Hur man lagar biffstreck

Beef Tripe är en typ av mat som härrör från fodret av en av en kos fyra magkammare. Tripe (som kan komma från många andra djur, men vanligtvis hovdjur) äts över hela världen som en viktig ingrediens i Många lokala kök. Tripe är förvånansvärt mångsidigt - det kan införlivas i ett stort antal olika rätter, inklusive soppor, stekfries och till och med traditionellaPastas. Om du inte är van vid att äta mat som gjorts av ett djurs inre organ, kan utsikterna att bita i en stor hög med tripe vara skrämmande, men oroa dig inte - med den här guiden, förbereder en välsmakande tripprätt en snap!

Ingredienser

  • Beef Tripe
  • Bergsalt
  • Vatten
  • Väteperoxid
  • Örter och kryddor, som persilja, kryddnejlika, pepparkorn eller buktblad
  • Grönsaker, såsom lök, selleri, koriander eller morötter

Steg

Del 1 av 3:
Rengöring och förberedelse av Tripe
  1. Bild med titeln Cook Beef Tripe Steg 1
1. Inspektera tripan för renlighet. Eftersom Tripe är gjord av kosens mage kan det innehålla rester av koens sista måltid, som du inte vill äta. Tripe säljs på Butchers butiker i flera sorter - "grön," "rengöras," och oftast i Nordamerika, "blekt." Varje variation av Tripe kräver olika rengöringsprocedurer, så det är viktigt att veta vilken av följande typer av tripe du arbetar med innan du börjar:
  • Grönt tripe är magbeklädnaden i stort sett oförändrat från det sätt det kom ut ur koen. Som namnet antyder har den en grön eller gråaktig färg. Det måste tömmas ordentligt och rengöras före tillagning (se nedan).
  • Rengöras tripe är tripe som har sköljts och rengjorts för att ta bort mageinnehållet. Det är lättare i färg och kräver mindre förberedelse från din sida när det gäller rengöring och sköljning.
  • Blekt (eller "Blancherade") Tripe är tripe som har rengjorts, så blötläggs i klor för att döda bakterier, vilket ger en mycket blek färg. Det är den renaste typen av tripe du kan köpa, men tyvärr måste det sköljas flera gånger för att ta bort den starka klorlukten och smaken.
  • 2. Rengör om det behövs. Beroende på tillståndet för din tripe (se ovan) varierar den exakta rengöringsprocessen för din tjänst. Tripe från de flesta slaktares butiker bör redan rengöras, men om din är inte eller har valt ekologiskt, orörd Tripe, kan du städa trippet i ditt kök med några hushållsredienser:
  • Gnugga tripan med bergsalt, lossa några små osmält bitar (eller "grus"). Skölj noggrant med kallt vatten. Om det behövs, använd en ren tandborste för hårda till räckhåll. Genom att göra detta tömmer du magbeklädnaden av några resterande bitar av delvis smält mat. Upprepa tills du inte ser mer grit.
  • Blöt ut tripet i en timme i en utspädd lösning gjord genom att blanda en matsked eller två av väteperoxid med tillräckligt med vatten för att täcka tripet (vridning och klämma tripet ibland). Väteperoxid är ett desinfektionsmedel och ett blekmedel.
  • Kassera väteperoxidlösningen och skölj tripningen ordentligt flera gånger med vatten (klämma som du gör det). Trim kanter som fortfarande verkar orena. Den resulterande tripningen bör vara fri från någon obnoxious lukt.
  • Efter blötläggning, skrapa in det inre av tripet med en kniv för att ta bort det inre membranet. Magefoder är en komplex vävnad - delar av det är bra att äta, men andra delar är inte. Det inre membranet ska tas bort om det inte har det.
  • 3. Skär trippet i en likformig tjocklek. Raw Tripe kan variera avsevärt i tjocklek över dess längd. Tyvärr kan varierande tjocklek i en bit tripe få det att laga ojämnt. Lägg din bit av trippel och försiktigt se den över - om du ser några sektioner som är särskilt tjocka, använd en skarp kniv för att göra en "fjäril" Klipp, halvering av tjockleken.
  • 4. Skära tripe i remsor och parboil. Parboing är processen där en mat först kokas av sig själv för att förbereda den för matlagning i en annan maträtt. Använd en skarp kniv för att dela upp tripan i tunna remsor eller rutor. Samla remsorna och kasta dem i en kruka med kokande saltat vatten (2 msk / 34g salt per liter vatten). Koka i 15-30 minuter. När du är klar, kassera vattnet och skölja tripan. Efter kokning bör Tripe vara märkbart mjukare - det är nu redo att laga mat i olika rätter. Läs vidare för standardinstruktioner om smakämnen.
  • Var säker att tvätta händerna efter hantering av rå trip, även om du redan har rengjort det noggrant.
  • Del 2 av 3:
    Lägger smak för tripning
    1. Förbered en buljong. Placera tripan i en kruka och lägg till örter och grönsaker till säsong (e.g. Lök, morot, selleri, buktblad, persilja, kryddnejlika, pepparkornar). Täcka med vatten och tillsätt en generös mängd salt. Föra buljongen till koka.
    • Här är din chans - Låt din kreativitet skina! Den sista smaken av din Tripe beror på buljongens innehåll som du lagar mat i. Spice saker upp Men du ser passform - några tillagda paprika, till exempel, kan ge din tripande en riktig "sparka," Medan vissa skivor av ingefära kommer att ge skålen ett asiatiskt inflytande.
    • Observera att så länge det finns tillräckligt med ingredienser för att ge en väsentlig smak, är proportionerna av lager mycket flexibla - gärna att lägga till, ändra och ta bort ingredienser som passar din egen smak.
  • 2. Simma en till tre timmar eller tills tripan är öm. När buljongen når koka, minska värmen till en långsam simma. När trippelkockarna i sin buljong kommer det gradvis att mjukna och absorbera buljongens smak. Efter ca 90 minuter, börja kontrollera konsistensen av din tripe var 10-15 minuter. Din Tripe är "Gjort" När den når din önskade konsistens.
  • Individuella smaker varierar på Tripes idealiska konsistens - vissa recept kommer till exempel rekommendera matlagning för Över fyra timmar att ge tripet en mycket mushy konsistens.
  • 3. Spara lagret. Det smakfulla, aromatiska lagerets rester från att simma tripet är perfekt för att lägga till den distinkt tripande smaken till ett annat recept. Alternativt kan den användas som en följeslags soppa för din tripingsrätt. De två rätterna kommer att ha liknande smaker, så soppen kommer att komplettera tripan snyggt.
  • Om tripan är öm, men beståndet är fortfarande tunt, kan du antingen fortsätta att laga dem tillsammans eller ta bort tripan och låta beståndet fortsätta simma på egen hand. Genom att fortsätta att koka beståndet, kommer vattnet långsamt att lämna, koncentrera de smakrika ingredienserna.
  • Del 3 av 3:
    Införlivande tripe i en maträtt
    1. Bild med titeln Cook Beef Tripe Steg 8
    1
    Göra menudo. Menudo är en stor mexikansk gryta som inkorporerar Tripe tillsammans med en mängd olika kryddor och, valfritt, grisar fötter! Inkorporera mexikanska kryddor i din buljong - Cilantro, Lime, Oregano och gott om röd chili peppar, för att börja med - och servera med bröd eller tortillor så dina gäster kan njuta av den läckra, koncentrerade smaken.
  • Bild med titeln Cook Beef Tripe Steg 9
    2
    Lägg till Tripe till Pho. Pho är stil av vietnamesisk soppa som blir enormt populär över Nordamerika de senaste åren. Pho-rätter kommer i otaliga sorter, men Tripe är en vanlig ingrediens. Lägg till bönspiror, ingefära, fisksås, basilika, nudlar och någon av dina andra favoritfo-ingredienser till din tripebuljong!
  • Bild med titeln Cook Beef Tripe Steg 10
    3. Gör en tripe-förstärkt pastafat. Tripe har en lång historia i europeisk mat. För att göra en läcker pasta maträtt, förbereda en stor kruka med rikligt kryddat tomatbaserad pastasås, Lägg sedan till din beredda trip och simma i flera timmar. Lägg bara till den här såsen till din al dente Pasta - The Softness of Tripe komplimangerar pastans fasthet perfekt.
  • Bild med titeln Cook Beef Tripe Steg 11
    4. Inkorporera tripan i din egen maträtt. Tripe är väldigt mångsidig, så när du är säker på att förbereda och mata tripe, testa dina nya färdigheter genom att skapa ditt eget recept. Möjliga rätter inkluderar tripoppsoppa (tillverkad av Tripe-aktien du räddade), tripe gryta, liksom andra rätter som vänder sig bort från "soppa" Recept för Tripe Vi har diskuterat, som breaded och stekt tripe, och till och med tripade stek. Experimentera ditt hjärta innehåll!
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Flat Tripe kommer från den första magen (strängt kallad Rumen) och Honeycomb Tripe kommer den andra (retikulum). Båda behöver samma förberedelse.

    Saker du behöver

    Köksredskap

    • Kastrull
    • Kniv

    Rengöringsmedel

    • Bergsalt
    • Tandborste
    • Väteperoxid
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande