar (710 ml) varmt vatten till en metallhink. Rör om ca 3 matskedar (44 ml) bakpulver. Försök att inte lämna några korn i botten.
  • Bild med titeln bada när vatten är knappt steg 7
    2. Tvätta håret i blandningen. Blöt ditt hår i vattnet och kamma det hela vägen. Doppa ut vattnet och upprepa processen. Lämna ditt hår vått i en handduk.
  • Bild med titeln bada när vatten är knappt steg 8
    3. Påfyll hinken med varmt vatten och mindre bakpulver. Lägg till ca 3 koppar (710 ml) varmt till varmt vatten till en hink. Lägg till 1 tesked (4.9 ml) Bakpulver till vattnet. Rör om blandningen för att kombinera.
  • Bild med titeln bada när vatten är knappt steg 9
    4. Skruva din kropp med blandningen. Skrubba ner hela kroppen, sköljning av tyget ofta. Du kan använda lite tvål på håriga områden, men bara lite. Använd vatten på trasa för att skölja bort det.
  • Använda för mycket tvål betyder att du måste skölja det, vilket är svårt att göra med ett svampbad.
  • Medicinska försörjningsbutiker bär emellertid också produkter som inte kräver mycket vatten att använda, såsom ingen sköljvätska.
  • Bild med titeln bada när vatten är knappt steg 10
    5. Skölj ditt hår med 2 koppar (470 ml) till 3 koppar (710 ml) vatten. Sätt färskt vatten i bassängen. Dunk ditt huvud i bassängen, få det helt vått. Använd en kam för att ta bort smuts och bakpulver. Dunk igen om du behöver, och torka sedan per vanligt.
  • Metod 2 av 4:
    Med torra metoder
    1. Bild med titeln bada när vatten är knappt steg 11
    1. Använd barnservetter för att städa dig om du inte har någon tillgång till vatten. De kommer inte att få dig helt ren, men de kommer att hjälpa. Var noga med att använda mer än en torka som var och en blir smutsig.
    • Applicera lotion efter att du använder barnservetterna för att fukta din hud.
  • Bild med titeln bada när vatten är knappt steg 12
    2. Spray i torrschampo. Håll det torra schamponet om en fot från ditt huvud, som syftar precis vid rötterna. Börja med nog för att täcka ditt hår, men spruta inte för mycket. Låt det sitta i några minuter, använd sedan dina händer för att gnugga det. Du kan också borsta den i. Om ditt hår fortfarande ser oljigt ut, kan du försöka igen.
  • Bild med titeln bada när vatten är knappt steg 13
    3. Applicera deodorant på natten. För att hålla dig luktande bra mellan duschar, kan du tillämpa deodorant. Försök att tillämpa det på natten och på morgonen. Applicera det en natt ger det en chans att arbeta i en fuktfri miljö.
  • Bild med titeln bada när vatten är knappt steg 14
    4. Undvik tätt passande kläder. När du inte duschar så mycket, vill du stanna så cool som möjligt. De hetaste områdena i din kropp kommer att lukta mest. Look-passande kläder hjälper dig att hålla dig cool i dessa områden och luktar mindre.
  • Metod 3 av 4:
    Tar en marindusch
    1. Bild med titeln bada när vatten är knappt steg 1
    1. Vänd duschen i 30 sekunder. Slå på vattnet tillräckligt länge för att bara få dig våt, ca 30 sekunder. Se till att du får ditt hår och hela kroppen våt på denna tid, stäng sedan av duschen.
  • Bild med titeln bada när vatten är knappt steg 2
    2. Stäng av duschen och skum med tvål. Med vattnet, fortsätt att skaka upp din kropp. Sätt schampo i ditt hår och gnugga det bra. Tvål upp din kropp. Fortsätt tills du har hela din kropp täckt i tvålskinn.
  • Bild med titeln bada när vatten är knappt steg 3
    3. Raka efter behov. Medan vattnet är av, ta dig tid att raka. Om du behöver lite vatten för att skölja bort rakhyveln från tid till annan, fyll en gammal kopp med vatten. Då bara agitera det i vattnet för att rengöra det innan du går vidare.
  • Bild med titeln bada när vatten är knappt steg 4
    4. Slå vattnet på och skölj med tvål. Vänd vattnet igen. Börja med ditt hår, börja skölja av tvålen. Skölj från toppen ner så att du inte lägger till tvål tillbaka till områden du redan har sköljt. Lämna duschen bara tillräckligt länge för att skölja bort hela din kropp.
  • Bild med titeln bada när vatten är knappt steg 5
    5. Upprepa processen för balsam. Om du behöver använda balsam, stäng av vattnet igen och lather upp med balsam. När du är klar, vrid vattnet igen för att skölja ut det. Alternativt, använd en inlämningsbehållare som inte behöver sköljas ut.
  • Metod 4 av 4:
    Spara vatten vid badning
    1. Bild med titeln bada när vatten är knappt steg 15
    1. Minska antalet duschar du tar. Om du tar en dusch varje dag är du inte ensam. Men det mesta behöver du inte duscha det ofta för att vara ren. Försök att minska antalet duschar du tar tills du når en jämvikt att ta färre duschar och stannar fortfarande relativt ren.
    • Ibland kommer duscha varannan dag att göra, och vissa människor duschar en gång i veckan.
  • Bild med titeln bada när vatten är knappt steg 16
    2. Välj ett lågflödesduschhuvud. Dessa duschhuvud använder mindre vatten per minut, så du sparar vatten medan du använder dem. För det mesta kan du inte ens berätta skillnaden mellan ett lågflöde duschhuvud och vanligt duschhuvud.
  • Det hjälper också att inte vända vattnet på fullblast.
  • Du kan hitta dessa på de flesta hemförbättringsbutiker. Typiskt, körningen om samma pris eller lite mer än ett konventionellt duschhuvud. För det mesta kan du installera dem själv.
  • Bild med titeln bada när vatten är knappt steg 17
    3. Ta kortare duschar. Ett annat alternativ är att bara försöka förkorta din dusch så mycket som möjligt. Medan en varm dusch känns bra på dina muskler, slösar det mycket vatten. Försök att ta en dusch så fort du kan. Börja med Timing själv, och försök sedan minska din dusch med 30 sekunder varje dag.
  • Bild med titeln bada när vatten är knappt steg 18
    4. Dusch istället för att ta ett bad. Fyllning av ett badkar tar mycket mer vatten än att bara ta en snabb dusch. När du kan, välj en dusch istället. När du behöver ta ett bad, fyll bara upp ungefär om en fjärdedel av vägen.
  • Bild med titeln bada när vatten är knappt steg 19
    5. Dela ett bad. Du och din partner kan hoppa in i badet eller duscha ihop istället för att använda två gånger vattnet för att bada separat. Barnen kan också dela ett bad, vilket hjälper till att spara vatten.
  • Naturligtvis, om dina barn inte är bekväma att bada tillsammans, är det inte en bra idé att tvinga dem. Du kan också låta dem bära baddräkter för integritet.
  • Tips

    Fixa droppar omedelbart.Mycket vatten går förlorat varje dag genom en droppkran eller en löpande toalett. Sätt en stor behållare under droppområdet för att fånga vattnet för senare användning.
  • När du först vrider duschen är vattnet kallt.Använd en hink för att fånga vattnet tills det värms upp.Ställ in det vattnet åt sidan för andra användningsområden, som vattenverk eller spolning av toaletten.
  • Använd inte bakpulver. Det är dåligt för din hud och hår. Använd bara en kroppsvask.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande