Hur man lagar bunashimeji svampar

Bunashimeji svamp växer i buntar med långa stammar och rundade kepsar. De har en härlig nutty, lite smörig smak. De stannar fast och lite crunchy, även när de kokas, så de är ett bra alternativ om du vill ha lite tillagt konsistens i en maträtt. Du kan vanligtvis se dem marknadsförda eller listade i recept som "bok" svampar, och de används också som ersättare för ostron eller halm svamp. I den här artikeln ger vi några grundläggande matlagningstips och ger dig en handfull receptidéer så att du kan upptäcka olika sätt att njuta av dessa svampar. Vi kommer också att gå igenom den snabba och enkla processen att plocka, lagra och prepaing bunashimeji svamp.

Steg

Metod 1 av 3:
Grundläggande matlagningstips
1. Koka bunashimeji svampar för att eliminera sin bittera smak. Medan vissa svampar är stora råa, bör Bunashimeji svampar alltid kokas innan de läggs till andra rätter eller åtnjuter på egen hand. Rå, de har en obehaglig, bitter smak.
  • Raw Bunashimeji svampar är också svårare att smälta.
  • Om du äter dessa svampar råa, kommer de inte att skada dig.
  • 2. Par bunashimeji svamp med asiatiska smaker. Fokusera på häftklammer som Mirin, Miso, Soja, Dashi och Ris. Om du gör en måltid som innehåller någon av dessa smaker, skulle Bunashimeji svampar vara ett bra tillägg.
  • Förutom asiatiska smaker är Bunashimeji svampar också ett fint ackompanjemang för milda örter och pastarätter.
  • 3. Separera svampen i bitar av bitar för att göra dem enklare att äta. Du kan hugga svampen i mindre bitar med en kniv eller helt enkelt dela dem för handen efter att du har tagit bort basen. Detta är särskilt viktigt för rätter där du vill få lite av allt på din form eller sked för den bästa provsmakningen.
  • Gör ditt bästa för att göra varje klump eller en bit av svamp ungefär samma storlek. De lagar sig jämnt på det sättet.
  • 4. Värm svampen genom tills de är varma men fortfarande lite fasta. Sauté Bunashimeji svampar i olivolja (en stor smakparning), lägg dem till soppor och grytor, eller baka dem i ugnen. Sautéing tar bara ca 5 minuter, simmering i soppor tar 10 minuter, och bakning i ugnen tar 20 minuter.
  • Denna grundläggande förberedelse metod ger dig grunden att lägga till dessa svampar till alla slags rätter. De tar inte lång tid att förbereda och är svåra att överkaka.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 3:
    Receptidéer
    1. Bild med titeln Dehydrate Tomatoes Steg 8
    1. Rosta svampen i 20 minuter för en hands-off mationsmetod. Placera ett bakplåt i ugnen och förvärma det till 475 ° F (246 ° C). Sätta de-stemmed bunashimeji svampar i en stor skål och drizzle dem med /3 kopp (79 ml) olivolja. Stänk dem med salt och peppar, och kasta dem för att belägga dem i oljan. Sprid svampen ut i ett jämnt lager på det förvärmda bakplåten. Rosta dem i 20 minuter, ta ut dem ibland för att ge dem en snabb rör.
    • Omrörar svampen medan de stekar säkerställer att de lagar mat genom jämnt.
    • Detta är ett snabbt, enkelt sätt att förbereda bunashimeji svamp. De är välsmakande nog att äta på egen hand, eller du kan kombinera dem med andra grönsaker, rör dem i ett ris eller pastafat, eller till och med använda dem till toppen av en sallad.
    • Använd alltid ugnsmattor eller en handduk för att ta saker in och ut ur ugnen!
  • 2. Drizzle sauterade svampar med chiliolja för att lägga till en kryddig spark till salta rätter. De-stammar dina svampar och lagar dem i en stekpanna med olivolja på hög värme i 5 minuter. Var noga med att röra dem ofta så att de inte brinner. När de är färdiga, Strö dem med lite salt och drizzle dem med chiliolja till smak. Servera dem över hummus, på toast, eller som en sida med biff eller kyckling.
  • Gör din egen chiliolja genom uppvärmning av 4 matskedar (59 ml) olivolja i en kastrull över medium värme i 1-2 minuter. När det är varmt och bara om att sizzle, ta bort pannan från värmen och rör om i 1/2 msk (3 gram) krossad röd peppar. Låt oljan svalna och marinera i 2 timmar innan den överförs till en liddglasburk.
  • Detta är ett utmärkt sätt att förbereda en snabb aptitretare eller sida för dem som gillar kryddiga livsmedel.
  • 3. Gör en Bunashimeji Stir-Fry när du behöver middag på bordet snabbt. Smält smör i en stekpanna över medelhög värme. När pannan är väldigt varm, lägg till de-stemmed svampar och laga dem i 2 minuter, rör om ofta. Lägg till malet vitlök och koka i 30 dagar. Lägg till 1 matsked (15 ml) sojasås, 1/2 tsk (6 gram) salt och 1/4 tsk (0.6 gram) vitpeppar. Koka tills sojasås har för det mesta avdunstats, ta sedan bort stekpannan från värmen. Topp med skivade scallions och njut!
  • Blanda med pasta eller ris för en ännu mer fyllningsrätt.
  • 4. Koka en smaklig svamppasta för en fyllning, aromatisk middag. Börja med att sautera svampen i 2 matskedar (30 ml) olivolja för att mjuka dem, lägg sedan till 3 malet skalot och 2 malet vitlöksklyftor. Gör en pannsås ut ur /2 kopp (120 ml) torrt vin eller /4 kopp (59 ml) torr sherry och 1 kopp (240 ml) kycklinglager och laga den ner tills den tjocknar. Kasta svamp och sås med 1 pund (0.45 kg) kokta pasta, tillsättning av 6 msk (85 gram) av osaltat smör för att se till att såsen täcker alla nudlar jämnt. Byt maträtten med riven parmesanost och färsk persilja.
  • Känn dig fri att lägga till andra sorter av svampar till denna maträtt också! Shiitake, Oyster, Cremini och Chantereller skulle vara välsmakande tillägg.
  • 5. Kasta Bunashimeji svampar i asiatiska smaksoppa och grytor för att lägga till bulk. Till exempel, gör en läcker soppa med 6 koppar (1 400 ml) Dashi-lager, 3 msk (51 gram) Miso Pasta, 2 msk (30 gram) sesampasta, 2 tunna skivade pärningar, 1/2 liten kinesisk kål, och 5 ounces (140 g) bunashimeji svamp. Du kan också lägga till tofu, nudlar, eller till och med vaktelägg till soppen för att bulka upp det lite. Låt svampen och andra grönsaker laga i ca 10 minuter för att mjukna och värma igenom.
  • Du kan också försöka lägga till Bunashimeji-svampar till mindre typiska rätter, som kycklingnudelsoppa, minestrone, pastafagioli eller potatissoppa.
  • 6. Gör Udon nudlar med svamp för en fyllning, asiatisk inspirerad maträtt. Blanda /4 Kopp (59 ml) sojasås, 2 malet vitlöksklyftor, 5 krossade sichuan pepparkorn, 2-3 bindestreck kinesiska fem kryddor och 1/4 tsk (0.5 gram) svart eller vit peppar. Toss 5 ounces (140 g) av de-stemmed svampar i såsen. Lägg till 1 matsked (15 ml) vegetabilisk olja till en stekpanna och låt den bli super het. Häll svamp och sås i stekpannan och koka dem i 3-4 minuter, omrörare ofta. Lägg till 1 pund (0.45 kg) kokta udon nudlar till stekpanna och kasta allt tillsammans innan det serveras.
  • Du kan köpa Udon nudlar i ett paket från affären, men kolla in den här artikeln om du vill prova din hand för att göra dem själv!
  • 7. Förbered en välsmakande svampcrostini aptitretare nästa gång du har en fest. Toss de-stemmed svampar med 3 matskedar (44 ml) smält osaltat smör, 2 matskedar (30 ml) olivolja, 1 matsked (15 ml) vita miso pasta, 1 tesked (4.9 ml) riven ingefära, 1 tesked (4.9 ml) risvinäger, 1 malet vitlöksklyfta och en nypa röda pepparflingor. Blanda allt för att belägga svampen och sprida dem sedan på ett bakplåt och steka dem i 18-20 minuter vid 425 ° F (218 ° C). Rör dem efter de första 10 minuterna. Toppbakad crostini med skedar av svampmixen.
  • Store rester i kylskåpet i en lufttät behållare i upp till 2 dagar.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 3:
    Förvaring och förberedelse
    1. Bild med titeln ber om ursäkt till ditt barn för att sätta pinsamt bilder av Him_her Online Steg 6
    1. Välj svamp som ser fast och torr. Om de verkar fuktig, slimig eller limp, lämna dem på hyllan! Färska Bunashimeji svampar har fasta stjälkar och kepsar. De säljs vanligtvis i plastförpackade paket och kommer i små buntar.
    • Om du inte hittar den här sorten i din lokala mataffär, kolla in en asiatisk marknad.
    • Du kan vanligtvis hitta både vita och bruna Bunashimeji-svampar. Bruna tenderar att vara lite mer bitter, men den bitterheten går bort när de är kokta.
  • 2. Lämna färska svampar i sitt paket och förvara dem i kylskåpet. Lämnar dem förpackade bevarar sin friskhet. Om du öppnade ett paket med svampar men inte lagade dem alla, sätt vad som är kvar i en återförslutbar plastpåse och håll den i kylskåpet.
  • Om du får svampen i kylskåpet direkt från affären, kommer de att vara i några veckor. När paketet är öppet, försök att använda dem inom 5 dagar för den färskaste smaken.
  • Bli av med svampar som är slimiga eller luktar funky.
  • 3. Hugga basen av ett kluster av bunashimeji svamp. Dessa svampar hålls ihop i botten så att de ser ut som en liten klump. Trim av basen så att svampen faller i enskilda bitar. Stammarna är helt ätbara, och det är vanligt att laga dem tillsammans med kepsarna.
  • Använd alltid en ren skärbräda och kökskniv för att förbereda dina ingredienser.
  • Bild med titeln Wash Eyes With Water Steg 35
    4. Skölj svampen strax innan du lagar mat för att ta bort smuts. De flesta Bunashimeji svampar är redan ganska rena på grund av hur de odlas, men det kommer inte att skada för att ge dem en snabb sköljning innan de lagar dem. Lägg bara dem i en kolv eller håll dem i handen medan du kör en mild ström av vatten över dem.
  • Om svampen inte ser väldigt smutsig ut, rengör bara dem med en handduk. Det är bäst att undvika att få svampar för våt innan du lagar mat eftersom det kan göra dem slimiga.
  • Om möjligt, förbereda allt annat för din måltid först innan du sköljer svampen. På det sättet kan du gå direkt från prep till matlagning med minimal tid mellan. Dina svampar kommer att smaka på det färskaste så.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Bunashimeji svampar par med sojasås, miso, risvinäger, olivolja, pasta och milda örter.
  • Raw Bunashimeji svampar smakar bitter och är svårare på ditt matsmältningssystem. Medan du kan äta dem, smakar de bättre när du lagar dem först.
  • Dessa svampar är en stor källa till fiber, protein och kalium. Plus, de är super låga i kalorier, fett och kolhydrater, vilket gör dem till ett bra tillägg till många recept!
  • Saker du behöver

    Förberedelse och lagring

    • Förlastningsbar plastpåse
    • Skärbräda
    • Kökskniv
    • Colander (valfritt)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande