Hur man lagar kronärtskockor

Kronärtskockor är helt läckra, men du kanske undrar hur i världen du lagar dem. Med sina tuffa, spikiga löv, kan de verka som en skrämmande grönsak för att förbereda sig. Men de är faktiskt väldigt lätta! Nyckeln är att välja färska kronärtskockor och förbereda dem ordentligt. Därefter är matlagningen lätt. För att hjälpa dig, har vi sammanställt en praktisk lista över saker du kan göra för att laga mata dina kronärtskockor en bris.

Steg

Metod 1 av 11:
Välj de färskaste kronärtskockorna.
  1. Bild med titeln Cook Artichokes Steg 1
1. Leta efter tunga kronärtskockor med stängda löv som "squeak."Leta efter friska, gröna kronärtskockor och plocka upp dem för att inspektera dem. Kronärtskockor som är trevliga och viktiga och känner inte ihåliga är idealiska och den färskaste. När en kronärtskocka blir äldre börjar bladen öppna, så du vill ha en med löv fortfarande tätt bundna. Plocka upp en kronärtskocka och håll den nära ditt öra. Ge det en mild pressa och lyssna på ett litet squeaking ljud. Det är ett enkelt sätt att berätta om de är färska och redo att laga mat.
  • En liten bit av lila eller mörk färgning är helt normal.
  • Om en kronärtskocka ser ut som det har bränts av frost, är det okej. Faktum är att de smakar ännu bättre!
  • Du vill inte ha en kronärtskocka som är förseglad stängd. Det kanske inte är mogen och redo att äta. Bladen ska vara tillräckligt löst för att du ska sprida dem med fingrarna.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 2 av 11:
Klipp av stammen och 1 tum (2.5 cm) från toppen.
1. Trimma ner kronärtskockorna för att göra dem enklare att laga mat. Ta en skarp kökskniv och skiva av stammen från botten så basen av kronärtskockan är platt. Därefter klippa av bladens spetsar från toppen av kronärtskockorna för att ta bort dem och skapa en jämn yta.
  • Stammen är inte ätbart och skärning av bladens toppar hjälper kronärtskockorna jämnt.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 3 av 11:
Trim av om /3 tum (0.85 cm) från omkretsbladen.
1. Tipsna på de yttre löven är tuffa och oätliga. De sitter också lägre än resten och är hårdare att trimma när du skär av bladens toppar. Ta ett par köksskärmar och trimma av ändarna av alla omkretsbladen så att de matchar bladen på toppen av kronärtskockorna.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 4 av 11:
Skölj kronärtskockorna och skilja försiktigt bladen.
1. Använd fingrarna för att hjälpa till att ta bort smuts mellan bladen. Det är super lätt för smuts att komma in i utrymmet mellan kronärtskockens löv. Håll en kronärtskocka under en kall kran och skilja försiktigt bladen med fingrarna för att tillåta vattnet att spola ut damm och smuts.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 5 av 11:
Koka kronärtskockor i 20-40 minuter för ett enkelt alternativ.
1. Placera kronärtskockorna i en kruka med vatten och få det koka. När vattnet börjar koka, vrid värmen för att hålla den på en simmer. Håll ett öga på vattnet som krockkocken och gör några nödvändiga temperaturjusteringar så att vattnet inte återgår till en full, rullande koka.
  • Tanken är att försiktigt koka kronärtskockan. En hård, rullande koka kan överkoka delar av kronärtskockan och vända det mushy.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 6 av 11:
Ånga dem i 25-35 minuter som ett alternativ till kokning.
  1. Bild med titeln Cook Artichokes Steg 6
1. Tillsätt 2-3 tum (5.1-7.6 cm) vatten till en kruka och använd en ångkorg. Placera dina kronärtskockor ovanpå ångkorget och ta med vattnet till koka. När det börjar koka, vrid det till en simmer och täcka potten för att låta ångan laga kronärtskockan.
  • Försök att inte öppna locket för mycket så att ångan inte flyar.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 7 av 11:
Grill kronärtskockorna för att lägga till en trevlig charbroiled smak.
1. Skära dem i hälften och börja med den platta sidan upp. Koka (eller ånga) kronärtskockorna först. Sedan klippa dem bara i hälften och placera dem på en varm grill i ca 4 minuter. Vänd dem för att laga den andra sidan. Då kan du äta dem genom att dra av löven och njuta av den köttiga, vita delen vid basen.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 8 av 11:
Rosta kronärtskockorna för salig läckerhet.
1. Baka kronärtskockorna i 70-80 minuter vid 425 ° F (218 ° C). Förvärm din ugn först och försiktigt skilja bladen av kronärtskockorna för att lossa dem. Drizzle kronärtskockorna med citronsaft och olivolja och säsong dem med salt och svartpeppar. Wrap kronärtskockorna tätt i aluminiumfolie, placera dem i en ugnssäker bakfat och hålla dem i ugnen tills de är färdiga.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 9 av 11:
Mikrovågsugn kronärtskockorna om du har bråttom.
  1. Bild med titeln Cook Artichokes Steg 9
1. Placera dem i en gryta maträtt och mikrovågsugn dem i 7-10 minuter. Välj en mikrovågsäker gryta och lägg till /2 kopp (120 ml) vatten i skålen med kronärtskockorna. Täcka kronärtskockorna med ventilerad plastfolie eller lockets lock. Laga dem högt i 7-10 minuter och håll sedan en tandpetare i botten av kronärtskockan för att se om den är klar. Det borde lätt genomborra.
  • Om de inte är färdiga, mikrovågsugn dem i ytterligare en minut och sedan testa dem igen.
  • Du kan också lägga till /2 tesked (2.5 ml) citronsaft och olivolja till maträtten om du vill lägga till mer smak.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 10 av 11:
Dra av bladen och äta den vita köttiga änden.
1. Doppa dem i en sås eller njut av dem helt enkelt med smör. Om du är redo att äta kronärtskockan, dra helt enkelt av ett yttre löv! Bita ner på den lilla, vita köttiga delen vid basen av bladet. Du kan också doppa den i en smaklig sås som en vinaigrette eller lite vitlökssmör. När du arbetar dig genom kronärtskocken blir bladen mer och mer öm.

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension
Metod 11 av 11:
Skrapa ut choke och klippa hjärtat i sektioner.
1. Ta bort håriga borsten och njut av den köttfärsna kärnan i kronärtskockorna. Så småningom når du mitten av kronärtskockan, som är känt som "choke."Använd något som en sked eller smörkniv för att skrapa ut kalkens håriga centrum så att du är kvar med hjärtat. Skär hjärtat i sektioner och njut av!

Gjorde du det här receptet?

Lämna en recension

Kronärtskocka recept

Sätt att äta kronärtskockor

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Kronärtskocka doppar såser

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

Tips

Prova a a citron vitlöksås, hollandaise, eller herbed majonnäs att doppa din kronärtskocka till. Mmm!

Varningar

De tuffa, fibrösa delarna av kronärtskockans löv och choke är inte ätbart och kan vara en kvävningsrisk för små barn.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande