Hur man fixar en squeaking bäddsram

Det finns inget mer frustrerande än att få en dålig natts sömn eftersom din säng är squeaking. Lyckligtvis behöver du inte spendera mycket pengar på en ny sängram för att få squeaking att sluta. Genom att bestämma källan till squeak och åtdragning och smörjning av lederna som håller din sängram tillsammans, kan du stoppa squeaking och börja sova lugnt igen.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta orsaken
  1. Bild med titeln Fix A Squeaking Bed Frame Steg 1
1. Ta madrassen och lådan springa av sängramen. Boxfjädern är träbasen under madrassen. Lägg madrassen och lådan på golvet.
  • Bild med titeln fixa en squeaking bäddsram steg 2
    2. Kolla om det är madrassen som squeaking. Du vill styra ut det som orsaken till squeaking innan du börjar arbeta på sängramen. Kom på madrassen och flytta runt lite - om det squeaks, vet du madrassen är den skyldige.
  • Bild med titeln Fix A Squeaking Bed Frame Steg 3
    3. Kontrollera om det är lådfjädern som squeaking. Applicera tryck på toppen av lådfjädern och flytta det runt. Om du hör squeaking är det förmodligen låda våren snarare än sängramen som orsakar problemet.
  • Bild med titeln fixa en squeaking bäddsram steg 4
    4. Rocka stolparna på sängramen och lyssna noga. Squeaking kan inträffa där inläggen fästs på resten av bäddramen, så försök att rocka varje inlägg. Försök att identifiera den exakta platsen som squeaking kommer ifrån.
  • Bild med titeln fixa en squeaking bäddsram steg 5
    5. Rocka slatsna på botten av sängramen. Slatsna är metall eller träplankor som sträcker sig från ena sidan av bäddramen till den andra. De är vad som håller på madrassen och lådfjädern. Applicera tryck på lamellerna för att se om de orsakar squeaking.
  • Trä gnidning mot trä kommer ofta att orsaka squeaking.
  • Del 2 av 3:
    Stoppar squeaking
    1. Bild med titeln fixa en squeaking bäddsram steg 6
    1. Få rätt verktyg för den del av sängramen du jobbar med. Kolla för att se vad som håller sängramen tillsammans i området som squeaking kommer ifrån. Om det är en skruv, få en matchande skruvmejsel. Om det är en bult, behöver du en skiftnyckel.
  • Bild med titeln fixa en squeaking bäddsram steg 7
    2. Dra åt ledningen som squeaking. Ibland är allt som orsakar en sängram att squeak är en lös ledning. Innan du tar bort sängramen, försök att spänna några skruvar och bultar i området som squeaking kommer ifrån. Du vet att de är tillräckligt täta när du inte kan vända dem längre.
  • Bild med titeln fixa en squeaking bäddsram steg 8
    3. Använd en bricka om du har problem med att dra åt en bult. Om du inte kan få en bult för att strama hela vägen upp mot ramen, placera en bricka mellan ramen och bulten för att fylla i extrautrymmet.
  • Bild med titeln fixa en squeaking bäddsram steg 9
    4. Ta bort leden om squeakningen kvarstår. Använd dina verktyg för att lossa och ta bort bultarna eller skruvarna som håller ledningen ihop. Placera några lösa bultar eller skruvar i en plastpåse så att du inte förlorar dem. Separera de två bitarna av bäddramen som utgör ledningen.
  • Bild med titeln fixa en squeaking bäddsram steg 10
    5. Smörja varje komponent i leden. Applicera ett smörjmedel på vilken yta som helst där båda delar av fogen kommer i kontakt, inklusive eventuella fästelement, krokar eller plana ytor. Några bra smörjmedel som du kan försöka är:
  • Paraffin. Paraffin är en vaxartad substans som kommer i barform, vilket gör det enkelt att gnugga på ytor.
  • WD-40. WD-40 är en spray på smörjmedel som fungerar bra på metallbäddsramar, men det torkar så småningom.
  • Stearin. Om du inte har tillgång till ett köpt smörjmedel, försök använda ljusvax. Gnugga ljusvaxet på som du skulle med något annat vaxt smörjmedel.
  • Vitt fett eller silikoniserat smörjmedel. Köp White Fett eller ett kiselniserat smörjmedel från hårdvaruaffären och applicera den på de gemensamma komponenterna för att hålla squeaking i bukten.
  • Bild med titeln fixa en squeaking bäddsram steg 11
    6. Montera bäddramen. Sätt tillbaka alla skruvar och bultar du tagit bort och dra åt dem med dina verktyg. Se till att de är spända hela vägen så att du inte orsakar att fler squeaking inträffar.
  • Bild med titeln fixa en squeaking bäddsram steg 12
    7. Lyssna på att se om squeaking är borta. Rocka sängen och se om du fortfarande kan höra squeaking. Om squeaking fortsätter, försök att identifiera var det kommer från. Om det kommer från en annan gemensam än den du arbetade med, följ samma steg som du gjorde för den andra gemensamma. Om squeaking kommer från samma led, försök spänna bultarna eller skruvarna som håller ledningen ihop några fler.
  • Del 3 av 3:
    Försöker en snabb fix
    1. Bild med titeln fixa en squeaking bäddsram steg 13
    1. Lina lamellerna på sängramen med gamla kläder. Använd gamla strumpor eller skjortor som du inte bär längre. Tyget kommer att förhindra att lådan eller madrassen gnuggar mot sängramen och squeaking.
  • Bild med titeln fixa en squeaking bäddsram steg 14
    2. Använd kork för att fylla i luckor om du har en träbäddsram. Kontrollera sängramen för eventuella utrymmen där madrassen eller lådfjädern kan potentiellt flytta och gnugga mot ramen. Stick Cork in i luckorna så varje del av sängen är ordentligt på plats.
  • Bild med titeln fixa en squeaking bäddsram steg 15
    3. Slip en handduk under några ojämna ben på sängramen. Ett ben är ojämnt om det inte rör golvet. Sätt en handduk i utrymmet mellan benet och golvet så att sängramen inte wobble och gör ljud.
  • Bild med titeln fixa en squeaking bäddsram steg 16
    4. Sätt en bok under madrassen nära källan till squeaken. Om squeaken kommer från en av lamellerna, ta bort madrassen och lådan och placera en bok på den squeaking-slat. Flytta madrassen och lådan springa tillbaka på sängramen.
  • Tips

    Om det finns ett gap i ett av lederna som bidrar till squeakningen, applicera en filtremsa mellan de två ytorna som möts och bilda foget för att fylla i det tomma utrymmet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande