Hur man skiljer mellan mexikanska och spanska köket

Spanska och Latino Kök skiljer sig mycket mellan lokalerna. Den spanska erövringen av Amerika påverkade kraftigt kulturen i många latinamerikanska länder, men dessa länder definieras också av sina lokala grödor. Om du är obekant med skillnaderna mellan spanska och mexikanska köket, kan du bli förvånad över sorten och stilen av måltider. Det är viktigt att notera att både spanska och mexikanska måltider skiljer sig mycket beroende på landets område - det finns dock några allmänna regler som hjälper dig att förstå ursprunget till latinska livsmedel. Denna artikel kommer att berätta hur man skiljer mellan mexikanska och spanska köket.

Steg

Metod 1 av 2:
Spanska häftklamrar
  1. Bild med titeln skilja mellan mexikanska och spanska köket steg 1
1. Ät en tortilla i Spanien och det är en omelett av potatis, ägg och lök. Detta kallas vanligtvis "Tortilla española," men kan helt enkelt kallas en tortilla. Denna omelett är vanligtvis stekt i olivolja.
  • Bild med titeln skilja mellan mexikanska och spanska köket steg 2
    2. Välj skaldjursbaserade måltider i södra Spanien. Spanien kännetecknas till stor del av sina medelhavsrötter. Det är gränsat på alla sidor, förutom norr, med vatten, och följande är typiska skaldjursrätter:
  • Paella kallas ofta som Spaniens nationella maträtt, även om det har moriska influenser. Skaldjur paella kallas "Paella de Marisco." Det är vanligt att hitta "Paella de Mixto," som har en blandning av skaldjur med kyckling och korv. Paella är gjord med ris, blandade grönsaker, saffran, paprika, kött eller skaldjur. Ibland är det smaksatt av bläckfisk bläck.
  • Stekt fisk, kallad "Pescaito Frito" är vanligt längs kusten. Det är vanligtvis en vit fisk som är slagen och stekt. Det äts ofta varmt eller kallt.
  • Calamari är en vanlig måltid eller aptitretare i Spanien. Det togs först från Rom. Liten bläckfisk är slagna, stekt och serveras med en doppsås. Många andra kulturer, inklusive USA, har antagit stekt bläckfisk som en aptitretare.
  • Bild med titeln skilja mellan mexikanska och spanska köket steg 3
    3. Lär dig att känna igen de många typerna av fläsk som spanska kockar använder i deras kök. De är kända för en kryddig typ av korv som heter "chorizo," en härdad skinka kallas "Jam�n Serrano," och många andra typer av rostad eller härdad fläsk.
  • Bild med titeln skilja mellan mexikanska och spanska köket steg 4
    4. Identifiera huvudingredienserna i spanska köket, vilket skiljer sig mycket från mexikanska köket. Till exempel är norra Spanien känt för sitt kött, såsom lamm, fläsk, nötkött och kanin, medan södra Spanien är känt för skaldjur och skaldjur. Andra häften inkluderar vete (bröd), fina ostar, ris, vitlök, kikärter, tomater, olivolja och bönor.
  • Tomater är särskilt kända för deras användning i kalla soppor, som Gazpacho. Det använder också andra råa grönsaker för att skapa en uppfriskande aptitretare.
  • Bild med titeln skilja mellan mexikanska och spanska köket steg 5
    5. Ät traditionella spanska efterrätter som innehåller ris eller mandel. Marzipan, sugared mandel och nougat gjord av mandel är alla traditionella efterrätter i Spanien. Rispudding, kallad "Arroz Con Leche" är också vanligt.
  • Bild med titeln skilja mellan mexikanska och spanska köket steg 6
    6. Drick Rioja vin och sherry för att delta i de lokala andarna. Rioja vin är spanskt bordsvin och serveras vid många måltider.
  • Bild med titeln skilja mellan mexikanska och spanska köket steg 7
    7. Välj att äta måltider senare i Spanien än du skulle i Mexiko eller andra hemländer. Den spanska tjänsten "tapas," Vilka är små rätter i barer och restauranger över hela Spanien. Tapas och drycker serveras sent på kvällen, och de små plattorna används för att uppmuntra konversation med vänner.
  • Metod 2 av 2:
    Mexikanska häftklamrar
    1. Bild med titeln skiljer mellan mexikanska och spanska köket steg 8
    1. Lägg märke till mexikanska tortillor, som serveras nästan som bröd i de flesta delar av landet. De är traditionellt gjorda av majs (majs) och serveras platt, även om mjöl tortillor är gjorda i norra delen av landet. Tortillas används antingen för att linda vissa måltider eller serveras tillsammans med rätter som ett sätt att samla och äta ingredienser.
    • Tortillas kan pressas eller stekas, beroende på hur de kommer att serveras. Taco skal är ofta mindre, stekt tortillor. Quesadillas är en större, grillad version. Tostadas är stekt till en skarp och laddad med olika grönsaker och kött.
  • Bild med titeln skilja mellan mexikanska och spanska köket steg 9
    2. Välj att äta bönor, eller "frijoles," På de flesta måltider under dagen. Dessa bönor kokas ofta och stekade sedan och tjänar namnet "omstekta bönor" på engelska. De serveras tillsammans med kött, tortillor eller i rätter.
  • Bild med titeln skilja mellan mexikanska och spanska köket steg 10
    3. Ät lokala frukter och grönsaker som typiserar den mexikanska kosten. Detta är varmt väderprodukt som växer närmare ekvatorn. Följande är vanliga typer av produkter som finns i mexikansk mat:
  • Avokado är en stor grön, köttig frukt som är infödda till Centralamerika. Avokadoerna kan skivas och serveras på tortillor, tacos eller andra rätter. Det är oftast mashed upp med lök, chili och koriander (cilantro) och serveras som ett dopp eller sås.
  • Chilies är en typ av peppar som används mycket vanligt att smaka kött och rätter. Generellt, ju större peppar, desto mindre kryddig blir det. De större versionerna är ofta fyllda, vilket är fallet med "chilies rellenos." Habanero är 1 av de hetaste och minsta chilierna som ofta är gjorda i såser. Jalapeños serveras också.
  • Salsa, vilket betyder sås, är ofta gjord med tomater, lök, chilis och cilantro. Salsa spiciness varierar kraftigt.
  • Bild med titeln skilja mellan mexikanska och spanska köket steg 11
    4. Njut av kött, som kyckling eller nötkött, som ofta stuvas i såser, som Mole eller Salsa Verde. Mol är gjord med en typ av osötad choklad, chili och andra kryddor. Kött serveras ofta kryddade och grillade tillsammans med tortillor.
  • Bild med titeln skilja mellan mexikanska och spanska köket steg 12
    5. Drick Tequila för att njuta av den lokala spriten. Detta är gjord av den blå agaveanläggningen och åldras i varierande grad. Tequila njutas som ett skott eller som ingrediens i blandade drycker, som Margaritas.
  • Cerveza, eller öl, är också en vanlig drink i Mexiko. Det finns många lokala öl, som Pacifico, Negro Modelo, Sol, Dos Equis och Corona som också serveras i andra länder.
  • En annan typ av dryck, som normalt serveras i Oaxaca-regionen, är Mescal.
  • Tips

    Köket i Baskien i Spanien, som gränsar till Frankrike, skiljer sig mycket från dessa kök i södra Spanien. Recepten, som Paella, ändras också för regionala ingredienser.
  • Spanska conquistadors introducerade många kryddor i Mexiko. Användningen av kryddor är dock fortfarande annorlunda i sina lokala kök. Spanien gynnar paprika, saffran, cayennepeppar, vitlök, kryddnejlika, muskot, timjan, rosmarin, basilika och vanilj. Mexiko gynnar chili pulver, som ancho och chipotle, tillsammans med kummin och epazote. Båda köken använder Oregano och kanel ofta.
  • De färska örterna som är tillgängliga i Spanien och Mexiko skiljer sig mycket. Spanien sprinklar ofta sina rätter med persilja, där Mexiko använder Cilantro.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande